<font color='red'></font id='red'>Matrix sizce bu bolumde sona erıyormu yanı sizce Neo hakkı rahmetıne kavustumu yoksa fılmın devamı gelırmı artık bitti mi sizce ne olur[pray]
neo oldu bence ve devamıda olmaz trintyde oldu zaten
Devamı olmazda bu şekilde olmaz. Yani 1-2 sene sonra matrix 4 çıkmaz ama Terminatör serisindeki gibi bir devam bekliyorum 5-6 dsene sonra belkide 10 ama devamı var, orası kesin.
matrix in ne olcagina bence yapimcilarda karar vermis degildir cunku olup olmedigi belli diil tartismaya acik. uygun bir senaryo yazilirsada fln diye bence acik bir kapi birakmak istemisler....terminator 3 konusunda arkadasima sonuna kdr katiliyorum ben basarili bulmadim cok kotuydu yani artik ondada gelecekten zamanimiza donerlerdi artik olay koptu ve 4-5-6 diye gidecek artik insan makine savaslarina donecek ama gecis filmi olarak ben kalitesiz buldum. hele o insaat makinesinin oldugu kovalamaca sahnesinin film seti oldugu bu kadar bariz olabilir.
Bence bundan sonra olay başka bir boyut kazanmalı ben wachowski'lerin zeki adamlar olduklarına inanıyorum bundan sonra wachowski'lerin dönemi başladı, göreceksiniz bu adamlar daha ne filmler yapacak ve belki matrix'ten daha büyük bir efsaneye dönüşecekler bu yönetmenler ;)
bence kesin bitirdiler bundan sonra serisi ardındanda serisinin bir filmi gelir yani yeni bir matrix çekilsede o filmde ne morph olur ne neo paso yeni karkterlerle robocop pd hesabı birsey çıkar ortaya
aynen,adamların bir gayesi vardı üçleme yapıp sona erdireceklerdi ve öylede yaptılar.bundan sonra matrix tipi verisyonlar olur ama devamı olmaz.
matrix sinemaya yeni bir çok şey getirdi.bence filmin müthiş bir felsefesi var.bunun yanında yeni bir sinema tekniği gelişti,bullet time tarzı yavaş çekimler ve birbiri ardına dizilmiş kamerayla döngüsel hareketler en önemlileri.
arkadaslar farkındaysınız ajanlar kahını ele gecırmıslerdı ama fılmın sonun da kahın tekrar kendısı oldu buna ne dıyeceksınız
kahini ajanlar değil smith ele geçirdi, dünyadaki her insanı smith ele geçirdi fakat yok olduktan sonra kahin normal halini aldı. sati de seraph da aynı şekilde normal formlarına kavuştular...Film devam etmese bile bence acayip doyurucuydu, bugün fatih özgüven'in radikaldeki yazısını okursanız eğer bütün bu tartışmalarımızın cevabını veriyor. fatih özgüven ki benim hocam olur çok az film beğenir bu sene beğendiği iki tane, ve reloadedla fena dalga geçmişti, o beğendiğine göre film iyidir ve böyle kalması da iyidir. wachowskiler büyük adam valla...
madem herkesi ele gecirdi sonunda bir sahne var hatirlarsan kiz yerde sabit yatiyo ama mekan degisiyo kiz kalkiyor..o sahnede yerde yatanda smith olmaliydi cevre degisip yeniden kodlanirken ajanda kucuk kiza donusmeliydi diyorum!
sistem smith'in kodlamasini ele gecirip yok etti butun smith'leri anti-virus'le...biraz anlamsiz olurdu sonunda smith ciksaydi, aptal korku filmlerinin sonlari gibi
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ilk5_o</i> <br />kahini ajanlar değil smith ele geçirdi, dünyadaki her insanı smith ele geçirdi fakat yok olduktan sonra kahin normal halini aldı. sati de seraph da aynı şekilde normal formlarına kavuştular...Film devam etmese bile bence acayip doyurucuydu, bugün fatih özgüven'in radikaldeki yazısını okursanız ... <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Yazıyı buraya aktarabilirsen seviniriz .
bence filmin devamı çekilecek çünkü filmin tamamı 4. filmin çekilmesi için oluşturulmuş ve ayrıca dikkat ettiğim başka bir nokta ; belki uç bir neden olabilir ama Matrix'in sinema afişlerine dikkat ettiyseniz 1.filmde : NEO,TRİNİTY,MORPHEUS ve de ihanet eden KEL Bi eleman var 2.filmde : NEO,TRİNİTY,MORPHEUS var 3.filmde : NEO,TRİNİTY var eğer böyle bir mantıkla gidiyorsa 4. filmin çekilmesi olası ve trinity de öldü Neo'yu ele geçiren smith de yok oldu,neo tekrar serbest kalmış olması lazım... çünkü filmin asıl mantığı NEO-SMITH veya İNSAN IRKI-SMITH savaşı değil INSAN IRKI-ROBOT savaşı... smith aradan çıktı ama robotlar yine insanları yok etmeyi düşünüp bir ayaklanma çıkarabilir... sonuçta artık ordu mu diyelim cephane mi, nelere sahip olduklarını filmde hep beraber gördük ... öyle bir arkam olsa benim barış neme gerek dünyaya tek hakim olmaya çalışırım... bir avuç zionlu insan mı durduracak beni diye düşünürüm... ama filmin sonunda herşeyin normal hayata dönmesi gerçek ise aklım karıştı... bu yazıyı okuyanın da aklını karıştırdım kusura bakmayın...
Banada görede muhtemelen bi 4. film için açık kapı bırakılmış ama şundan kesin eminim ki bu film en az bir 5 sene sonra çekilir zaten bu üçleme ilk günden başlarsak yani 1997 den yaklaşık 6-7 sene gündemde kaldı.
Ben diğer birçok kişinin düşünüğü gibi tadında kalması yanlısı değilim evet bence matrix 4 çekilmeli ve kendini aşmalı bunun için en az bir 10 sene gerekli 10 sene sonraki teknolojiyle yeni film teknikleriyle neler yapılabileceğini şimdiden düşünmek pek mantıklı olmaz ama bence o zaman matrixte kendini ve sinema tekniklerini yine aşması gerekir ve bu misyonu düşünerek bunun için uzun yıllar çalışmak gerektiğininde Wachowskiler sanırım farkındadır.
Şunuda kesinlikle ifade etmeliyim ki 4. matrix filminde muhtemelen "neo" yu başka bir aktör canlandıracaktır zaten "keanu reeves" muhtemelen o zamanlarda sinemayı bırakmış olacak gibi geliyor bana ;) Bana kalsa ben zaten tekrar ona oynattırmazdım hatta benim hayellerimde "neo" bile yok başka bir kahraman hatta kahramanlar var ;)
eğer 4.filmi de çekmek gibi bir gaflete düşerlerse,film tamamen ticari kaygının bi ürünü olcağından ilk 3 filmide dibe çeker...umarım yapmazlar!!!
yeter artik bitsin bu cileeee [afro] trinity gitmis cennete, biz cikalim kerevetine.. bu film burada biter. iki'den daha iyi gordum fimi. terminator'e benzetmisler.. lakin terminator daha iyi [spr]
Bu filmi uzun bir süre daha tartışabilirim sanırım :P
AdamLar FiLm mi yaptILar :o)) a.q 3 miLyon $ dan fazLa para kaLdIrdILar. ArtIk Matrix hoLding acarsa $a$mayIn :o))) bakarsInIz Matrix 4 Matrix HOLDING diye çıkar ne dersiniz ho$ oLmaz mI?
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by crow</i> <br />eğer 4.filmi de çekmek gibi bir gaflete düşerlerse,film tamamen ticari kaygının bi ürünü olcağından ilk 3 filmide dibe çeker...umarım yapmazlar!!! <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> +1
ben 3. film çıkmadan önce gazetede okumuştum (hürriyet ti sanırım) wachowski'ler "4. filmin senaryosu hazır ama çekip çekmeme konusu belli deil" demişlerdi. zaman göstercek...