Şimdi Ara

Matkap tavsiyesi (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.355
Cevap
37
Favori
354.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Matkap hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım var. Lütfen biliyorsanız cevaplayın arkadaşlar.

Bosch'un yeşil serisi(amatör) ile mavi serisi(profesyonel) arasında mekanik açıdan ne fark vardır?

Tek bildiğim fark Mavi serinin akü sistemi yeşil serisine oranla daha hafif.
    Mavi sernin aküsü 1 saat gibi kısa sürede şarj olurken yeşil seri 3-4 saat gibi sürede şarj olmakta.

Dewalt, Bosch yada makita mı diye sormayacağım.

Kullandığım en büyük vida 7mm x 10cm uzunluğunda(masayı yada dolabı duvara sabitlemek için). Genellikle 4mm x40mm uzunluğunda ahşap vidası kullanmaktayım.

Bu vidalar için min kaç Nm tork yeterli olur?

Bilgisayar söküp takarken 12Nm gücündeki Bosch Gsr Mx2 Drive işimi fazlasıyla görmekte.
     Matkap tavsiyesi

Duvarı Dewalt D25123k matkabımla delmekteyim.
     Matkap tavsiyesi

İş vida atmaya gelince sds matkap büyük ve devir sayısı hızlı gelmekte.
    Vida için 14.4v ve üzeri lityum iyon bataryalı matkaba ihtiyacım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi experiment67 -- 31 Ağustos 2014; 19:34:11 >

• experiment67 kullanıcısına yanıt
    Mavi seriler malzeme ve mekanik olarak uzun süreli çalışmaya göre üretilmiştir.
    Önceki sayfaları okursanız akülü vidalama için birkaç öneride bulunmuştuk.
  • Hocam yazdığınız tüm yazıları okudum. Eline sağlık sayende herkes doğru ürünü almış.
    Haftada 1 gün mutfak dolapları vs montajı için kullanacağım. Yaklaşık 3-4saat kullanılacak bu yüzden çift bataryalı model vidalama düşünüyorum.
    Bosch düşünüyordum. Ustaların sık sık arıza şikayetleri duyunca vazgeçtim.
    Dewalt veya Makita'nın 14.4v vidalamasını almayı düşünüyorum

Tek sıkıntım Nm değeri.
    Çift Akülü modellerin Fiyat aralıkları bu şekilde.
    Dewalt 14,4 Max 57Nm 2amper Fiyatı 760TL
    Makita 18v Max 50nm 1.3amper Fiyatı 620TL
    Makita 18v Max 50Nm 3amper Fiyatı 800TL

50Nm 7mm x 10cm lik vida için uygunmudur?
  • taşkafa T kullanıcısına yanıt
  • Daha önce bir atne vardı kullandığım bozuldu bir tane daha almam gerek aslında
  • quote:

Orijinalden alıntı: experiment67

Hocam yazdığınız tüm yazıları okudum. Eline sağlık sayende herkes doğru ürünü almış.
    Haftada 1 gün mutfak dolapları vs montajı için kullanacağım. Yaklaşık 3-4saat kullanılacak bu yüzden çift bataryalı model vidalama düşünüyorum.

Tek sıkıntım Nm değeri.

50nm ile ahşabı bırakın çeliğe gömersiniz o vidayı
    Bosch bu konuda bir referanstır, çok satıldığı için arıza oranı tabi daha yüksektir. Akülüde Dewalt ve Makita da çok iyidir, bence size uyan hangisiyse alın, her türlü işinizi görür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: experiment67

Hocam yazdığınız tüm yazıları okudum. Eline sağlık sayende herkes doğru ürünü almış.

Tek sıkıntım Nm değeri.

Mutfak dolabı toplama ve montajında makita ve matebo 18w şarjlı vidalama kullandım, sürekli 14.4 kullandığım için bana ağır geldi, kollarımı ağrıttı

Benim acizane fikrim, hafatada 1 gün kullanılacaksa lityum pilli 14.4 makita işinizi fazlasıyla görür...

• albati üstad banyo da ıvır zıvır parçaları takmak için fayans delmem gerekmekte. Aşağıdaki ürün bu iş için yeterli gelir mi?
    daha uygun bir şeyler varmıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: isc

albati üstad banyo da ıvır zıvır parçaları takmak için fayans delmem gerekmekte. Aşağıdaki ürün bu iş için yeterli gelir mi?
    daha uygun bir şeyler varmıdır?

http://www.evidea.com/blackdecker-cd714crew2-darbeli-matkaplar-klp011/p/131671?refKey=NJ7zuGoEa

Aynı matkapla, Çin malı uçla, fayans delememiştim.
    Ucu tam sıkıştıramadım, elime zarar vermiştim.
    İade edip anahtarlı mandren, 600w Makita ve Piranha karpitli uç alıp rahatça delmiştim.

Linkteki matkap anahtarsız mandren, yani ucu takınca elinizle sıkacaksınız.
    Bu da ancak eli sertleşmiş ustaların yapabileceği bişey.

İlla ki B&D alacaksanız anahtarlı olsun.

Özetle, tavsiyem ya anahtarlı mandren ya da SDS türevi uçlar.

• Arkadaşlar merhaba.
    Ev içinde amatör olarak kullandığım eski bir şarjlı tornavida setim var. Markası belli değil yurt dışından gelmişti. Geçenlerde pili zayıfladı ve yine forumdan arkadaşların önerisi ile 7.2 v 9600mah 4/5 sc boy Ni-Cd pillerini yeniledim. Eskiye döndü. Bu aletin artısı anahtarlı madreni var ve basit metal ve tahta delmesi ve yanındaki lokma seti ile basit lokma işlerini de yapabiliyor. Fakat hızlı devirde bile elimle sıkarak biraz da zor da olsa madreni durdurabiliyorum Yani son gücü bu kadar.
    Son zamanlarda arabamın ufak tefek işlerini kendim yapmaya başladım ve farını değiştirirken iyi sıkılmış 8 numara lokmayı açamadı. El ile kendim kuvvetle açabildim. Yani daha güçlü bir alete ihtiyacım var gibi duruyor. Sizlerden şu konuda yardım istiyorum; bu tür aletlerin gücü genelde bu civarda mı olur. Yani ev içinde basit vida işlerimi bu aletle yapmaya devam mı edeyim. Yoksa tavsiye edebileceğiniz güçlü, elle bile açılamayan vidaları ve lokmaları açabilecek şarjlı bir alet var mı. Eğer varsa marka ve modelini öğrenebilirmiyim. Mesela bu ürün ( ) işimi görür mü sizce? Şimdiden teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: deathpan

Arkadaşlar merhaba.
    Ev içinde amatör olarak kullandığım eski bir şarjlı tornavida setim var. Markası belli değil yurt dışından gelmişti. Geçenlerde pili zayıfladı ve yine forumdan arkadaşların önerisi ile 7.2 v 9600mah 4/5 sc boy Ni-Cd pillerini yeniledim. Eskiye döndü. Bu aletin artısı anahtarlı madreni var ve basit metal ve tahta delmesi ve yanındaki lokma seti ile basit lokma işlerini de yapabiliyor. Fakat hızlı devirde bile elimle sıkarak biraz da zor da olsa madreni durdurabiliyorum Yani son gücü bu kadar.
    Son zamanlarda arabamın ufak tefek işlerini kendim yapmaya başladım ve farını değiştirirken iyi sıkılmış 8 numara lokmayı açamadı. El ile kendim kuvvetle açabildim. Yani daha güçlü bir alete ihtiyacım var gibi duruyor. Sizlerden şu konuda yardım istiyorum; bu tür aletlerin gücü genelde bu civarda mı olur. Yani ev içinde basit vida işlerimi bu aletle yapmaya devam mı edeyim. Yoksa tavsiye edebileceğiniz güçlü, elle bile açılamayan vidaları ve lokmaları açabilecek şarjlı bir alet var mı. Eğer varsa marka ve modelini öğrenebilirmiyim. Mesela bu ürün (http://www.hepsiburada.com/liste/ryobi-csd4130gn-akulu-delme-vidalama-4v/productDetails.aspx?productId=hrcntrbcsd4130gn&categoryId=13003105 ) işimi görür mü sizce? Şimdiden teşekkürler..

O alet hiçbir işe yaramaz. Metabo powermaxx 12 öneririm

• deathpan D kullanıcısına yanıt
    5 NM ile pek bişey yapamazsınız.
    Dediğiniz gibi elinizden daha kuvvetli bir cihaz arıyorsanız en az 35-30 NM değerinde olmalıdır.
  • Peki hocam bahsettiğim iş için bu makina işimi görür mü sizce. 30 n/m torku olduğunu öğrendim. Zorlu tamirler için yeterli olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deathpan -- 8 Eylül 2014; 11:08:20 >

• Evde vidalar için ergonomik ve pratik bir alet değil. Ev için sizi yormayacak pratik bir cihaz alın

• Hocam peki Metabo dışında önerebileceğiniz bir marka ve model var mı?

• Metabo dışında linkteki makita marka cihazı öneririm

• Arkadaşlar bu ürünlerden hangisini alayım? (normal ev kullanıcısı)

1- METABO SBE 601 DARBELİ MATKAP

2-AEG SBE 600 R DARBELİ MATKAP

3-DEWALT DWD024 DARBELİ MATKAP

4-MAKITA HP1631K DARBELİ MATKAP

5-Hitachi 13mm 600W Darbeli Matkap DV16VSS

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ireyal -- 10 Eylül 2014; 13:04:17 >

• 1 veya 4
  • ireyal kullanıcısına yanıt
    Hepsi işini rahat rahat görür, hangisi ucuzsa onu al.
  • Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.