Şimdi Ara

Matematik veya Fizik bölümünü okuyan arkadaşlar gelebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Matematik ya da fizik okuyan arkadaşlara sorum olacak. Bu sene kötü bir sonuç geldi benim için. Bu iki bölümden birisini tercih edip TYT ve AYT'ye 2 sene daha hazırlanmayı düşünüyorum. Bu bölümlerden birisini okurken fizik ve matematiği geliştirmiş olurum diye düşünüyorum. İnternette biraz araştırma yaptım. Bölümler aşırı zor diyenler var. Matematik ve Fizik sevdiğim dersler temeli yeni yeni oturttum ama olsun. Seviyorum bu dersleri.

    Yani sorum şu bu bölümlerden birisini okurken TYT ve AYT ye çalışmakta zorlanır mıyım? Mantıksız bir seçim mi yapıyorum? Yoksa TYT ve AYT daha iyi hazırlanmak için başka bir bölüm mü tercih etmeliyim?

    Şimdiden ilgili arkadaşlara teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizguel -- 6 Ağustos 2018; 23:46:3 >



  • rez aklımda olan bir soru
    odtü mat tutuyor odtü mat ile tyt+ayt götürülür mü merak ediyorum.
  • Merhaba çok yakın bir akrabam ODTÜ matematik mezunu , yazılım uzmanı olarak gayet iyi bir maaşa çalışıyor işini çok seviyor zamanında 10 bin sıralamayla yerleşmiş , daha dün sordum Bilgisayar mühendisi olmak istemezmiydin diye ,bugün girsem yine ODTÜ matematik yazarım dedi , bu arada sürekli eğitim alıyor ileri düzeyde İngilizce biliyor çok iyi konuşuyor
  • Birşey daha YKS sorularına baktı bunlar bizim gördüğümüz matematik derslerinin yanı da sinek vızıltısı dedi :) çok ağır olduğunu söyledi , bu bölümü okurken tekrar tyt yks çalışırsın bilemiyorum çok zor
  • 2015te mezun oldum. 2016da Bilkent Matematiğe yerleştim. 2017de BOUN Fiziğe geçtim, ikinci dönem okulu bırakıp sınava çalıştım.

    Şimdi 2200 ile ODTÜ EE ya da CENG yazacağım ilk sıraya. Daha önce istediğim okul ve bölümler.



    Yani diyeceğim, galiba dediğin tüm özellikleri sağlıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • turevinisifiryapandeger kullanıcısına yanıt
    Üstteki mesaja size hitaben yazmıştım
  • Eskimezun E kullanıcısına yanıt
    hocam birkaç sorum olacak, imkanınız varsa akrabanıza yöneltebilir misiniz?

    1- matematikten korkum yok, ciddi anlamda aşığım. özellikle insanlar lti-matris-determinant-calculus ten korkarken ben bayılıyorum. sıralamam ortanın altı ceng ve ee leri tutturuyor. 50K bandında bir ceng-ee mi gitmeliyim yoksa odtü mat mı gitmeliyim?
    2- mezun olduktan sonraki iş imkanları neler? hangi firmalarda çalışabilirim? alacağım maaş ne ölçüde olur?
    3- mezun olduktan sonra yüksek+doktora ile akademisyen olma fırsatım nedir? akademisyenlik nasıl bir meslek?
    4- odtü nasıl bir okul? temel bilim okumaya gidilir mi? temel bilim eğitimi nasıldır? çok siyasi bir okul olduğunu biliyorum ondan dolayı çok gitmek istiyorum kendimi sadece akademik olarak değil kişisel olarak ta geliştirebileceğim bir okul olarak görüyorum.

    şimdiden çok teşekkür ederim. bu sorulara vereceğin cevaplar benim ortalama 60 yılımı kurtarabilir :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: themontana

    2015te mezun oldum. 2016da Bilkent Matematiğe yerleştim. 2017de BOUN Fiziğe geçtim, ikinci dönem okulu bırakıp sınava çalıştım.

    Şimdi 2200 ile ODTÜ EE ya da CENG yazacağım ilk sıraya. Daha önce istediğim okul ve bölümler.



    Yani diyeceğim, galiba dediğin tüm özellikleri sağlıyorum.
    hocam özelden mesaj attım. dilerseniz buradan cevaplayın farketmez. Benim durumum için ne fikir verebilirsiniz?
  • turevinisifiryapandeger kullanıcısına yanıt
    Merhabalar , öğrenebildikleim şunlar ;
    1- bunları bilmeniz çok güzel birşey ama yetmez :) sevdiğiniz için daha ileri boyutunu da zevkle yapacaksınız zaten. Mühendslik mi Temel bilimler mi sorusuna gelince kendisi temel bilimler hayranı olduğu için matematik olmasa fizik yada istatistik yazardım dedi. o okula girmeden aklına yazılımcı olmaya karar verdiği için matematik seçmiş ama aslında ilk tercihi odtü ve bilkent bilgisayar mühendisliği imiş ama onlar gelmemiş zaten geleceğini tahmin ettiği bölüm matematikmiş. birinci sınıfı okuyup okulu dondurmuş yazılımla ilgili önemli bir kurs varmış ona gitmiş daha sonra okulda yazılıma yönelerek eğitime devam etmiş bazı arkadaşları eğitime yönlenmişler(akademik olarak değil)

    2- ilk özel firmada düşük bir ücrete başlayıp deneyim kazanmış ama mesai şartlarının ağır olduğundan ve işverenin eğitimsiz oluşu biraz kötü hissetmesine sebep oluyormuş( ama yapacak bişey yok sonuçta biryerlerde çalışmak zorundayız başlangıç çünkü

    daha sonra birçok devlet kurumuna da başvurmuş türkiye istatistik kurumu vs genelde kazanmış ama vazgeçmiş felan

    şu an yazılım uzmanı ve alanı coğrafi bilgi sistemleri . kıbrısın google earth ini felan yaptılar . sonra bir tane navigasyon programı yaptılar (programın adını unuttum)
    4- her bölümünde siyasal olaylar yokmuş öyle göründüğü gibi değil bizim bölümde mühendisliklerde felan siyasi olaylar olmuyormuş uzak kalmak yada yakın olmak senin elinde.


    Her zaman şunu söyler kişinin kendisinde biter ama üni ismi çok çok önemli 1-0 önde başlıyorsun. Hala online olsun farklı olsun sürekli eğitimler alıyor mesleğine aşık bir insan. Bazı arkadaşları dersanelerde öğretmen olmuş iş bulamamış felan. kimi arkadaşları da kendi gibi. İdealizm burada devrede :)

    Umarım hakkında hayırlısı olur yolun açık olsun. ( kendisi bilgisayar mühendsliği çok güzel bölüm dedi. elektrk elektronik müh alanı çok kısıtlı dedi. bir arkadaşı odtü ee mezunu odtü yl abd de doktora yaptı geldi istediği gibi bir iş bulamadı . en son o arakadaşı bursa da bir ünide akademisyen oldu. ee yi çok tasvip etmiyor en iyisi big müh dedi. kendisi yazılımcı olmak istediği için mühendisliğe çok takılmamış. mühendislik seçip seçmemek sonunda ne olmak istediğinle alakalı . )




  • Eskimezun E kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim hocam, ilerleyen günlerde aklıma takılan soruları özelden size yöneltebilir miyim?
  • turevinisifiryapandeger kullanıcısına yanıt
    Tabi ki
  • turevinisifiryapandeger kullanıcısına yanıt
    Hocam neden Hacettepe big müh düşünmüyorsunuz ? Kendisi oranın öğrencilerini çok beğeniyor staj için geliyorlarmış. Gerek kültür gerek Bilgi olarak Hacettepe öğrencileri çok farklılar çok iyiler kaliteliler felan der. İnsansız hava aracı yapmışlardı sanırım beraber . Birde gazi var örneğin aselsanın gazi bilgisayar mezunu çok çalışanı var . Neden buraları düşünmüyorsun . Yerinde olsam buraları yazar daha sonra yatay geçiş için uğraşırdım.
  • Ben matematik mezunuyum. Üniversite matematiğinin sınavdaki ile hiç am hiç ilgisi yok tamamen soyut, teorem ama düşünme şekli olarak faydası olabilir belki. Zor bir bölüm. Ama emeğinin karşılığını alamamış bir bölüm bence. Matematik okuyup iyi yerlere gelenler de var. Belki o noktada biraz kişinin kendi yetenegi ile de ilgili. Ben tavsiye etmem. Bana yaramadı en azından.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskimezun E kullanıcısına yanıt
    hacettepe bilgisayar 18k, benim sıralamam 52k hocam. ben de çok isterdim düşünebilmeyi :(
  • Monchi80 M kullanıcısına yanıt
    yüksek ile akademisyen olma fırsatı yok mudur? ya da bir bankaya kapak atmak? siz şuan ne yapıyorsunuz, ne işle meşgulsunuz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.