Şimdi Ara

Matematik ve Fizik Soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Son Soru

X+Z = 4 + 3Y ( 1. Kefe )

3X = 2 + Y + Z ( 2. Kefe )

1. Kefedeki İfadeyi 3 ile Çarpıp 3x İfadesini Yalnız Bırakırsan 3x = 12 + 9y - 3z

2. Kefedeki İfadeyle Bu İfadeyi Eşitlersen 2 + Y + Z = 12 + 9Y - 3Z Olur

Burdan da 5 + 4Y = 2Z Gelir. y'ye 1/4 z'ye 3 verirsen x 7/4 çıkar. Sıralarsan z>x>y olur...
  • ilk mat sorusunda:sayıları yazıp topluyoruz şu şekilde:ab+ba+ac+ca+bc+cb=22(a+b+c)
    burdan bizden istenen tüm sayıların toplamının 22nin katı olduğunu anlıyoruz ve ''132''yi görünce affetmiyoruz
    Son mat sorusunda daha kısa bir yol yok en kısa yol değerleri olabildiğince hızlı vermek
    2. mat sorusuna da şimdi bakacam çözersem göndericem
  • hocam ilk soruda gözden kaçırmışım:aa bb ve cc yi unutmuşum onları da ekleyince:33(a+b+c) olur buradan tüm sayıların toplamı 33ün katı olan 231 i görünce affetmiyoruz
    Ve boş bıraktığım mat sorusuna gelince çözümüm ne kadar sağlam bilmiyorum(çünkü orda b ve b+1 olması sanki bir mesaj içeriyor gibi şu şekilde:b ve b+1 ardışık olduğundan yer değiştirebiliyor bunu değer vererek de görebilirsiniz ama ben soruda kullanmadım o yüzden çözümüm doğru ama eksik olabilir bu da yanlış olmasına sebep olabilir.Neyse çözümüm şu şekilde:k'nın kaç değer alabileceğini bilmiyoruz o yüzden kya değer vererek geriye doğru gidecez.
    k en büyük=b-1 olur ama bu şekilde b doğal sayı olmaz.
    Sonra kya (b-1) ve (b-2) veririm ve topladığımda b doğal sayı gelmez.
    Aynı şekilde b-3 verip toplarım ve yine b doğal sayı gelmez.
    Ancak (b-4)e kadar geldiğimde:(b-1)+(b-2)+(b-3)+(b-4)=10 için b doğal sayı gelir yani b=5
    Son adımda da b yerine 5 yazarız kya da 0,1,2,3,4 veririz ve gerekli işlemleri yaptığımızda cevap 160(dediğim gibi çözüm eksik olabilir ama sınavda böyle yapar geçerdim)

• vidalı soru:R=2pi.b.F/a dır. Ve en önemlisi ''R'' zeminin uyguladığı dirençtir yani bu sabit bir şeydir sadece zeminle alakalıdır ve bu direnç kuvvetini geçtiğimiz an vida zemin içinde ilerler.yani R de sabittir. formüle bakarsak b yi artırdığımızda R sabit olduğundan F azalır.Vidanın ilerleme miktarı ''h'' sadece vida adımı ve döndürülme sayısı etkiler h=N.a bu 2 nicelik de sabit olduğundan ilerleme miktarı olan h da değişmez sonuç olarak yalnız F değişebilir.

Dönen silindirli soru:4.pi.r yi 2 silindir için ayrı ayrı kullanacaz.Ancak en önemlisi her 2 silindirde de 4.pi.r nin yarısı ilerlemeye yarısı dönmeye gider.Silindirlerin görünümlerini de dönmeleri etkileyeceğinden 2.pi.rlik kısmı dönmede kullanacaz.Buradan büyük silindir için çevre=4.pi.r ve dönme sayısı=2.pi.r/çevre=1/2
    Küçük silindir için çevre 2.pi.r ve dönme sayısı 2.pi.r/2.pi.r=1 buradan büyük silindir yarım tur küçük silindir de tam dur döndü yani cevap şıkkındaki gibi
    Kütle merkezi sorusunu çözmedim 1.si çok bulanık soruya bakınca zaten ağrıyan gözlerim epey zorlandı 2. si çözsem de kütle merkezi sorularını yazarak anlatmak çok çok zor kusura bakma o yüzden,kola ygelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: itrysohard

vidalı soru:R=2pi.b.F/a dır. Ve en önemlisi ''R'' zeminin uyguladığı dirençtir yani bu sabit bir şeydir sadece zeminle alakalıdır ve bu direnç kuvvetini geçtiğimiz an vida zemin içinde ilerler.yani R de sabittir. formüle bakarsak b yi artırdığımızda R sabit olduğundan F azalır.Vidanın ilerleme miktarı ''h'' sadece vida adımı ve döndürülme sayısı etkiler h=N.a bu 2 nicelik de sabit olduğundan ilerleme miktarı olan h da değişmez sonuç olarak yalnız F değişebilir.

Dönen silindirli soru:4.pi.r yi 2 silindir için ayrı ayrı kullanacaz.Ancak en önemlisi her 2 silindirde de 4.pi.r nin yarısı ilerlemeye yarısı dönmeye gider.Silindirlerin görünümlerini de dönmeleri etkileyeceğinden 2.pi.rlik kısmı dönmede kullanacaz.Buradan büyük silindir için çevre=4.pi.r ve dönme sayısı=2.pi.r/çevre=1/2
    Küçük silindir için çevre 2.pi.r ve dönme sayısı 2.pi.r/2.pi.r=1 buradan büyük silindir yarım tur küçük silindir de tam dur döndü yani cevap şıkkındaki gibi
    Kütle merkezi sorusunu çözmedim 1.si çok bulanık soruya bakınca zaten ağrıyan gözlerim epey zorlandı 2. si çözsem de kütle merkezi sorularını yazarak anlatmak çok çok zor kusura bakma o yüzden,kola ygelsin

döndürmeye yarısının gittiğini nasıl anladın mesela şekil felan değişse yarısı değilde farklı bir miktarı gidemez mi nedir bu işin aslı biliyorsan iyi olur?

• quote:

hocam ilk soruda gözden kaçırmışım:aa bb ve cc yi unutmuşum onları da ekleyince:33(a+b+c) olur buradan tüm sayıların toplamı 33ün katı olan 231 i görünce affetmiyoruz
    Ve boş bıraktığım mat sorusuna gelince çözümüm ne kadar sağlam bilmiyorum(çünkü orda b ve b+1 olması sanki bir mesaj içeriyor gibi şu şekilde:b ve b+1 ardışık olduğundan yer değiştirebiliyor bunu değer vererek de görebilirsiniz ama ben soruda kullanmadım o yüzden çözümüm doğru ama eksik olabilir bu da yanlış olmasına sebep olabilir.Neyse çözümüm şu şekilde:k'nın kaç değer alabileceğini bilmiyoruz o yüzden kya değer vererek geriye doğru gidecez.
    Ancak (b-4)e kadar geldiğimde:(b-1)+(b-2)+(b-3)+(b-4)=10 için b doğal sayı gelir yani b=5
    Son adımda da b yerine 5 yazarız kya da 0,1,2,3,4 veririz ve gerekli işlemleri yaptığımızda cevap 160(dediğim gibi çözüm eksik olabilir ama sınavda böyle yapar geçerdim)

k 0 iken b tüm doğal sayıları alabilir bunun için bir engel ben göremiyorum :( diğer sayılar için de öyle bir de b neden doğal sayı olmuyor onu söylersen belki bir şey çıkar ortaya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TYT Fizik En Kolay Konular
    5 yıl önce açıldı
    ayt matematik ilk sorular
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • k nin alacağı degerler toplamı 10 muş

0+1+2+3+4=10

k en büyü 4 alabilir

o halde b=5dir

a=5*6+k

a=30+k

a=30
    a=31
    a=32
    a=33
    a=34 olabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bu taktiksel bir şeydir yani formül gibi de diyebiliriz.En basitinden şöyle düşün sabit makaraya bağlı bir cismi h kadar çektiğimizde cisim h kadar yükselir çünkü çektiğimiz ipin tamamı makara etrafında döner ve cisim de ipi çektiğimiz miktar kadar yükselir;ancak hareketli makaraya bağlı bir cismi h kadar çektiğimizde cisim h/2 kadar yükselir sebebi yarısı makarayı döndürür yarısı da makaranın yükselmesini sağlar.Soruda da aynı mantık geçerli.
    Şekil değişirse falan demişsin hocam şekil eğer etrafı çember olan bir şekilse(ki ÖSYM daima şeklin çevresini çember verir bu tip bir soruda) yarısı dönmeye yarısı da ilerlemeye gider.Mesela aynı soruyu ağaç kütüğü vs kullanarak da sorabilirler yine yarısı kütüğün dönmesine yarısı da ilerlemesine gider bu kural gibi bir şey deneyerek de görebilirsin tek ihtiyacın oyuncak 1top ve 1 cetval gibi bir şey.
    İşin aslı bu yani ötesi yok

• quote:

Orijinalden alıntı: hackod

quote:

hocam ilk soruda gözden kaçırmışım:aa bb ve cc yi unutmuşum onları da ekleyince:33(a+b+c) olur buradan tüm sayıların toplamı 33ün katı olan 231 i görünce affetmiyoruz

k 0 iken b tüm doğal sayıları alabilir bunun için bir engel ben göremiyorum :( diğer sayılar için de öyle bir de b neden doğal sayı olmuyor onu söylersen belki bir şey çıkar ortaya

bilbar hocam soruyu çözmüş
    neden b doğal sayı olmazdı şu nedenle: mesela (b-1)+(b-2)=10 olursa mesela b=13/2 geldi olamaz çünkü doğal sayı olmalı bu şekile devam ederek b-4 e geldiğimizde b değeri doğal sayı olur

• quote:

Orijinalden alıntı: hackod

quote:

ben fazla kasmışım hocam soruyu aşırı ciddiye almışım hani b-1 b-2 falan gerek yokmuş bilbar hocamın çözümü çok daha basit benim çözümle biraz zaman alıyor sınavda ve gereksiz kasmışım dediğim gibi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.