Şimdi Ara

MATEMATİK MÜHENDİSLİĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aranızda matematik mühendisi olan, bu bölümde okuyan veya matematik mühendisi tanıdığı/akrabası olan var mı?

    Hangi okuldan olduğunuzu ve/veya nerde ne iş yaptığınızı da yazarsanız daha faydalı olur. Biraz özel olacak belki ama maaşlara da değinseniz daha da faydalı olur

    Ek olarak, daha önce bu mesleği duyan bilenler var mı?



  • Çok ayrıntılı araştırmadım; ancak mezunları yazılım üzerine çalışıyormuş. Onun dışında da Türkiye şartlarında ciddi bir iş olanağı yok. Sadece İTÜ ve YTÜ'de var.
  • Matematik mühendisliği veyahut düz matematik, pek farkları yok birbirinden 1-2 ders haricinde, aynı moklar yani. Benim çok küçükten beri tanıdığım bir abim yeditepe de burslu okudu matematiği (mühendis değil). onunla konuşmuştum bu matematik ne ayaktır, ne olursun diye. direk üniversite mezunu olarak bi bok değilsin. herşey master dan sonra başlıyormuş. o masterı finans üzerine yapmış, yazılım üzerine de yapılabiliyormuş. ki ben ikisini de yaparım diye düşünüyorum. dediğim gibi finans üzerine master yaptı 1 yıl mı 2 yıl mı tam emin değilim, şuan bir bankacı olarak çalışıyor, 2,5 milyar maaşı var. ortalama 4 seneye kadar da müdür olur, 5 milyar üzeri maaşı altında şirket arabası vs olur. yani matematiği tavsiye ederim, ben de matematik okuyacağım ufku açık matematiğin herşeyi okuyabiliyorsun masterda..




  • Gerçekten az biliniyormuş.
  • tavsiye etmem öğretmenlik olur heralde rahat bi iş olarak. tavsiye etmem çok zordur çünkü mühendislik düşün bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

    Çok ayrıntılı araştırmadım; ancak mezunları yazılım üzerine çalışıyormuş. Onun dışında da Türkiye şartlarında ciddi bir iş olanağı yok. Sadece İTÜ ve YTÜ'de var.

    Bende çoğu programlama ile uğraşıyor diye biliyorum.
  • @enkarizmanickbende

    hangi okuldasın?
  • matematik gibi bölüm bilim için değil de meslek için okunması çok acı bilime ne zaman önem verecez acaba
  • Yazılımda kendini yetistirirsen paraya para demezsin bide master varsa kamaklı ekmek kadayıfı benden demesi !
  • Ben aslında inşallah bu sene mezun olacak bir ytü' lüyüm. İlk mesajı kasten bölüm seçecekmiş gibi yazdım ki hem böyle ayrıntılı cevaplar alayım hem de bölüme karşı genel algıyı görebileyim.

    @enkarizmanickbende

    Üniversite ve eğitim kaliteleri konusunda sana katılıyorum. Ayrıca "mesleksizlik" konusunda da hak veriyorum bunun dezavantajları çok ama avantajları da yok değil. Ben de senin gibi soran kimseye tavsiye etmiyorum zaten eden bir öğrenci ya da mezun da görmedim. Çünkü okuması hakikaten çok zor.

    Zorluğunu derslerin çeşitliliği ve ağırlığından girerek anlatmayacağım. Bizim bölümün sıkıntısı yoğunluk, normalde 5 yıl olan bölüm zamanında gelen yasa ile 4 yıla çekilince yoğunlaşmış tabii. Normalde iki dönemlik olan tonla ders (dif. denk, cebir, kompleks analiz vs.) tek döneme konulunca, özellikle finallerden geçer not almak imkansızlaşıyor. Bir de üzerine mekanikçi hegemonyası gelince ders sayıları da artmaya başlamış ve bugünlere gelinmiş.

    Ama artık bir değişim, gelişim ışığı var. En azından ytü' deki bölümde. Yeni gelen kaliteli ve "rütbeli" hocalar bölümün yapısını değiştirmeye kararlı hatta bu dönemden başladılar bile.

    Şimdilik burda kesiyorum ama daha anlatacaklarım var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hinolma -- 2 Temmuz 2010; 2:48:56 >




  • kuzenim okuyor. bende tanıtım seminerine gittim onunla birlikte. yazılım programlama üzerine eğitiliyorsun. staj ı da güzel yerde yaptıysan bilişim sektöründe iş bulabilirsin. kuzenim yıldız teknikte bu geçtiğimiz sene kazandı. memnun hayatından
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.