Şimdi Ara

Matematik Geçti, Kısa Sürede Edebiyat Nasıl Çalışılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar matematik sınavı geçti iyi yapamadım tıpkı ygs gibi ama sonuçlar hep akmasa da damlar mantığıyla geliyor belki de en sonunda huzura ereceğim kısmet artık bilemiyorum.

Öncelikle sınava dair şunu söylemek istiyorum bu sınav bir sene çalışmayla olacak iş değil belki hatırlayanlar vardır arasıra güncellediğim bi ders çalışma konum vardı, orda önceden birey b yi bitirdiğimi ve tekrarla çalışacağımı söylüyordum. tekrar filan yapmadım ama geride kalan 2 senede hazmederek bitirdiğim için ihtiyaç hissetmiyordum hedef 7.000 di ve 45 civarı yapıyodum yetiyodu. peki sonuç sınavda 35 yaptım ve sınava odaklanamadığım için oldu belki 5 daha fazla yapabilirdim.

her neyse olan oldu giren girdi üzülen üzüldü SINAV BİTTİ

EDEBİYAT BAŞLADI

anladığınız üzere rahat bi adamım tabi bugün mezuna kalma korkusu sarana kadar kendimden 3 yaş küçüklerle aynı sınava hazırlanacaktım düşünsenize

Gelelim edebiyat nasıl çalışılır sorusuna

Seçtiğim kaynaklar;
    Altın Anahtar Soru Bankası
    Fem Simetri Edebiyat Konu Anlatımlı
    Fem Kapsül Deneme(birde absürd bi deneme bulabilirsiniz yararınıza olur sınavlar mâlum)

arkadaşlar kesinlikle ezber yapmak yok kalıcılığı sağlamak var.

ezber uçar gider 6 günde yapacağınız ezber ise çorba olur sınavda karıştırır durursunuz o çorbayı üzülen siz olursunuz.

Peki kalıcılık nasıl sağlanacak?

Altın anahtarda 1300 soru olması lazım 2 günlük bir soru bankası bilemediniz 3 gün

Önce elinize bi defter alın ve sadece konu başlıklarını ve dönemin genel özelliklerini yazın yapabilirseniz bir şema daha iyi olacaktır - her konu için ayrı ayrı atıyorum islamiyet öncesi edebiyat için bir sayfa yeterli -

sonra açın Altın anahtarı çözmeye başlayın, yarısını çözemeyeceksiniz. Emin olmadan atmayın önemli olan doğruyu bulmak değil öğrenmek. Sınavda doğruyu bulursunuz.

çözemediğiniz soruda kitaba bakın
    atıyorum soru: hangisi koşuğun özelliği değildir. şıkta kafiye düzenini yanlış vermiş üstünü çizin doğrusunu yazın.
    eser-yazar: eserlerin yazarlarını biliyosanız türlerini tek tek yazın. bir iki test çözdükten sonra sanki kitap elinizden alınacakmış gibi düşünmeye başlayın yani oraya yazdığınızı aynı zamanda beyninize de yazmak zorundasınız. yoksa unutacaksınız ve kitaba bakma şansınız olmayacak.

cumhuriyet dönemi içinse dönemlerin genel özelliklerini bilin yeter. cumhuriyet dönemi bi havuzdur boğulmadan yüzmek önemli detaylara dalarsanız yandınız hele 6 gün kala.

dönemlerin genel özellikleri ve yazarların başat oldukları türler bu türlerdeki ustalık eserlerini bilmeniz gerekiyor. burası biraz sıkıntılı çünkü bunu ancak edebiyatı okuyan bilir bakın edebiyat öğretmenleri değil edebiyatı okuyanlar bilir yani mesela benim lisemde sosyoloji hocası bu konuda muazzamdı. bu nedenle sizinde her yazar için max 3-4 eser seçip karakter tür ve konusunu 2-3 satırla öğrenmeniz lazım.

ayrıca cumhuriyet çalışırken bir liste yapacağız ne listesi bu?

testler bittikten sonra açıp baştan her eser yazar eşleştirmesine bakacağız üstteki paragrafta eseri anlatıyorsa işimiz kolay içeriğini burdan öğreniyoruz. anlatmıyorsa biraz araştırmamız lazım. aklımızda kalmayan eserleri tekrar listeliyoruz yazarlarıyla beraber ve bir arkadaşınızla beraber soru cevap soru cevap kalıcılığı sağlıyosunuz.

püf nokta:

yalnız çalışın
    ortamda dikkat dağıtıcı şeyler olmasın
    kodlama yapın özellikle yakın çevrenizdeki insanlarla eserler yazarlar arasında ilişki kurun kendi hikayenizi oluşturun mesela: orhan adında asi bi kuzenim var, ara sıra gittikleri çiftlikleri var. Orhan baba evi'nde daralıyor bereketli topraklar üzerinde huzur buluyor. - orhanın burnu büyüktür ona murtaza diye takılırım :) - orhan aşkı cemileyle murtaza yüzünden öpüşemiyor vs vs vs bunun gibi şeyler taa ne zaman yapmıştım bunu belki eksik belki yanlış
    bu eser yazar ararken sesli düşünün yani iç sesiniz konuşmasın siz konuşun kimindi bu eser şunun mu yok değil bakayım kiminmiş aa şununmuş fatihi harbiye peyami safa doğu batı çatışmasını anlatıyor filan gibi cümleler kurun böylece 3 duyuyu harekete geçirir daha rahat öğrenirsiniz

benden bu kadar kolay gelsin kendinize iyi bakın unutmayın sınav sizden değerli değil
    dünyanın ekseni sizsiniz bu lafı egoistlikle karıştırmayın
    mezuna bırakırsam arkadaşlarımdan ayrı kalacakmışım, sevgilim ayrılacakmış, annem arabayı unut diyo tehdit üstüne tehdit ama umrumda değil.
    neden ben mutlu bakabildiğim sürece dünya güzel
    ben sevdiğim için sevgilim
    ben önemsediğim için arkadaşım
    ben istediğim için araba annemlerin elinde bi koz.
    yani herşeyin değerini veren benim.
    sınava değil hayata böyle bakmanız size yararlı olacaktır..

imla ve noktalama eksikleri için özür dilerim yazar eser konusunda kaliteli bi kaynak var elimde elle hazırlanmış bu işi bilen biri tarafından yardımcı olurum elimden geldiğince.

• Çok güzel yazmışsınız elinize sağlık,her konu için bir kağıda özet çıkarma işini tarih'te denemiştim fakat çok uzun sürüyordu(soru da çözer isem) bu şekilde yetiştireceğimi düşünmüyorum,acaba bazı konuları elesek daha mı mantıklı olur(0'dan başlayıp 6 günde zor gibi geldi bana) bu bağlamda ağırlık vermemiz gereken konular nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brzvtn -- 16 Haziran 2013; 23:52:45 >
  • bir alternatif olarak TOMBALA yöntemi ( fesatlık yapmayın lan ! :D )

şimdi küçük kağıtlara bir tarafına yazarı diğer tarafına eserlerini yazıyoruz.

dosya kağıdına atıyoruz karıştırıyoruz, çıkan taraftan bakıp söylemeye çalışıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brtgtrn

Çok güzel yazmışsınız elinize sağlık,her konu için bir kağıda özet çıkarma işini tarih'te denemiştim fakat çok uzun sürüyordu(soru da çözer isem) bu şekilde yetiştireceğimi düşünmüyorum,acaba bazı konuları elesek daha mı mantıklı olur(0'dan başlayıp 6 günde zor gibi geldi bana) bu bağlamda ağırlık vermemiz gereken konular nedir?

zaten özet çıkartmayacaksın biliyosun edebiyat dönem dönem ayrılmış kitaplarda sadece dönem özelliklerini özetleyip kalan kısımların konu başlıklarını yazıcaksın. yani yarım saat yeterli bunun için önemli olan test kitabını çözme kısmı
  • Hocam çok güzel yazmışsınız, tavsiyeler için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu saatten sonra temeli olmayan arkadaşın işi bence zor.(Ezberi iyiyse bir ihtimal)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SlideToUnlock

Bu saatten sonra temeli olmayan arkadaşın işi bence zor.(Ezberi iyiyse bir ihtimal)

umutsuzluga gerek yok insanların umudunu kırmaya hic gerek yok bırakmak isteyen bırakabilir ben ara verdim sabahtan bu yana 3 konu bitti gayette akıp gidiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kendi yaptığımı söyleyebilirim. Tabi hepsi için uzun bir zaman gerekli senenin başından beri yapıyorum diyebilirim ama en azından temel varsa son dönem yazarları veya eksik olduğunu düşündüklerin ile ilgili olarak sarı not stickerlarına yazarlar ve eserlerini renkli kalem ile yazarak dolap v.s görünür yerlere asarak alışkanlık kazanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novak Djokovic -- 17 Haziran 2013; 14:30:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.