Şimdi Ara

Matematik Çözerken Müzik Dinlemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dikkat dağılması zor olan bir insan değilim. Sözel derslere çalışırken ya da soru çözerken bir çıt bile beni rahatsız edebilir ve konsantre olmamı engelleyebilir. Fakat Matematik ve Geometri çözmeye başlayınca işler değişiyor. Gürültüde bile konsantre olabiliyorum. Müzikle beraber Mat ve Geo çözmekten çok çok büyük bir haz alıyorum. Zaten Mat-Geo sevdiğim dersler. Çözdüklerimin çoğu doğru oluyor genelde. Yani bu da aslında müzikle Mat ve Geo yapabileceğimi gösteriyor. Fakat ben yine de çekiniyorum. İlerde sorun falan olursa diye. Benim gibi müzikle bu tip derslerden soru çözen var mı? Veya bu durumda bir sakınca olduğunu düşünüyor musunuz?



  • Ben de aynı senin gibi. Sözel derslerde kafamı toplayamaıyorum ama yanımda kıyamet kopsa metematik çözerim

    Evde falan müzikle çözüyorum ama okulda kulaklık takınca hocalar çözmediğimi düşünüyor.

    Sakıncası bence şöyle olabilir: Müzikle çözmeye alışırsan müziksiz çözemezsin. Başka bir sakıncasının olabileceğini sanmıyorum.
  • Bende müzik dinleyerek çözerim. Yalnız sınav sırasında müzik olmayacağı için olumsuz etki etmesinden korkuyorum.
  • sözeli de müzik dinleyerek çözerdim sorun olmuyor. kısık seste hafif müzikler dinliyordum
  • Bende öyle çalışırdım ama sonradan o alışkanlığımı bıraktım. Alışırsan çok kötü olur. Ya sınavda canın müzik dinlemek isterse ?
    Ayrıca sözel derslerin için de biraz gürültülü ortamlara alışmaya çalış. Sınav tamamen gürültüsüz olmuyor çünkü. Kalem sallayan mı dersin, öksüren mi dersin, ayaklarını sallayıp ses çıkaran mı dersin ne ararsan var. Ya da dışarıdan gelecek gürültülerde olabilir. Ha bunların en kötüsü de, sınıfta nezle olup zırt pırt burnunu çeken birinin olması. Hayattan soğuyorsun resmen
  • Rock ve klasik müzikle ders çalışınca o şarkıyı tekrar duyduğunda çalıştığın konuyu hatırlaman kolaylaşıyormuş diye bir şey duymuştum.
    Ayrıca ben de rock-metal-dubstep müziklerle çalışıyorum sayısallara. Özellikle matematik o kadar rahat oluyor ki. Resmen eğleniyorum testi çözerken. Ama edebiyat öyle mi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.