Bildirim
MATEMATİK 2.DERECEDEN DENKLEMLER SORULARIM
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
12 numarlı soru , kökler çarpımı c/a dan eşitir 8b. kökler den biri a diğeri b . çarpar isek a.b=8b a=8 böyle diye tahmın edıorum
Edit 5 numaralı soru , paydayı eşitle içler dışlar yap kökler toplamından gelio sonuç.
11 numaralı sonuç yine payda eşitle x(2x-1)=15 gelio burdan da saglayan deger zaten 3 tür . bu çözüm pek güvenilir degil ama zaman kazandırır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheHangover -- 16 Ağustos 2012; 23:47:20 > -
12.soru 3 ve 2 sayılarıyla orantılı o yüzden k dedim.3k+2k=5k yani kökler toplamını 5k ya eşitle.-b/a=-10=5k k burdan -2 çıkar.Sonra m yi bulmak için kökleri çarp 3k.2k=-5m+4, 6k kare=-5m+4 k yı biliyoruz -2 yerine koy m burdan -4 çıkıyor.Umarım iyi anlatmışımdır. -
quote:
Orijinalden alıntı: fenerbarcafb
12.soru 3 ve 2 sayılarıyla orantılı o yüzden k dedim.3k+2k=5k yani kökler toplamını 5k ya eşitle.-b/a=-10=5k k burdan -2 çıkar.Sonra m yi bulmak için kökleri çarp 3k.2k=-5m+4, 6k kare=-5m+4 k yı biliyoruz -2 yerine koy m burdan -4 çıkıyor.Umarım iyi anlatmışımdır.
Güzel çözüm ,bi türlü hatırlayamamıştım
-
quote:
Orijinalden alıntı: TheHangover
12 numarlı soru , kökler çarpımı c/a dan eşitir 8b. kökler den biri a diğeri b . çarpar isek a.b=8b a=8 böyle diye tahmın edıorum
Edit 5 numaralı soru , paydayı eşitle içler dışlar yap kökler toplamından gelio sonuç.
11 numaralı sonuç yine payda eşitle x(2x-1)=15 gelio burdan da saglayan deger zaten 3 tür . bu çözüm pek güvenilir degil ama zaman kazandırır.
Çok teşekkür ederim.Anladım hepsini. -
quote:
Orijinalden alıntı: fenerbarcafb
12.soru 3 ve 2 sayılarıyla orantılı o yüzden k dedim.3k+2k=5k yani kökler toplamını 5k ya eşitle.-b/a=-10=5k k burdan -2 çıkar.Sonra m yi bulmak için kökleri çarp 3k.2k=-5m+4, 6k kare=-5m+4 k yı biliyoruz -2 yerine koy m burdan -4 çıkıyor.Umarım iyi anlatmışımdır.
Çok teşekkür ederim.Gayet iyi anlatmışsın.Anladım.. -
böyle çözüm uzun bence ab:8b a:8 daha basit hemen çıkıyo -
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: furkano
böyle çözüm uzun bence ab:8b a:8 daha basit hemen çıkıyo
Aynı şey degil mi ? -
-
şu 5.soru çok can yakar ben diyim.. çok dikkatli olunması lazım -
henüz çözülmeyen soru var mı acaba arkadaşlar
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X