Bildirim
Matematiği iyi olanlar bir bakabilir mi?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Demekki parabolmuş, mat2den bilmediğim 1-2 konudan biri kolay gelsin. -
fizik değil mi bu? -
quote:
Orijinalden alıntı: YaK ®
fizik değil mi bu?
Evet fizik intro.
Diğer arkadaş parabol demiş, parbollarda nasıl ölçüyoruz ivmeyi eğer ölçebilirsek tabi çünkü bu soruda anladığım kadarıyla ivme sabit değil ivme de artıyo sürekli değerleri için bana bir formül lazım yardım lütfen. -
quote:
Orijinalden alıntı: uliking
quote:
Orijinalden alıntı: YaK ®
fizik değil mi bu?
Evet fizik intro.
Diğer arkadaş parabol demiş, parbollarda nasıl ölçüyoruz ivmeyi eğer ölçebilirsek tabi çünkü bu soruda anladığım kadarıyla ivme sabit değil ivme de artıyo sürekli değerleri için bana bir formül lazım yardım lütfen.
galiba sende istenen ivmeyi şekil üstünde göstermen buraya tam olarak şekili koyup sorusunu sorarsan daha iyi yardımcı olabiliriz
ayrıca türevinide alabilirsin yani teğetin eğimini alıp bunu şekil yardımıyla çizebilirsin -
İvme= Hız/Zaman
Bu ivme ana formülü. Yer değiştirme / Zaman grafiğinden ivme bulunamaz. İmkansızdır. Çünkü ilk çıkış noktasından örneğin 5 metre sağa gitse sonra 10 metre yukarı gitse 5kök5 lik bi yer değiştirme olur. 5 metre sağa gitse sonra 10 metre geri dönse yer değiştirme 5 olur. Ne zaman hangi yöne ne yaptığını bilmediğimiz için yer değiştirme zaman grafiğinden ivmeyi bulamayız. -
25 yıl öncesinden kalma bilgim ile yanlış hatırlamıyorsam; ivme denen şey "birim zamandaki hız değişimi" dir.
Yani:
ΔV/Δt
Yani :
V2-V1/t2-t1 dir.
Elindeki grafik doğrusal olmasa da x(zaman) ve y(hız) eksenlerindeki izdüşümlerini alıp yukarıdaki formülde yerine yerleştirip rahatlıkla bulabilirsin. -
displacement=r(t)
r(t)=r0 + v0*t + 1/2 a*t^2
yer değiştirme fonksiyonunun grafiği verilmiş sana, o grafiğin eğri olması ivmenin olduğunu gösterir. yer değiştirme fonksiyonu;
ilk pozisyon + ilk hızın zaman ile çarpımı + ivmenin zamanın karesi ile çarpımının yarısıdır.
dr(t)/dt=V
dv(t)/dt=a
d^2 r(t)/dt^2=a
yani, yer değiştirme fonksiyonunun ilk türevi hızı, ikinci türevi ise ivmeyi verir.
düzeltme:değişken
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hashus1099 -- 4 Kasım 2009; 1:47:36 > -
Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar ben yapabildiğim kadarını raporuma yazdım, yarın sabah hocaya gidip kalanını da sorarım. -
senin elinde yer değiştirme fonksiyonu var mı? -
Ben fizikden aklimda kalanlari yazayim.
Ivme = Acceleration
Acceleration formulu de Change in Velocity / Change in Time. Ucgen V/ Ucgen X olarak da yaziliyor (Ucgen seklini yapamiyorum) Ya da Vf - Vi / Tf - Ti
Eger elinde bu degerler varsa sadece formulu kullanarak bulabilirsin.
Ya da elindeki grafigi V vs. T grafigine cevirip bulmak istedigin noktaya dogru bir tangent cizersen o noktadaki velocity degerini bulmus olursun, yani instantaneous velocity. Sonra o tangentin slope unu bulursan ivmeyi de bulmus olursun cunku velocity grafiginin slope u ayni zamanda ivmeyi verir. -
Hız doğrusal değil de eğrisel artıyorsa ivme değişkendir. Yani ivme şudur diyemezsin. Ortalama ivmeyi bulabilirsin ya da bir noktadaki ivmeyi bulabilirsin.
Hız zaman grafiği elimizdeyse arkadaşların da dediği gibi ivme fonksiyonun aradığımız o noktadaki zamana göre türevidir. Yani o noktadaki teğetin eğimi.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X