Şimdi Ara

Matematiği 0 olan adam ve İşletme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
4.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler ben 10. sınıf tm düz lisedeyim , hayatım boyunca hiç matematikten anlamadım tm seçmemin nedeni de aile baskısı , ilk dönem matematik 1 geldi bu dönem çalışmaya başladım ama anlamadım ilk sınavda sadece parabol soruldu günlerce çalıştım ekol hacaya falanda baktım ama sınavdan 40 aldım şimdi trigonometriye geçtik temelimde yok zaten hangi konu olsa anlamıyorum , diyeceğim şu ki sözel derslerim iyidir önümde 2 senem var matematiğimi nasıl geliştirebilirim ? (seviyem ilkokul) hedefim ise İstanbul Ü İşletme , işletmede matematik önemli olduğu için nasıl bir yol izlemeliyim başarılı olabilir miyim yada sözele mi yönelmeliyim ? görüşlerinizi bekliyorum .

• quote:

Orijinalden alıntı: furkantuncer

beyler ben 10. sınıf tm düz lisedeyim , hayatım boyunca hiç matematikten anlamadım tm seçmemin nedeni de aile baskısı , ilk dönem matematik 1 geldi bu dönem çalışmaya başladım ama anlamadım ilk sınavda sadece parabol soruldu günlerce çalıştım ekol hacaya falanda baktım ama sınavdan 40 aldım şimdi trigonometriye geçtik temelimde yok zaten hangi konu olsa anlamıyorum , diyeceğim şu ki sözel derslerim iyidir önümde 2 senem var matematiğimi nasıl geliştirebilirim ? (seviyem ilkokul) hedefim ise İstanbul Ü İşletme , işletmede matematik önemli olduğu için nasıl bir yol izlemeliyim başarılı olabilir miyim yada sözele mi yönelmeliyim ? görüşlerinizi bekliyorum .

Aynı dertten muzdaripız bende düz lise 2de ve Tm deyim matematik hep 1 ve 0 geliyordu 2. Dönem bende sınava videolardan filan çalıştım notum gele gele 37 geldi şimdi trigonemetre deyiz ondan zaten hiç anlamıyorum işlemlerin sonucu tahtayı kaplıyor sonuç genelde çıka çıka 1 çıkıyor ne yapayım hiç bir fikrim yok matematik özürlüsuyum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeşim o kadar çok ve yararlı site var ki ve sen daha 10. sınıftasın düzenli çalışmayla matematiğini düzeltebilirsin hiç geç değil.Bilene zaten kolay ama benim de lise hayatım boyunca matematiğim 0-1 falandı ayrıca ben birkaç sene de ara verdim buna rağmen sitelerden faydalanarak ilerleme kaydettim.Matematik için zaman ve sabır lazım ve zaman senin için zaten çok gördüğüm kadarıyla.
  • Antremanlarla Matematik veya Karekök Matematik 0 Kitabını al ve calısmaya basla dostum faydasını goruceksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPY-CX5

Antremanlarla Matematik veya Karekök Matematik 0 Kitabını al ve calısmaya basla dostum faydasını goruceksın

Bu kitapları biraz araştırdım herkes olumlu şeyler söylüyor , başka önerebileceğiniz kaynaklar var mı ? Çok teşekkür ederim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SPY-CX5

Antremanlarla Matematik veya Karekök Matematik 0 Kitabını al ve calısmaya basla dostum faydasını goruceksın

Bu kitapları biraz araştırdım herkes olumlu şeyler söylüyor , başka önerebileceğiniz kaynaklar var mı ? Çok teşekkür ederim

Hocam O Kaynakları bitirip alt yapı oluşturduktan sonra Kartezyen yayınlarına bir bak. Sonra cıtayı biraz daha yukselt final yada esen yayınlarına bak.. Ve fem çözmeye calıs femi yaparsan hepsini yapabilirsin

• 6. sınıftan Lise 4 e kadar 1-2 sene hariç her senemde Matematiğim 1 gelmişti. Sınava ilk girişimde Matematikten 4-5 netim vardı. Sonraki sene YGS ye kadar özel ders aldım işini temeli kapmıştım biraz ve 2. girişimde YGS Matematikten 25 net yapmıştım. Zamanım yetseydi Geometride yapacaktım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biraz sert bir yorum olacak benimkisi, ancak bence bir düşün bunu. Matematik sevmeyen kişinin işletme kazansa bile okulu bırakacağını düşünüyorum. Sıfır altyapı senin matematikte daha da zorlanıp iyice nefret etmene sebep olabilir matematikten. Üstüne sen kazanmaya çalışırken ucundan calculus göreceksin, kazanırsan doğrudan calculus göreceksin. Calculus (mat ve fizikten tiksinen biri olarak söylüyorum) önemli bir intihar sebebidir. Hatta Mehmet Akif Ersoy'un bu konuda yazdığı şiirden bir beyit yazacağım:

Yaralanmış temiz alnından uzanmış yatıyor;
    Bir calculus uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!

Her neyse, diyeceğim şu ki "Why not hukuk?"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hypafix -- 24 Mart 2013; 2:59:11 >
  • Hukuk içinde sayısal istiyorlar sanırım

• Türkçesine gitme bari. Biraz kas İNgilizce işletme veya marmara üniversitesi Almanca işletme bölümlerini falan hedef tut kendine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ne yapayım artık

Hukuk içinde sayısal istiyorlar sanırım

Doğrudur, ancak calculus'un LYS deki etkisi hukukta daha az. Üstüne, Hukuk'ta bildiğim kadarıyla birkaç özel üni. hariç değil calculus, mat. bile yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hypafix

Biraz sert bir yorum olacak benimkisi, ancak bence bir düşün bunu. Matematik sevmeyen kişinin işletme kazansa bile okulu bırakacağını düşünüyorum. Sıfır altyapı senin matematikte daha da zorlanıp iyice nefret etmene sebep olabilir matematikten. Üstüne sen kazanmaya çalışırken ucundan calculus göreceksin, kazanırsan doğrudan calculus göreceksin. Calculus (mat ve fizikten tiksinen biri olarak söylüyorum) önemli bir intihar sebebidir. Hatta Mehmet Akif Ersoy'un bu konuda yazdığı şiirden bir beyit yazacağım:

Yaralanmış temiz alnından uzanmış yatıyor;
    Bir calculus uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!

Her neyse, diyeceğim şu ki "Why not hukuk?"

Ben çalışayımda iyi bi puan aldıktan sonra karar vereyim , bu arada yorumun için saol Uluslararası İlişkiler nasıldır bilgin var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: materyalist imam

Türkçesine gitme bari. Biraz kas İNgilizce işletme veya marmara üniversitesi Almanca işletme bölümlerini falan hedef tut kendine.

İngilizcemde zayıf yazdan itibaren başlayıp kurslara falan başlasam lise bitinceye kadar gitsem işletmeyi ingilizce okuyacak kıvama gelebilir miyim ?
  • matematigi bilmen lazim bunun icin calisman lazim
    isletmeyi hadi bi sekilde kazandin
    bu seferde universitede matematik var
    yani kacisin yok
    calisip ogrenmen lazim

uni kazanmak kolay bi bakima uniyi bitirmeye bakarakdan

• quote:

quote:

Türkçesine gitme bari. Biraz kas İNgilizce işletme veya marmara üniversitesi Almanca işletme bölümlerini falan hedef tut kendine.

İngilizcemde zayıf yazdan itibaren başlayıp kurslara falan başlasam lise bitinceye kadar gitsem işletmeyi ingilizce okuyacak kıvama gelebilir miyim ?

ingilizce işletme bölümünü kazanırsan zayıf ingilizceyle muafiyet sınavını veremeyeceğin için 1 yıl zorunlu hazırlık okursun zaten ? Ha diyorsan ki sene kaybetmeyeyim muafiyete kadar 3 ay kasıp ingilizceyi halledeyim, o iş zor. Benim ortanın üstünde ingilizcem vardı bu sene başında muafiyet sınavına girdim 100 üzerinden 03 alabildim. Ha uaçağa yetişmem gerekiyordu sınavdan erken çıktım tabi ama oturup adam gibi çözsem de 30 u geçmem zordu yani.

• Lise son sınıfa kadar xkare+ykarenin açılımını bilmiyordum,matematiği sınavlarda atlıyordum,bu yıl hafta içi öğrencisiyim,sadece matematikten 32de 25 net bekliyorum. Her türlü toparlarsın,daha 10.sınıftasın. Benden sana bir tavsiye, Her şey seninle başlar adlı kitabı oku,güzel bir kitap,okuyunca ne demek istediğimi anlayacaksın
  • hocam öncelikle kendimden bahsedeyim bende 9.sınıfta hiç takmazdım dersleri çok başarız oldum az kala kalıyodum zaten tatil'e gitcektik yazın ailem gitti ben gidemedim sınavlarım var diye ve beni acayip etkiledi ders çalışmaya başladım . dershaneye kayıt oldum başarılı bir kaç dostuma sordum nasıl çalışmam gerektiğini çünkü onu bile bilmiyordum . onlar bana bunu söyledi o günden beri böyle çalışırım gerçekten yapamadıgım cok az soru oluyor . (11.sınıfım)

1.internetten videolu konu anlatımları tek tek izliyoruz , izlerken not alıyoruz . anlamassak tekrar tekrar dinliyoruz . ( önerim teknofem )

2.yanında çözüm dvdsi olan bir kaynak alıyoruz . ( fem veya körfez yayınları öneririm )

3.kaynakdaki tüm soruları yapıyoruz yapamadığımızı dvd'den izliyoruz ve başarıyoruz kardeşim

• quote:

Ben çalışayımda iyi bi puan aldıktan sonra karar vereyim , bu arada yorumun için saol Uluslararası İlişkiler nasıldır bilgin var mı ?
    Puan gelsin, sonra karar veririm demek sağlıklı bir yöntem değil. LYS ye çalışırken bir noktada TR veya Mat'ın hangisine daha çok çalışacağına karar vermen gerekecek ve hukuk mu işletme mi istediğin burda etkili olacak. Mesela ben son ay çoğunlukla biyoloji ve kimyaya bakmıştım matematikten ziyade. Uluslararası ilişkiler yazan herkes ileride diplomat olacağını sanır. Bugün diplomat olmak için gitmen gereken yer Uİ değil, neresi olduğunu herhangi bir FEM dershanesinden öğrenebilirsin. Uİ mezunlarının günümüzdeki en büyük hayali KPSS'de iyi puan tutturup gümrük memurluğu kapmaktır. Bunun dışında kolay kolay iş bulabildiklerini sanmıyorum. Ayrıca, Uİ okuyup özel bir şirkette çalışmayı düşünüyorsan şayet, Rusça, İspanyolca, Çince gibi çok konuşulan ancan Türkiye'de fazla bilinmeyen dillerden bir veya bir kaçını öğrenip bu tarz şirketlerde çok daha kolay iş imkanı bulabilirsin. Dil bilmek iyidir. Bu arada ben biraz uçtum, dil bölümleri senin alanına tersti sanırım. Yine de demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: FB®h Pozitif

Lise son sınıfa kadar xkare+ykarenin açılımını bilmiyordum,matematiği sınavlarda atlıyordum,bu yıl hafta içi öğrencisiyim,sadece matematikten 32de 25 net bekliyorum. Her türlü toparlarsın,daha 10.sınıftasın. Benden sana bir tavsiye, Her şey seninle başlar adlı kitabı oku,güzel bir kitap,okuyunca ne demek istediğimi anlayacaksın

O kitabı biliyorum , Mümin Sekman ın tüm kitaplarını aldım sırayla okuyorum daha ona gelmedim, teşekküler
  • quote:

quote:

quote:

ingilizce işletme bölümünü kazanırsan zayıf ingilizceyle muafiyet sınavını veremeyeceğin için 1 yıl zorunlu hazırlık okursun zaten ? Ha diyorsan ki sene kaybetmeyeyim muafiyete kadar 3 ay kasıp ingilizceyi halledeyim, o iş zor. Benim ortanın üstünde ingilizcem vardı bu sene başında muafiyet sınavına girdim 100 üzerinden 03 alabildim. Ha uaçağa yetişmem gerekiyordu sınavdan erken çıktım tabi ama oturup adam gibi çözsem de 30 u geçmem zordu yani.

Demek istediğim son 3 ay değil bu yazdan itibaren mezun oluncaya kadar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.