Şimdi Ara

matematiğe sıfırdan başlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tyt sınavına gireceğim ve hala matematik konularına başlamadım. sıfır matematiği olan ve tyt'de orta-iyi denebilecek seviyede matematik neti çıkarmak isteyen birine ne önerirsiniz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Matematiğe Sıfırdan Başlamak: TYTY Hazırlığı İçin Rehber

Temel Matematik kavramlarında eksiklikleriniz varsa, TYTY sınavına hazırlanırken zorluklar yaşayabilirsiniz. Ancak endişelenmeyin, matematiğe sıfırdan başlamak mümkündür. İşte adım adım bir rehber:

1. Temelleri Anlayın

Temel işlemlerden (toplama, çıkarma, çarpma, bölme) başlayın. Ardından üslü ifadeler, kök alma ve faktöriyel gibi daha karmaşık kavramları ele alın. Bu temeller, sonraki adımlar için kritik öneme sahiptir.

2. Ders Kitaplarını Kullanın

TYTY sınav müfredatını kapsayan ders kitaplarından yararlanın. Adım adım açıklamaları ve alıştırma soruları içerirler.

3. Videolu Derslere Katılın

Çevrimiçi platformlar veya eğitim merkezleri, matematik konularını açıklayan videolu dersler sunar. Görsel ve işitsel öğrenme, anlayışınızı artırabilir.

4. Çalışma Arkadaşları Bulun

Soruları tartışmak, birbirinizden öğrenmek ve motivasyonu artırmak için bir çalışma arkadaşı veya grubu bulun.

5. Düzenli Olarak Uygulama Yapın

Matematik, pratik gerektiren bir konudur. Her gün alıştırma soruları çözün ve düzenli tekrarlar yapın.

6. Zor Sorularla Mücadele Edin

Zor sorularla karşılaşırsanız pes etmeyin. Çözmeye çalışın ve gerekirse öğretmenden veya çalışma arkadaşınızdan yardım isteyin. Zorluklar, anlayışınızı derinleştirir.

7. Geri Dönüş İsteyin

Öğretmenlerinizden veya çalışma arkadaşlarınızdan geri dönüş alın. Hata yaptığınız noktaları belirleyin ve bunları düzeltmek için çalışın.

8. Motivasyonunuzu Koruyun

Matematik öğrenmek zorlu olabilir, ancak küçük başarıları kutlamak ve ilerlemenizi görmek motivasyonunuzu koruyacaktır.

İlk başta bunalmış hissedebilirsiniz, ancak sabır ve çabayla matematiğe sıfırdan başlayabilir ve TYTY sınavında başarılı olabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Allah yardım etsin kardeş aklıma matematiğe sıfır olup yeni başladığım zamanlar geldi
  • Ben de aynı durumdayım hocam, matematiğim şu ana kadar hep vasattı, bu sene gaza geldim ve başladım çalışmaya, YouTube'daki hocalardan sıfırdan matematik videolarını izleyerek başlayabilirsin, fakat tek bir hocaya takılıp kalma, bir seri bitince öbür hocadan da izle ki iyice aklında kalsın, fakat şöyle bir sorun da var, bazı kavramları açıklamadan direk çözüyorlar soruları, benim gibi hiç matematiğin yoksa Antrenmanlarla Matematik serisini de alabilirsin hocam, bir yandan kitaba çalışırsın bütün kavramları öğrenirsin, bir yandan da videoları izlersin.
  • Bende temelden başladım 1ayda temel attım şimdiTemel kavramları hiç anlayamıyorum anlasam basıcam gaza ama basamıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam antrenman matematik gibi kaynaklara bence YouTube varken hiç gerek yok. Girin bakın hangisi hoşunuza gidiyorsa size hitap ettiğini düşünüyorsanız izleyin. Sonra bi tane daha izleyin. Sonra kolay-orta sayılabilecek kaynaklardan çözüp bir de orta-orta üstü bi kaynakla beraber götürün. Kaynakların ösymye paralel olmasına dikkat edin. 2. Kaynak 345 olabilir. İlk kaynak için ise bilemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: aceledenickyok

Hocam antrenman matematik gibi kaynaklara bence YouTube varken hiç gerek yok. Girin bakın hangisi hoşunuza gidiyorsa size hitap ettiğini düşünüyorsanız izleyin. Sonra bi tane daha izleyin. Sonra kolay-orta sayılabilecek kaynaklardan çözüp bir de orta-orta üstü bi kaynakla beraber götürün. Kaynakların ösymye paralel olmasına dikkat edin. 2. Kaynak 345 olabilir. İlk kaynak için ise bilemiyorum.
    Hocam ben de öyle düşünmüştüm zaten fakat arkadaşın matematiği direk sıfırsa sorun olabilir, örneğin videoda çarpanlar gibi şeyler anlatılmadan direk kesir olayına geçiliyor, bunun gibi şeyler kavramlar bilinmiyorsa anlaşılmayabilir, bu yüzden en iyisi kavramları da öğrendikten sonra videoları izlemek, kafa karışmadan tam verim alınabilir.

• Zamr kullanıcısına yanıt
    Sonra noldu hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Hocam antrenman matematik gibi kaynaklara bence YouTube varken hiç gerek yok. Girin bakın hangisi hoşunuza gidiyorsa size hitap ettiğini düşünüyorsanız izleyin. Sonra bi tane daha izleyin. Sonra kolay-orta sayılabilecek kaynaklardan çözüp bir de orta-orta üstü bi kaynakla beraber götürün. Kaynakların ösymye paralel olmasına dikkat edin. 2. Kaynak 345 olabilir. İlk kaynak için ise bilemiyorum.
    ilk kaynak için birey a nasıl? birey b'sini çözmeden 345'e geçebilir miyim?
  • Antremanları ile matematik kitabını al toplama çıkarma yapmaktan basla toplama çıkarma diyip küçümseme matematiğin temalı

• Benim de 0 di kardeşim ant matematikle basladim kesinlikle antrenmanlarla matematik ten başla yüzde yüz faydası olacaktır

• quote:

matematik fizik geometri gibi dersler izlenmeden öğrenilmez
  • xy z kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç çözmedim ya şimdi ne desem boş. Ama bsini çözdüm eski tarz olsa da bana çok şey kattı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.