Şimdi Ara

Mat2 Polinom sorularım [Yenilendi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zanile -- 24 Ekim 2012; 15:34:07 >

• 1 de x kare gördüğün yere -3 yazıcaksın.0 a eşitleyeceksin.Sonra -6x+3 gelicek onu karşıya atıp ax-b ye eşitleyeceksin a=6 b=3 olacak toplam 9
  • 5te de aynı x kare gördüğün yere 2x-1 yazıcaksın.Ordan 2xkare-x-mx+n çıkacak xkareye tekrar aynısını yazıp sıfıra eşitleyeceksin.Karşıya -mx+n geçicek m=3 n=2 olacak çarpımı 6
  • Diğerlerininde birazdan bakabilirim.
  • İlk soruda x^2 yerine -3 yaz polinomu 0'a eşitle bulursun.

İkinci soru uzun uzun yapmaya gerek yok dikkat edersen x'ile bölümününden kalanı yani sabit terimi istiyor bizden.Bölümle kalanı çarparsın -21 gelir üstüne kalandaki sabit terimi koyarsın -9 kalır x'li terimler zaten 0 koyduğun için gidecek cevap -9 gelir.

Üçüncü soru küp açılımı (x+2)(x^2-2x+4) şeklinde yazarsan yaparsın.

Dördüncü soru P^2(x^2)=8. derece gelecek,yandaki Q^2(kökx) 2 gelecek,toplarsın 10 etti,P(x^7) nin derecesi 2.7 den 14 etti,gene Q^7(x) 14 eder üssü,-1'in önemi yok.Çıkarma ve toplama işlemlerinde üs etkilenmez yani en yüksek bulduğumuz derece R(x)'in derecesi olabilir.14 yani.

Beşinci soru; x^2 yerine 2x-1 yaz polinomu 0 a eşitle,bir tane daha x^2 gelecek yine 2x-1 yaz yerine,bulacaksın cevabı.

Altıncı soru;Derecelere bak ilk bölge x^2 üzeri 4 olduğundan 8,yan taraf 3.3 +1 'den 10 onun yanında 9,toplama çıkarmada dereceler etkilenmezdi cevap en büyük olan yani x^10 dan 10.

Sekizinci soru;
    P'nin derecesine a,Q'nunkine b de 2a+3b=14 müş. a-b=2 imiş burdan taraf tarafa işlem yaparsak a=4 b=2 gelecek.Toplamada dereceler etkilenmiyordu yani cevap 4.

Dokuz;
    Hipotenüse x,diğer kenara y'dedim. x^2=y^2+121 x^2-y^2=121 (x-y)(x+y)=121 x+y=121 x-y=1 x=61 y=60 61+60+11=132

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadima -- 23 Ekim 2012; 21:06:28 >

• Teşekkürler arkadaşlar. Bir de bu soru var:
  • 4=(kok7-kok3)(kok7+kok3) seklinde yazılacagını görebilirsen çok kolay çıkıyor ama bunu göremezsen

pay paydayı kok3+1+kok7 ile carpararak bulursun ama çok uzun sürer

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RonaRkk

Teşekkürler arkadaşlar. Bir de bu soru var:

-(Kök(7)-kök(3)).(kök(7)+kök(3))=-4 görene kadar kıvrandım 3 dk falan.

• köklü soru maltepenin denemesinde çıktı. Kök7 +kök3 ile çarpıp böleceksin.
  • 2. soru:

P(x)=(x^3+x-3).(x^4-2x^3+7)+(x^2+x+12) x ile bölümünden kalanı soruyor x gördüğün yere 0 yaz P(0)=-21+12=-9
  • geo sorusuna işlem gerekmiyor dik üçgen dediği için bir kere 11 karesinden uzun olması gerekiyor yani 121 oda e seçeneğinde var ben böyle düşündüm ama işlemi varsada uğraştırmaz
  • Yeni 3 soru ekledim onlara bakarsanız çok iyi olur
  • Birinci soruda n yerine 5 ve -5 verirsek en büyük buluruz. Üsler negatif olmamalı biliyorsun ve kesirli olmamalı 3x ile başlayana n'ine 5 verirsek xüzeri0 olur yani 1 sağlar , n yerine -5 yazarsak ta sağlar. En önemlisi ilk baştaki 2nkare'ne n yerine negatif verince de pozitif sağlaması. O yüzden rahat şekilde -5 verdik
  • İkinci soruyu 3 buldum ama sanırım 4 çıkıyor işaretlediğine göre ?

Son soruya gelecek olursak sanırım cevap e geliyor. p(x)'i x-1'e bölünce x2-x+3 geldi kalanda 0 oluyor. ikisini topladık ve yine aynı x2-x+3 geldi. x-1'e bölümünden kalanı istiyor. x-1=0 x=1 oluyor. x yerine 1 yazınca cevap 3 geliyor. Yanlışsa söyle. ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

İkinci soruyu 3 buldum ama sanırım 4 çıkıyor işaretlediğine göre ?

Son soruya gelecek olursak sanırım cevap e geliyor. p(x)'i x-1'e bölünce x2-x+3 geldi kalanda 0 oluyor. ikisini topladık ve yine aynı x2-x+3 geldi. x-1'e bölümünden kalanı istiyor. x-1=0 x=1 oluyor. x yerine 1 yazınca cevap 3 geliyor. Yanlışsa söyle. ?

4 hocam 3 olamaz 0 verirsek sabit terim 6 gelir 1 vermek zorundayız en düşük olması için
  • quote:

Orijinalden alıntı: RüzgarGülü1903

quote:

4 hocam 3 olamaz 0 verirsek sabit terim 6 gelir 1 vermek zorundayız en düşük olması için

sabit terimde x'e 0 veriyoruz biliyorsun. cevap 4 gelmesi için a'ya 1 vermek zorundayız. a'ya 1 nereden veriyoruz ?

• quote:

quote:

quote:

sabit terimde x'e 0 veriyoruz biliyorsun. cevap 4 gelmesi için a'ya 1 vermek zorundayız. a'ya 1 nereden veriyoruz ?

Sabit terimde x katsayısı sıfır olur sen oraya sıfır verirsen sabit terim 6 olur 1 verdiğinde ise 4 olur en küçüğünü soruyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sabit terimde x katsayısı sıfır olur sen oraya sıfır verirsen sabit terim 6 olur 1 verdiğinde ise 4 olur en küçüğünü soruyor

mesajı yazdıktan sonra anladım a yerine 0 yazarsak baştaki 3xüzeri0 oluyor o da 3 geliyor. Gelmemesi lazım öyle en az a yerine 1 verip x yerine 0 yazınca da cevap 4 geliyor. Yorgunluk ve ilk yapma hırsı başa bela.

• quote:

Evet E teşekkürler
  • çözülmeyen varsa alıntı yaparak belirtirsen çözerim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.