Bildirim
Mastürbasyonun psikolojik ve fiziki açıdan zararları nelerdir ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: Sh00t3r_DoguKan
quote:
Orijinalden alıntı: metalgardiyan
hiçbir sakınvcasını görmedim.
masturbasyona ihtiyacım olmuyor gerçeği var ama..ara ara yaptığımda kendimi iyi hissediyorum 27 senedir
Doğduğunda mı başladın yoksa 40 yaşın üstünde misin ?
küvezde yaptım ilk hemşireleri izlerken -
Beyler kararinda yapin haftada 2-3 iyidir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Kardeş bırak günahı falan. 500+ canlı da mastürbasyon yapıyor :D Ayrıca düzenli mastürbasyon (uyku halinde bilinçsiz olması dahilinde) kalp krizi, enfarktüs, miyokardiyal iskemi, prostat kanseri riskinin azalttığı görülüyor. Daralmış damarların ve solunum yollarının açıldığı da görülmekte. Sen yapmasan bile her hafta 1-2 hatta 3-4 kez boşalırsın.
Yani bu bir ihtiyaçtır. Günah falan hikaye bunları kendine sakla.. -
-
hiçbir zararı yok kardeşim rahatça çekebilirsin 26 senedir çekıyorum daha bi zararını görmedim durmak yok yola devam. -
quote:
Orijinalden alıntı: iamtyca
Kardeş bırak günahı falan. 500+ canlı da mastürbasyon yapıyor :D Ayrıca düzenli mastürbasyon (uyku halinde bilinçsiz olması dahilinde) kalp krizi, enfarktüs, miyokardiyal iskemi, prostat kanseri riskinin azalttığı görülüyor. Daralmış damarların ve solunum yollarının açıldığı da görülmekte. Sen yapmasan bile her hafta 1-2 hatta 3-4 kez boşalırsın.
Yani bu bir ihtiyaçtır. Günah falan hikaye bunları kendine sakla..
Günahtır. Doğrusu kendiliğinden olanıdır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
psikolojik olarak her gördüğün kadını sex objesi olarak görürsün istesende istemesende en rahatsız edici kısmı bu -
quote:
Orijinalden alıntı: iamtyca
Yani bu bir ihtiyaçtır. Günah falan hikaye bunları kendine sakla..
daha önceki konularda da yazdım ama yine yazayım. birkaç yıldır mast. yapmıyorum. düzenli cinsel hayatım yok. öyle her hafta
rüyalanma da olmuyor. 1-2 ayda bir. şuan gayet iyiyim. hafızam yerine geldi. bir işe odaklanma sürem arttı.
eskiden eli şeyinde olan abazanın tekiydim. 2 günde bir asılıyordum. bıraksalar hergün de asılırdım. hele eve internet alışımızla
işler çığrından çıkmıştı. ama bu arada mal herifin teki haline gelmiştim. tipim ortalama ama kız arkadaşım yoktu. birinden hoşlansam
söyleyecek cesaretim zaten yoktu. duygularımı ifade edecek kelimeleri bir araya getirmekte zorlanıyordum. bu da beni daha da
pısırık yapıyordu. okuduğum bir şeyi anlamak için 5 kere daha okuyordum. evden çıkarken kapıyı kapattığımı bile unutup, daha 100
metre uzaklaşmadan geri dönüyordum. daha bunun gibi bir sürü mallıklar. tüm bunları yaşarken üstüne çevremden gördüğüm
tepkilerden artık canıma tak etmişti ama bütün bunların sebebinin mast. olduğunu kestiremiyordum. eskiden yani 14-15 yaşlarında
mast yaptıktan sonra sanki büyük bir zafer kazanmışcasına sevinen ben, son zamanlarda hiç zevk almaz aksine pişman olan bir hal
içerisindeydim. üstelik erken boşalır hale de gelmiştim. istesem 15 sn de işi bitirebiliyordum. asla bir kadınla ilişkiye girebilecek
durumda değildim, hem psikolojik olarak hemde fiilen. yaz tatili esnasında babama işinde yardım ediyordum. birgün babamlarla
şehirdışında biryere gittik iş için. orada 2 hafta kaldık. o iki hafta boyunca 4 kişi aynı işçi barakasında kaldık. tabi bende 2 hafta
malum işi yapamadım. oradakiler bana misafir gözüyle baktıklarından benden birşey bekledikleri yoktu beceriksizliğimi ortaya
koyabileceğim bir iş falan vermediler. ama yine de tuttum birkaç işin ucundan. bu benim birşeyi farketmemi sağladı. beynimi
mast ile aşırı meşgul ettiğimi, onun esiri olduğumu. orada 2 hafta mast dışında birsürü şeyle ilgilenmem sanki beynimde bir doping
etkisi oluşturdu. sonra eve geldiğimin 2 günü yine o malum işi yaptım ve eski halime geri dönünce aradaki farkı iyice anladım.
mast benim hayatımı kaydırmıştı. sonra bırakmak için çok araştırma yaptım. en mantıklı yöntemin azalta azalta devam ettirmek
olduğunu keşfettim ve o şekilde artık tamamen bıraktım bu süreçte zamanla içimdeki ezikliği yendim. sanki daha önceki esirmişim de
şimdi özgürmüşüm gibi bir hisse kapıldım. erken boşalmam düzeldi. şuan hiçbir şey kullanmadan 15 dk dayanabiliyorum. yaşam
kalitem arttı. olgunlaştığımı hissetmeye ve insanların içinde daha mantıklı konuşmaya başladım. bunun da karşılığımı aldım.
bu anlattıklarım size farazi gelebilir. eski halimle bu yazdıklarımı ben okusam hadi len ordan der geçerdim. yani anlamak için
yaşamak gerekir. ya deneyeceksiniz yada sonuna kadar gidip bırakmaya mecbur kalacaksınız veya bırakamayıp kısır döngüde
devam edeceksiniz. ama ben derim ki bırakmayı deneyin arkadaşlar sizde. orta vadede daha iyi bir hale gelirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çekilin Ben Baytarım -- 3 Ocak 2016; 17:33:30 > -
Nofap.com inceleyin
sosyallik hissine eşlik eden bir yalnızlık hissi en mühim zararı budur evli veya sevgil ideğilsen. -
Nasıl çoğu zararsa qzıda zarar bana göre haftada 1 veya 10 günde 1 yapıyorum sıkıntı olmuyor
bence arada yapmak insan iyi gelen birşey.tam yapmamak saçma.sen bir bağımlıktan başka bir bağımlılığa geçmişsin. -
cok gerekli degil bence. fizyolojik olarak gozle gorulur bir zarari yok fakat adami madam yapiyor. biz kizlar gibi degiliz. avlanmamiz gerekiyor. sperm uretimimiz (ozellikle dh halki) hayvani bir sekilde tavan yapmis yardiriyor. bu tum erkeklerde boyledir. kizlarda oyle surekli yumurtalik uretimi olmuyor. kanla atiyor dişiler. belli bir sure sonra erkeğin boşalmasi gerekiyor. benim gibi az masturbasyon yapanlar bilir. aletde ağri olur. durduk yere sancak diker adami rezil eder. abazalik katsayiniz yukselir kizlara bakarsiniz.
isin dini boyutuda var. islam masturbasyonu komple yasaklamiyor. masturbasyonun farz oldugu durumlar var. komik gelicek ama oyle masturbasyon bir erkeğin zinaya gitmemesi icin bir sure sonra farz durumuna dusuyor.
bunun yaninda fazla masturbasyon kizlarla olan iliskilerinizi etkiliyor. aşk duygusunu öldürüyor. az masturbasyon ise tam zitti etki yaratiyor.
ek olarak mastubasyonun dikkat eksikligi, konsantrasyon, unutkanlik, tembellik, halsizlik yaptigi dogrudur.
konuyu tum yonleriyle ele aldim.özetle abartmamak lazim. haftada 1 yeterli. daha fazlasi bosuna ziyan.
quote:
Orijinalden alıntı: efsi
bence arada yapmak insan iyi gelen birşey.tam yapmamak saçma.sen bir bağımlıktan başka bir bağımlılığa geçmişsin.
hayatımı mahvetmiştim. bırakmam şarttı. birkez tamamen bırakınca tekrar bağımlılık olur korkusuyla hiç başlamadım. bu halimle mutluyum. saldım denize oltayı arada bir oltaya 1-2 balık denk geliyor. gelmese de sıkıntı etmiyorum. evlenirim nasılsa 2-3 seneye
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çekilin Ben Baytarım -- 3 Ocak 2016; 19:13:38 > -
-
Deneyeceğim bakalım durum ne olacak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X