Şimdi Ara

Master yi şuanda jungleda broken (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 3iks

Şimdi canlarım ciğerlerim siz niye böyle meydan okumalı atarlı giderli cevap veriyorsunuz? Şunu aşmanız lazım.

1. Spesifik bir kişiyi göstererek bunu kanıt yapamazsınız. Morde jungle ile Master olan adam da var. Böyle 50 tane örnek var. Bu mu gerçekten yani fikrinizi dayandırdığınız olay? Her zaman her server'da OTP'ler var bunlarla oyun spamlayıp illa ki lig atlıyorlar bakın azıcık düşünseniz aslında bulacaksınız cevabı. Yani 600 oyun atarak bir yere gelinince sizce oluyor mu olay? Ben de "xxx var naber????" diyip de sizce mesela Urgot broken diyebilir miyim?

2. cowsep:https://www.op.gg/summoner/userName=%EC%85%89%EC%9E%85%EB%8B%88%EB%8B%A4
    cowesep geçen sezon:https://www.op.gg/summoner/userName=cowsep adam 270 oyun atmış sadece master ile %52 win rate... bu mu çok iyi?
    Bu da başka hesabı NA'da 722 OYUN MASTER YI VAR ADAMIN %50 WIN RATIO:https://www.op.gg/summoner/userName=cowsepinalpha
    Bu da şu an elmas 2 olan hesabı kore'deki:https://www.op.gg/summoner/userName=bonobo TAM 501 OYUNU var %59 win oranı. Hani ortalama bir oran bu da ki yine de helal olsundur ama 500 oyun bir karakterle atarsanız bu oran öyle şaşılacak kadar iyi de değildir. Normaldir. Gideri vardır.

Şimdi mesela ben de master yi'yi kötü oynayan 100 tane adam gösterirsem kanıtlamış oluyor muyum söylediğimi? Böyle mi işliyor bu işler? Tamamen aynı mantık sizinle. Yapmayın gözünüzü sevim...

3. Benim ligim ile konunun ne ilgisi var? Yani niye böyle garip tezlerle gelip üzüyosunuz beni? Nedir bu agersif tavırlar,sen kimsin ki havaları. Bakın sonra kızıyorsunuz biz cevap yazınca totonuz kalkıyor diyorsunuz liglerimiz yüksekse. Keza impakt sen konuma cevap da yazdın gayet biliyorsun nedir ne değildir. Bronze olsam bunu söyleme hakkım olmuyor mu? Ya üst ligsem? Yani açıkçası ne farkeder ki zaten kimse demiyor ki master yi kötü. Bu karakter broken değildir. Buyrun bu da lolking'deki statları master+ ligde oynayan bile nerdeyse yok:http://www.lolking.net/champions/masteryi#/overview. Win oranları da %50-51 civarında gidip geliyor. Yani gayet ortalama bir durumda. Oranı buraya çeken de otp'ler popülerlik oranı da öyle çok değil üst liglerde, yani otp'ler olmasa bu rakam aslında daha da düşer.

Daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum, bunları da yazmayacaktım aslında dayanamadım.

@Impakt @SerkanHur

Aynen öyle.Garen ile euwest te challenger a çıkan bir adam var.Şimdi Garen op mi yani.Bu oyuncuyla alakalı bir durum.Adam normal bir challenger oyuncusundan daha iyi ki o seviyeye çıkabilmiş o şampiyon ile.İnsanlar yüksek elodaki insanların ne dediklerine hiç bakmıyorlar.Master yi eğer op ise neden profesyonel arenada oynanmıyor?

• Kardeşim çünkü kimsede Master'ı oynucak balls yok lane olsun jungle olsun ha bir Faker oynamıştı o da Faker çok iyi oynadı diye düşünebilirsin ama maçını izlersen replayleri youtubedan adam senin benim yaptığım gibi tuşlara basıyor q ya w ye basıyor lanede dururken r basıp koşuyor üstüne Fakerlık bir olay da değil yani çünkü hero saçma hasar vuruyor.

Peki diğer oyuncular niye oynamadı dersen riskli olduğu için alınmıyor.Jungle olarak zaten alınmaz çünkü turnuvada oyun takım halinde oynanır ve junglerın amacı takıma yardım etmektir.

Master yi jungle ise tamamen soloq içindir.Elise ,zac, lee gibi turnuva heroları gibi iki item ile hem kill aldırıp hem hasar veremez .( karşıda 20 dakikada 200+ farm yapan lane varken master yi jungle zaten alakasız olur)

Rengardan örnek vereceğim assassin rengar 4 sene boyunca broken olduğu halde turnuvada hep offtank veya tank rengar oynandı.Neden? Assassin rengar riskli olduğu için.Hatta Reignover'ın sözü vardı ad rengar solo qda çok güçlü fakat lcs için çok riskli diye.Sözün kısası turnuvada alınan heroların alınma nedenleri farklı olabilir direkt olarak turnuvada alınmıyor çöp demek veya turnuvada alınıyor op demek yanlıştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Impakt

Kardeşim çünkü kimsede Master'ı oynucak balls yok lane olsun jungle olsun ha bir Faker oynamıştı o da Faker çok iyi oynadı diye düşünebilirsin ama maçını izlersen replayleri youtubedan adam senin benim yaptığım gibi tuşlara basıyor q ya w ye basıyor lanede dururken r basıp koşuyor üstüne Fakerlık bir olay da değil yani çünkü hero saçma hasar vuruyor.

Tamam ama Master yi tamamen late game şampiyonu.Early game gank potansiyeli düşük jungle için.Top lane için bir çok karşılaşmayı kaybediyor.Master yi nin işe yaraması için itemlere ihtiyacı var.O yüzden çöp diyorlar zaten.İyi bir durumda değil şuan.High eloda(master-challenger) çok az oynanıyor.

Champion.gg ye göre
    Plat+ liglerde master yi jungle ın win rate'i %49.
    Win rate'i 44 jungle şampiyonu arasında 26. sırada.
    Win rate'inin %50 üzerine çıktığı tek zaman 40dakika ve üzeri.
    Plat+ liglerde oynanma yüzdesi %6 silverda %12.

Master yi nin karşısında oynamayı bilirsen çok kolay geriye düşürebilirsin.Çöp olmasının sebebi de bu.Geriye düştüğü zaman hiçbir işe yaramıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: glumblapinta

Faker 2 kere midde oynadı ikisindede gayet iyiydi .

Peki diğer oyuncular niye oynamadı dersen riskli olduğu için alınmıyor.Jungle olarak zaten alınmaz çünkü turnuvada oyun takım halinde oynanır ve junglerın amacı takıma yardım etmektir.

Master yi jungle ise tamamen soloq içindir.Elise ,zac, lee gibi turnuva heroları gibi iki item ile hem kill aldırıp hem hasar veremez .( karşıda 20 dakikada 200+ farm yapan lane varken master yi jungle zaten alakasız olur)

Rengardan örnek vereceğim assassin rengar 4 sene boyunca broken olduğu halde turnuvada hep offtank veya tank rengar oynandı.Neden? Assassin rengar riskli olduğu için.Hatta Reignover'ın sözü vardı ad rengar solo qda çok güçlü fakat lcs için çok riskli diye.Sözün kısası turnuvada alınan heroların alınma nedenleri farklı olabilir direkt olarak turnuvada alınmıyor çöp demek veya turnuvada alınıyor op demek yanlıştır.

Full ad rengar op değildi.Master yi de olduğu gibi geriye düştüğün zaman işe yaramıyordun eski rengar ile.O yüzden oynanmıyordu..Ayrıca Yüksek eloda insanlar şampiyonların karşısında oynamayı biliyorlar.Bir master yi takımının arasına daldığı zaman ona odaklanmayı biliyorlar.

• Ayrıca şuan jungle da op şampiyon zac.High eloda bütün maçlarda ya banlanıyor ya da alınıyor.Profesyonel arenada da neredeyse %100 pick/ban rate i var.Forumda çıkıp kimse zac op demiyor.Bir yanlışlık olmalı burada.Ya forumdakiler oyunu bilmiyorlar.Ya da high elo oyuncular oyunu bilmiyorlar.
    4- TR de Master çöptür, Q su ile adamı itmeyi bile bilmeyen ve illa arada minyonda olsa karaktere q atan bir topluluk vardır.
    5- Kasmış WW, Ivern, Nunu gibileri varken siz anca 1 yayıncı kasınca taşıyor diye Master dersiniz.
    6- Master' a broken diyen tek server TR dir...........................................................

Bu başlık şaka olmalı Master OP bile değilken broken demek ????????????????????????????????
  • Kısmen haklısın ama Master Yi late game herosu değil mid game herosudur öne geçerse takımının aldığı çoğu killer onda toplanırsa tek itemle ( mahvolmuş veyahut guinsoo rush gibi ) çok kolay taşıyabilir earlyyi ve mid gamede oyunu bitirebilir oyun lateye kalmadan. Oranları bilmiyorum ama sen uğraşıp yazdığına göre aldığın veriler baktığın site doğrudur benim TRde %60 win ratio var Master ile ki ben iyi bir Master oyuncusu değilim iyi bir Master oyuncusu onhit build ile çok kolay %70 win yapabilir en az. Ayrıca tank yi buildleri de var çok revaçta değil şuan tanktan kastim bir shen değil tabi ama chall gibi yüksek elolar için uygun hala master yi alındığında full ad&as gidilmek zorunda da değil donmuş balyoz aldığında bile aldığı 30 ad ile saçma bir damage atan herodan bahsediyoruz bir tek ap kasılmıyor şuan o da eskiden apsi çok op olduğu için. Gank konusunda haklısın ama zaten gank hazırlığı diye bir olay var sende jungle olarak cc ve gank attığın lanede cc varsa ikiniz ccleri combolar kili alırsınız ha iki rolden birinde cc yoksa jungleda cc olmadığını varsayalım Master gibi gank attığın lanede cc olması lazım her şey ormancıda bitmez çünkü her zaman. Laner lanesini ganka hazırlar gankable olur lanesi single cc ile karşıdaki 3 levelde aşırı tank olmayan heroyu keser fb alırsınız ya da tam tersi olur senin lanen ganka müsaattir gankı sen yer fbyi sen verirsin olay hiç bir zaman ormancıda bitmiyo yani lanenin ne durumda olduğu can&mana oranları minyonların durduğu yer yeni minyon dalgasının gelişi tahmini olarak süresi bir çok etken vardır gank için bizim oynadığımız TR serverında bunların çoğu düşünülmediği için kolayca gank yenip ölünüyor ccsi olmasa bile çoğu heroya. Ama önemli olan bir çok şey var gank konusunda aslında..

• Zac op evet ama nedense göze batmıyor pek insanlar lee elise rengar graves ivern tarzı herolardan bıktığı için ilk onları banlıyor olabilirler ayrıca zac şuan op evet ama bence banlanması saçma earlyde attığı gankı başka herolar da atabiliyor olay gank yiyip yememekle alakalı sadece ha tabi pasifiyle birlikte sinir bozucu olması earlyde fazla tank olması bana göre + yeni ultisiyle çok fazla iş yapabiliyor ama göze batmıyor herelde ki bahsedilmiyor.
  • quote:

Kısmen haklısın ama Master Yi late game herosu değil mid game herosudur öne geçerse takımının aldığı çoğu killer onda toplanırsa tek itemle ( mahvolmuş veyahut guinsoo rush gibi ) çok kolay taşıyabilir earlyyi ve mid gamede oyunu bitirebilir oyun lateye kalmadan. Oranları bilmiyorum ama sen uğraşıp yazdığına göre aldığın veriler baktığın site doğrudur benim TRde %60 win ratio var Master ile ki ben iyi bir Master oyuncusu değilim iyi bir Master oyuncusu onhit build ile çok kolay %70 win yapabilir en az. Ayrıca tank yi buildleri de var çok revaçta değil şuan tanktan kastim bir shen değil tabi ama chall gibi yüksek elolar için uygun hala master yi alındığında full ad&as gidilmek zorunda da değil donmuş balyoz aldığında bile aldığı 30 ad ile saçma bir damage atan herodan bahsediyoruz bir tek ap kasılmıyor şuan o da eskiden apsi çok op olduğu için. Gank konusunda haklısın ama zaten gank hazırlığı diye bir olay var sende jungle olarak cc ve gank attığın lanede cc varsa ikiniz ccleri combolar kili alırsınız ha iki rolden birinde cc yoksa jungleda cc olmadığını varsayalım Master gibi gank attığın lanede cc olması lazım her şey ormancıda bitmez çünkü her zaman. Laner lanesini ganka hazırlar gankable olur lanesi single cc ile karşıdaki 3 levelde aşırı tank olmayan heroyu keser fb alırsınız ya da tam tersi olur senin lanen ganka müsaattir gankı sen yer fbyi sen verirsin olay hiç bir zaman ormancıda bitmiyo yani lanenin ne durumda olduğu can&mana oranları minyonların durduğu yer yeni minyon dalgasının gelişi tahmini olarak süresi bir çok etken vardır gank için bizim oynadığımız TR serverında bunların çoğu düşünülmediği için kolayca gank yenip ölünüyor ccsi olmasa bile çoğu heroya. Ama önemli olan bir çok şey var gank konusunda aslında..

Hocam kaç oyun oynadınız master yi ile bilmiyorum ama 50 oyundan az ise %60 göstermesi pek önemli değil.Ayrıca bulunduğunuz lig de önemli.Mesela Diamond seviyesinde bir oyuncu iken plat ligde oynamaya başlayıp diamond a çıkıp %60 win rate iniz varsa bu win rate o şampiyon ile yeterince oynadığınız zaman düşecektir.Şuan korede en çok master yi oynayan kişihttps://www.op.gg/summoner/userName=%ED%97%8C%EC%8A%A4%ED%84%B0%ED%9D%AC bu oyuncu.Master ı korede challenger seviyesinde düzenli olarak oynayan kişi yok şuan.6 tane ustalık ligi oyuncusu var master yi oynamış veya oynayan.Bunların bir kısmı sadece 30 oyun oynamışlar.Yani bir çok kişi diamond üzerine çıkamıyor bu şampiyon ile.

Ayrıca mid game herosu kısmına gelince.Takımın aldığı killerin çoğu herhangi bir taşıyıcı şampiyona giderse late game e ulaşmadan oyunu taşıyabilir.Yani master ile alakalı bir durum değil o.Besli olmak ile alakalı.Ancak master yi 4-5 item aldığı zaman ciddi anlamda güçleniyor.O seviyeye geldiği zaman 1v1 de master yi'ye karşı kazanabilecek şampiyon sayısı çok az.Ancak 4-5 iteme gelmek high eloda hiç kolay değil.Bu sene mesela adc in 2017 diye bir laf çıkmıştı.Adc ler çok güçsüzdü hatırlıyorsanız.Ancak 6 iteme geldikleri zaman Onları durduracak kimse olmuyordu.Master yi nin de durumu aynı.Öne geçmediği sürece(eşit veya gerideyken) bu şampiyon dk 40 lara kadar işe yaramıyor.Benim bu şampiyona çöp/kötü durumda dememin sebebi bu.

• Yaklasik 200 oyunum var son zamanlarda baya lose aldim ama o da benim mental yapiyla alakali insanlara flame yapmayın diye diye biz yapar olduk bir sureden sonra.. Ismim aynı profile bakabilirsin. Bu arada Master Yi latede güçlü evet ama asla late herosu falan değil latede tanklar daha çok tank oluyo ayrıca armor can vs kasmadiginizda tek attığınız gibi tek de yiyorsunuz karakter ölmüyor diye bisey asla yok. Master yi alinma amaci earlyde safe farm yapip 6ya kadar ki en hızlı 6 olan herolardan biridir ultiyi acar açmaz kargasa çıkan laneye gidip kill alinir laneler itiyorsa ejder rushlanir solo ejder alevse tadından yenmez :) ve mid gameye gelmeden en az 3 kill alip tasinmasi gerekir mid gamede Master yi oyuncusu karakteri lateye kasarım güçlüdür diye asla almaz ha bu şekilde alıyorsa yanlış düşünüyordur çünkü Master yi vayne değil earlyye mid gameye gore hayvan gibi scale olsun mid gamede late gameden daha etkilidir rakip takım gerideyken alacağı bir iteme bakar her sey bunu kesin olarak söyleyebilirim.

• quote:

Yaklasik 200 oyunum var son zamanlarda baya lose aldim ama o da benim mental yapiyla alakali insanlara flame yapmayın diye diye biz yapar olduk bir sureden sonra.. Ismim aynı profile bakabilirsin. Bu arada Master Yi latede güçlü evet ama asla late herosu falan değil latede tanklar daha çok tank oluyo ayrıca armor can vs kasmadiginizda tek attığınız gibi tek de yiyorsunuz karakter ölmüyor diye bisey asla yok. Master yi alinma amaci earlyde safe farm yapip 6ya kadar ki en hızlı 6 olan herolardan biridir ultiyi acar açmaz kargasa çıkan laneye gidip kill alinir laneler itiyorsa ejder rushlanir solo ejder alevse tadından yenmez :) ve mid gameye gelmeden en az 3 kill alip tasinmasi gerekir mid gamede Master yi oyuncusu karakteri lateye kasarım güçlüdür diye asla almaz ha bu şekilde alıyorsa yanlış düşünüyordur çünkü Master yi vayne değil earlyye mid gameye gore hayvan gibi scale olsun mid gamede late gameden daha etkilidir rakip takım gerideyken alacağı bir iteme bakar her sey bunu kesin olarak söyleyebilirim.

Late game adc ler kadar iyi değil tabii ki sonuçta menzilsiz şampiyon ancak bi şampiyona late game şampiyonu denmesinin sebebi hasarının düşmemesi.Mesela fiora bir late game şampiyonudur, veya nasus ancak bu late game gelince takım savaşını kazanacaksın demek değil.Dediğin gibi master yi ye pek defansif item çıkılmadığından eğer karşı takımın adc si ve mid i sana odaklanıyorsa yaşaman pek mümkün değil.Veya bir lulu w suna yakalandığın zaman anında ölürsün.Zaten o yüzden late game menzilsiz şampiyonların genelinin en iyi olduğu alan ayrık ittirmedir.Şampiyon o kadar güçlüdür ki late game geldiğinde 1v2 hatta 1v3 atabilir.Ayrık ittirme yaptığın koridora iki şampiyonun seni kovalamaya geldiğini gördüğün zaman da takımın barona başlar.Tabii buradaki sıkıntı jungle yi oynadığından smite atmak gerekiyor o yüzden pek ayrık ittirmek te senin işin değil.Şunu söyleyebiliriz yi için.Late game geldiği zaman 1v1 de kaybedeceği pek menzilsiz şampiyon yok.Bütün tankları birkaç otoatak ile kesebilirsin late game.Ancak iyi bir takım savaşçısı değil.Ama iyi bir takım savaşçısı değil diye late game şampiyonu değil demek doğru olmaz.

• Master' ın plat ve ötesi kazanma oranı;

https://champion.gg/champion/MasterYi/Jungle?league=,

Master' ın Bronze ve ötesi kazanma oranı;

https://champion.gg/champion/MasterYi/Jungle?league=bronze

Bronz ve ötesinde ki kazanma oranı farkı TR' nin özeti, TR nin Platı dünyanın, silver ve bronzu olunca Master broken geliyor TR' ye. Hatta bazı mallarda alıp yayın yapıyor.

• Valla soloqda "tf" olayı pek olmadığı için competitive arenadaki gibi her zaman iş yapar bu tarz herolar ama son 2 patchde bazı tank olup fazla hasar vuran herolar öne çıktığı için son 2 patchde düştü master bayağı. Hatta mahvolmuşun değiştiği patchden beri düştü diyebiliriz. Master şu aralar bu kadar konuşuluyor geçen sezon çok daha kolaydı Masterle win almak.Ben ayrik ittirme olayı için smite tp alıyodum bazen ittirip adamlar sana geldiğinde ki en az 2 kişi geliyorlar baron tarafına tp atıp kolayca baron alıyordum ama bu tavsiye edilmez çünkü ghost veya flash %99 gerekli master için kendinden çok eminsen smite tp alınabilir.

Valla soloqda "tf" olayı pek olmadığı için competitive arenadaki gibi her zaman iş yapar bu tarz herolar ama son 2 patchde bazı tank olup fazla hasar vuran herolar öne çıktığı için son 2 patchde düştü master bayağı. Hatta mahvolmuşun değiştiği patchden beri düştü diyebiliriz. Master şu aralar bu kadar konuşuluyor geçen sezon çok daha kolaydı Masterle win almak.Ben ayrik ittirme olayı için smite tp alıyodum bazen ittirip adamlar sana geldiğinde ki en az 2 kişi geliyorlar baron tarafına tp atıp kolayca baron alıyordum ama bu tavsiye edilmez çünkü ghost veya flash %99 gerekli master için kendinden çok eminsen smite tp alınabilir.

Aynen hocam zac elise nunu(çok vurduğundan filan değil) ivern şuan en iyi jungle şampiyonları bence.

• Zac elise ivern cok iyi suan evet ama nunu bence overrated baya bide lcsde rush gibi lee sin god nidalee god bir adamın nunu alıp orman dönmesini izlediğimden beridir nunudan nefret ederim Tiamatli buildi desen ayri trajikomik ivern mainler baya denk geliyo ama onda da takimin iyise win aliyosun kötüyse %99.9 lose acayip useless kaliyosun cunku

Zac elise ivern cok iyi suan evet ama nunu bence overrated baya bide lcsde rush gibi lee sin god nidalee god bir adamın nunu alıp orman dönmesini izlediğimden beridir nunudan nefret ederim Tiamatli buildi desen ayri trajikomik ivern mainler baya denk geliyo ama onda da takimin iyise win aliyosun kötüyse %99.9 lose acayip useless kaliyosun cunku

Nunu'nun metada olmasının sebebi w sunun şuanki metadaki adc ler(twitch,caitlyn,xayah) ile çok iyi sinerjisi var.Güzel peel yapabiliyor.Yoksa bende şahsen hiç sevmiyorum nunuyu
    Edit: Aynen kötü takımlarla beraber oynamamak lazım nunuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeslaSpaceX -- 16 Haziran 2017; 21:20:25 >

• yeni hesabım daa 26 level hep master oynuyom hem banlanmıyo hem çok güçlü 10 oyundan 7 si rahat win earlyde 2 kill aldımı devamı geliyor 2 tane düzgün gankle alıyosun zaten
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.