Şimdi Ara

MASTER OF PEGASUS ;) KASA MODİFİKASYON BİTTİ GİBİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
7.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Güzel olmuş emeğine sağlık güle güle eskit
  • başarılı bi çalışma fakat kablolara biraz daha özen
  • iyi iş olmuş tebrikler
  • Bak seni tanımlıyorum 1 cümlede bak: "Kolayı zor edip zoru kolay gibi gösteren forum kişisi". Senin tanımlaman bu.

    Müsadenle önce sağlı sollu girişeyim sonra gururunu okşarım

    1) Zevk meselesi tabi ama BMW fanatiği bile olsam bu BMW tasarımlı kasalar bana çok çocukça geliyor. Oyuncak gibi. İçinde bilgisayar bileşeninden çok legoların ve oyuncak arabaların varmış gibi bir izlenim bırakıyor. Fosforlu civcivli ambians da bunu tamamlıyor. Herkes aynı tip bilgisayar yapsın demiyorum tabi ama bu tasarım için kişisel fikrim bu. Katılmayana saygım sonsuz.
    2) Biraz kaçak dövüştün sen bu projede dikkatimden kaçmadı. Yapacam dediğin şeylerin pek azını yaptın gerçekten. Hard mod girip soft mod çıktın işin içinden. Yalansa yalan de.
    3) Malzeme sıkıntısıyla biraz sert daldın gibi. Biraz aceleci ve plansız giriştin. Ben dahil herkesin ilk modlarında yaptığı çok genel bir hata. Tüm parçalar ve malzemeler elinde olmadan ve daha da önemlisi sağlam bir fikrin ve azmin olmadan girmemek lazım projeye. Elinde malzeme yoksa yaratıcı olabilirsin ama saç makasıyla sac kesmek biraz aşırıya kaçmak oluyor. Yan paneli kestiğin zamazingoyla kessen daha iyi olurdu.
    4) Projelerinde biraz daha etraflı düşünmen lazım. Fan takmak için o üst paneli çıkarttığın anda oluru olmadığı ortaya çıktı. Muhteşem düzgünlükte bir delik de açmış olsan o üst panel kötü görünecekti. Bunu derhal görüp fikirden vaz geçmeli ve o yamuk deliği hiç açmamalıydın bence. Ya da ille açacaksan genel görünüme de bir çare araman gerekirdi. Misal: Üst paneli komple pleksi ile kaplayıp pleksinin kenarlarını 2'şer cm boyayabilir, böylece üst panelin çirkin deliklerini kapatabilirdin. Aynı yöntemi yamuk kestiğin üst fan deliği için de kullanabilirdin. Üst fan deliğinin kenarlarına lastik çekerek cillop gibi gösterebilirdin.
    5) Çok sert gidiyorum farkındayım ama inan seni umursamasam elimi yorup bu kadar yazmam o yüzden okumaya devam et lütfen: Her mod bir anda ortaya çıkacak diye bir şey yok. Bazen çok zaman alır bir kasanın son halini bulması. Bazen aylar sonra aklına gelen bir fikri ekleyiverirsin. Ben kasamın yan panelini pleksi yaptım en son. Bitti mi mod? Hayır. Kasaya çook acaip bir numara düşünüyorum şu an ama şimdilik söylemeyeceğim. Sen de düşünmeyi bırakma, devam et derim.

    Tamam çok zorlamayalım eleştiriyi biraz da güzel şeylerden konuşalım:

    1) Çok emek verdiğini görüyorum. Her şeyden önce çabana, terine, eline batan kıymıklara sağlık. Hevesinden daha güzel bir şey yok bu projede. Aynen devam!
    2) Genel itibariyle üstteki eleştirilerden 1 numarayı düşünsem de kasa içine yaptıklarını beğendim. Daha "ciddi" bir kasada çok alkış alırdı bu çabalar. Kablolara yaptığın bantlara kadar beğendim.
    3) Renk seçimin aykırı. Sende biraz sanatçı ruhu var galiba. İyi bir şey. Yeni şeyler denemekten korkmuyorsun. Lila rengi falan da dene derim. Akçalı kırmızı florasan kullanmış bir arkadaş bildiğin fosforlu lila olmuş. Hoş.
    4) Seni biraz "temalı" modlara yönlendirmek isterim. İçinde de var zaten senin. BMW amblemi koymaktan falan bahsetmişsin. E ilerlet bunu madem. Köpek gibi pahalıdır herhalde ama çıkmacıdan falan ucuza bulabilirsen üstteki kulbu BMW kapı koluyla değiştir mesela. Pleksi panel üzerine güzel bir M3 Sticker yaptırabilirsin. Hatta BMW egzosu benzeri egzos çıkışları yapabilirsin arka fanlara. Kasaya tekerlek takmaya kadar götürebilirsin işi! Düşünsene! Potansiyel var.
    5) Çok pahalı değil, BMW uzaktan kumandalı arabalar var oyuncakçılarda, D'n'R'da falan. buralardan da bir şeyler çıkabilir bu kasaya. Ön panel komple BMW kaportası şeklinde olsa mesela? Woooo... Bak o zaman bir şeye benzeyebilir. Potansiyel artıyor...
    6) Yine en önemlisi çok şey öğrenmişsin projeden. Bu çok önemli. Ama biraz daha sabırlı olmayı da öğrenmen gerekiyor. Mesela Karbon Fiber sticker'ı demiştin çok iyi fikirdi. Gittin mavi kapladın kasayı. Ne alaka? O karbon sticker'ı bulana kadar sabretmen gerekirdi. Acele yok mod işinde. Sonucun güzel olması önemli olan. Biraz sabret, biraz daha temayı ilerletmeye çalış, biraz daha uğraş süper güzel olabilir bu proje. Şu haliyle "gelişime açık" diyor ve ellerine sağlık diyorum.

    Bu mesajı buraya kadar okuduysan ve sinirden köpürmüyorsan sabrı öğrenmeye başlamışsın demektir. Gücü içinde hisset Luke! Öfke karanlık taraftır Helal sana. Devamını bekliyoruz.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.