Şimdi Ara

Masaüstü mü? diz üstü mü? tavsiyeler beklenir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bilgisayar toplatmayı düşünüyorum. Laptop gibi kolay taşınır bir şey olmasını istiyorum ama oyunda oynayacağım. Bu konularda pek bir bilgim yok. Sizce laptop mı almalıyım yoksa kasalı mı? Eğer kasalı alırsam yanında monitörde alacağım. Bilgisayar yarın toplanacak beni bilgilendirirseniz sevinirim. Ayrıca ekran kartı ATI mi NVIDIA mı olmalı ve işletimci intelmi yoksa amd mi olmalı? Bütçem 1750 TL dir. Kullanım amacım oyun oynamak ama yazın en fazla 6-8 saate çıkar kışınsa en fazla günde 3 saat kullanırım. Laptop öncelikli tercihim.Eğer 5-6 yıl dayanacaksa bana laptop almak isterim.Şimdiden bilgileriniz için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: HİDDET

Arkadaşlar ben bilgisayar toplatmayı düşünüyorum. Laptop gibi kolay taşınır bir şey olmasını istiyorum ama oyunda oynayacağım. Bu konularda pek bir bilgim yok. Sizce laptop mı almalıyım yoksa kasalı mı? Eğer kasalı alırsam yanında monitörde alacağım. Bilgisayar yarın toplanacak beni bilgilendirirseniz sevinirim. Ayrıca ekran kartı ATI mi NVIDIA mı olmalı ve işletimci intelmi yoksa amd mi olmalı? Bütçem 1750 TL dir. Kullanım amacım oyun oynamak ama yazın en fazla 6-8 saate çıkar kışınsa en fazla günde 3 saat kullanırım. Laptop öncelikli tercihim.Eğer 5-6 yıl dayanacaksa bana laptop almak isterim.Şimdiden bilgileriniz için teşekkürler.

Her zaman masaüstü bilgisayarlar daha avantajlıdır , laptoplarda ısınma , pil gibi çok büyük sorunlar olabilir buda ek masraf yapmana neden olur. Laptoptan alıcağın performansın en az 3 katı daha fazla performans alırsın masaüstü bir bilgisayar ile.

Kasa: SilverStone Redline Serisi RL01B-W Aerocool 750W Güç Kaynaklı 2xUSB 3.0 Portlu Pencereli Mid Tower Kasa - 115,55$ - 212,61 TL (KDV Bizden!)
    İşlemci: AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 8MB 3.4GHz Dört Çekirdekli İşlemci - 114,44$ - 210,57 TL (KDV Bizden!)
    İşlemci Soğutucu: Sunbeam Core-Contact Freezer İntel/Amd İşlemci Soğutucu (LGA1156 / 1155) - 30,03$+KDV - 65,20 TL (%35 Özel indirim)
    Anakart: Gigabyte GA-990XA-UD3 AMD 990FX AM3+ DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart - 129,60$ - 238,46 TL (KDV Bizden!)
    Bellek: Corsair Vengeance 4GB DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül PC Belleği (CMZ4GX3M1A1600C9)(Siyah) - 34,67$ - 63,79 TL (KDV Bizden!)
    Ekran Kartı: Powercolor ATI HD7850 PCS+ 2GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı (AX7850 2GBD5-2DHPP) - 276,66$ - 509,05 TL (KDV Bizden!)
    HDD: Seagate 500 GB 7200 RPM 16 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (ST500DM002) - 83,16$ - 153,01 TL (KDV Bizden!)
    Monitör: HP LV916AA 21,5" Geniş Ekran 5ms LED Monitör - 153,51$ - 282,46 TL (KDV Bizden!)

USD TOPLAM: 943.03$ (KDV Bizden!)
    TL TOPLAM: 1735.17 TL

• Kesinlikle masaüstü , ve de kendin yaptığın zaman tadından yenmez
  • Hocam iyi bir oyuncu laptopu alacaksan ii bir fiyat vereceksin bir kere, ayrıca oyun amaçlı diyorsun bu işin pil mevzusu var bana sorarsan bu çileyi çekmem fiyat / performans dersen tabikide masaüstü almanı öneririm. Bir amd kullanıcı olarak ekran kartı için nvidia işlemci içinde intel öneririm. Verdiğin rakamla alabileciğin bir laptop bir masa üstünden daha iyi olma ihtimali yok.

Karar senin tecrübeli arkadaşlar daha net bilgi verirler kolay gelsin
  • quote:

Arkadaşlar ben bilgisayar toplatmayı düşünüyorum. Laptop gibi kolay taşınır bir şey olmasını istiyorum ama oyunda oynayacağım. Bu konularda pek bir bilgim yok. Sizce laptop mı almalıyım yoksa kasalı mı? Eğer kasalı alırsam yanında monitörde alacağım. Bilgisayar yarın toplanacak beni bilgilendirirseniz sevinirim. Ayrıca ekran kartı ATI mi NVIDIA mı olmalı ve işletimci intelmi yoksa amd mi olmalı? Bütçem 1750 TL dir. Kullanım amacım oyun oynamak ama yazın en fazla 6-8 saate çıkar kışınsa en fazla günde 3 saat kullanırım. Laptop öncelikli tercihim.Eğer 5-6 yıl dayanacaksa bana laptop almak isterim.Şimdiden bilgileriniz için teşekkürler.

hocam, oyuncu laptopları hem pahalı hem verım az olur. Kasa yaptırırsanız oyunlarda cok daha rahat oynarsınız.. daha uzun omurludurler laptoplara gore. ayrıca gerektıgınde parca yenıleme ımkanın olur ılerıye dönuk.. kasa tavsıyelrını arkadaslar yapmıs onları dıkkate alabılırsınız..

• beyler fikir edinmesi için şifremi arkadaşa vermiştim konuyu o açtı laptop almaya karar vermiş yanındada taşımak istiyobiraz tabi bende kararını çok etkilemek istemedim bu gün alcaktı almıştır heralde tavsiyeleriniz için saolun
  • quote:

beyler fikir edinmesi için şifremi arkadaşa vermiştim konuyu o açtı laptop almaya karar vermiş yanındada taşımak istiyobiraz tabi bende kararını çok etkilemek istemedim bu gün alcaktı almıştır heralde tavsiyeleriniz için saolun

Tavsiyem genelde şu yönde olur hep. taşıma amaçlı en ucuz laptop ve de oyun amaçlı iyi bi masaüstü :) 650 tl ye laptop var sıfır. bu bile yeterli oyun dışındaki herşey için. oyun içinde ayrı bir kasa yapar mesela 1350 tl ye. toplam 2000 tl ye hem laptop hem masaüstü alınır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yahu bu konunun sağ üst bölümünde çıkan sanal marketimin bütçe ve kullanım amacına göre sistem oluşturma sihirbazında oluşturduğu sistemler nasıl mantıklımı sizce
  • quote:

yahu bu konunun sağ üst bölümünde çıkan sanal marketimin bütçe ve kullanım amacına göre sistem oluşturma sihirbazında oluşturduğu sistemler nasıl mantıklımı sizce

http://www.youtube.com/watch?v=h2sJgwzPmqQ
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mc Murphy

quote:

yahu bu konunun sağ üst bölümünde çıkan sanal marketimin bütçe ve kullanım amacına göre sistem oluşturma sihirbazında oluşturduğu sistemler nasıl mantıklımı sizce

http://www.youtube.com/watch?v=h2sJgwzPmqQ

peki beyler anladım

• notebook ta düzgün oyun oynayabilmek için 2500-3000 lirayı gözden çıkartmak gerekiyor. Ancak masaüstünde 1750 liraya çok daha iyi bir kasa toplanır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.