Şimdi Ara

Masaüstü bilgisayarımın Ram sıkıntısı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi forumlar öncelikle sıkıntımı dilegetireyim benim uzun süredir kullanmadıgım masaüstü bilgisayarım var 3 tane laptopum oldugu ıcın pek işime yaramıyordu fakat bir laptopum haşata çıktı herneyse masaüstü bilgisayar daaha rahat ve hızlı oldugu ıcın oncelıkle onu kullanıcam bılgısayarımın ekran kartı yoktu aldım ramı yok suan bılgısayarda ram alıcam ram neye göre alınır nasıl alınır bi bilgim yok . sanırım anakartın desteklediği mhz hızına ve ddr (1,2,3) e göre alınıyor diye araştırdım buldum
    bilgisayarımın anakartı ASUS P5PL2-E araştırdıgıma göre ddr2 ve 553 mhz ram almam gerek ben pek anlamadıgım ıcın önerilerinizi bekliyorum kaç mhz ve ddr kaç ram almam lazım anlayanlar bibakarsa yardımcı olsun lütfen.?

Ayrıca İzmirde 0 veya 2. el farketmez anakartıma bilgisayarıma uycak şekilde ram alınır 512mb,1gb,2gb olabilir

• yok mu yardım edecek ?
  • Anakartınızın maximum destekleyeceği rem miktarı 2 gb tır 2 gb rem üzeri desteği yoktur sisteminize windows 7 vista veya win8 gibi işletim sistemlerini kurabilirsiniz belki ama şöyle düşünün windows7 servisleri felan yük bindiği zaman boşta 1 1.5 gb gibi rem miktarını boşta iken kullanmaktadır yük bindiğinde sisteminiz darboğaza yani zorlanabilir Xp işletim sistemni kurmanızı öneririm

Anakrtınız 400 ve 533 mhz ddr2 remleri desteklemektedir 533 mhz üzeri ddr2 remler in üzerinde 800 mhz 1066 remelri taakrsanız çalışmama veya remelrin desteği olsa dahi o mhzdeki remelri maximum 533 mhz de kullanabilirsiniz
    Eeğr rem alacaksanız remelri takarken dikkat ediniz mutlaka bilgisayr kapalı konumda ve yuvalarına ters takmamaya özen gösteriniz

İyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: inan1912

yok mu yardım edecek ?

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/corsair-vs1gb533d2-1gb-533mhz-ddr2-pc24200-cl4-ram/productdetails.aspx?I_ID=15014

Kardeş ramlerin eski model olduğu için bulması zor. İzmir Vatan Computer'da var görünüyor. Fiyat 48 tl gayet makul. Buradan alabilirsin. Anakartınla uyumludur bu ram.

Eğer 2.el istersen kullanmadığım ramler var. 20 liradan vereyim sana. Ama sıfırı zaten 48 lira gördüğün gibi ucuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: VOLkANKIRIK

Anakartınızın maximum destekleyeceği rem miktarı 2 gb tır 2 gb rem üzeri desteği yoktur sisteminize windows 7 vista veya win8 gibi işletim sistemlerini kurabilirsiniz belki ama şöyle düşünün windows7 servisleri felan yük bindiği zaman boşta 1 1.5 gb gibi rem miktarını boşta iken kullanmaktadır yük bindiğinde sisteminiz darboğaza yani zorlanabilir Xp işletim sistemni kurmanızı öneririm

Anakrtınız 400 ve 533 mhz ddr2 remleri desteklemektedir 533 mhz üzeri ddr2 remler in üzerinde 800 mhz 1066 remelri taakrsanız çalışmama veya remelrin desteği olsa dahi o mhzdeki remelri maximum 533 mhz de kullanabilirsiniz
    Eeğr rem alacaksanız remelri takarken dikkat ediniz mutlaka bilgisayr kapalı konumda ve yuvalarına ters takmamaya özen gösteriniz

İyi forumlar

Yorumun için teşekkürler. Dediğin gibi bilgisayarımda Xp yüklü :) demekki ram alacaksam mhz 533 ddr2 olacak. Herneyse destekleyeceği ram miktarı dediğin yani 2 gb 2 gb 2 gb 3 tane ram takıp 6 gb yapabilirmiyim yoksa toplam yani bir tane 2 gb alıp taktıktan sonra diğer slotlara ne takarsam takayım max 2 gb ram mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: özcan35

quote:

yok mu yardım edecek ?

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/corsair-vs1gb533d2-1gb-533mhz-ddr2-pc24200-cl4-ram/productdetails.aspx?I_ID=15014

Kardeş ramlerin eski model olduğu için bulması zor. İzmir Vatan Computer'da var görünüyor. Fiyat 48 tl gayet makul. Buradan alabilirsin. Anakartınla uyumludur bu ram.

Eğer 2.el istersen kullanmadığım ramler var. 20 liradan vereyim sana. Ama sıfırı zaten 48 lira gördüğün gibi ucuz.

Evet eski model bi bilgisayar ama ben baya memnundum yani geçen sene :P Ram alacaksam mhz533 ddr2 alacağım dediğin gibi anladım. 2. el ram sıkıntı yapmaz diye düşünüyorum eğer anakarta uyacaksa o ramleri alırım yani anlaşırsak olur mu ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: özcan35

quote:

yok mu yardım edecek ?

Evet eski model bi bilgisayar ama ben baya memnundum yani geçen sene :P Ram alacaksam mhz533 ddr2 alacağım dediğin gibi anladım. 2. el ram sıkıntı yapmaz diye düşünüyorum eğer anakarta uyacaksa o ramleri alırım yani anlaşırsak olur mu ?

Pardon benim ramler ddr2 400 mhz değilmiş , ddr 400 mhzymiş. Sen yine sana gönderdiğim linke bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özcan35 -- 5 Şubat 2013; 23:51:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.