Şimdi Ara

Marvel ve DC deki dönemler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet daha öncesindeBuster terimlerinden
    bahsetmistik.Simdi de en az onun kadar önemli olan DC ve Marvel deki dönem değişiklikleri hakkında
    konuşacağız.Oyleki vs lerde bu çok önemlidir.Donemden döneme göre karakterin Buster seviyesinden tutun karakteristlik özelliklerine,originine kadar her şey değişebilir...Ayrıca bir karakterin klasik halı ile digerkinin güncel halini kiyaslamakta akla mantığa uygun değil.

Öncelikle nedir bu dönemler?

Marvel
    Classic age:Marvelin ilk dönemleri.Thor,Hulk gibi karakterlerin piyasaya yeni çıktığı zamanlar.Direk superkahraman olayının yeni çıktığı zamanlar.Her karakterin gereksiz abartıldığı hayal gücünün dibine vurulduğu dönem.Odinin evrensel güçte olması,Thorun odinle aynı seviyedeki (belki de daha güçlü) surturu yenmesi, celectialslar ile 3vs1 atması,hulkun dünyanın bilmem kaç katındaki meteorlari teklemesi vsvsvs.

Post Classic age/Pre Now Age:Bu klasik dönemden yavaş yavaş kurulduğumuz ,karakter abartilarinin gittiği ve karakterlerin originlerinin biraz biraz değişmeye başladığı dönem.Marvel Now serileri başlayana kadar da devam etmiş çok geniş bir dönem.Genel olarak karakter vslerinde Marvel da bu döneme bakılır.Cogu şey burda yaşanmıştır.Marvelin kalbi şahsen bu dönemdir.

Marvel Now Age:Marvel Now serileri ile beraber başlayan Marvel ANAD dönemine kadar giden dönem.Cok geniş bir dönem değil.Hatta tam bir dönemde değil.Gecis dönemide denebilir.

ANAD Age:ANAD(All New All Different) bu dönem hakkında aşırı yorum yapamayacağım.Guncel serileri takip etmiyorum.Gene olarak her karakterin anasını bekledikleri dönem.Bildigimiz karakterlerin çoğu gidiyor.Kadin Cap,Bruce Banner olmayan bir Hulk,farklı ThorLAR vsvsvs

Bunun dışında legacy tarzı bir kaç olay duydum.Eski karakterleri geri getirmeye yönelik olan.Cok yorum yapmayacağım.Zaten dediğim gibi güncel konuları pek bilmiyorum.

DC
    Pre Crisis Age:Marveldeki klasik dönemin karisiligi.Mantik tamamen ayni.Superman gezegenleri zincirlere bağlayıp gezdiriyor felan
    Crisis on the infinitie earth adlı seriye kadar olan dönemdir.

Post crisis age:Crisis on the infinitie earth tek yasanan olaylar neticesinde DC çoklu evreni kökten değişiyor.(Anti Monitör sağolsun)New 52 dönemine kadar giden geniş bir dönem.Dc bin kalbi bu dönemdir.Ama Marvelin aksine DC nin bundan sonraki dönemleri bence gayet güzel bu dönem gibi.marvelin güncel serileri iyi değil bence.Marveldeki Pre Now döneminin karisiligi denebilir

New 52 Age:DC nin New 52 serileri ile başlayan dönem.Bu supermanin,Batman'ın vs üstündeki donlarin kalktığı dönemdir aynı zamanda.Çoğu karakterin karakteristik özellikleri felan değişti.Daha salak ve aşı tavırlı bir Superman,saçma bir şekilde gene salak olan ve bir barbar gibi davranan ww...Neyse ki düzelttiler sonra.

Rebirt Age:Şuan DC nin güncel serisi bildiğim kadarı ile.Bu New 52 de insanların hosuna gidilmeyen birçok şeyin düzeltildigi dönem.Wally westin tekrar geri geldiği dönem ayrıca.New 52 de vs yoktu kendisi.Hatta daha da öncesinde bile yoktu
    gerçi news 52 de vardı ama bizim bildiğimiz wally değildi.Farkli bir wally di.Herif zenci idi yahu.Bu Rebirt oluşumunda Dr.Manhattanin büyük de rolü vardir.

Evet genel olarak dönemler bunlar.Bir karakter vs si yapılırken birbirine karşılıklı dönemler diyeceğimiz dönemlerdeki hallerini karşılaştırmak her zaman dogrudur.Mesela herif Hulk vs thor diyor.Biri Pre Now dönemindeki diğeri Pre clasic dönemindeki featlerini ortaya koyuyor.Bu yanlıştır sonuca varilmaz.Hangi dönemdeki vs si yapılıyorsa o dönemki featlerine bakılmalıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Böyle bilgilendirici konuların artması lazım. Yazınız için teşekkürler.

Legacy olayı çok farklı, geçmişe döndüler falan abidik gubidik işler.
    Mamuta binen ghost rider
    Marvel sanırım nisan ayında yineden sıfırlayacağını duyurmuştu karakterleri. Lgbt, feminizm ve siyahi olaylarından dönecek.
    Çinli Hulk rezilliği de iptal olacakmış.
    Fakat dönem değişmeyecekmiş sadece hata yaptıklarının farkına varmışlar.

DC ise baktı New 52 satışları düştü, saçma sapan olayların ardı arkası kesilmedi, hatasından döndü Rebirth çıkardı. Çokta iyi yaptı.
    Eski sevdiğimiz Superman geri döndü.

• jedi39 kullanıcısına yanıt
    Rebirt cidden on numara beş yıldız oldu

Marvel de kendine bir çeki düzen versin artık.

Yorumunuz için teşekkürler bu arada.

• Rebirth çok iyi oldu ama ne yazık ki çizgi romanlarını bulamıyorum.
  • Wally-West kullanıcısına yanıt
    Türkçe olarak bir kaç sitede az bir sayısı vardi en son baktığımda.(Nerdeyse bir yıl oldu.) İngilizce olarak getcomics,readcomics tarzı sitelerde istediğinin her şeyi bulabilirsiniz.

• Wally-West kullanıcısına yanıt
    Yavaş yavaş çıkarıyor Türk yayıncılar. Anlaşma yapıldı özel olarak DC için. Listeyi atıyorum.

Batman-JBC
    Detective Comics-JBC
    All Star Batman-JBC
    Supersons-JBC
    Suicide Squad- JBC
    Harley Quinn- JBC
    Nightwing- JBC
    Red Hood- JBC (kesin değil)
    Deathstroke-JBC (kesin değil)

Superman-YKY
    Action Comics-YKY
    Wonder Woman-YKY
    Justice League-YKY
    Trinity-YKY
    Justice League of America-YKY (kesin değil)

Green Arrow-Çizgi Düşler
    Aquaman-Çizgi Düşler
    Cyborg-Çizgi Düşler
    Hellblazer-Çizgi Düşler

Flash-Arkabahçe
    Titans-Arkabahçe
    Teen Titans-Arkabahçe
    Green Lanterns-Arkabahçe (büyük ihtimal)
    Hal Jordan and theGreen Lantern Corps-Arkabahçe (büyük ihtimal)
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedi39

Yavaş yavaş çıkarıyor Türk yayıncılar. Anlaşma yapıldı özel olarak DC için. Listeyi atıyorum.

Batman-JBC
    Detective Comics-JBC
    All Star Batman-JBC
    Supersons-JBC
    Suicide Squad- JBC
    Harley Quinn- JBC
    Nightwing- JBC
    Red Hood- JBC (kesin değil)
    Deathstroke-JBC (kesin değil)

Superman-YKY
    Action Comics-YKY
    Wonder Woman-YKY
    Justice League-YKY
    Trinity-YKY
    Justice League of America-YKY (kesin değil)

Green Arrow-Çizgi Düşler
    Aquaman-Çizgi Düşler
    Cyborg-Çizgi Düşler
    Hellblazer-Çizgi Düşler

Flash-Arkabahçe
    Titans-Arkabahçe
    Teen Titans-Arkabahçe
    Green Lanterns-Arkabahçe (büyük ihtimal)
    Hal Jordan and theGreen Lantern Corps-Arkabahçe (büyük ihtimal)
    Rebirth çizgi romanlar nedense hep geriden geliyor. Daha ben Titans çizgi romanının başlangıcını bulamadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pre Crisis öyle tek bir dönem değil DC'de ..

Golden Age , Silver Age ve Bronze Age gibi 3 ana temaya sahip ..

Mesela Pre Crisis Superman ne kadar güçlü falan deriz .. Ee Pre Crisis'ten kasıt ne ? Misal Golden ve Bronze Age Superman için güçlü bile denemez .. Silver Age diye vurgulamak gerekir ..

• Son_of_Krypton kullanıcısına yanıt
    Evet silver,golden ve bronz age i daha önce duymustum.Ama konuya aşırı hakim olmadığım için yazıya eklemedim.

Yakın zamanda biraz araştırıp yazıya eklerim . Teşekkürler

• ben1905 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim maksat bilgi ..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.