Şimdi Ara

Mars'ta hayat var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

BU FOTOĞRAFLARI, NASA'NIN MARS'TA HAYAT İZLERİ ARAMAK ÜZERE GÖNDERDİĞİ SPİRİT ADLI KEŞİF ARACININ GEÇTİĞİ ÖNE SÜRÜLÜYOR. FOTOĞRAFLARDA BİR TEPECİĞE OTURMUŞ GİBİ GÖRÜLEN BİR "YARATIK" GÖZE ÇARPIYOR.

Mars'ta hayat var mı?

FOTOĞRAFLAR BÜYÜK İLGİ ÇEKERKEN, BUNUN GÖLGE OYUNU OLABİLECEĞİ BİLDİRİLİYOR.

Mars'ta hayat var mı?

MARS'TA HAYAT OLDUĞUNA DAİR İLK İDDİALAR 1976 YILINDA ÇEKİLEN BU FOTOĞRAF İLE ORTAYA ATILDI. "MARS'TAKİ YÜZ" ADI İLE ÜNLENEN FOTOĞRAFI NASA'NIN GÖNDERDİĞİ VİKİNG UZAY MEKİĞİ ÇEKMİŞTİ.

Mars'ta hayat var mı?

"MARS'TAKİ YÜZ" ADI İLE ÜNLENEN FOTOĞRAFI NASA'NIN GÖNDERDİĞİ VİKİNG UZAY MEKİĞİ ÇEKMİŞTİ.

Mars'ta hayat var mı?

AYNI BÖLGENİN FOTOĞRAFLARI DEĞİŞİK YILLARDA YENİDEN ÇEKİLDİ. BUNLARDAN BİRİ KALİTESİ VE KULLANILAN TEKNOLOJİ AÇISINDAN OLDUKÇA YÜKSEK OLAN BU FOTOĞRAF. 2001 YILINDA ÇEKİLEN BU FOTOĞRAF, 1976 YILINDA ÇEKİLEN FOTOĞRAFIN YALNIZCA GÖLGE ALDANMASI OLDUĞUNU BELGELEDİ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Life Jecket -- 9 Şubat 2008; 19:00:53 >

• marsta hayat yoktur bence neden dersen marsta manyetik alan yok çekirdeği sönmüş astranot elbiseleri bile güneşde olan patlamalardan gelen parçacıklardan korunamaz su yok vardı ama artık yok marsta dünyada olandan daha büyük fırtınalar olduğunu duydum doğrumu bilmiyorum boyle koşullarda bitkiler bile yaşayamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LORDFURKAN -- 9 Şubat 2008; 22:49:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: LORDFURKAN

marsta hayat yok neden dersen marsta manyetik alan yok çekirdeği sönmüş astranot elbiseleri bile güneşde olan patlamalardan gelen parçacıklardan korunamaz su yok vardı ama artık yok marsta dünyada olandan daha büyük fırtınalar olduğunu duydum doğrumu bilmiyorum boyle koşullarda böcekler bile yaşayamaz

Dünya gezegeni ile benzer bir canlılar oluşmayabilir ama Mars' ın koşullarına uygun ilkel canlılar oluşabilir.
    Bilim adamları Mars' ta çok önceden yaşam olabileceğinini belirtiyorlar. Nedeni ise suyun olması. Yapılan araştırmalarda Mars' ta daha önceden derin yarıkların olduğu ve büyük ihtimal çok uzun yıllar önce bu gezegende suyun olduğunu belirtiyorlar.

Bu görüntüleri daha önce tartıştık. Her iki resimin de birer canlı olduğuna inanmıyorum.

• Mars'ta geçmişte en azından mikroskopik ölçekte bir yaşam olabilir. Hatta gelecekte Mars'a gönderilecek daha gelişmiş ekipmanlarla yüzeyin bir miktar altında ya da Mars'ın kutupları ya da yanardağ kütleleri civarında hâlâ mikroskopik bir yaşamın var olduğu bile bulunabilir. Yani "Mars'ta hayat yoktur" diye hemen kestirip atamayız, henüz elimizde yeterince veri olmadığını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfiz -- 9 Şubat 2008; 22:58:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mfiz

Mars'ta geçmişte en azından mikroskopik ölçekte bir yaşam olabilir. Hatta gelecekte Mars'a gönderilecek daha gelişmiş ekipmanlarla yüzeyin bir miktar altında ya da Mars'ın kutupları ya da yanardağ kütleleri civarında hâlâ mikroskopik bir yaşamın var olduğu bile bulunabilir. Yani "Mars'ta hayat yoktur" diye hemen kestirip atamayız, henüz elimizde yeterince veri olmadığını düşünüyorum.

yanardağı(boş) olabilir çünkü ÖNCEDEN marsın çekirdeği aktif haldeymiş artık katılaşmış mikroskopik hayat olabilir o daha araştırılmadı ama yukardaki resimler gibi bir canlı olması bnce imkansız
    Atmosferinin özellikleri
    Atmosfer basıncı 0.7-0.9 kPa
    Karbondioksit 95,32%
    Azot 2,7%
    Argon 1,6%
    Oksijen 0,13%
    Karbonmonoksit 0,07%
    Su buharı 0,03%
    bu koşullardada canlı yetişceğini sanmiyorum (kaynak vikipedia)

• Arakdaşlar canlı derken canlıdan kastımız ne? Bunu biraz daha açar mısınız?

Başka gezegenlerde canlı aramak deyince benim aklıma sadece Dünyadaki yaşam formları gelmiyor. Bir gezegende su, hava, toprak olmaması o gezegende yaşam olmadığı anlamına gelmiyor. Dünya' da bile çok zor yaşam koşullarıan uyum sağlamış bir çok organizma var. Buzullarda bile yaşayabiliyorlar. Neden bazı canlılar çok yüksek sıcaklıkta, basınç altında yaşamasınlar ki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: korver

Arakdaşlar canlı derken canlıdan kastımız ne? Bunu biraz daha açar mısınız?

Başka gezegenlerde canlı aramak deyince benim aklıma sadece Dünyadaki yaşam formları gelmiyor. Bir gezegende su, hava, toprak olmaması o gezegende yaşam olmadığı anlamına gelmiyor. Dünya' da bile çok zor yaşam koşullarıan uyum sağlamış bir çok organizma var. Buzullarda bile yaşayabiliyorlar. Neden bazı canlılar çok yüksek sıcaklıkta, basınç altında yaşamasınlar ki.

kutuplarda besin ve su var canlı olarak üstteki resimleri kastediyorum bn kendim olarak çok yüksek sıcaklıkda yaşayan canlılar var su alti bacalarinda basınçtada var okyanusun dibinde ama her 2 taraftada oksijen ve besin kaynağı var(mikroskobik olabilir marsda dünyadada taş yiyerek yaşayan bakteriler var)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aşk ne demek bilen var mı??
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Neden yaşamasınlar? Zaten bilim adamlarının Dünya üzerinde en uç koşullarda canlı aramalarının bir sebebi de başka gezegenlerde benzer koşullarda canlı olup olmadığına dair bir fikre sahip olmak istemeleridir. Mars'ta da dışarı yörüngelerdeki gaz gezegenleri Jüpiter ve Satürn'ün çevresindeki bazı uydularda da en azından mikroskopik ölçekte canlılar olabileceğine dair fikirler vardır. Yani "Dünya'daki koşulların olmadığı yerde canlı olamaz" diye kestirip atılması mümkün değildir. Üstelik bu bahsettiğim sadece bizim Güneş Sistemimiz. Diğer pek çok yıldızın çevresinde de gezegenler bulundu ve onlarda da yaşamla ilgili sadece SETI türü akıllı yaşamı aramak için değil, bu gezegenlerin kızılötesi tayflarına bakılarak organik moleküllerin var olup olmadığına da yavaş yavaş bakılmaya başlanıyor. Yani önümüzdeki yıllarda bu konuları daha çok tartışır olacağız.

• quote:

Orjinalden alıntı: mfiz

quote:

Neden yaşamasınlar? Zaten bilim adamlarının Dünya üzerinde en uç koşullarda canlı aramalarının bir sebebi de başka gezegenlerde benzer koşullarda canlı olup olmadığına dair bir fikre sahip olmak istemeleridir. Mars'ta da dışarı yörüngelerdeki gaz gezegenleri Jüpiter ve Satürn'ün çevresindeki bazı uydularda da en azından mikroskopik ölçekte canlılar olabileceğine dair fikirler vardır. Yani "Dünya'daki koşulların olmadığı yerde canlı olamaz" diye kestirip atılması mümkün değildir. Üstelik bu bahsettiğim sadece bizim Güneş Sistemimiz. Diğer pek çok yıldızın çevresinde de gezegenler bulundu ve onlarda da yaşamla ilgili sadece SETI türü akıllı yaşamı aramak için değil, bu gezegenlerin kızılötesi tayflarına bakılarak organik moleküllerin var olup olmadığına da yavaş yavaş bakılmaya başlanıyor. Yani önümüzdeki yıllarda bu konuları daha çok tartışır olacağız.

Aynı görüşteyim.

• Eğer hayata dair kanıt bulunduysa bile bunu NASA nın tüm dünya ile paylaşacağını sanmam.
    Çünkü orada öyle birşey varsa ilk önce ve sadece USA bundan faydalanmalı.
  • ═══════════════════════════════
    Mars’ta şimdi de ‘gülen yüz’ şekli
    ═══════════════════════════════

NASA’nın Kızıl Gezegen’in yörüngesindeki uzay aracı Mars Explorer Spirit, gezegenin yüzeyindeki “gülen yüz”ü görüntüledi.

Mars'ta hayat var mı?

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin robotu Spirit’in 10 gün önce Mars yüzeyinde “yürüyen” bir insana benzer figürü görüntülemesinin ardından, bu kez “gülen yüzü” andıran şekil, yörünge aracının bir kratere odaklanmasıyla ortaya çıktı.

Uzmanlar, bunun sadece Mars yüzey şeklinin rastlantısal bir özelliği olduğunu belirttiler.

NASA’nın Mars’a 3 aylığına gönderdiği, ancak 46 ay ya da 4 yıla yakın süredir görev başında bulunan robotlardan Spirit, bir süredir kuzeye doğru yönelerek gezegendeki tepeleri tarıyor.

Bu arada, diğer Mars robotu Opportunity, 800 metre çapındaki Victoria Krateri’nde, 30 metre aşağıda kaya katmanlarını incelemeye devam ediyor.

Opportunity, 3 belirgin katmanın bulunduğu kayada, 2. katmanda incelemelerini sürdürürken, verileri değerlendirmeye başlayan bilim insanları, en alt katmanın diğerlerine oranla eskiden daha ıslak olduğunu düşündüklerini belirtiyorlar.

• Kişisel düşüncemdir;

Mars’ta hayat olduğunu sanmıyorum. Nihayetinde hayat olmuş olsaydı bizden farklı bir canlı türünün varlığı söz konusu olacaktı.

Her ne şartta olursa olsunlar azımsanmayacak bir teknoloji sahibi olduklarını da varsaymam gerekecekti. Öyleyse Dünya üzerinde yerleşik hayatı tercih eden insan soyuna ulaşmaları çok daha kolay olmalıydı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.