Şimdi Ara

Mars S20 Oda Termostatı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar. Evde mevcutta kullandığım General ht 250s çalışma hassasiyeti 0,5 olduğundan dolayı, Mars s20 oda termostatı aldım. Mars s20 çalışma hassasiyeti 0,2. Bu arada Generalin sıcaklık ölçüm hassasiyeti 0,1 iken Marsın 0,2. Değiştirme nedenim 1 derecelik ısı farkının çok olması ve özellikle soğuk havalarda hissediliyor olması. Ayrıca peteklerdeki su iyice soğuduğundan sanki kombi fazla yakıyordu. Sizce mantıklı bir geçiş olmuş mu? Konfor ve yakıt anlamında bana bir fayda sağlar mı? Teşekkürler şimdiden.

https://www.kombitesisatmarket.com/urun/mars-s20-kablosuz-oda-termostati-dijital-beyaz

https://generallife.com.tr/tr/kablosuz-oda-termostatlari/ht250-set

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokbiloz -- 13 Kasım 2020; 13:21:36 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mars S20 Oda Termostatı: Bilgilendirici Bir Kılavuz

Mars S20 Oda Termostatı, evinizdeki sıcaklığı hassas bir şekilde kontrol etmenizi sağlayan gelişmiş bir cihazdır. Geniş özellikleri ve kullanımı kolay tasarımı ile Mars S20, konforlu ve enerji verimli bir ev ortamı oluşturmanıza yardımcı olur.

Özellikler:

• Dokunmatik ekran arayüzü
    • 7 günlük programlama
    • Çoklu çalışma modları (ısıtma, soğutma, otomatik)
    • Uzaktan erişim (Wi-Fi bağlantısı gerektirir)
    • Tuş kilidi
    • Modül oluşu (ek sensörler eklenebilir)

Avantajlar:

• Hassas sıcaklık kontrolü: Mars S20, evinizin sıcaklığını +/- 0,5°C aralığında hassas bir şekilde kontrol eder.
    • Enerji tasarrufu: Programlanabilir özelliği ve enerji tasarrufu modları, enerji tüketiminden tasarruf etmenize yardımcı olur.
    • Kolay kullanım: Dokunmatik ekran arayüzü ve sezgisel menüler, Mars S20'yi kullanmayı kolaylaştırır.
    • Uzaktan erişim: Wi-Fi bağlantısı ile evinizin sıcaklığını uzaktan kontrol edebilir ve ayarlayabilirsiniz.

Mars Oda Termostatı Yorumları:

Mars S20 Oda Termostatı, çevrimiçi yorumlarda genel olarak olumlu karşılandı. Kullanıcılar, doğru sıcaklık kontrolü, kullanımı kolay arayüzü ve enerji verimliliğini övdü. Ancak bazı kullanıcılar, Wi-Fi bağlantısının bazen dengesiz olabileceğini belirtti.

Mars S20 Oda Termostatı Kullanım Kılavuzu:

Mars S20 Oda Termostatı'nı kurmak ve kullanmak için adım adım talimatlar içeren bir kullanım kılavuzu mevcuttur. Kılavuz, termostatın özelliklerini, nasıl programlanacağını ve nasıl bakımının yapılacağını açıklamaktadır.

Diğer Mars termostat modelleriyle ilgileniyorsanız, bunlar hakkında da çevrimiçi olarak bilgi bulabilirsiniz:

• Mars S10 Oda Termostatı Yorumları
    • Mars Termostat Yorumları

Mars S20 Oda Termostatı, evinizin sıcaklığını verimli ve hassas bir şekilde kontrol etmenizi sağlayan güvenilir bir cihazdır. Doğru sıcaklığı, enerji tasarrufu ve uzaktan erişim sağlayan özellikleri ile Mars S20, konforlu ve enerji verimli bir ev ortamı yaratmanıza yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • General den daha iyi olduğu kesin.is sadece hassasiyetle bitmiyor.kullanılan sensorunde kaliteli olmasi gerekiyor.cosa V4 kullanıyorum hassasiyeti gayet iyi.Santek iyi olduğunu kullanicilari söylüyor.bosch gibi markalarından termostadlari iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Cevap icin teşekkürler. Sensör olarak Ntc 10k diyor. Nasildir acaba kaliteli bir sensörmüdür?

Amacım 0.5 hassasiyetten 0.2 ye gecmekti hocam. 0.5 te 1 derecelik bir düşüş oluyor ve sikinti yaratiyor. Arastirdim tipi düzgün 0.2 hassasiyetli bir tek bunu buldum acikcasi. Youtube da ve n11 de alip kullananlardan yorumlar olumlu yönde. Bakalim gelsin deneyimleyip göreceğim sonucu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkostu -- 13 Kasım 2020; 19:25:36 >
    uygulama videosunda açma kapma farkı için iki seçenek var denilmiş 0.4 ve 0.2 ayarı

0.4 seçerseniz
    set sıcaklığında +0.4 ile kapatıyor -0.4 ile açıyor
    toplam ısı farkı neredeyse bir derece
    kazan sıcaklığı ayarınıza göre kombi kapandıktan sonra +0.2 veya +0.4 yukarı gitse fark bir derecenin üstünde olur

0.2 seçerseniz +
    set sıcaklığında +0.2 ile kapatıyor -0.2 ile açıyor
    toplam ısı farkı yarım dereceye yakın
    yine kazan sıcaklığı ayarınıza göre kombi kapandıktan sonra +0.2 veya +0.4 yukarı gitse fark bir dereceye yakınsar

umarım işinize yarar

syntech 177rf set sıcaklığının açma kapama alt ve üst farkları ayarlanabildiginden tercih etmiştim
    ben 0.2 açma kapama farkı ile kullanıyorum
    set -0.0 ile açıyor set +0.2 ile kapatıyor
    yalıtım iyi olduğundan kombi çok sık devreye girmiyor kazan sıcaklığı çok düşük ayarlı olduğundan
    kapatma derecesinin çok üstüne de sarkma olmuyor
    evde ısı farkı hiç yok hep aynı hissediliyor
    kombiyi unuttuk işimiz olmuyor
    türk malı eca beko arçeliğe üretim yapıyor
    tipi dandik ancak bende işini iyi yapıyor
    haberleşmede kopma yok

bir de n11 de heatmiser marka var zamanında bunu incelemiştim hala satılıyor
    fiyatına göre özellikleri çok iyi duruyor
    ing. malı

bütçe modelleri bunlar bence
    aldığınız üründen memnun kalmaz iseniz kısıtlı bütçe icin bu iki modele bakabilirsiniz

hürmetler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 13 Kasım 2020; 20:35:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • recep R kullanıcısına yanıt

Cevap icin çok teşekkürler. Bende sizin syntec 177rf ile bu mars arasinda kalmistim. Marsta anlik oda sicakligi surekli ekranda göründüğü için onu tercih ettim. General de 0.5 hocam sizin hesaba gore 1.5 derece civari bir fark olusuyor ve sicaklik düştüğünde usume hissi olusuyor. Bu 0.2 yine daha bir is kurtarir gibi geldi bana. Tek sacma tarafi sicaklik olcme hassasiyeti de 0.2. Yani sicaklik 20 den 0.2 yükseldiğinde direk 20.2 olacak. 20.1 olmayacak.

set olunca ölçüm derecesine tekrar dönüyor
    aynı anda hem set hem ölçüm derecesi görülmüyor
    tek satırda iki işlev kullanılmış fark yok aynı şey
    zaten ellemiyoriz işimiz olmuyor
    0.1-0.2 dereceye takmayın o kadar mühim değil
    mesela yukarda bahsettiğim heatmiser de ondalık adımlar hiç yok ama ısıyı tutma comfort modu ve oğrenme özeliği ile ısıyı sabitlediğini iddia ediyor
    tabi kullanmadığım için teyit etme durumum yok
    İngiliz böyle yapmış ise vardır bir bildiği
    önemli olan ısı dalgalanmasını minimumda tutmak
    burada binanın yalıtımı lokasyon dış sıcaklık kış koşulları önem arz ediyor
    elbette iyisi oğrenme modu olan termostatlar
    evinizin ısı kayıp koşullarını start verildiğinde hedef sıcaklığa ulaşma süresini kapatınca devam eden ısı salınımını öğrenip buna göre sıcaklığı sabitliyorlar nest netatmo danfoss vs. ancak fiyatları da malum

hürmetler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 13 Kasım 2020; 22:31:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• recep R kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler bilgilendirme için.

• Arkadaşlar termostat bugün geldi ve kurulumunu yaptım. Genel anlamda iyi çalışıyor. Civali termostatla kalibrasyonunu yaptim. 0.2 hassasiyetle çalıştırıyorum termostatı. Ankara dayim disarsi 6 derece falan. Termostati 21.6 ya ayarladim. Kombi 70 derecede. 21.4 den 21.8 e 17 dakikada geliyor. Kombi bu 17 dakikada 0.75 m3 yakiyor. Kombinin tekrar devreye girmesi 2 saati buluyor. 17 dakikada 0.75 m3 cok gibi duruyor. 0.50 civarı yaksa harika olurdu. Bu arada ev 120 m2, toplam petek uzunlugu 7 metre, yükseklikleri ise 50 cm. 1 de havlupan mevcut ve peteklerin hepsi açık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokbiloz -- 15 Kasım 2020; 0:11:31 >
  • Termostatınız hayırlı olsun. Bende sizin eski termostat olan general kullaniyorum. -0.5 +0.5 calismasi biraz konforsuz ama eger tuketimde bir düşüş olmayacaksa daha hassas bir termostat almayı pek istemiyorum açıkçası. Eski general kullanicisi olarak sizin karşılaştirmanizi takip ediyorum. Tekrar hayirli olsun.

Teşekkürler hocam. Açıkcası 0,2 de kullanmıyorum şu anda cihazı. Zira evde ki petek boyutu o kullanıma uygun değil. 0,4 hassasiyette kullanıyorum ama General'in 0,5'ten hem daha az yakıyorum hem üşüme hissi ondaki kadar olmuyor. Bu cihazı General Ht250s den daha çok beğendim.

• General 150t modeline tum yorumlarda 5* verildigi için aldim fakat kombiye taktigimiz modem ile bir türlü sinyali yakaliyamadi . Surekli sinyal yok ikazi vermesi uzerine iade etmek durumunda kaldım.
    Arastirma yorum fiyat incelediğimde Mars S20 göze çarpıyor . Kullanıcı görüşleriniz cok iyi bir referans oldu. Teşekkürler..

Modem ile termostat arası kac M yaklaşık , hic sinyal kopması kombiyi yakmamasi yada kapatmamasi oldu mu sizde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowfb

General 150t modeline tum yorumlarda 5* verildigi için aldim fakat kombiye taktigimiz modem ile bir türlü sinyali yakaliyamadi . Surekli sinyal yok ikazi vermesi uzerine iade etmek durumunda kaldım.
    Arastirma yorum fiyat incelediğimde Mars S20 göze çarpıyor . Kullanıcı görüşleriniz cok iyi bir referans oldu. Teşekkürler..

Modem ile termostat arası kac M yaklaşık , hic sinyal kopması kombiyi yakmamasi yada kapatmamasi oldu mu sizde

Benim general ht 250s te de vardi hocam modemle sorun. Bazen kombiyi yakmiyor ya da sondurmuyordu. Bu marsta henuz oyle bir durum olmadi gayet stabil calisiyor.

• General HT 300 Kablosuz termostattan MARS S20 geçiş yapanlardanım. Çok fazla bilgim olmayan bir konu olduğu için ürün yorumlarına istinaden aldım.Zaten hali hazırda eski termostat takılı olduğu için kurulumunu da kendim yaptım. Evim 120 m², montalamalı ve üstüm çatı.Çatıda da izolasyon mevcut. Yaklaşık olarak 4 gündür 0.2 hassasiyet seçeneği ile kullanıyorum ki zaten termostatı tercih etme sebebim buydu. Kombideki alıcı ile haberleşmesinde şimdilik sıkıntı yok. Benim termostattan tek beklentim çocukların odalarındaki ısıyı sabit derecede tutabilmek. Mars S 20' de bu konuda diğer termostata göre gayet başarılı.Önceki termostatım programlanabilir özellikteydi ama hiç kullanmadım. Sarfiyata gelince diğerini 23.5 dereceye set ettiğimde (21.00- 07.30 saatleri arasında) ortalama 2 m3 falan oluyordu. Bunda ise 23.2 dereceye set ediyorum ve 3,5-4 m3 arasında sarfiyat oluyor. Hassasiyet ayarının 0.2 de kullanmak ısı dalgalanmasını engelliyor ama sanırım sarfiyatı bir miktar arttırıyor. Nacizane fikrim bu paralara 0.2/0.4 aralığında çalışan başka bir termostat yok. Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.