Şimdi Ara

Marş rölesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
14.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar konuyu tekar bastan acıyorum yok mu bilen ya ?

Arkadaslar Anadol marş taşşağı neden röle görevi görür ?
    Bi arkadaşın aracında hella korna var röle yerine marş taşşagı var arabada sesi daha kuveetli veriyor dedi bilgisi olan varsa acıklama getirebilr mi ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Marş Rölesi: Çalışma Prensibi ve Bağlantısı

Marş rölesi, otomobillerde bulunan ve aracın motorunu marşa basıldığında çalıştırmak için kullanılan bir elektromanyetik cihazdır. Marşa basıldığında, marş rölesi akünün gücünü marş motoruna ileterek motorun dönmesini sağlar.

Korna Taşağı ile Benzerliği

Hem marş taşağı hem de korna taşağı, belirli bir devreyi kontrol etmek için kullanılan elektromanyetik cihazlardır. Kornalarda, korna taşağı korna düğmesiyle aktive edildiğinde kornaya giden elektriğin akışını sağlar.

Marş Rölesinin Bağlantısı

Marş rölesinin üç ana bağlantı noktası vardır:

• Akü Terminali: Aküden gelen gücü alır.
    • Marş Motoru Terminali: Gücü marş motoruna iletir.
    • Anahtar Terminali: Marşa basıldığında röleyi aktive eden anahtarın sinyalini alır.

Marş Rölesinin Çalışma Prensibi

Marşa basıldığında, anahtar marş rölesine bir sinyal gönderir. Bu sinyal, röle bobininde bir manyetik alan oluşturarak kontakları kapatır. Kapalı kontaklar, akünün gücünü marş motoruna iletir ve motorun dönmesini sağlar. Motor çalıştıktan sonra, kontaklar otomatik olarak açılır ve marş rölesi devreden çıkar.

Bağlantı Şeması

Tipik bir marş rölesi bağlantı şeması aşağıdaki gibidir:

• Akü terminali: Akünün pozitif kutbuna bağlayın.
    • Marş motoru terminali: Marş motorunun pozitif terminaline bağlayın.
    • Anahtar terminali: Anahtarın "başlat" konumuna bağlayın.

Sonuç

Marş rölesi, otomobil motorunu marşa basıldığında çalıştırmak için hayati bir bileşendir. Aküyü marş motoruna bağlayarak motorun dönmesini sağlar ve aracın çalışmasına yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bir önceki konunuza da yorum yaptım söylediğiniz şey anadolun marş otomatiğidir etiketçilik denilen seyde genelde kullanılır elimde 2 takım hella kafesli korna mevcut ve onları bilinen rolelerle besliyorum ancak gücü yetmiyo marş otomatiğindeki amper seviyesi yüksek olduğundan yeterli gücü kornaya sağlayabiliyor tamamiyle kornanın gücünden ötürü bir ihtiyac diğer kornalara gerekeceğini sanmıyorum ancak kafesli hella eski tip orjinal mitsuba çat çat korna gibi güç gerektirek kornalarda taşak kullanımı gereklidir saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mteer

Arkadaşlar konuyu tekar bastan acıyorum yok mu bilen ya ?

Arkadaslar Anadol marş taşşağı neden röle görevi görür ?
    Bi arkadaşın aracında hella korna var röle yerine marş taşşagı var arabada sesi daha kuveetli veriyor dedi bilgisi olan varsa acıklama getirebilr mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: sınanglr

bir önceki konunuza da yorum yaptım söylediğiniz şey anadolun marş otomatiğidir etiketçilik denilen seyde genelde kullanılır elimde 2 takım hella kafesli korna mevcut ve onları bilinen rolelerle besliyorum ancak gücü yetmiyo marş otomatiğindeki amper seviyesi yüksek olduğundan yeterli gücü kornaya sağlayabiliyor tamamiyle kornanın gücünden ötürü bir ihtiyac diğer kornalara gerekeceğini sanmıyorum ancak kafesli hella eski tip orjinal mitsuba çat çat korna gibi güç gerektirek kornalarda taşak kullanımı gereklidir saygılar...

Teşekkür ederim saolun.
  • Kusra bakmayin ama bir kelimeyi gorunce yarildim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar baglanti semasini bilen varmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: k750

Arkadaslar baglanti semasini bilen varmi

arabanın üzerinde bağlı su an eğer marş otomatiği doğru ise yani anadol marş otomatiğiyse sema çıkarabilirim sana adam benim normal roleye çektiğim sistemin üzerine bi pul taktı bağladı direk 20 lira ben yandım sen yanma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şarj dinamosu arıza
    8 yıl önce açıldı
    far rölesi ve rölanti
    17 yıl önce açıldı
    Kaçak akım rölesi tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Marş taşşagı fotoda ortada bulunan parçadır aslında röledir bir çeşit.Baglantı şeması röle ile aynıdır.Rölede harici şase hattı çekmen gerek bu taşşak gövdeden alıdıgı için şaseye gerek kalmaz.Bu arada artık bunun devri bitti nerdeyse artık kaliteli röle ile bunun yaptıgı performansı yakalayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meganizm -- 16 Temmuz 2013; 9:38:25 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: k750

Arkadaslar baglanti semasini bilen varmi

arabanın üzerinde bağlı su an eğer marş otomatiği doğru ise yani anadol marş otomatiğiyse sema çıkarabilirim sana adam benim normal roleye çektiğim sistemin üzerine bi pul taktı bağladı direk 20 lira ben yandım sen yanma

Dostum parça 10 lira baglamayamı 20 lira aldı.
  • .
     Marş rölesi
  • evet aynen öyle bilseydim kendim bağlardım görünen en soldan verdi benim kornalara akımı en sağdakinden direksiyondan gelen anahtarı aldı sanırım bakıcam tekrar ama solun bi sağdakini de çana bağladı ya ben dörtgen roleyle besliyodum bildiğimiz bunu tak tak daha fazla güçlü çıkar vs dediler iyi taktım pek de değişen bişi olmadı açıkcası bende 4 tane hella 1 tane çan var 4 tane bosh kafesli almayı düşünüyorum yetmiyo su an bana tatmin etmiyo artık
  • quote:

evet aynen öyle bilseydim kendim bağlardım görünen en soldan verdi benim kornalara akımı en sağdakinden direksiyondan gelen anahtarı aldı sanırım bakıcam tekrar ama solun bi sağdakini de çana bağladı ya ben dörtgen roleyle besliyodum bildiğimiz bunu tak tak daha fazla güçlü çıkar vs dediler iyi taktım pek de değişen bişi olmadı açıkcası bende 4 tane hella 1 tane çan var 4 tane bosh kafesli almayı düşünüyorum yetmiyo su an bana tatmin etmiyo artık

Seger 2 Tane salyongoz+2 tane ince dit+2 tane kalın dit ve röle yeterli.Seger dit kornalar kırmızı turuncu farklı sese sahip.

Bak bu videodaki benim araç tamamen kendim yaptım.

https://www.youtube.com/watch?v=TdQUgpsTLUo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meganizm -- 16 Temmuz 2013; 17:15:07 >

• .
     Marş rölesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: meganizm

quote:

evet aynen öyle bilseydim kendim bağlardım görünen en soldan verdi benim kornalara akımı en sağdakinden direksiyondan gelen anahtarı aldı sanırım bakıcam tekrar ama solun bi sağdakini de çana bağladı ya ben dörtgen roleyle besliyodum bildiğimiz bunu tak tak daha fazla güçlü çıkar vs dediler iyi taktım pek de değişen bişi olmadı açıkcası bende 4 tane hella 1 tane çan var 4 tane bosh kafesli almayı düşünüyorum yetmiyo su an bana tatmin etmiyo artık

Seger 2 Tane salyongoz+2 tane ince dit+2 tane kalın dit ve röle yeterli.Seger dit kornalar kırmızı turuncu farklı sese sahip.

Bak bu videodaki benim araç tamamen kendim yaptım.

https://www.youtube.com/watch?v=TdQUgpsTLUo

açık alanda bu ses çıkıyo benimkilerde ben o segerlerden ve mako dadattan kullandım ilk olarak sonra bu hellalara geçtim benim dediğim kornalar ufak değil koca kafa kafesli korna 2 takım var ek olarak bi tane italyan orjinal fisa çan korna var ama yetmiyo bosh kornalardan alabilirim 2 takım nikelaj kafeslilerden
     Marş rölesi

• Öncelikle selamun aleyküm üstadlar ben bi tane marş rolesi aldım baglantisini nasil yapicagimla ilgili bi fikrim yok malesef yardim edermisiniz ?

Marş rölesi

Marş rölesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.