Şimdi Ara

Mars çıplak gözle görülebilir mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
1
Favori
3.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hava kirliliği çok var göremiyorum sadece ay!!
  • Bugün de görünüyor
  • füze zannedip vurdum onu ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: dabelebedyu

Bugün de görünüyor

Tam olarak ne tarafta.

Ben göremiyorum . Ay çok net bir şekilde gözüküyor havada bulut yok fakat ne tarafta olduğunu anlamadım marsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: SayisalMan

quote:

Orijinalden alıntı: dabelebedyu

Bugün de görünüyor

Tam olarak ne tarafta.

Ben göremiyorum . Ay çok net bir şekilde gözüküyor havada bulut yok fakat ne tarafta olduğunu anlamadım marsın

Geç cevap veriyorum daha göremessin ama yazayım yinede.İstanbuldan gördüm Ay ın sol taraflarındaydı ben baktığımda sağ tarafında bir tane yıldız vardı.
    stellarium kullanmaya başladım çok iyi program onu kullabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

quote:

Orijinalden alıntı: lithiium

Ben geçen gün jüpiterdi sanırım bi gezegeni daha gördüm gerçi herkes görmüştür çok büyüktü ve parlaktı. Dediğin gibi göz kırpmıyordu :D ama gerçekten büyüktü yani ah teleskobum olsa

jüpiter venüs'ten sonra en parlak görülen gezegendir. jüpiter ve venüs parlaklıklarıyla da yıldızlardan ayrılır, hiçbir yıldız bunlar kadar büyük ve parlak görülemez

Tam şuanda gökyüzünde baya büyük bir gezegen görünüyor. Bu jüpiter midir venüs müdür acaba? Direkt dikkatimi çekti zaten çok parlak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

quote:

Ben geçen gün jüpiterdi sanırım bi gezegeni daha gördüm gerçi herkes görmüştür çok büyüktü ve parlaktı. Dediğin gibi göz kırpmıyordu :D ama gerçekten büyüktü yani ah teleskobum olsa

jüpiter venüs'ten sonra en parlak görülen gezegendir. jüpiter ve venüs parlaklıklarıyla da yıldızlardan ayrılır, hiçbir yıldız bunlar kadar büyük ve parlak görülemez

Tam şuanda gökyüzünde baya büyük bir gezegen görünüyor. Bu jüpiter midir venüs müdür acaba? Direkt dikkatimi çekti zaten çok parlak

normalde en parlağı venüs, fakat şu sıralar gözleme uygun pozisyonda değil, o yüzden jüpiter diyorum.

• http://www.space.com/25389-mars-alignment-earth-sun-webcasts.html?cmpid=514630_20140408_21532984

güneş, dünya ve mars bu akşam aynı hizada olacak ve mars normaldeki parlaklığının 10 katı parlaklığa kavuşacak, hava açık olursa izlemek isteyenlerin haberi olsun.
  • Satürn'e kadar, Satürn dahil, gezegenleri çıplak gözle görebilirsiniz. Astronomi bilmiyor musunuz hiç

Bu arada 8-9 Nisan'da Mars ile Dünya aynı hizaya gelecek. Gün batımından sonra Doğu-Güneydoğu ufkuna bakarsanız görebilirsiniz. Parlak kırmızı rengiyle kendini belli ediyor zaten hemen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 8 Nisan 2014; 19:36:38 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.