Şimdi Ara

Marmaris ve Çevresi Öneriler (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
210
Cevap
23
Favori
41.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Marmaris'i çok seviyoruz ailece geçen sene merkezde 150 liraya kalmıştık apart yerinde. Bu sene fiyatlarda yükseliş ya da düşüş var mıdır? 5 temmuz gibi yola çıkacağız doluluk oranı nedir yer bulur muyuz? Ya da turistler fazla gelmediği için boş mudur? Son durum hakkında bilgi veren olursa çok teşekkür ederim.
  • Sedir adasına gitmek için arabayla limana kadar gidip oraya park etsem, limandan ha dedim mi sedir adası kleopatra plajına gidebilir miyiz?

Bir de ücretler ne kadar bilgisi olan varsa sevinirim.

Veya Marmaris merkezden tekne turuna katılmak mı mantıklı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • slaghoopal S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Kabaca ,

Fethiye tarafında saklıkent kanyonu , ölüdeniz, kayaköy , tlos-letoon antik kentleri , merkezden kalkan tekne turları ile adalar turu gibi alternatifler mevcut.
    Aile için tekne turu, saklıkent , ölüdeniz daha uygun olur bu havalarda.

Fethiye den Marmaris e geçerken dalyan iztuzu plajı , kral mezarları ve çamur banyoları bölgesine girerek sabah çıkılan yolculukta akşam Marmariste olunabilir.

Marmaris bölgesinde çok detaylı bilgiler konunun gerilerinde mevcuttur.

Marmaris tarafında Çamlı köyünde köy ortamında kahvaltı , Akyaka'da akşam balık ilk akla gelen yeme içme olaylarıdır.

Konaklama ile ilgili , Marmaris merkez daha rahat fakat köylerde yer bulmak zor bayram civarında. Merkezde yinede gelmeden bir yer araştırması yapın derim, bu tip tatillerde arabayla dolaşmak yorucu olur gelince. İnternetteki kiralama sitelerinden bir araştırın.

• Mert103 kullanıcısına yanıt
    Fiyatlar Marmaris merkezde o civardadır, fakat köylerde yüksek olur ve yer zor bulunur.

Turist olaylarından zayıflama olsa da 5 temmuzda yerli akın edeceğinden , durumu tahmin edemeyiz, yer ayırın bence.
  • hero4262321 kullanıcısına yanıt
    Sedir adasına Çamlı köyünün sahilinden kalkan tekneler ile geçiliyor. Bu tekneler adam başı 10 - 15 lira gidiş dönüştür. Orada da 5 lira gibi otopark parası vardır. Açılış Kapanış saati var adanın.

Sedir adası bambaşka bir durum, çok kalabalık olursa oturacak yer kalmayabilir adada . Sabah erken tavsiye ederim.

Marmaris ten tekne turu apayrı bir olay . Bambaşka koylara gider, yemeği , teknesi güzel olanı seçin. İkisi de yapılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wreith

Fiyatlar Marmaris merkezde o civardadır, fakat köylerde yüksek olur ve yer zor bulunur.

Turist olaylarından zayıflama olsa da 5 temmuzda yerli akın edeceğinden , durumu tahmin edemeyiz, yer ayırın bence.

4 temmuz araba muayneye girecek o yüzden 5 temmuza sarkıyor. Bakalım bulabilecek miyiz merakla bekliyorum :)
  • wreith kullanıcısına yanıt
    Wreith hocam merhaba.Size bir sorum olacak.Cubucakta cadir kursak turgut selalesi kiz kumu bozburun sanirim o bolgede kaliyor günübirlik gezilebilir mi?Ayrica o tarafta tavsiye edebileceginiz yerler?Sonrasinda sedir adasi ve iztuzu plajinida gormek icin aile ile cadir kurulabilecek guvenli yerler varmidir yada cadiri cubucakta biraksak o bölgeyide günübirlik gezebilirmiyiz mesafe cok mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Victory1234 V kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Araba varsa tüm dediğiniz yerlere günübirlik gidip gelebilirsiniz, en uzak yer iztuzu, o da cubucaktan 1 saat falan sürer arabayla. Oradan tekneye binersiniz. O da 20 dk sürer. Birbuçuk saat.
    Kızkumu Tarafı zaten çok yakın 15 dk da gidilir çubucaktan. O bölgede gezilecek yerleri daha önceki sayfalarda haritalı şekilde ekledim.

İztuzu tarafında çadır kamp olabilir ama bilmiyorum, dalyan civarında çadır yeri diye aratın internette, olması lazım.
  • Hocam Merhaba,

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler bende temmuz 23- 30 arası marmaris merkezde kalacağım, öğrendiğim kadarıyla farklı rotaları olan 3-4 tekne turu var. Bunların hepsine de katılmamız tavsiye ediliyor.
    Küçük tekne turu, dalyan tekne turu, sedir adası tekne turu, hisar önü tekne turu. Zaten 4 gün bu turlarla iyi vakit geçirebileceğimizi umuyorum. Bu tekne turları içerisinde özellikle tavsiye edebileceğiniz tekne adı vb var mı? Söylediğiniz gibi bol apaçili bol araplı olsun istemiyorum :) Animasyonu falan olan...
    Tekne turları zaten hemen hemen bütün güzel koyları gezecektir? Bu tekne turlarının uğramadığı ve kendi aracımızla gidebileceğimiz ıssız temiz bir koy var mıdır?
    Marmarise aracımla gideceğim tatilimin bir gününde günü birlik fethiye ölüdenize gitmeyi planlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woltmer -- 30 Haziran 2016; 18:26:56 >
  • Arkadaşlar merhaba. Biz 3 aile toplam 7 yetişkin 1 bebek şeklinde 2 araba ile marmarise gitmeyi düşünüyoruz. Bu kadar kalabalık olunca villa tarzı evlere bakıyoruz. Bize önerebileceğiniz bu tarz yerler veya başka öneriler var mı? Fiyat konusunu yere göre değerlendirmek istiyorum.
    Şimdiden teşekkürler.

Sağol hocam.

Selamlar.akyakada tavsiye edebileceğiniz temiz ailecek kalınabilir bir pansiyon varsa özelden yazarsaniz sevinirim

• woltmer kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Tekne turları çoğu koya güzel yerlere giderler. Her gün tekne yorabilir dikkat edin.
    Teknelerde öncelikle teknenin temizliğine, başındakilerin tavrına bakın, saldırıp yapışmıyorlarsa iyidir. Müzik konusunu sorun , bazısı iki turist içki içsin diye rezil kepaze çalıyor. YEMEK, MÜZİK, TEMİZLİK
    Yemekleri ve içeceğin içinde olup olmadığını sorun, bazısında içecek dahil olmuyor fiyata, içeceklerin gerçek kola vs olmadığı da oluyor dahil olanlarda. Mümkünse alkol dahil sınırsız menü yapana girmeyin .
    İsim önermiyorum.

Araçla gidilecek koylar var ama ızsız olmaz pek yazın, Çiftlik, Sögüt, Ayın Koyu, İncekum bazısı.

Fethiye Marmaris 1,5 saat sürer , ölüdeniz + 20 dk.
  • lusiuss L kullanıcısına yanıt
    Akyaka da birçok güzel pansiyon ve apart var fakat önerecek kadar tanımıyorum. Otel kiralama sitelerinde resim ve yoruma bakın, 8 puan artı olanlar iyidir. Yerli turist yorumlarına daha çok dikkat ediniz.
  • İyi günler arkadaşlar. Marmaris hakkında öğrenmek istediğim birkaç sorum var cevaplarsanız çok sevinirim. Öncelikle 18 yaşındayım marmarise bi arkadaşımla beraber gitmeyi planlıyoruz 2 gece kalacak şekilde ucuz pansiyon bulup 2 3 gün kalıp güzel bi tatil geçirmek niyetimiz. 1.si pansiyonlarda yaş sınırı gibi bi problem var mı ve ucuz pansiyon bulabilirmiyiz sonuçta sadece gece kalmak için kullanıcaz. 2.si arabayla değil otobüslerle gidicez bizim için uygun plajlar gezilebilecek yerler tavsiye edermisiniz? bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

• Geçtiğimiz hafta cumartesiden beri Marmaris'teyiz hiç öyle televizyonlarda anlatılan %100lük bir doluluk yok. Sahile çadır kuran bir ekip hiç yok. Gerek İçmeler gerekse merkez bomboş diyebiliriz. Esnafın kan ağladığı açıkça belli. Hatta birkaç otel açılmamış bile şu ana kadar. Sorularınıza açığım. Marmaris ve tekne turları açısından tabi. Yarın çıkış yapacağız. Herkese iyi forumlar.

Merhaba arkadaşlar..Üç bayan öğretmen olarak Marmaris ve Akyaka'yı görmek istiyoruz. Daha önce hiç gitmedik. 3-4 gün cok pahalı olmayan düzgün bir yerde kalmayı düşünüyoruz. Marmaris'i hiç bilmediğimiz için " Merkez , İçmeler , Turunç , Siteler " gibi yerlerden hangisi daha mantıklıdır tavsiyelerinizi bekliyorum. Arabamız yok gündüz gezinti , tekne turu ve deniz, geceleri de eğlenmeyi planlıyoruz. Ayrıca apart veya otel tavsiyeleriniz varsa cok memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi udinese -- 8 Temmuz 2016; 20:46:18 >
  • Ayrı bir konu açmak istemedim. 7 günlük tatili buraya özetleyeyim. Sentido Orka Lotus'ta 6 gece 7 gün kaldık. Ets turun ocak indirimleri ile makul fiyata satın almıştık. İlk gün otele gittiğimizde ETS tur ve otel arasında ki habersizlik nedeniyle 2 kere yanlış oda verildi. ETS turdan deniz manzaralı family suit almamıza rağmen önce 1 oda içinde 4 yatak olan sonra 3. arka sıradan en alt katta yani denizi görmeyen family suit verildi. Resepsiyondan bir kişi ''Biz ETS tur için en ön sıradan odalar vermedik ama sizi zor durumda bırakmayalım.'' gibi bir cümle kurdu. Sonunda satın aldığımız doğru düzgün bir oda verildi.

Otel genelde çok büyük, ağaçlar kesilmeden inşa edilmiş gibi dursa da odanın önünde ki çam ağaçlarının üzerinde siyah izler gördüğüm yani yangın ile otelin yapıldığını çağrıştırdı bana.

Tesiste 5 adet havuz bulunmakta. Restaurantın hemen önünde ağaçların altında yani sürekli gölgede olan havuz aktivite havuzu. Yani sessiz sakin tatil için; 45 derece sıcakta 1 metrekare şemsiyenin gölgesine göre hesap yapmalısınız diğer tüm şezlonglarda. 1 relax havuz, 1 aqua park ve 2 tane de yanyana küçük havuz bulunmakta aktivite yapılan havuzun yanında.

Animasyondan hiç hoşlanmayan biri olarak yine bende etkinliklere katılma hissi uyandıramadılar. Zaten yemek yemeye ya da snack barlara direk katılım hakları bulunduklarından bir anda seviyesiz şakalarıyla yüzyüze kalmak zorunda kalabiliyorsunuz.

Yemeklere diyecek söz yok. Gerek Türk gerek Avrupa mutfağı çok güzel yansıtılmıştı.

UHD konseptinde bir otel. Snack bar 12.00'da açılıyor 17.00'da kapanıyor. E zaten öğle yemeği 12:30'da ne gerek vardı hiç açmasaydınız. Beach bar ve pool bar 10:00'da açılıyor 19:00'da kapanıyor. Şöyle söyleyeyim; 20:00'dan sonra otelde sadece akşam animasyonlarının yapıldığı yerde 15-20 oturmalık yerin bulunduğu bar açık. Ve bu otelin en solunda yer alıyor yani odanızdan yaklaşık 7-8 dakika yürümeniz demek. Aynı şekilde dondurma-waffle hizmeti de burada. He yok ben bu kadar yürümem bu sıcakta derseniz sahilin oraya otelin açtığı Cove Bistro'da 20 liraya dondurma alabilirsiniz.

Otelde otopark hizmeti yok neresi boşsa oraya çekiyorsunuz. Kapısının önünde 4-5 tane Hollanda plakalı Ferrari-Maserati görebilirsiniz bunlarda otel sahiplerinin. İlk gün 13 saat yoldan sonra yanlışlıkla onların yerine çekmişim bilmeden. Tüm resepsiyon ekibi beni aramış 2 saat boyunca. Duvar kenarına çektim bu seferde otobüsler oraya çekecekmiş orası da olmazmış. Yani tatil boyunca aracı hiç otel dışına çıkarmaya niyetli değilseniz 7 gün boyunca güneşin altında beklemesi lazım.

Hemen otel önünde geçen minibüsler ile 3 liraya Marmaris'e gidebilirsiniz.

Tekne gezisi olayına açıklık getirmek istiyorum. İlk gün akşam ETS tur acentasından mesaj geldi yarın ki Sedir Adası turuna davetlisiniz diye. Gittim sordum. 80 lira karşılığında Azmak nehri turu, Gökova, Sedir adası ve 3 koy tekne turu gezisi, Okaliptus ağaçları fotoğraf turu dahildi. Tekne Gökovalı Gümüş's tü. O bölgenin en büyük teknesiymiş ekip çok tecrübeli ve kibardı gerçekten. Ama yemek fiyata dahil içecekler ücretliydi. Bunu sormalısınız gitmeden. Bir bira 18 lira, bir kola 8 lira çünkü. Teknede kaydırak bile vardı koylar da çok iyiydi tavsiyemdir katılın. ETS turda birçok tur seçeneği var bu arada.

Marmaris genel anlamda bomboş. Öyle televizyonlara inanmayın. Bu tekne turu dönüşü otobüste gelirken restaurant&cafe garsonları el sallıyor ya da ışıklarda broşürleri şöföre vermeye çalışıyor. Durum böyle olunca Türk turistler el üzerinde tutuluyor. Marmaris'te bazı caddeler var ki tek bir Türkçe isimle mekan yok. Her yer Steakhouselar, BBQler, hediyelik eşyacılar yok mesela her yer Souvenir. Birkaç fotoğraf çekmiştim. Dükkanlar önünde her dilde pankartlar var Türkçe yok. Marmaris barlar sokağı da 2 kişi 150 lira civarı diyeyim.

Marmaris'in bir sembolü de balları. Çam balı, Püren balı, Kekik balı ve Portakal balı.. Ne alırsanız kilosu 25 lira oldukça uygun. En eskisi Balcı Görkem'miş sorduğuma göre oradan aldık. Marmaris çıkışında.

Bir uyarım da şu; Marmaris'te benzin/mazot fiyatları oldukça yüksek. Trakya'da 3,65e doldurdum mazotu. Aliağa'da rafinerilerde 3,84, Marmaris'te 3,91.

Biraz uzun oldu ama özetim böyledir. Herhangi bir sorusu olan herkesten mesaj bekliyorum. Teşekkürler.

• Herkese selamlar.

1) Arabamız yok. Marmaris- Akyaka arası ulasım ne kadar sürer ,kolay ve sıklıkla vasıta bulunur mu ? Marmariste kalıp Akyakaya günübirlik rahat gidip gelebilir miyiz yani ?

2 ) Marmarisin hangi beldesinden otel tutmak daha mantıklı ? Gezilcek yerleri ve eğlencesi Marmaris merkezde mi yoksa "İçmeler ,Siteler" gibi beldelerinde mi daha coktur ?

Forumdan Marmarisi bilen arkadaşlarımın acil tavsiyelerine ihtiyacım var. Teşekkürler şimdiden ..

• Selamlar.Vreith arkadaşımız sorunuzu cevaplarsa daha tatmin edici olur kesinlikle.An itibarı ile marmaris ten Nacizane tavsiyem merkezde konaklama, civar koyları günü birlik ziyaret etmeniz olur.(eylence on planda ise tabii)bu arada sordugunuz her yere ulaşım imkanı var.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.