Şimdi Ara

marmaray ve deprem (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben yeni dünya düzeni başkanı dr ghost. bu projeyi adamlarımıza yaptırdık, çünkü dünya nüfusunu 500.000.000 kişi olmasını istiyoruz. afganistan-ırak-ortadoğu-tsunami-sel- hepsi bizim teknolojimiz ile yapıldı. bu tünel birçok alt sınıfın yok olmasına sebep olacak, ve biz kazanacağız şaka bir yana, boğaz köprüsüde tehlikede yıllardır. bu yapı su alırsa felaket olur, depremde illa çatlayacak bukadar basit. 16 km fay demek, bombadır. marmara depreminde daha ne illerden hissedenler oldu..
  • Bilimsel olarak, İstanbul'da 2025'ten önce bir deprem söz konusu değil. O zamana kadar da, elbet güçlendirme vs. yapılır. Zaten şu an 7,5 şiddetinde bir depreme dayanıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Orijinalden alıntı: interior designer

quote:

Orijinalden alıntı: baris195

deniz altında tünel yapıldı ama deprem olunca bu tünelin çökme riski olmazmı
    ayrıca basınçtan dolayı tünel çökerse bile o zaman depremi tetiklemezmi

Bu konularda herkesin bilgisinin olması gerekmiyor.

Sizinde bilginiz yok anlaşılan.

1- O tünel zaten yapılırken basınç hesaplanarak yapıldı. Öyle 25lik pimaş borusundan tünel yapılmadı. Boş yere 9 yıl sürmedi.
    2- İnsan yapısında hatalr olabilir. Fakat çökmeden önce zaten titreşimler ve su sızmaları gibi belirtiler ortaya çıkar. Bunun içinde alarm sistemleri devreye girer ve seferler durur güvenlik kapakları kapanır vs. vs.
    3- Amerika hiroşimaya bomba attığında ortaya çıkan basınctan haberiniz vardır sanırım. Sizce bu tunel çöktüğünde ortaya nasıl bir basınç çıkacaktır.? Hiroşimada deprem oldu mu atom sonrası? Deprem ve onu tetikleyen güç bu kadar komik derecede küçük rakamlar ile sağlanabilir mi? HAARP projesi bu kadar küçük bir enerjiyi oluşturmak için yürütülüyor olabilir mi?

Paranoyak olmaya gerek yok. Her gün trafikte dikkatsizlikten yüzlerce kişi ölüyor. Uçaklar bozuluyor vs vs hiç bir şeyden geri kalmıyoruz. Deprem olma ihtimali yüzünden marmaraya binmemek bence ruh sağlığındaki problemlerden kaynaklanıyordur.
    Ayrıca deprem olduğunda marmarayda çöküntü olduğunda bir senaryoya göre işler yürütülür.

Ama sen depremde evindeyken kafana avize düştüğünden hıkık der gidersin senaryo falan kalmaz.

Kİİİİİİ marmarayı etkileyecek bir deprem (ki bu 7,7 ve üstüdür) bir deprem olursa ISTANBUL da 2-3 milyon insan ölecek. bunu düşünme bunu dert etme. Marmaraydaki felaket senaryoları hazırlanmış 1000 kişiyi düşün.

Hükümetten hala gensoru önergesine cevap gelmiş değil. bakalın ne tezgahlıyorlar. bu proje trafiği zerre azaltmayacak. çünkü yine arabası olmayan kullanacak ve arabası olanları toplu taşımaya teşvik edecek bir toplu ulaşım sistemi de bugüne kadar tasarlanmamıştır. ve bu projede de öyle bir teşvik edici yön göremiyorum.

Arabası olanlar saçbaş yolmaya devam etsin trafikte. Benim yolumu 30 dk kısalttı. Tüp geçiti kullanmadığım halde... Üsküdar-ayrılıkçeşme arasını kullanıyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: baris195

deniz altında tünel yapıldı ama deprem olunca bu tünelin çökme riski olmazmı
    ayrıca basınçtan dolayı tünel çökerse bile o zaman depremi tetiklemezmi

Bu konularda herkesin bilgisinin olması gerekmiyor.

Sizinde bilginiz yok anlaşılan.

1- O tünel zaten yapılırken basınç hesaplanarak yapıldı. Öyle 25lik pimaş borusundan tünel yapılmadı. Boş yere 9 yıl sürmedi.
    2- İnsan yapısında hatalr olabilir. Fakat çökmeden önce zaten titreşimler ve su sızmaları gibi belirtiler ortaya çıkar. Bunun içinde alarm sistemleri devreye girer ve seferler durur güvenlik kapakları kapanır vs. vs.
    3- Amerika hiroşimaya bomba attığında ortaya çıkan basınctan haberiniz vardır sanırım. Sizce bu tunel çöktüğünde ortaya nasıl bir basınç çıkacaktır.? Hiroşimada deprem oldu mu atom sonrası? Deprem ve onu tetikleyen güç bu kadar komik derecede küçük rakamlar ile sağlanabilir mi? HAARP projesi bu kadar küçük bir enerjiyi oluşturmak için yürütülüyor olabilir mi?

Paranoyak olmaya gerek yok. Her gün trafikte dikkatsizlikten yüzlerce kişi ölüyor. Uçaklar bozuluyor vs vs hiç bir şeyden geri kalmıyoruz. Deprem olma ihtimali yüzünden marmaraya binmemek bence ruh sağlığındaki problemlerden kaynaklanıyordur.
    Ayrıca deprem olduğunda marmarayda çöküntü olduğunda bir senaryoya göre işler yürütülür.

Ama sen depremde evindeyken kafana avize düştüğünden hıkık der gidersin senaryo falan kalmaz.

Kİİİİİİ marmarayı etkileyecek bir deprem (ki bu 7,7 ve üstüdür) bir deprem olursa ISTANBUL da 2-3 milyon insan ölecek. bunu düşünme bunu dert etme. Marmaraydaki felaket senaryoları hazırlanmış 1000 kişiyi düşün.

Hükümetten hala gensoru önergesine cevap gelmiş değil. bakalın ne tezgahlıyorlar. bu proje trafiği zerre azaltmayacak. çünkü yine arabası olmayan kullanacak ve arabası olanları toplu taşımaya teşvik edecek bir toplu ulaşım sistemi de bugüne kadar tasarlanmamıştır. ve bu projede de öyle bir teşvik edici yön göremiyorum.

Arabası olanlar saçbaş yolmaya devam etsin trafikte. Benim yolumu 30 dk kısalttı. Tüp geçiti kullanmadığım halde... Üsküdar-ayrılıkçeşme arasını kullanıyorum.

Faydası varsa size ne mutlu. ancak bu trafik sorununu çözdüğüne kendini inandıran arkadaşlar var. Benim lafım onlara yönelikti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ordada bir imdat kolu çekilir sonra
  • Kel alaka bu raylı sistem için yapılmış senin gösterdiğin muhtemelen istanbul akvaryum gibi turistlik amaçla yapılmış bir tesis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gladiator16

Kel alaka bu raylı sistem için yapılmış senin gösterdiğin muhtemelen istanbul akvaryum gibi turistlik amaçla yapılmış bir tesis.

ÖRNEK OLARAK ATTIM YUKARDA OKURSAN
  • Yerin 65 Metre altına cam koyduğunuz zaman her yer karanlık olur birşey göremezsiniz.

Yerin 65 Metre altında 6.5 Atmosfer basıncı vardır.Buda dayanabilen cam var.Fakat deprem anında bu cam esnemez ve kırılır.

Tünelin giriş ve çıkışlarında hareketli ray sistemi var.Deprem anında fay hattaı ile birlikte tünelde fizik kuralları dahilinde verilen limitlerde esneyecek.

Hiçbir halt olmaz rahat olun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olur Öyle Şeyler -- 31 Ekim 2013; 19:17:06 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.