Şimdi Ara

Marmara Hukuk hakkında merak ettikleriniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
11
Favori
15.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam marmara i.ö yazıcam fakat %80 tutmayacak. Onun altına sizce hangi vakıf üniversitesini yazmalıyım? Sırasıyla Kültür, Medipol düşünüyorum. Sizin de fikrinizi almak isterim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AT4TÜRK

Hocam marmara i.ö yazıcam fakat %80 tutmayacak. Onun altına sizce hangi vakıf üniversitesini yazmalıyım? Sırasıyla Kültür, Medipol düşünüyorum. Sizin de fikrinizi almak isterim

Medipol bence daha isabetli olur. Şu an devlet tarafından destekleniyorlar ve hızla gelişen bir üniversite haline geldiler. Lokasyon olarak Anadolu yakasında 2.köprünün hemen başında yer alan Kavacıkta yer alıyor. Şu an inşaatı tamamlanmak üzere olan muhteşem kampüsler inşa ediyorlar. Kavacık üzerinden İstanbul'un birçok bölgesine ulaşım sağlamakta çok kolay. Ben olsam Medipol yazardım. Kaldı ki geçen yıl Marmara'nın altına da Medipol yazmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Det.Harvey Bullock -- 25 Temmuz 2016; 2:04:48 >
  • Okurken dilimizi nasıl geliştirebiliriz? İsteğe bağlı hazırlık var mı, varsa yararlı olur mu?

Çevresinde yurt mu ev mi daha mantıklı? Ev kiraları ortalama ne kadar?
  • Det.Harvey Bullock kullanıcısına yanıt
    Tam istediğim gibi bir cevap olmuş :) sanırım sonuçlar açıklandığından beri kafamda olan Marmarayı yazacam. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lokki

Tam istediğim gibi bir cevap olmuş :) sanırım sonuçlar açıklandığından beri kafamda olan Marmarayı yazacam. Teşekkürler.

Ne demek, yardımcı olabildiysem ne mutlu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Milkychance

Okurken dilimizi nasıl geliştirebiliriz? İsteğe bağlı hazırlık var mı, varsa yararlı olur mu?

Çevresinde yurt mu ev mi daha mantıklı? Ev kiraları ortalama ne kadar?

Devlet üniversitelerinde Hukukta hazırlık yok. Sadece seçmeli ders olarak ingilizce var. Onunda dersi yok, sadece sınavları oluyor. Sene başında muafiyet sınavı oluyor, sınavı geçen bu ingilizce sınavlarına da girmiyor. Okurken dilinizi kurslara giderek geliştirebilirsiniz.

İlk yıl yurt daha mantıklı, ikinci sene anlaşabileceğiniz, güvenebileceğiniz arkadaşlarınız olursa ortaklaşa eve çıkabilirsiniz. Ev kiraları hakkında bilgi sahibi değilim ancak okula yakın bölge ateş pahasıdır muhtemelen. Çünkü okulun bulunduğu bölge Kadıköy, en önemli merkezlerden birisi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Det.Harvey Bullock -- 25 Temmuz 2016; 3:00:13 >

• Ben de muhtemelen marmaraya yerlesecegim bakalim. Sosyallesme sıkıntı demissiniz o beni urkuttu biraz. Yani aslinda eglenceli hatta genelde insanlara gore fazla enerjik bir insanimdir insanlarla konusma konusunda cok sıkıntı yasamam ama sosyal aktivite de cidden onemli benim icin. Duraganlasmaya basladigim an kendimden de uzaklasiyorum. Nasil kendime uyacak bir seyler bulurum marmarada. Tiyatroya ilgim var mesela oyunculuk yapmisligim var amator tabi. Edebiyata sarki soylemeye dagcilik gibi ekstrem sporlara tarihi gezilere baya sosyal aktivite manyagiyim ben

• quote:

Orijinalden alıntı: cakirella

Ben de muhtemelen marmaraya yerlesecegim bakalim. Sosyallesme sıkıntı demissiniz o beni urkuttu biraz. Yani aslinda eglenceli hatta genelde insanlara gore fazla enerjik bir insanimdir insanlarla konusma konusunda cok sıkıntı yasamam ama sosyal aktivite de cidden onemli benim icin. Duraganlasmaya basladigim an kendimden de uzaklasiyorum. Nasil kendime uyacak bir seyler bulurum marmarada. Tiyatroya ilgim var mesela oyunculuk yapmisligim var amator tabi. Edebiyata sarki soylemeye dagcilik gibi ekstrem sporlara tarihi gezilere baya sosyal aktivite manyagiyim ben

Öncelikle çok güzel hayaller kuruyorsun, bu hayalleri kurmakta da haklısın. Çünkü yıllarca Üniversiteyi bizlere öyle bir empoze ettiler ki, işte sürekli çimlerinde yatılan, kızların teklif ettiği, ders çalışmanın 0 olduğu, sürekli sosyal aktivitelerin yapıldığı.. uzaaar gider :)) Kısacası böyle hayaller kurmak çok normal ancak ne yazık ki şu yazdığın hayallerin devlet üniversitelerinde pek bir karşılığı yok. Tiyatro demişsin mesela evet bunu yapman mümkün ancak bizim kampüste böyle bir imkan yok bunun için Göztepe kampüsüne gitmen gerekecek. Ancak ders temposu başladığında bunu yapmaya pek de vakit bulamayabilirsin. Özellikle vize-final dönemi. Şarkı söylemek falan demişsin, dağcılık, ekstrem vs. bunlar çok güzel şeyler ama dediğim gibi devlet üniversiteleri ne yazık ki bunları sana veremiyor. Özellikle Hukuk fakültesindeysen bu tarz aktiviteler maalesef yine hayal olarak kalacak. Çünkü ders temposu çok yoğun, tabiki arkadaşlarınla vakit geçireceksin, eğleneceksin, bunlar için vakit olacak ama bunları hayallerindeki gibi sürekli yapamayacaksın. O yüzden kendini herşeye hazırlamanı tavsiye ederim. :) Girişken biriysen kısa zamanda arkadaşların olabilir, kulüplere katılırsın, arkadaşlarınla paintball, bowling veya ildışına küçük seyahatler gibi aktiviteler yapabilirsin. Ancak dediğim gibi çok girişken olman gerekiyor ha birde arkadaşlarında bu tarz şeylere ilgili olmalı, arkadaş seçerken bunlara dikkat etmelisin. Şimdilik bu kadar spoiler yeterlidir herhalde, gerisini yaşayarak öğrenmelisin. :)

Yani aslinda bunu universiteden beklemiyorum cunku ben de farkindayim lisenin bir ust versiyonu :D hukuk zor bir bolum olacagi icin vakit bulamayacagimi da biliyorum ama hukukun benim icin en guzel bolum oldugunu da. Bazi seyler icin fedakarlik yapacagiz gorusunuse gore. Gerci hukukun beni ciddi manada tatmin edecegini dusunuyorum cunku hak, adalet konularinda tartisirken bile kendimi inanilmaz guclu ve iyi hissediyorum. Bakalim zaten olay da bu iyi hissetmek :D

• ben de marmaraya yerleşeceğim sanırım ama sosyalleşme sıkıntım var, arkadaş edinemiyorum. korktum gerçekten de
  • quote:

Orijinalden alıntı: muallimnaci

ben de marmaraya yerleşeceğim sanırım ama sosyalleşme sıkıntım var, arkadaş edinemiyorum. korktum gerçekten de

Maalesef girişken olman gerekiyor, illaki oturduğun sırada yanına birisi gelir. Onunla sohbet ederek başlayabilirsin. Artık üniversiteli oldun sonuçta, insanların sana gelmesini bekleyemezsin. Aksi takdirde yalnız kalabilirsin.

• Yıllık sistem nasıl bisey hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sürçme

Yıllık sistem nasıl bisey hocam?

Bana göre en kral sistemdir. Dönemlik sistemde sürekli bir sınav havasında olursunuz ancak yıllıkta senede 2 kere sınav dönemi oluyor. Bir Ocak, bir Mayıs. Ama sınavlar daha kapsamlı ve daha zor oluyor, onu da bilmekte yarar var.

• Yaz okulu da yok artık ama sence bölümü 3 yılda bitirme ihtimali var mıdır hocam? Hiç rastladın mı çevrenden.
    Yaz okulu için de nereye başvurabiliriz? Kendi puanının üstünde olması gerekiyordu galiba başka üniye yaz okulu için

Hocam zorsa ne kadar zor mesela? Yanlış anlamayın beni ama sayısal bir bölümden daha cok zorlanmayız diye dusunuyorum iyi çalışırsak tabiki dimii

• Wisdom reyiz geldi meseleyi halletti.

Forumun sayılı iyi yöneticilerinden.
    Eyvallah.

(Sorum hala yukarda hocam )

• quote:

Orijinalden alıntı: karamsar...

Wisdom reyiz geldi meseleyi halletti.

Forumun sayılı iyi yöneticilerinden.
    Eyvallah.

(Sorum hala yukarda hocam )

Herkese çok teşekkür ederim. Sizlerin desteğiyle konumuzu geri aldık. Şimdi sorularınızı cevaplamak boynumun borcudur. Yarım kalan soruları en kısa zamanda cevaplayacağım.

• @WISDOM Size bir teşekkür etmek istedim. Şu ana kadar gördüğüm en ilgili forum adminisiniz. Bu işi sadece sizin düzeltebileceğinizi bildiğimden hiç düşünmeden arkadaşlardan sizi etiketlemelerini rica ettim. Çok sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Det.Harvey Bullock -- 26 Temmuz 2016; 2:44:52 >
  • Şuan iyi soğudum Marmara dan ya sırf İstanbul olduğu için istiyorum aslında o büyük şehrin beni yutması falan 15milyonun içinde yanlız olmak garip bir cezbediciliği var bilemiyorum.
    Odtü yazacağım gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pucuhezap -- 25 Temmuz 2016; 16:22:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: salvatore.

Şuan iyi soğudum Marmara dan ya sırf İstanbul olduğu için istiyorum aslında o büyük şehrin beni yutması falan 15milyonun içinde yanlız olmak garip bir cezbediciliği var bilemiyorum.
    Odtü yazacağım gibi

Genel olarak neyden çekiniyorsunuz, buyrun sorun.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.