Şimdi Ara

marka ile oem ekran kartı arasında ne fark var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar merak ettiğim marka ile oem ekran kartı arasında
    %40 %45 fiyat farkı oluyor.

acaba asıl fark nedir

• bi ornek versen, o kadar fark olucagini hic sanmiyorum. zaten oem ekran karti da ilk defa duydum.
  • Keşke o kadar fark olsa ne güzel olur.200$ lık bi kartta en fazla 30$lık bi fark olur.
  • kutu farkı
    yazılım farkı
    yan program farkı
    yan sanayi imalatı olabilir
    kısıtlı olabilir
    vsvsvvvs
  • Hiç bir fark yok firmalar ithal ederken OEM markayı toplu ve kutusuz ithal ediyorlar bu sebeble ulaşım giderleri minimize ediliyor buda direk fiyata yansıyor birde kutululara firma daha fazla garanti veriyor mal aynı mal.
  • eğer ıvır zıwır istemiosan bi problem yok tek problemlem olsa olsa kullandığı ramlerdeki nsler olur
  • asus 5700
    ile tornado 5700 arasında 50 dolar fark var mesela...
    hatta 100 dolarada 5700 var 64 bit
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yalniz Tornado kartlar da oem diildir,
    Asus nasil bir marka ise Tornado da bir markadir.
    oem lafini iyi-kotu olarak algiliyosun sen, oem lafi genelde markasiz urunler icin kullanilir, yada bilgisayar firmalari arasinda oem kelimesi kendi aralarinda kullandiklari ve son kullanicidan daha ucuz olan fiyatlara denir.
    hatta bi ornek daha, sana gore oem olmayan Asus'un da kotu ekran kartlari var, ornegin 9520magic gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caitlin -- 21 Ağustos 2004, 23:51:53 >
  • caitlin
    (Bu Yazına Göre Oem Diye Bir şey yoktur.
    Çünkü bizim oem diye tabir ettigimiz ünlü olamamış veya olmayan mamüllerinde bir markası vardır...
    Dandik marka - Kaliteli marka ..
    Oem Diye Bişi Yok) Sonucunu çıkardım ben...

Bence Oem Diye Tabir edilenler ile Tabir Edilmeyenler arasında
    1- Teknik destek fazladır
    2- Kullanılan Malzeme Sayısı ve Kalite Farklılıgı
    3- Bazen Garanti süre farklılıkları
    4- Chip üreticisinin referans tasarımından hariç eksra mühendislik hesaplamalar yapılmamış olması
    5- Ve Tabiki Fiyat Farkı
    Vardır...
  • oem açılımı nrdir bilen warmı?
  • Ulan yıllardır şu oem i çözemedik gitti. Bence Oem teknik detekten yoksun mal anlamına gelir. Markalanmamış mal olmasa gerek. Çünkü markasız mal akla ve mantığa aykırı
  • OEM (Original Equipment for Manufacturer) Üreticisi tarafından yapılmış orjinal parça anlamına gelir.Yani Ati bi ekran kartı üretti ve üzerine hiçbir etiket yapıştırmadı işte bu oem anlamına gelir.Bazı firmalarda direk üreticiden bu kartları alıp genelde aksesuarsız bi şekilde piyasaya sürerler.Ama kartın garantisi yinede üretici firmadır.
  • fan kalitesi değişir en cok....
  • yaw tutarlı bi cevap yok hangisi doğru.. en mantıklı ve sallamasyon olmayan "alobar"ın ifadeleri geldi bana
  • herhangi bir malzeme piyasaya ya "boxed" olarak veya "oem" olarak sürülür..
    oem malzemeler boxed malzemelerin extra özelliklerinin olmayan halidir.
    (bizde olmasa da :) yurt dışında bir malzemeyi alırken box içeriği çok önemlidir.
    çünkü firma bir ekran kartının yanında bir-kaç tam sürüm oyun, belki bir resim işleme programı
    veya bir video player (windvd gibi) değişik programlar da ekler..
    tabii bu kutunun maliyetini artırır ama bunun yanında sadece ekran kartının satıldığı
    oem sürümünü de piyasaya sürer ucuzcular için. ki ülkemize gelen malzemelerin %75-80'i bu
    ürünlerdendir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.