Şimdi Ara

marea mı corollamı (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
6.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: tolgakmg

Herkese merhabalar;

Türkiye'de mareanın tarihine bakarsanız 1996 sonlarında piyasaya girdiğini göreceksiniz. Bende 2006 modeli var. Şu ana kadar birkaç aksilik çıkarttı. Ancak hepsi garantiden ADANA BİRMOT ve MIÇILAR hariç Ankarada çözümlendi.

Toyota sınıfında çok tutulan bir araç. Sınıf özellikleri olarak birbirlerine çok yakınlar. 1994 sonrası corollalarda yol tutuş problemi olduğu, hız göstergesinin %10 fazla gösterdiği testelerde gösterilmiştir.

Marea 1996 dan beri kasa olarak ufak tefek değişiklikler dışında değişiklik yapmamıştır. Toyota 1996'dan beri benim bildiğim 3. kasa değişikliği yapmıştır. Marea özellikle 2000 yılında kasa değişikliği yapması gerekiyordu. ancak oldukça iyi satış rakamları nedeniyle sadece birkaç makyajla yetinmişti.

Özellikle kötü şöhretini yakıt tüketimine borçlu. Hele hele 2.0 olanları. Makul kullanımlarda şehir içi 12, şehir dışı 10 altına zor düşerdi. ancak her 2.0 arabalarda görülen bu durum maalesef mareada daha çok göze batıyordu.

Fiat motorları özellikle üretim tekniği gereği yüksek hararetli motorlardır. Soğukken aşırı yüklenmelerde ciddi motor arızaları yaratsalarda, ısınınca çok iyi performans verirler. Mesela Alfa'larda ciddi motor sorunları hep soğukken zorlamalardan kaynaklanmıştır. Hararet konusunda sürekli yüksek değerlerde çalışmaya göre dizayn edilmiş motorlardır.

2001 yılında motor ve şanzumanında değişikliğe gidilen marea, stroku bir miktar uzatılarak hacmi (1.6lar için) nispeten alt devirlerde daha etkili ve ekonomik hale gelmiştir. Ayrıca yazılımı özellikle 4000dev/dk dan sonra güç alınması, alt devirlerde ekonomi elde edilmesi için tıpkı japonlar gibi farklı karakterli yazılıma sahiptir.

tutulma konusunda ise bugün hangi aracı alırsanız alın satış konusunda ciddi kayıplar ve satış zorlukları yaşanacağı bir gerçektir.

Marea köklü bir geçmişe, iyi bir tecrübeye ancak kötü bir şöhrete sahiptir. 2006 yılında aksesuarsız chevrolet (koreli daewo) yerine tercih etmekte son derece memnun etmişitir. Uzun yolda klima ile birlikte 7lt, şehir içinde 9lt değerlerini elde etmektedir. Kesinlikle karşılığını veren bir araç olan marea ne yazıkki biraz gürültülüdür. Özellikle 140 sonrası motoru iyice kendini belli eder. Ama kullanıcıya yarış otomobili sürüyor hissi veren marea, kesinlikle uzun yolda "yavaş" gidilemeyen bir araçtır. Ancak havalandırma yönlendirme ızgaraları tam bir felaket. Kliması veya kalöriferi harika olan araç, ne yazıkki ya anlınıza, ya göğsünüze yada elinize havayı vermektedir.

Marea bakımları ucuz, yedek parça ve servis sorunu olmayan güzel bir araçtır

Bırak abi bırak.Ellerin dert görmesin.Vakit ayırıp açıklamışın ama kimse Marea'ya binmeden Marea'nın değerini anlayamaz.Biz ..çımızı da yırtsak anlamayacaklar Marea'nın kıymetini.

• Dediğim gibi beyler benim kardeşimde marea var 1.6 motor şehir dışında yaktığı yakıt 200 YTL
    Benim 1.8 Mazda Sedanım var şehir dışında 180 YTL yakmışım.
    Ayrıca japon yol tutuşu ve konforu bir italyanda asla olamaz...
    Direksiyon odun gibi, gaz, fren ve debriyaj pedalları ise takoz gibi...

TOYOTA'dan ŞAŞMAYIN!!! Marea da neymiş!
  • Toyota ile Fiat karşılaştırmayın bile.Toyota bir efsanedir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgakmg

Herkese merhabalar;

Türkiye'de mareanın tarihine bakarsanız 1996 sonlarında piyasaya girdiğini göreceksiniz. Bende 2006 modeli var. Şu ana kadar birkaç aksilik çıkarttı. Ancak hepsi garantiden ADANA BİRMOT ve MIÇILAR hariç Ankarada çözümlendi.

Toyota sınıfında çok tutulan bir araç. Sınıf özellikleri olarak birbirlerine çok yakınlar. 1994 sonrası corollalarda yol tutuş problemi olduğu, hız göstergesinin %10 fazla gösterdiği testelerde gösterilmiştir.

Marea 1996 dan beri kasa olarak ufak tefek değişiklikler dışında değişiklik yapmamıştır. Toyota 1996'dan beri benim bildiğim 3. kasa değişikliği yapmıştır. Marea özellikle 2000 yılında kasa değişikliği yapması gerekiyordu. ancak oldukça iyi satış rakamları nedeniyle sadece birkaç makyajla yetinmişti.

Özellikle kötü şöhretini yakıt tüketimine borçlu. Hele hele 2.0 olanları. Makul kullanımlarda şehir içi 12, şehir dışı 10 altına zor düşerdi. ancak her 2.0 arabalarda görülen bu durum maalesef mareada daha çok göze batıyordu.

Fiat motorları özellikle üretim tekniği gereği yüksek hararetli motorlardır. Soğukken aşırı yüklenmelerde ciddi motor arızaları yaratsalarda, ısınınca çok iyi performans verirler. Mesela Alfa'larda ciddi motor sorunları hep soğukken zorlamalardan kaynaklanmıştır. Hararet konusunda sürekli yüksek değerlerde çalışmaya göre dizayn edilmiş motorlardır.

2001 yılında motor ve şanzumanında değişikliğe gidilen marea, stroku bir miktar uzatılarak hacmi (1.6lar için) nispeten alt devirlerde daha etkili ve ekonomik hale gelmiştir. Ayrıca yazılımı özellikle 4000dev/dk dan sonra güç alınması, alt devirlerde ekonomi elde edilmesi için tıpkı japonlar gibi farklı karakterli yazılıma sahiptir.

tutulma konusunda ise bugün hangi aracı alırsanız alın satış konusunda ciddi kayıplar ve satış zorlukları yaşanacağı bir gerçektir.

Marea köklü bir geçmişe, iyi bir tecrübeye ancak kötü bir şöhrete sahiptir. 2006 yılında aksesuarsız chevrolet (koreli daewo) yerine tercih etmekte son derece memnun etmişitir. Uzun yolda klima ile birlikte 7lt, şehir içinde 9lt değerlerini elde etmektedir. Kesinlikle karşılığını veren bir araç olan marea ne yazıkki biraz gürültülüdür. Özellikle 140 sonrası motoru iyice kendini belli eder. Ama kullanıcıya yarış otomobili sürüyor hissi veren marea, kesinlikle uzun yolda "yavaş" gidilemeyen bir araçtır. Ancak havalandırma yönlendirme ızgaraları tam bir felaket. Kliması veya kalöriferi harika olan araç, ne yazıkki ya anlınıza, ya göğsünüze yada elinize havayı vermektedir.

Marea bakımları ucuz, yedek parça ve servis sorunu olmayan güzel bir araçtır

Sana kesinlikle katılıyorum tartışmasız çok güzel açıklamışsın helal olsun ellerine diline sağlık valla! Ama bizim Türk milletine biraz laf anlatmak zordur! Biz bunları ...çımızdan uydurmadık olanları konuşuoz ama anlamıolar! Ben Corollanın 97 den tut 2006 sına kadar kıyasladım arabamı maalesef performansta yetişen olmadı! Motoru soğukken bile gücünü belli edebilio uzun yolda ise motor sesinin vermiş olduğu psikolojik ses insana pist keyfini yaşatarak oldukça yüksek rakamlara ulaştırıo bak ben denedim aracımı 5. viteste 120 km/h hızla giderken aniden yüklendiğimde gaza 180 km/h 15-20 sn içerisinde ulaştı arkadaşımın 97 XEI kasa corollası var LPG ile Şahin bile ondan iyi çekiş sağlıyo uzun yolda LPG 140 ykr yakıo ben ise 75 YTL Benzin ile uzun yolda 560 km yol gittim hesaplarsanız 130 ykr çıkar üstelik otobanda 180 den aşağıyada inmedim ben bunu bilir bunu konuşurum! Marea yı nasıl kullanırsan o şekilde yakar! Yeri gelio 10 YTL benzini bitiremiorum yeri gelio 20 YTL benzini bitirmek 10dk almıo... Ne demişler; "İTALYAN ATEŞİ"

• quote:

Orjinalden alıntı: acad44

Toyota ile Fiat karşılaştırmayın bile.Toyota bir efsanedir.

aynen katılyorum toyota civic focusla kıyaslanır marea nerden çıktı bi topic açarken düşününde açın ya lütfen daha dün çıktı ve şimdi yok toyoyanın geçmişi yeter adı üstünde italyan ateşi ateş yanmadan söndü uyanın yaa
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gs_KuRTuLuS

Corolla'nın altının alçak olup ikide bir altını vurabilirim kaygısı taşımayın arkadaşlar...

Belli bir süreden sonra insan alışıyor arabanın altını falan vurmuyorsun yani.

quote:

Corolla nın 100,000 km den aşağası pek bulunmaz. 100,000 i geçmiş arabada sorun çıkartma ihtimali yükselmiş, en azından yürüyeni yorulmuş bir arabadır.

Bu konuda katılmıyorum size. 100k o kasa Corolla için büyük bir rakam değil...

quote:

Satanlarda 15- 16 fiyat istiyorlar...9 yıllık araba.... Neden bu ilgi ? Bu sevgi ?.... Yazın okuyalım

98 Gli Special 75.000 Km civarında araba. Amca tam 19 milyar istiyor arabasına Ama tabi amca satıcı değil o başka mesele...

O arabada gerçekden lokum gibi araba kaza yok vuruk yok 75-80 bin km. civarı Specila off ooffff

14.5-15.5 ya alacaksın öyle birşey bineceksin

ARKADASIMDA 2001 TOYOTA COROLLA VAR.ARABA 300.000 KM Yİ DEVİRDİ.MAŞALLAHI VAR.HALA DA GİDİYOR.AYRICA ŞİRKET ARABASI.KİMİN NASIL KULLANDIGI DA BELLİ DEĞİL.
    YİNE DEMİRYOLLARININ Bİ ARABASI VARDI HİLUX 4*2. ODA 650.000 KM. DEYDİ.SAPASAĞLAM Bİ ARABAYDI.MOTORUNA ELLENMEMİŞ BİLE.
    HANGİ MAREA 300.000 KM GİDER Kİ.BENCE GİTMEZ.

• quote:

Orjinalden alıntı: Bülent Erguvan

Dediğim gibi beyler benim kardeşimde marea var 1.6 motor şehir dışında yaktığı yakıt 200 YTL
    Benim 1.8 Mazda Sedanım var şehir dışında 180 YTL yakmışım.
    Ayrıca japon yol tutuşu ve konforu bir italyanda asla olamaz...
    Direksiyon odun gibi, gaz, fren ve debriyaj pedalları ise takoz gibi...

TOYOTA'dan ŞAŞMAYIN!!! Marea da neymiş!

Kardeşim Mercedes 'in bile hurdası var sonuçta bunlar kul yapısı değilmi? Demek Toyotanın hiçmi haşat hurdası yok? Bi yakınımızda 99 Corolla var senede baskı balata değiştirirr geçenlerde 2 defa Sübaplardan servise girdi çekiş desen berbat arabada! Ha mareanın yokmu tabiki var hepsinin mutlaka var bu binicinin arabasına bakışından kaynaklanır! Ben; Ferrari, Maserati, Lamborghini... vb. ayarında bi japon araç asla görmedim! Unutmaki bunlarda İtalyan! Madem japonlar o kadar iyi üreticiler neden Avrupa standartlarını yakalamaya çalışıolar adamların tüm üretim polikalarının başında Avrupa var! Avrupanın çıkartmış olduğu özelliğin çoğunu japonlarda sonradan görebiliyoruz!!! 2004 yılında babam 0 km araç almaya karar vermişti ve ben Toyota Corolla alması için adeta ağlamıştım Fiat istemiodum Yemin ederimki bende kötü biliodum Fiatın bu kötü imajı Doğan, Şahin, Kartal vs. den kaynaklanıo bende böle düşünerek istemedim ama babam gitti Marea aldı ilk zamanlar istemeyerek bindiğim aracımdı! Şimdi ise Mercedes alacam dese sattırmak istemem! Neyse Fazla söze gerek yok herkes kullandığı aracı över ama ben bilmediğim aracı karalamam! İyi olduğunu düşündüğüm bir çok japon var! Ben kullanır, kıyaslar ondan sonra konuşurum bilmediğim araç hakkında yorum yapmam! Neyse, kendinize iyi bakın herkese iyi günler...

• quote:

Orjinalden alıntı: bucegu60

quote:

Orjinalden alıntı: Gs_KuRTuLuS

Corolla'nın altının alçak olup ikide bir altını vurabilirim kaygısı taşımayın arkadaşlar...

Belli bir süreden sonra insan alışıyor arabanın altını falan vurmuyorsun yani.

quote:

Corolla nın 100,000 km den aşağası pek bulunmaz. 100,000 i geçmiş arabada sorun çıkartma ihtimali yükselmiş, en azından yürüyeni yorulmuş bir arabadır.

Bu konuda katılmıyorum size. 100k o kasa Corolla için büyük bir rakam değil...

quote:

Satanlarda 15- 16 fiyat istiyorlar...9 yıllık araba.... Neden bu ilgi ? Bu sevgi ?.... Yazın okuyalım

98 Gli Special 75.000 Km civarında araba. Amca tam 19 milyar istiyor arabasına Ama tabi amca satıcı değil o başka mesele...

O arabada gerçekden lokum gibi araba kaza yok vuruk yok 75-80 bin km. civarı Specila off ooffff

14.5-15.5 ya alacaksın öyle birşey bineceksin

ARKADASIMDA 2001 TOYOTA COROLLA VAR.ARABA 300.000 KM Yİ DEVİRDİ.MAŞALLAHI VAR.HALA DA GİDİYOR.AYRICA ŞİRKET ARABASI.KİMİN NASIL KULLANDIGI DA BELLİ DEĞİL.
    YİNE DEMİRYOLLARININ Bİ ARABASI VARDI HİLUX 4*2. ODA 650.000 KM. DEYDİ.SAPASAĞLAM Bİ ARABAYDI.MOTORUNA ELLENMEMİŞ BİLE.
    HANGİ MAREA 300.000 KM GİDER Kİ.BENCE GİTMEZ.

Kardeşim amcamın oğlunda 98 model Marea ELX var 300.000 km şeytan kulağına kurşun bi aksilik çıkarmadı! Hala uçak gibi çoğu Toyotayıda performansta devirir bundan eminim DH Marea Klubüne Girersen orada var resmi Bakır sarısı incele derim... Doğru dürüst kimde Marea varda 300.000 km arıosun! Ona kalırsa 78 model 131 bile var oda ayakta kullanıcısının ayağını yerden oda kesio ben 78 model Toyotaya daha hayatımda rastlamadım...

• Boşver Ramazan ne desek anlamayacaklar.Milletin Marea'ya bi kini var.Ha Corolla kötü değil kötülemiyorum ama Marea Corolla'dan üstündür.Bunu bilir bunu söylerim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jok3r_88

Boşver Ramazan ne desek anlamayacaklar.Milletin Marea'ya bi kini var.Ha Corolla kötü değil kötülemiyorum ama Marea Corolla'dan üstündür.Bunu bilir bunu söylerim.

Helal olsun kardeşim budur işte...

• BİR SORU ....Neden herkes arabasını COROLLA ile kıyaslamak istiyor ? Sebebi ne olaki acep ? Ben çok okudum....Loganmı ? Toyotamı ?....- Boramı? Toyotamı ?..- Meganmı ? Toyotamı ?..- Mareamı? Toyotamı ?- Lineamı ?... Toyotamı ?... - Hyundaimi ? Toyotamı ?....- Hondamı ?... Toyota mı ?....- Bu Toyota da ne var arkadaşlar ?.... Neden herkes arabasını onunla kıyaslamaya çalışıyor ? Sebebini deyin bakayım.... Ben deyimmi.?...TOYOTA- TOYOTA- TOYOTA.......Saygılarımla....Gönül kimi severse güzel odur....Arabalarınızın hayrını görün...Tekerinize taş gelmesin arkadaşlarım.....

• Türkiye şartlarında bir araç alacaksanız, bu aracın en iyi test edildiği, en zor şartlarda kullanıldığı kişilere, yani taksicilere gideceksiniz. Ülkemizde benzinli şahinlerle 750.000km yol yapan (motor kapağı açmadan) giden birçok taksici vardır.

Bir aracın belirli bir km yol yapması sonucunda motor istemesi, yürüyemeyeceği anlamına gelmez. bugün dünya ortalamalarında sağlıklı bir motor 300.000-400.000km ortalama ömür biçilmektedir. Siz almış, daha 20.000'de iken yanlış yakıt veya kullanım sonunda arıza yaptırmış olabilirsiniz. Bu durum motorunuzun ömrünü değil, kullanım hatasını gösterir. Yine 650.000km sonunda motorun "hala" çalışması, performans, yakıt tüketimi, sarf malzeme tüketimi gibi değerleri etkin şekilde kullanıyor anlamına gelmez. Yine motor mesela 200.000km'ye gelmiş, yağ yakıyor, çok tüketiyor olsa dahi stop edecek anlamına gelmez. bu nedenle önemli olan motorun sağlıklı olarak hizmet verdiği km aralığıdır.

Marea ve sonradan kullandıkları siena ve palioda kullanılan motor tamamen Tük Mühendisleri tarafından Türkiye için yeniden düzenlenmiştir. Hava filtresi yeri değiştirilmiş, daha serin hava alabileceği bir konuma getirilmiştir. enjektörleri kötü yakıta karşı inox çelikten imal edilmiş, yazılımı yeniden yüklenmiştir. viraj denge kolları normalden biraz daha (hatırlamıyorum) kalın imal edilmiştir. Amortisörü yerden daha yüksektedir. Ayrıca bu araçlardaki yürüyen aksam sessizliği hala hiçbir araçta yoktur.

buradan şunu çıkartmamak da gerekli. Araba alacaksanız mutlaka TOYOTA. Toyota segmentinde iyi bir marka olabilir. Yada focus, yada renault. Ancak Marea almak istiyorsanız, bu araç Türkiye için geliştirilmiş özelliklerde olup, hiçbir araçla kıyaslanmaya gerek duyulmadan, istekleri yerine getirebilecek, güvenilir, ekonomik, geniş ve sağlam bir araç olarak seçeneklerinizde yer almalıdır. Fanatizimle araç almak, daha sonra araçla ilgili yaşayacağınız sorunlar nedeniyle sizi aracınızdan soğutacaktır.

• Beyler mazda kullanıyorum ama fiat mı toyota mı diye sorulduğunda kesinlikle tek kelime ile TOYOTA derim...

Fiat da neymiş! dedirtiyosunuz insana...
  • quote:

Orjinalden alıntı: taşkafa

BİR SORU ....Neden herkes arabasını COROLLA ile kıyaslamak istiyor ? Sebebi ne olaki acep ? Ben çok okudum....Loganmı ? Toyotamı ?....- Boramı? Toyotamı ?..- Meganmı ? Toyotamı ?..- Mareamı? Toyotamı ?- Lineamı ?... Toyotamı ?... - Hyundaimi ? Toyotamı ?....- Hondamı ?... Toyota mı ?....- Bu Toyota da ne var arkadaşlar ?.... Neden herkes arabasını onunla kıyaslamaya çalışıyor ? Sebebini deyin bakayım.... Ben deyimmi.?...TOYOTA- TOYOTA- TOYOTA.......Saygılarımla....Gönül kimi severse güzel odur....Arabalarınızın hayrını görün...Tekerinize taş gelmesin arkadaşlarım.....

quote:

Orjinalden alıntı: Bülent Erguvan

Beyler mazda kullanıyorum ama fiat mı toyota mı diye sorulduğunda kesinlikle tek kelime ile TOYOTA derim...

Fiat da neymiş! dedirtiyosunuz insana...

Konuyu saptırmayalım.Konumuz FİAT-Toyota değil MAREA-Corolla.

• Konuyu açan şahı en son 2 mayıs 2007 giriş yapmış alacağını almış satacağını satmış gibi gözüküyor..Gereksiz yorum yapıp konuyu uzatmasak daha iyi olur.
    Şahıs fikir sormuş siz tartışma yoluna gitmişsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akayogullari -- 22 Temmuz 2007; 12:02:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: metal68

quote:

Orjinalden alıntı: Patch

metal68 senin torosla kişisel bir derdin mi var?

Benim kişisel derdim yok.Sen anlama kıtlığı çekiyorsun herhalde.Ben örnekleme yaptım.Yoksa hacı murat örneğini mi verseydim.Piyasada hacı murat mı kaldı.......................

ortamı germeyelim burda insana yardımcı olmaya çalışıyoruz sen fikrini söyle ben fikrini kimsenin kimseye böyle şeyler söylemeye hakkı yok.

birisi araçlardan anlayanlar yazsın dedi bizde anladığımız kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz. geyik yamayalım.

konu bence fazla uzayıp benim aracım seninkini döver muhabbetine kaydı. zaten konu açılalı bi yüzyıl oldu. bence de bu konu bitsin.

konuyu açan arkadaş bi de toyota yerinde insanların fikrini alsın çünkü arkadaşın da dediği gibi 2 mayısta adam bakmış en son.

birbirimize ve fikirlerimize olan saygıyı kaybetmeyelim lütfen hepimiz kocaman adamlarız

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.