Şimdi Ara

marangozluktan anlayanlar yardım etsin lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar. yazlıkta kapı pencere ve pergole onarımında kullanmak için büyük ebatlı bir daire testere ve bir tane de ağaç frezesi almak istiyorum ama özellikle freze konusunda bilgim fazla değil.

kalasları tek kesimde düşürebilmek için yüksek kapasiteli bir daire testere lazım, ve fiyatına oranla kalitesi ve kullanılışı rahat olacağı için daire testere olarak şu aşağıdakini düşündüm. sizce sorun çıkarır mı bana. alınmalı mı?

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=450055&ProductID=hreibhs75#tablnk

freze olarak ise çok kararsızım. bosch'un yeşil serilerinde kaliteli görünen modeller var ancak acaba yeterli gelir mi, gücü biraz düşük gibi geldi. bir de frezelerde nelere dikkat etmek gerekir. düşeyde kolay hareket yeteneği çok önemli olmalı gravür ve kanal kesimlerinde bence. bir de bazı makinalarda 6mm bazılarında 8mm kimilerinde ise 12mm tutucular var. bu önemli mi. daha sonra yaygın bıçak bulmada sorun çıkmasın diye soruyorum.

mesela şu aşağıdaki var alternatif olarak;

görüşlerinizi merakla bekliyorum. tavsiyelerinize göre aletleri aldıktan sonra kereste alımına geçeceğim. teşekkürler.

• makitanın ürünlerini tercih etmenizi öneririm. almak istediğiniz aletler, son derece tehlikeli aletlerdir, kullanırken çok dikkatli olmanızda yarar var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QamiQaze -- 27 Eylül 2007; 19:48:49 >
  • dostum eğer uzun ömürlü olsun diyosan bu aşağıdaki ürüne bak: yaklaşık 19 yıldır kullanmaktayız.. MAKİTA tavsiye ederim

eğer bu makineyi hiç kullanmadıysan dikkat et bacağını ikiye bölersin; parçayı kestikden sonra makineyi belinden aşağı doğru tutma bazen testereyi unutabilirsin çünkü
    http://www.reismakina.com.tr/urun_detay.php?marka=0&kategori=makita&urun_id=104

freze ise ; pens yuvası 12 mm olanından al derim bıçakları çok rahat bulursun.. bıçaklar pahalıdır yanlız.. ve makitadan şaşma...

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=452643&productid=hrmak3612c

biraz pahalı bunlar ömürlük makinadır.. ama bana yeter dersen senin dediğin makinaları alabilirsin işini görür..

ve sakın hepsiburada.. vs vs gibi internet sitelerinden alma git bir makinacıya ondan al daha ucuz çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leone_510 -- 27 Eylül 2007; 20:00:05 >

• Sen makitadan şaşma en iyisi bizdeki mac allister her an uçucak gibi duruyor.
  • arkadaşlar makita eminim çok çok iyi, marangozlar başka kullanmıyor neredeyse, lakin o iki makinanın fiyatı 1500YTL'yi buluyor. üstelik o daire testere de çok ağır, iki alt modeli bile kompakt sınıfın dışında.

benim merakım acaba ayda 3-4 kere kullanım ile çok zorlamadan yukarıya verdiğim makinalar uzun süre dayanır mı. bir de şunu da söyleyeyim, şu an üzerinde çam doğrama olmasına rağmen bunları atınca makinalar en az larex ağacı ile çalışacak, bir daha çam istemiyorum, hele kendim yapıyorum, asla kullanmam. yine larex de çam ama oldukça sıkı bir cins olan sibirya karaçamı bunun hammaddesi. şimdi sorum şu ki, ben bu kalastan tam boy biçmeleri ve kanal açmaları, larex, iroko, maun, sapelli gibi ağaçlarda çalışırken de sorun yaratmaz bunlar değil mi. herşey güç değil aslında ama modelini verdiğim daire testere çapına göre oldukça güçlü ve deviri de yine çapına göre oldukça yüksek. yüksek gücüyle hem iyi iş çıkaracağını hem de yüksek devir sayesinde temiz kesim yapıp yüzeyi finişe daha yakın vereeğini düşünüyorum. diğerinde ise bosch kalitesine güvenirim herhalde gibi geliyor. bıçak olayında da bana zıvanalar için bir tane parmak kanal açma bıçağı bir tane de doksanlık köşeleri kırmak için yuvarlama-pah kırma bıçağı yeter gibi geliyor şimdilik. görüşleriniz nelerdir. heyecanla bekliyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: Tormentor03

Sen makitadan şaşma en iyisi bizdeki mac allister her an uçucak gibi duruyor.

tormen, eğer mac allister daire testereyi diyorsan ben görünce vazgeçtim onu, bıçağını beğenmedim en başta, bir de 55mm kesimi vardı (seninki 65mm de olabilir gerçi) daha sonra 64mm skil 5003 AC'ye kaydım, şimdi ise 75mm görünce kaçmaz gibi geldi. einhell'in dekupajından memnunum, 125mm taşlaması da iyi. daire testeresi de inşallah iyidir. lazerli hizalama da var, üstelik makina 210mm bıçakla 1800watt, bıçağı 5000 devirle çeviriyor. sadece ağırlığı diğer kompaktların iki katı kadar, ama böyle büyük makinada herhalde normaldir, 8.1 kilogram.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniorx -- 27 Eylül 2007; 22:01:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: juniorx

quote:

Orjinalden alıntı: Tormentor03

Sen makitadan şaşma en iyisi bizdeki mac allister her an uçucak gibi duruyor.

tormen, eğer mac allister daire testereyi diyorsan ben görünce vazgeçtim onu, bıçağını beğenmedim en başta, bir de 55mm kesimi vardı (seninki 65mm de olabilir gerçi) daha sonra 64mm skil 5003 AC'ye kaydım, şimdi ise 75mm görünce kaçmaz gibi geldi. einhell'in dekupajından memnunum, 125mm taşlaması da iyi. daire testeresi de inşallah iyidir. lazerli hizalama da var, üstelik makina 210mm bıçakla 1800watt, bıçağı 5000 devirle çeviriyor. sadece ağırlığı diğer kompaktların iki katı kadar, ama böyle büyük makinada herhalde normaldir, altıbuçuk kilogram.

Zaten babamda öyle senin gibi gerektiği zaman kullanmak için almıştı. Eğer dayanıklı birşey istiyorsan makita
    al. O kadar kapı frezelemişlerdir. Biz bittik makina hala bitmedi.En az bir 6 7 senelik makina

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aslında içimden geçen makita ama bütçenin çok üzeri toplamı var. ben amatör kullanacağım bir de. evde iş çıkınca kullanmak için, bir de kafama esince konu komşuya jest olarak 1. sınıf iş çıkartmak için. inşallah bu bosch beni üzmez, einhell de 2 yıl garanti veriyor. alacağım herhalde bunları.
  • yine de fikri olan varsa iyi olur, alıp memnun olan, olmayan?
  • quote:

Orjinalden alıntı: QamiQaze

makitanın ürünlerini tercih etmenizi öneririm. almak istediğiniz aletler, son derece tehlikeli aletlerdir, kullanırken çok dikkatli olmanızda yarar var...

Qami, ilgin, yaklaşımın ve sağduyun için çok teşekkür ederim, mümkün olduğunca dikkatli kulanıyorum el aletlerimi, ama yine de uyarın için sağ ol, zaten dediğin de çok doğru, özellikle bu daire testere çok çok tehlikeli bir alet, dekupajla frezeyle matkapla mukayesesi olmaz bile. teşekkür ederim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: juniorx

quote:

Orjinalden alıntı: QamiQaze

makitanın ürünlerini tercih etmenizi öneririm. almak istediğiniz aletler, son derece tehlikeli aletlerdir, kullanırken çok dikkatli olmanızda yarar var...

Qami, ilgin, yaklaşımın ve sağduyun için çok teşekkür ederim, mümkün olduğunca dikkatli kulanıyorum el aletlerimi, ama yine de uyarın için sağ ol, zaten dediğin de çok doğru, özellikle bu daire testere çok çok tehlikeli bir alet, dekupajla frezeyle matkapla mukayesesi olmaz bile. teşekkür ederim...

Dolap kapağına menteşe deliği açacam diye elime delik açıyordum az kalsın

• ,allah korusun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniorx -- 27 Eylül 2007; 20:59:43 >
  • Salla bea
  • quote:

Orjinalden alıntı: zalman9X

Salla bea

yok yok, sallamayayım, cevap alayım ona göre parasını verip alacağım bir de ilave olarak belirteyim, bu aletleri 800 km yola götürüp orada kullanacağım, o kadar para sayıp orada dımdızlak kalmamak için çabam
  • makitanın yanında dewalt, metabo, hitachi ve profesyonel boschlar da çok iyi makineler. ama sizin bu kadar profesyonel makinelere ihtiyacınız yoksa bosch'un ürettiği "skil" alınabilir.
  • arkadaşlar testere olarak bunu sipariş verdimhttp://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=450055&productid=hreibhs75 fakat aynı markanın frezesi kalmadığından gidip bilmediğim bir frezeyi sipariş verdim, şimdi de acaba yanlış mı yaptım diye aklım takıldı. şu aşağıdakini sipariş verdim. aslında yapmazdım ama gücünün 2050watt oluşu ve 12mm kovana sahip olması bana güven verdi galiba, profesyonel makina görüntüsü verdi. zaten altında da "PROFESYONEL KULLANIM" ibaresini görünce tabiri caizse tam anlamıyla atladım. bilgisi olan var mı nasıldır bu KENİTO DİK FREZE 2050 W F12-2050 hem sağlam birşeye benziyor hem de bakınca galvanizli teneke gibi duruyor. inşallah parayı yakmam boşa.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.