Şimdi Ara

MAP24,BAŞARSOFT,NAVCİTY,NAVTÜRK,NAVTEQ,I-GO,NAVIA,TELEATLAS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
11.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Haritaların yazılımları hakkında teknik bilgi sahibi olan varmı? ALLAH aşkına enflasyon bitti derken şimdi ülkede harita enflasyonu yaşanıyor. Hangi cihazı alalım derken şimdi birde hangi haritayı alalım derdi çıktı başımıza!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hs37 -- 29 Mayıs 2008; 21:09:39 >

• Bu bir dertten ziyade bir güzellik olsa gerek. Ne kadar ürün çeşitliliği varsa o kadar rekabet ve kalite vardır.
    "Haritaların yazılımları" derken neyi kasdettiniz?
    Harita yapan çok firma yok zaten ve bu konuda başarsoft iyi işler çıkartıyor ve daha önemlisi kullanıcılarla olumlu bir diyaloğu var.
    Avrupada en çok kullanılan yazılım TOMTOM'dur. Ama TOMTOM'u Türkiye'de kullanamazsınız çünkü güncel haritası yok.
    Mevcut şartlarda en iyi çözüm IGO gibi görünüyor. Tabi adres bulmada kolaylık istiyorsanız YOLBİL'i de tercih edebilirsiniz. V3 le beraber daha kullanılabilir olmuş.
  • onbaşı senin kafan iyice karışmış :)

ben anladığım kadarı ve dilimin döndüğünce durumu özetleyeyim sana ;

navigasyon için donanım , yazılım ve harita gerekiyor. bunları pnd ( navigasyon ) cihazları için ürün anlamında ayrı ayrı alamıyorsun. özetle bir firmanın haritası başka bir firmanın yazılımı ile çalışmıyor. genelde marka tüm bu sistemin adına veriliyor ve bizler bunu biliyoruz.

1-garmin, mustek, navia, acer, bulbul, navitech, piranha, navtürk, gpstürk... navigasyon sistemi markaları ülkemizde satılan
    2-başar, 2nokta, infotech, navtürk... Türkiye'de navigasyon haritası üreten yerli firmalar.
    3-igo, yolbil, smart2go, garmin, ndrive, destinator... ise navigasyon yazılımları
    4-teleatlas, navteq, navcity, navsme.... ise Türkiye'de üretilen haritaları derleyen ve navigasyon firmalarına satan uluslararası firmalar.
    5-map24, google.... ise ülkemizde üretilen haritaları satın alan ve bunları tüketicilere sunan hizmet firmaları. bunlar harita üretmiyorlar.

1. maddede yer alan firmalar alt maddelerde yer alan yazılım ve haritalardan kombinasyon yapıp bizlere ürün sunuyorlar.

görüldüğü gibi anlaşılması çok kolay olmayan bir yapı var. tüketici olarak en algında en güvendiğimiz 2 kombinasyonu yapamıyoruz. örnek olarak ben ;

başarsoft'un haritasına sahip bir navia alamıyorum, igo yazılımını garmin ürünü içerisinde kullanamıyorum, teletlas haritasını acer ürünü içerisinde kullanamıyorum vs vs.

burada kritik olan ve benim son olarak baktığım ürün satın alırken PARAYI kime verdiğim. Çok basit bir örnek ile burada bahsi geçen firmanın web sitesinde yazan bir bilgiyi kopyalıyorum ;

Dünya standartlarına uygun olarak navigasyon cihazlarımızda kullanılan haritalar yılda iki defa Harita Data üreticisinin sorumluluğunda yenilenmektedir. Harita güncellemelerinizihttp://xxxxxxxxxxxx adresinden takip edebilir, veya harita üreticisinden temin edebilirsiniz . . .

Özetle ürün satın alınan firma sorumluluğu direkt ve baştan harita firmasına atıyor, ancak gerçek hayatta böyle bir dünya malesef yok. Ben parayı kimse veriyorsam bana sözü veya yazılı taahüdü ürün aldığım firmanın yapması gerekiyor kanımca...

pb

quote:

Orjinalden alıntı: hs37

Haritaların yazılımları hakkında teknik bilgi sahibi olan varmı? ALLAH aşkına enflasyon bitti derken şimdi ülkede harita enflasyonu yaşanıyor. Hangi cihazı alalım derken şimdi birde hangi haritayı alalım derdi çıktı başımıza!!!!!

• Worms: Hani cep bilgisayarında çalışanlarla sırf navigasyonda çalışanları kastetmiştim
    pianoblack : Çavuş hemde nasıl hırsılık mı yapayım! yoksa hersene kullanım ücretimi ödeyeyim? kararsısz kaldım.hangisisi daha iyi hizmet verir? Birkaç ay(yıl) sonra aldığım yazılım ve alet tavan arasında çocukların eski oyuncaklarının arasınamı atılır teredüt içerisindeyim.
  • şayet soru bu ıse cevabı cok net :)

ne alırsan al 1,5-2 yılda bır yenısını alacaksın.

ancak bu bugun aldıgın urunun kotu oldugundan degil, teknolojıden kaynaklanacak..

aynı cep telefonlarında oldugu gıbı.

Almanya ve GB'de yasayan arkadaslarımın hemen hemen hepsı 2. navıgasyon cıhazlarını aldılar.

Bunları hiç düşünmeden bir tane ürün al ve kullanmaya başla derim, çok memnun kalacan ve önceden almadığına pişman olacan.

Bütçeye ve çeşite göre çok fazla ürün var piyasada..

En azından elektronık sıgaradan daha faydalı bır urun :))))))))))

selamlar / pb

quote:

Orjinalden alıntı: hs37

Worms: Hani cep bilgisayarında çalışanlarla sırf navigasyonda çalışanları kastetmiştim
    pianoblack : Çavuş hemde nasıl hırsılık mı yapayım! yoksa hersene kullanım ücretimi ödeyeyim? kararsısz kaldım.hangisisi daha iyi hizmet verir? Birkaç ay(yıl) sonra aldığım yazılım ve alet tavan arasında çocukların eski oyuncaklarının arasınamı atılır teredüt içerisindeyim.

• Üstad aleme ifşaa etme bizi zaten çevremdekiler sarıp duruyorlar birde siber alemde elektronik dumanı çektiğimizi?
  • AÇIKLAMALAR İYİ DE HANGİ GPS'İ ALMAMIZ GEREK. ARABADA GİDERKEN TERS YOL SOKMASIN. YADA ŞÖYLE SORAYIM NAVTURK MÜ NAVCİTY Mİ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ters yönden vazgeçtim;adresi bizim genel alışkanlıklarımzı bile dikkate almıyor illa Alman İngiliz gibi düşünüp öyle veri girmemizi bekliyorlar.
  • Hadi buyurun bakalım, azıcık kafam yatmıştı bu işe, şimdi hepden karman çorman oldu!!!

Yahu Allahaşkına birileri şu mevzuyu baştan sona bi açıklasın, bilelim, fikir edinelim, kafamızın karışıklığı gitsin!

Yoksa insanlar benim gibi bu aletleri almakdan vazgeçmeyi düşünmeye başlayacaklar...
  • SET,
    İçiniz rahat olsun Başarsoft NAVCITY'i arabamda, IGO 2006 PLUS ve denemek için kurduğum IGO8'i de PPC'mde kullanıyorum. Her üç yazılımda da çok rahat ettim. Çok enterasan bir kestirme veya olmadık bir değişiklik yoksa İstanbul içinde hiç sıkıntı yaşamadım.

Tom Tom kullanmaya çalıştığım dönemde ise hiç memenun değildim. Evimin olduğu site pembe bir dörtgen gözüküyordu, şimdi kullandıklarımla ismi cismi herşeyi belli.

Bu yazılımların verimi biraz da kullanıcıyla alakalı, "en hızlı rotayı seç" yerine "en kısa yolu seç" seçeneği ile o an varsa kestirme yol, sizi otoyola sokmaz. Ama o girdiğiniz o yol da kalabalık çıkar vs. sonuçta sizle alakalı, cihazla değil.
    Mühim olan verilerin doğru ve çeşitliliğinin çok olması bence.

Tom Tom ile aylardır adresini girdiğim halde bulamadığım bir çok yere, Navcity (hem de eski 1.5 sürümü ile) sayesinde gitmeye başladım.

Diğer yazılımları kullanmadığım için birşey diyemem ama diğer yazılımlara da ihtiyaç duymadım şu ana kadar.

Not: Tom Tom için yurtdışında hepsinden iyi diyorlar. c520 gelince bir de onu yükleyeceğiz o vakit.

• Peki ben diyelimki gitim bu aletlerden bir tane aldım, sonra aradan süre geçti ben bir başka harita beğendim, onu yüklemek istedim, problem yaşarmıyım,aleti tamamen tekrar yenilememmi gerekir bu durumda?...

Cevabınız için teşekkür ederim,çok sağolun...

Ankarada ve özellikle İstanbulda adres bulmakda zorlanıyorum, istanbula gidince şaşırıp kalıyorum, şu aletten bir tanede ben alayımda rahatlayayım, gideceğim yeri ararken boşa mazot parası vermeyeyim diyorum, okudukca kafam karışıyor, her gün fikir değiştiriyorum. Alet ucuz bişey olsa neyse, en ucuzu 400 den başlıyor...400 az para değilki... Alıpda kullanamayınca ben o aleti arabanın camından atarım. Yine bizim formumuz çok çok iyi, diğer internetteki forumlarda durum rezalet,kepaze, kafa allak bullak oluyor valla. Oh mis gibi bu ortam valla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 30 Mayıs 2008; 10:01:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: set

Peki ben diyelimki gitim bu aletlerden bir tane aldım, sonra aradan süre geçti ben bir başka harita beğendim, onu yüklemek istedim, problem yaşarmıyım,aleti tamamen tekrar yenilememmi gerekir bu durumda?...

Ankarada ve özellikle İstanbulda adres bulmakda zorlanıyorum, istanbula gidince şaşırıp kalıyorum, şu aletten bir tanede ben alayımda rahatlayayım, gideceğim yeri ararken boşa mazot parası vermeyeyim diyorum, okudukca kafam karışıyor, her gün fikir değiştiriyorum. Alet ucuz bişey olsa neyse, en ucuzu 400 den başlıyor...400 az para değilki... Alıpda kullanamayınca ben o aleti arabanın camından atarım. Yine bizim formumuz çok çok iyi, diğer internetteki forumlarda durum rezalet,kepaze, kafa allak bullak oluyor valla. Oh mis gibi bu ortam valla.

KAFAYI yemenize gerek yok.

Buralarda yazilanlari okuyup, yorumlamak o kadar zor olmamali..

Yeterince Secenek var.

Harita olarak Basarsoft un uretimi Garmin, IGO 2006 ve IGO 8 ve hatta (yakinda ) Sygic Drive altinda da calisabilen en gelismisi ve begeni toplayani.
    Bu konuda kimsenin farkli dusuncesi yok.
    Dogaldir ki Bu haritayi kullanabilmek icin;

--- ucuz bir sey istersen bir no-name ornegin bu tip genis ekran ve BT li bir urun veya baska bir benzeri;
    http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320257482740&ssPageName=ADME:B:WNARL:AU:1123#ShippingPayment

--- ya da Mio c520 veya c720, TR+EEU haritasi ile birlikte dertsiz tasasiz.

--- ya da Garmin lerden genis ekramli ve BT li bir modeli Tr Basarsoft haritasi icinde.

--- Ya da Navia 1020 modeli. Bu urun genis ekran degil yani 3.5 ekran ve BT yok, ama uzerindeki yazilim ve TR haritasi oldukca uygun ve yeterli. Gerekirse bazilarinin yaptigi gibi IGO + Basarsoft haritasi da yuklemek mumkun. Hatta daha baska yazilim ve haritalari da.

Bana gore,
    Baslangic icin,

Tabii ilk sirada listeledigim NO-Name hem ucuz bir genis ekran ve BT li ve hem de,
    eger biraz bilgisayar tecruben varsa,
    ileride veya simdi yani dilediginde ve diledigin sayida farkli yazilimi ve haritasini DENEME (!) amacli yuklemene hatta ayni anda, izin verecek ve begendigini secip kullanabilecegin imkanlara sahip bir no-name.

Ve de TeleAtlasin urunu v7.5 Tr haritasi (galiba Navianin kullandigi da bu) da artik gerek su an icin, gerekse gelecek versionlari acisindan gundeme almakda yarar var.
    Bu harita da zaten su anda Sygic Drive in McGuider yazilimi altinda calisiyor ve PNA lara yuklemek mumkun.

Begen begen al....

OZETLE,

al bir no-name,
    uzerine ayni anda,

MIOMAP 3.3 + Basarsoft map
    IGO8 + Basarsoft map
    TOMTOM v6.3xx + v650 PL_CZ_SK_HU_GR_TR_RU + v608 Eastern_Europe
    McGuider 7.5 +TA v7.5 map

yukle ve
    bak bakalim hangisi nerede nekadar seni tatmin edecek.

Denemeler sonunda da sana en uygun olanini lisansli olarak SATIN AL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sas_sas -- 30 Mayıs 2008; 15:01:36 >

• Eee bu kadar haritayı yüklemek için bırak Pna ları benim bigisayarın hafızası yetmez. Artık nasıl çalışacaklarını sıraya koymak için sanırım elinde düdük emekli bir mahalle bekçisi lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sas_sas

quote:

Orjinalden alıntı: set

Peki ben diyelimki gitim bu aletlerden bir tane aldım, sonra aradan süre geçti ben bir başka harita beğendim, onu yüklemek istedim, problem yaşarmıyım,aleti tamamen tekrar yenilememmi gerekir bu durumda?...

KAFAYI yemenize gerek yok.

Buralarda yazilanlari okuyup, yorumlamak o kadar zor olmamali..

Yeterince Secenek var.

Harita olarak Basarsoft un uretimi Garmin, IGO 2006 ve IGO 8 ve hatta (yakinda ) Sygic Drive altinda da calisabilen en gelismisi ve begeni toplayani.
    Bu konuda kimsenin farkli dusuncesi yok.
    Dogaldir ki Bu haritayi kullanabilmek icin;

--- ucuz bir sey istersen bir no-name ornegin bu tip genis ekran ve BT li bir urun veya baska bir benzeri;
    http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320257482740&ssPageName=ADME:B:WNARL:AU:1123#ShippingPayment

--- ya da Mio c520 veya c720, TR+EEU haritasi ile birlikte dertsiz tasasiz.

--- ya da Garmin lerden genis ekramli ve BT li bir modeli Tr Basarsoft haritasi icinde.

--- Ya da Navia 1020 modeli. Bu urun genis ekran degil yani 3.5 ekran ve BT yok, ama uzerindeki yazilim ve TR haritasi oldukca uygun ve yeterli. Gerekirse bazilarinin yaptigi gibi IGO + Basarsoft haritasi da yuklemek mumkun. Hatta daha baska yazilim ve haritalari da.

Bana gore,
    Baslangic icin,

Tabii ilk sirada listeledigim NO-Name hem ucuz bir genis ekran ve BT li ve hem de,
    eger biraz bilgisayar tecruben varsa,
    ileride veya simdi yani dilediginde ve diledigin sayida farkli yazilimi ve haritasini DENEME (!) amacli yuklemene hatta ayni anda, izin verecek ve begendigini secip kullanabilecegin imkanlara sahip bir no-name.

Ve de TeleAtlasin urunu v7.5 Tr haritasi (galiba Navianin kullandigi da bu) da artik gerek su an icin, gerekse gelecek versionlari acisindan gundeme almakda yarar var.
    Bu harita da zaten su anda Sygic Drive in McGuider yazilimi altinda calisiyor ve PNA lara yuklemek mumkun.

Begen begen al....

OZETLE,

al bir no-name,
    uzerine ayni anda,

MIOMAP 3.3 + Basarsoft map
    IGO8 + Basarsoft map
    TOMTOM v6.3xx + v650 PL_CZ_SK_HU_GR_TR_RU + v608 Eastern_Europe
    McGuider 7.5 +TA v7.5 map

yukle ve
    bak bakalim hangisi nerede nekadar seni tatmin edecek.

Denemeler sonunda da sana en uygun olanini lisansli olarak SATIN AL.

Süpersin,çok teşekkür ederim.

• navia üzerinde igo yazılımının çok başarılı olduğunu birçok yerde okuyorum, hem hesaplı hem de doyurucu oluyomuş :) bu sadece okuduklarım tabi ben navianın orijinal yazılımını değiştirmeyi denemedim...
  • Konuyu tazeleyelim... Yazılımlar ile ilgili ve de özellikle harita sağlayıcılarla ilgili son gelişmeler nedir arkadaşlar? Teleatlas haritaları hâlâ sorunlu mu?
  • Yazılanlara bakınca ben iki sonuç çıkardım:

1-Yazılım ve pazarlama şirketleri bu siteyi bilmiyorlar.ciddiye almıyorlar!

2-Pazalama (müşteri ilişkileri) açısından internet'in önemini kavrayamamışlar!

BUYURSUNLAR DİYORUM
  • Navteq'i nokia almış ve cep telefonlarında da navigasyon yazılımını tamamen ücretsiz hale getirmiş. Peki bu navteq'in haritaları nasıldır?
  • Güncel...

quote:

Orijinalden alıntı: xuye

Navteq'i nokia almış ve cep telefonlarında da navigasyon yazılımını tamamen ücretsiz hale getirmiş. Peki bu navteq'in haritaları nasıldır?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.