Hadi bakalım düşün. Acaba kim? |
Manisa'da Atatürk'e Hakaret.. (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Tabiki hayır.
-
Çok laf yalansız çok mal haramsız olmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Senin dediğinde yanlış oda Hz.muhammedi putlaştırma oluyor dünyadaki hiç bir insanda olmak ve olmamak var etme gücü yoktur, takdirindede değildir,o güç sadece yüce Allahtadır.
Atatürkde olmasaydı Atatürkün bir sürü silah arkadaşı benzeri kahraman vardı bu ülkede bir şekilde yine kurtulmaya çalışırdık dahamı iyi kurtulurduk yoksa dahamı kötü orasını Allah bilir onun dışında kimse bilemez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Nisan 2024; 16:14:24 > -
Üstad kadir mısıroğlu mu
Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım
Bunu hadisi duymamış olamazsın... Herşeyden bilgin var ama dini konular da pek iyi değilsin sanırım...
Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım kudsî hadisi, Marifetname'nin ön sözünde, Yusuf-i Nebhanî hazretlerinin Envar-ı Muhammediyye kitabının 13. sayfasında ve İmam-ı Rabbanî hazretlerinin Mektubat'ının 122. mektubunda vardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayrabey -- 23 Nisan 2024; 16:20:26 > -
ifade özgürlüğü
Sen bekleme yapma devam et
-
Neden yaratmazdı
Hesap zamanı Allah'a bizzat sorabilirsin. Orasını ben bilemem.
-
oda o zamanki insanların sevginin abartması işte hz.Muhammed de hepimiz gibi etten kemikten bir insan kuranın hiç bir yerinde senin için kainat evren yarattım demez ben hadislere biraz mesafeliyim islam zaten bu hadisler yüzünden bu halde iç savaş didişme halinde ve huzursuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Nisan 2024; 16:28:49 > -
Uydurma hadis
Cidden verdiğin cevaplar çok ilginç. Biz Hz. Muhammed başka bir varlık mı dedik? Yada biri öyle birşey mi dedi? Neyse. Dini konularda yüzeysel bilgin varsa hiç tartışmayalım. Herkesin dini kendine deyip konuyu kapatıyorum.
-
Bizde seni bekliyorduk yüce hadis alimi
-
Yaşadığımız topraklar da Antik Yunan toprağıydı. Antik Yunan'daki atalarının pagan inancını, aynı geleneği farklı isimlerle devam ettirenler var. Bunda Atatürk'ün payı ya da sorumluluğu olduğunu düşünmüyorum. "Beni ilahlaştırın, hakkımda ilahmışım gibi şiirler, kitaplar yazın, bana tapsınlar" ya da "eskiden Zeus vardı, artık onun yerine beni koyun, bana tapılsın" diye bi görev vermedi kimseye.
Hani genelde Afrika'da ilkel kabileler olur ya onları tanımadıkları yabancı bi adam kurtarır ya da onlara büyük bi iyilik yapar, o kabile de onu ilah zannedip, gökten indiğini falan zannedip tapar. İşte bazılarındaki o hesap. "Osmanlı'dan İslam'dan müslümanların elinden bizi kurtardı, intikamımızı aldı" diye düşünüp kendi inançlarına göre adeta bir "kurtarıcı mesih" yaklaşımı yapıyorlar. Bunun da sebebi devrimler. Devrimler olmasa bugün Atatürk'e "siyasal İslamcı" diye sövüyor olurdu aynı kişiler. Şahsen bunu da doğal görüyorum, insanlık tarihi boyunca olan şeyler. Herkes kendi menfaatine göre yorumluyor. Sadece çoğunlukla komik duruma düşüyorlar.
Mesela siyonist yahudiler kurtarıcı mesih bekliyor asırlardır. Şimdi bi adam çıkıp onlara vadedilmiş topraklar vs diye istediğini verse onu "gökten inen kurtarıcı" ilan edecekler. Tarihte zaman zaman sahte mesih furyaları oldu. İzmirli Sabetay Sevi gibi. Mesela onu "beklenen mesih" diye görüp peşinden giden, tapanlar oldu. Ama o da kendinin mesih olduğunu ilan etmiş. Oysa Atatürk böyle bi şey yapmadı. Kendini insanüstü bir varlık olarak tanımlamadı. Bu gerçeği de görmek lazım.
Atatürk "ben adı konmamış bir peygamberim" mi dedi ya da kendine "ilah tarafından gönderilmiş bir peygamber" tanımı yapılmasını mı istedi? Hayır. Ama bu topluluk işte yukarıda saydığım temel yorumlama üzerinden bu tarz şeyler yapıyor. Başkalarının inanç tercihlerine saygılı olsunlar, kendi inançlarına ait yorumları başkalarına zorla kabul ettirmeye çalışmasınlar, o zaman hiçbir sorun kalmaz. Şimdi mesela bu "olmasaydın olmazdık" sözünü bir Müslüman ya da Hristiyan inancı gereği doğru bulup kabullenmez. Normal olanı budur.
https://www.youtube.com/watch?v=0URWZCB6Ow0Reiss1964youtube
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 23 Nisan 2024; 16:46:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
forumdaki tüm Atatürk düşmanları toplanmış
zaten nefret kusmak için açıyolar bu konuları en çokta sizin gibilerin bu ülkede yaşamasından rahatsız oluyorum
arabtan çok arab olmayı nasıl becerdiyseniz
-
hangi görüşten olduğu fark etmeksizin, bazı kişiler aşırı duygusal yapıda oluyolar ve düşüncelerini uç seviyede duygusal eylemlerle ifade ediyolar.
mesela Efe Aydal çok sert bir Türkçü, kendisi Nefes filmini izlerken birçok sahnede ağladığını söylemişti. mesela ben de kendimi milliyetçi gibi lanse edebilirim ama şu ağlama olayları falan bana aşırı uzak.
bu tarz gaza gelen bi arkadaşım var, Face'de sürkeli duygusal paylaşımlar yapıyo Atatürk ile ilgili. bi keresinde: "Atatürk hatasızdır, söylediği ve yaptığı herşey %100 doğrudur" diye paylaşım yapmıştı. çok gereksiz bi laf ama adam bu lafı yazınca kendini iyi hissediyo. bu adam dinci ailede doğmuş olsaydı, şeyhin eteğini öpen ağır bi tarikatçi falan olabilirdi. o potansiyel var bence.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Rahatsız oluyorsanız vatikana gidebilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X