Şimdi Ara

Manga/Anime çizimlerde yanık izleri çizimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba öncelikle hepinize arkadaşlar.Bu konuda bilgili arkadaşların bana yardım etmesini istiyorum,bir çizgi roman çizimi üzerindeyim fakat grafik tablet kullanmıyorum.Zaten büyük çaplı bir çalışma yapmıyacağım bu yüzden uğraşmama fazla gerek yok.Nasıl desem,böyle bi yangın çıkıyor,burayı kundaklayanlardan içerideki 8 kişi intikam alacaklar.Konu bu fakat bana nasıl yanık surat,vücut çizildiği konusunda epey bilgi lazım.Tekrar hatırlatayım elle çiziyorum.Örnek vermem gerekirse,Batman-Harvey karakteri gibi olabilir,fakat bütün vücudu yanmış,bazı yerleri yanmış insanlar çizicem.Var mı anlatabilecek olan veya bu konuda başka konular varsa oralardan resimli anlatım bulabilecek olan?

Şimdiden hepinize teşekkür ederim,yardımlarınızı bekliyorum...

NOT:BİR DE TECRÜBELİ OLAN VE ELLE ÇİZEN ARKADAŞLARIMIZDAN YARDIM İSTEYECEĞİM,ELLE ÇİZDİĞİM RESİMLERİ NE TÜR BOYAYLA BOYARSAM CANLI DURUR?
    BAZI ARKADAŞLAR KEÇELİ DİYOR AMA SİZİN DE FİKİRLERİNİZİ ALMAK İSTERİM...

• Anlatılabilecek bir şey değil bu, reference resimler bul ve dokuyu taklit etmeye çalış.Renklendirme konusunda da şahsi görüşüm en iyi Marker'ların olduğudur ama kuru boyaların da kalitelileriyle gayet güzel şeyler yapılabiliyor.
  •  Manga/Anime çizimlerde yanık izleri çizimi

Bu resimdeki gibi, önce yanık izini çiz kalemle ve normal deriden daha koyu olacak şekilde boya veya gölgelendir. Resimdeki gibi buruşuklukları yaparsan da daha gerçekçi durabilir.
  • Örnek ve anlatım için teşekkür ederim,fakat ben biraz daha korkutucu bir hal almasını istiyorum. örnek verecek olursak(tabi ki yapamam ama sadece örnek)

Bu arada arkadaşım marker derken,ayrıntılarda stabilo kullanmamı önerir misin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fedaroza -- 10 Kasım 2012; 15:17:26 >

• O zaman
    http://saccharinestrychnine.deviantart.com/gallery/?offset=0

Buradaki resimleri incele, ve üsttekiyle birleştir Mesela yanık izini üstteki gibi yap, linkteki resimlerdeki gözlere vs. bak, o ikisini birleştirirsen korkutucu olur
  • :D deniyeceğim,başaracağım. :) eğer bastırmaya karar verirsem ilk ikinize vereceğim çizgi romanların kopyalarını :)

Arkadaşlar bir deneme çizimi yaptım bu arada,tabii ki böyle olmayacak fakat sizlere göstermek istedim. Dememiş olabilirim,karakterler gayet geyik tipler.Öyle karamsar değiller 2 tanesi dışında

Buyrun bu da replikler

İlk konuşan sağdaki karakter...
    -Sonunda çıktık o berbat kokulu hastaneden.
    -İnan bana,çıktığına pişman olacaksın.
    -Neyse görürüz orasını...Bak ne buldum evimde,eski bir resmim!
    -Sana bir şey söylesem inanır mısın ?
    -?
    -Şu an daha yakışıklısın.
    -Ciddi misin,Johnson ?
    -Evet,en azından bir şeye benziyorsun.
    -Kime ?
    -Hayal gücüne bağlı...
    - ???
    -Gözlerini kapa,kendini Brad Pitt olarak hayal et.
    -Bana dikkatli bak,göz kapaklarım yok.
    -O senin sorunun,senin şanssızlığın ahbap,ben yarım yamalak hayal edebiliyorum
    (kahkaha) (daha sonra Johnson)
    Neyse Fred 7 dakika geciktik,diğerlerini de toplamalıyız.
    -Saat ne işine yarıyor,yansımana bakıp tek gözünle ağlıyor musun ?
    -Hayır saati çapraz tutup senin yansımanı gördükçe kendime şükrediyorum.
    -Dostum bu arada nasıl oldu da sağ gözün ve küçük çevreli çapı yanmadı.
    -Bu saat var ya,onu oraya tuttum,peki senin boynunun kenarı nasıl yanmadı ?
    -İnan bende bilmiyorum...

(Yürümeye devam ederler...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fedaroza -- 10 Haziran 2013; 19:27:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fedaroza

:D deniyeceğim,başaracağım. :) eğer bastırmaya karar verirsem ilk ikinize vereceğim çizgi romanların kopyalarını :)

Arkadaşlar bir deneme çizimi yaptım bu arada,tabii ki böyle olmayacak fakat sizlere göstermek istedim. Dememiş olabilirim,karakterler gayet geyik tipler.Öyle karamsar değiller 2 tanesi dışında

Buyrun bu da replikler

-?
    -Ciddi misin,Johnson ?
    -Kime ?
    -Hayal gücüne bağlı...
    - ???

Bir türkün yazacağı türden basit bir diyalog geldi bana

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çizgi Roman Koleksiyonunuz
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bir türk yazdığı için olabilir mi ? :) ayrıca replikler romanda geçmeyecek,sadece öylesine salladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fedaroza

:D deniyeceğim,başaracağım. :) eğer bastırmaya karar verirsem ilk ikinize vereceğim çizgi romanların kopyalarını :)

Buyrun bu da replikler

-?
    -Ciddi misin,Johnson ?
    -Kime ?
    -Hayal gücüne bağlı...
    - ???

Roman diyaloğu gibi olmuş bu. Hikayeyi karakterler üzerinden anlatman, her karaktere kendine has bir özellik katman lazım. Romanda hikaye daha ağırlıklıdır, fakat çizgi roman olunca karakterlere önem vermen gerek. Mesela, Johnson ve Fred hiç havalı isimler değil Kural 1: Asla bilinen isimler kullanma

Sanırım boynunun nasıl yanmadığıyla ilgili bir şey yapacaksın ileride, mesela o sahnede adam arkadaşının boynuna bakıp "Ha? yanmamış?" desin şaşırmış bir ifadeyle, gereksiz cümlelerle uzatma.

• ya hayır bu sadece diyalog :) bunları tabiki değiştiriceğim :) daha kısa replikler kullanıcam fakat sizden bir yardım istiyorum. 8 karakter olcak,1 tanesi yanmıcak.

Anlatayım karakterlerin özelliklerini

Bu Johnson dediğim fazla konuşmayı sevmeyen bi tip,fakat konuşmaları havalı .. :)

Bu dediğim Fred saftirik bi tip,kolay kandırılıyor,öyle ahım şahım bir karakter değil yani.

Üçüncü karakter kaslı olacak,hep gidip adama bi tane patlatmak isteyecek

Dördüncü karakter gizlilikten yana olacak,kendinden utanacak,tiksinecek vs.

Beşinci karakter tam bir keş.Fakat buna yandıktan sonra eklenen bir özellik değil,keş yani alışkanlık :)

Altıncı karakter hızlı bir karakter olacak.Akrobatik hareketler yaptığı bölümler olacak

Yedinci karakter asker.Yani eskiden askerdi.Uzak mesafeyle arası iyi.

Ve son karakterimiz : Sekizinci karakter. Yani yanmamış olan...Bu karakter diğerlerinin yandığı ofisten 5-10 dakika önce çıkıyor.Bu sayede yanmıyor.Çok akıllı,yani takımın beyni.

Bir de kötü adamlar var. Öncelikle bir patron var

Şişman,kötü niyetli garip bir tip. İnsanlara zarar vermekten zevk alıyor.

Bir de bunun emrine göre hareket eden sağ kolu var.Bir nevi patronun köpeği.Fakat bunun bir özelliği ise 6 yıldır patronun onun için ürettiği bir geliştirici hap kullanıyor olması.Fiziksel olarak güçleniyor yani bu hapı kullandıkça

(hap kısmı gerekliydi,bunun üzerinde bir bölüm var :) Bu arada sizce kötü olan ve değiştirilmesi gereken özellik veya karakter var mı ? ) Not : İleride başka düşmanlar gelecek,takımdan olmasa da bir süre bunlara yardım edecek olan insanlar olacak..

Bunlara isim seçiminde sizden yardım istiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fedaroza -- 12 Kasım 2012; 21:07:43 >

• Değiştirilmesi gereken senaryo. Adam kötüyse, bir amacı vardır. İnsanları öldürmekten zevk alan bir şişko hiçbir zaman heyecan verici olmaz.

Ortada konu yok, bir şey yok. Sorun burada.
  • Bir çizgi roman yapmak için önce bir şeyler çizebiliyor olman gerek.
  • HellBridge,denemelerim var,fakat konuşma tarzınız aşağılamaya yönelik.Henüz lisedeyken bile çizim yeteneğim üst düzeydi.Uzun zamandır kullanmadığım için sadece tazelemek gerekiyor,bu konuda da yardım alıyorum forumdaki arkadaşlardan.Lütfen bu tavrı kendinize saklayınız.

Bu arada TenVeTeknoloji en başından beri yaptığın yardımlardan dolayı teşekkür ederim,eğer sende müsaitsen,sana özelden bir kaç soru iletmek istiyorum,bana yardımcı olur musun ? Buradan iletmeye kalkınca ''küstahlık'' yapılabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fedaroza -- 13 Kasım 2012; 23:05:48 >
  • :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fedaroza -- 10 Haziran 2013; 19:24:00 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.