Şimdi Ara

...Mame Romları (Jetonlu Atari Oyunları) by AmigamaN :o)... (203. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.440
Cevap
17
Favori
1.024.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TURK-ŞAD

gametronik.com sitesinden MAME ALL BIOS.rar isminde bir dosya var onu indirin görmediği oyunları görecektir bene 7100 küsür oyunu sorunsuz görüyor...

arkadaşım.aynı klasörü bende indirip rarla klasör içine açıp atım.ama herhangi bir değişiklik olmadı.yapılışı hakkında yardım edermisin.acaba rardan çıkartmadanmı atmalıyım.ana klasöre değilde içinde bir klasörünmü içine atmam lazım.

şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkonko

quote:

gametronik.com sitesinden MAME ALL BIOS.rar isminde bir dosya var onu indirin görmediği oyunları görecektir bene 7100 küsür oyunu sorunsuz görüyor...

arkadaşım.aynı klasörü bende indirip rarla klasör içine açıp atım.ama herhangi bir değişiklik olmadı.yapılışı hakkında yardım edermisin.acaba rardan çıkartmadanmı atmalıyım.ana klasöre değilde içinde bir klasörünmü içine atmam lazım.

şimdiden teşekkürler.

Bazı mame'ler saçmalıyo.Buradan indir;

http://www.konsoloyunlari.net/forum-f6/ileti-t12971.html

Ben bunu kullanıyorum.O bios dosyalrını rom klasörüne at.Oyunuda roms klasörüne at.Mame'i aç sonrada file'dan audit all games seçeneğine tıkla.Oyunları tarayacaktır.SOrun yoksa romlarda tarama bitince o tarama penceresinde correct kısmında kaç tane oyunu tanıdığını göreceksin.İşlem bitince close tuşuna bas.Oyunların olduğu menüden available'ye tıkla sorunsuz olan oyunlar listeye gelecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Psychonauts

quote:

Orijinalden alıntı: erkonko

quote:

şimdiden teşekkürler.

Bazı mame'ler saçmalıyo.Buradan indir;

http://www.konsoloyunlari.net/forum-f6/ileti-t12971.html

Ben bunu kullanıyorum.O bios dosyalrını rom klasörüne at.Oyunuda roms klasörüne at.Mame'i aç sonrada file'dan audit all games seçeneğine tıkla.Oyunları tarayacaktır.SOrun yoksa romlarda tarama bitince o tarama penceresinde correct kısmında kaç tane oyunu tanıdığını göreceksin.İşlem bitince close tuşuna bas.Oyunların olduğu menüden available'ye tıkla sorunsuz olan oyunlar listeye gelecektir.

Alıntıları Göster
    Kardeş dosya Pc ye indiğinde MAME.rar diye bi klasör olarak geliyo çift tıklayıp baktığında rar lı halde tecmo-neo-geo-atari felan diye rar lı bios dosyaları var onları açmıycan onların hepsini rar lı olarak MAME emulatoru içindeki Rom klasörünün içine atıcan, umarım anlatabilmişimdir..

• quote:

Kardeş dosya Pc ye indiğinde MAME.rar diye bi klasör olarak geliyo çift tıklayıp baktığında rar lı halde tecmo-neo-geo-atari felan diye rar lı bios dosyaları var onları açmıycan onların hepsini rar lı olarak MAME emulatoru içindeki Rom klasörünün içine atıcan, umarım anlatabilmişimdir..

Alıntıları Göster
    arkadaşlar burada adamlar biraz geliştirmiş işi romlar emulatorler vb..
    tabi reklam gibisinden düşünenler varsa lütfen mesajı mod arkadaşlara bildirip sildiriniz.
    iyi eylenceler.

quote:

http://www.fulloyuntr.com/index.php/topic,3951.0.html

(linkleri vermedim 78 part kadardı sanırsam)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunkaraca -- 10 Ekim 2009; 1:36:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: harunkaraca
    tabi reklam gibisinden düşünenler varsa lütfen mesajı mod arkadaşlara bildirip sildiriniz.
    iyi eylenceler.
    quote:

78 partın hepsini indirmek işkence olur ya.
    Sonuçta MAMEdeki tüm oyunları oynamaya gerek yok.
    Belli başlı oyunlar var güzel ve her zaman oynanan(Pang, Street Hoop, Mustafa vs)
    İçlerinden en popüler olanları indirmek yeterli.
    Bu da yaklaşık tüm oyunların içinde %30-40lık bir oran yapıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ILoveYouHagi

quote:

Orijinalden alıntı: harunkaraca
    iyi eylenceler.
    quote:

78 partın hepsini indirmek işkence olur ya.
    Sonuçta MAMEdeki tüm oyunları oynamaya gerek yok.
    Belli başlı oyunlar var güzel ve her zaman oynanan(Pang, Street Hoop, Mustafa vs)
    İçlerinden en popüler olanları indirmek yeterli.
    Bu da yaklaşık tüm oyunların içinde %30-40lık bir oran yapıyor

Alıntıları Göster
    Bu emulatör çok uğraş gerektiriyor sanırım.
    Ben onun yerine içinde oyunları hazır olan VirtuaNES kullanıyorum.
    Contra,Goal 3,Mario Brother gibi oyunlar ve bilmediğimiz güzel oyunlarda var.

Yine de teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: Paul H. Landers

Bu emulatör çok uğraş gerektiriyor sanırım.
    Ben onun yerine içinde oyunları hazır olan VirtuaNES kullanıyorum.
    Contra,Goal 3,Mario Brother gibi oyunlar ve bilmediğimiz güzel oyunlarda var.

Yine de teşekkürler..

Alıntıları Göster
    VirtuaNES + oyunlar:

http://rapidshare.com/files/291019159/Virtua_NES.rar.html

10 indiriş,çalışanları ve güzelleri ayıkladım.
    Bunu da deneyiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: AmigamaN

quote:

Orjinalden alıntı: batuhano

Dostum, o
    samurai shodown 3d dosyasını mame ile açmaya çalıştığımda, brom1, from1, rom1 dosyaları bulunamadı diyo neetçez?

Bende çektim onu bendede aynı sorun var dıyo. Hatta sıtede o dosyaların bozuk oldugunu YAZMIS AMA AZIMLE DAGLARI DELMEK SÖZÜNÜ UNUTMA. BEN O DOSYALARI DÜZELTTİM. + brom1, from1, rom1 DOSYALARI BIOS denen ana dönüştürücü dosyalar. Al aşağıda yolladım çekebilirsin. Ama oyun henüz aktif değil. Sanırım yakında DESTEK GELIR ACILMIYOR. BIDE SEN DENE. OK. DOSYALARI ZIPIN ICINE AT.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bundan bi 7-8 yıl önce atari salonlarında police isimli bi oyun oynardım.Oyunun efektleri Tekken gibiydi.FAkat bu oyun ilerlemeliydi.Bi erkek birde kadın oyuncu vardı.Kadın oyuncunun saçları sarıydı (bilgi olsun diye yazdım :))
    Bu oyunu bulamıyorum bir türlü atari salonu oyunuydu buda fakat biraz daha gelişmiş oyundu.Kuzenim ile 3-4 jetonda oyunu bitirirdik herkes hayretle bizi izlerdi :) oyunda bi kızı kurtarmaya çalışıyoduk.Düşmanımız gri saçlı bi adamdı ona ulaşasaya kadar etaplardan geçiyoduk.kolidorda falan koştururken adamlar çıkıyodu,ingilizce yumruğa bas yada tekmeye bas yazıyodu.Bizde kuzenle o zamanlar ne anlarız ingilizceden falan ufağız tabi rasgele basardık ısga geçtikmi ordaki bir grup gıcık edici adamlarla dövüşür yolumuza devam ederdik.İşte böle bi oyun vardı.Bu oyunu bir türlü bulamıyorum bilgisi olan varsa benimle paylaşırsa çok sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: FrontierFree

Arkadaşlar bundan bi 7-8 yıl önce atari salonlarında police isimli bi oyun oynardım.Oyunun efektleri Tekken gibiydi.FAkat bu oyun ilerlemeliydi.Bi erkek birde kadın oyuncu vardı.Kadın oyuncunun saçları sarıydı (bilgi olsun diye yazdım :))
    Bu oyunu bulamıyorum bir türlü atari salonu oyunuydu buda fakat biraz daha gelişmiş oyundu.Kuzenim ile 3-4 jetonda oyunu bitirirdik herkes hayretle bizi izlerdi :) oyunda bi kızı kurtarmaya çalışıyoduk.Düşmanımız gri saçlı bi adamdı ona ulaşasaya kadar etaplardan geçiyoduk.kolidorda falan koştururken adamlar çıkıyodu,ingilizce yumruğa bas yada tekmeye bas yazıyodu.Bizde kuzenle o zamanlar ne anlarız ingilizceden falan ufağız tabi rasgele basardık ısga geçtikmi ordaki bir grup gıcık edici adamlarla dövüşür yolumuza devam ederdik.İşte böle bi oyun vardı.Bu oyunu bir türlü bulamıyorum bilgisi olan varsa benimle paylaşırsa çok sevinirim

Alıntıları Göster
    arkadaslar hepnizin emeğine sağlık cok guzel olmus teskkurler eskı oyunları gormek inannın benı cok duygıulandırdı saaolun..

• quote:

Orijinalden alıntı: arigun79

arkadaslar hepnizin emeğine sağlık cok guzel olmus teskkurler eskı oyunları gormek inannın benı cok duygıulandırdı saaolun..

Alıntıları Göster
    Eskiden benim de jetona çok para vermişliğim vardır. Eline sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theFaLLeN

Arkadaşlar 3D olan bi adam döverek ilerleme oyunu vardı. İki polis helikopterle binaya iniyorlardı, birisi kız diğeri erkek. Birisi lacivert polis montu giyiyodu sırtında da police yazıyodu. Sonra oyunde çevre ile etkileşim vardı, ne bileyim eşyaları alıp fırlatıyoduk ya da vurmak için kullanıyoduk. Kimi yerlerde de karakter kendisi hareket ediyodu biz de zamanında uygun tuş kombinasyonlarına basıyoduk ki başına felaket gelmesin. Polis tipler de Virtua Cop serisindekileri andırıyodu...

Adını bir türlü hatırlayamıyorum... Bulsam sabah akşam oynucam... Bi Cadillacs and Dinosaurs bi de bu...

Kardeşim bende o oyunu arıyorum bilgin olursa banada ulaştır oldumu.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: theFaLLeN

Arkadaşlar 3D olan bi adam döverek ilerleme oyunu vardı. İki polis helikopterle binaya iniyorlardı, birisi kız diğeri erkek. Birisi lacivert polis montu giyiyodu sırtında da police yazıyodu. Sonra oyunde çevre ile etkileşim vardı, ne bileyim eşyaları alıp fırlatıyoduk ya da vurmak için kullanıyoduk. Kimi yerlerde de karakter kendisi hareket ediyodu biz de zamanında uygun tuş kombinasyonlarına basıyoduk ki başına felaket gelmesin. Polis tipler de Virtua Cop serisindekileri andırıyodu...

Adını bir türlü hatırlayamıyorum... Bulsam sabah akşam oynucam... Bi Cadillacs and Dinosaurs bi de bu...

Kardeşim bende o oyunu arıyorum bilgin olursa banada ulaştır oldumu.

Alıntıları Göster
    Sorunuzun cevabı yukarda verilmiş arkadaşlar aradığınız oyunun adı DİE HARD, hiç okumuyomusunuz yorumları..

• quote:

Sorunuzun cevabı yukarda verilmiş arkadaşlar aradığınız oyunun adı DİE HARD, hiç okumuyomusunuz yorumları..

Alıntıları Göster
    dostum okuyorum da nasık yapılcağını bi türlü anlamadım :(
  • quote:

dostum okuyorum da nasık yapılcağını bi türlü anlamadım :(

Alıntıları Göster
    1- gametronik-romnation- ve yukarda adı zikredilen sitelerden birisinin adını google da yazılır..
    2- siteye girilip mame emulatoru indirilir
    3- gametronikde mevcut olan ALL MAME BIOS.rar isimli dosyayıda indir
    4- bu dosyayı indirdikten sonra winrar ile aç içinde tüm firmaların herbiri rar lı olmak üzere BIOS dosyları var.
    5- sadece ana dosyayı açıcan buna dikkat et BIOS dosyaları yine rarlı olmak kaydı ile indirdiğin MAMe emulatorunun içinde var olan ROM isimli klasörün içine aç.
    6- sonra oynamak istediğin oyunu indirip onuda ROM klasörüne at.
    7- mame.exe dosyasını çalıştır gelen ekranda, sol kenarda AVALIABLE diye bir seçenek göreceksin bu çalışır durumda ki oyunlardır, onu seç ve klavyeden F5 tuşuna bas kısa bir taramadan sonra oyunlar ekrana gelicek.
    8- eğer bir oyun indirdin ve herşeyi doğru yaptığına eminsen ve oyun görünmüyorsa mame ekranında ilgili oyunun desteklendiğinden emin ol.
    9- özellikle NEO GEO oyunları BIOS dosyalarını atmana rağmen bazen çalışmayabilir, böyle bir oyun ile karşılaşırsan, oyunu bir klasöre aç NEO GEO BIOS dosyasınıda aynı oyunu açtığın klasöre at, oyun ismini orjianaline sadık kalmak kaydı ile tekrar zip le.. dikkat rar uzantılı değil zip uzantılı olacak şekilde düzenle ve ROM klasörüne at bu defa görecektir..
    10 - bunlardan hiçbiriyle uğraşma bir torrent sitesinden hazır olarak oyunlar atılmış çalışır durumda emulatoru ile inidirebilirsin bende 17gb lık bir arşiv var bu sadece mame oyunları + PS ONE+ NES+ ATARI+ GBA+DREAMCAST vs.vs.vs çok emek verdim buldum cebelleştim ama öğrendim şimdi sorunsuz nostalji yaşıyabiliyorum..

Umarım yeteri kadar basit ve açıklayıcı bir dil ile yazmışımdır

emulasyonturkiye, trfighter gibi türkçe sitelerden destek ve yardımda alabilirsin

• quote:

1- gametronik-romnation- ve yukarda adı zikredilen sitelerden birisinin adını google da yazılır..
    2- siteye girilip mame emulatoru indirilir
    3- gametronikde mevcut olan ALL MAME BIOS.rar isimli dosyayıda indir
    4- bu dosyayı indirdikten sonra winrar ile aç içinde tüm firmaların herbiri rar lı olmak üzere BIOS dosyları var.
    5- sadece ana dosyayı açıcan buna dikkat et BIOS dosyaları yine rarlı olmak kaydı ile indirdiğin MAMe emulatorunun içinde var olan ROM isimli klasörün içine aç.
    6- sonra oynamak istediğin oyunu indirip onuda ROM klasörüne at.
    7- mame.exe dosyasını çalıştır gelen ekranda, sol kenarda AVALIABLE diye bir seçenek göreceksin bu çalışır durumda ki oyunlardır, onu seç ve klavyeden F5 tuşuna bas kısa bir taramadan sonra oyunlar ekrana gelicek.
    8- eğer bir oyun indirdin ve herşeyi doğru yaptığına eminsen ve oyun görünmüyorsa mame ekranında ilgili oyunun desteklendiğinden emin ol.
    9- özellikle NEO GEO oyunları BIOS dosyalarını atmana rağmen bazen çalışmayabilir, böyle bir oyun ile karşılaşırsan, oyunu bir klasöre aç NEO GEO BIOS dosyasınıda aynı oyunu açtığın klasöre at, oyun ismini orjianaline sadık kalmak kaydı ile tekrar zip le.. dikkat rar uzantılı değil zip uzantılı olacak şekilde düzenle ve ROM klasörüne at bu defa görecektir..
    10 - bunlardan hiçbiriyle uğraşma bir torrent sitesinden hazır olarak oyunlar atılmış çalışır durumda emulatoru ile inidirebilirsin bende 17gb lık bir arşiv var bu sadece mame oyunları + PS ONE+ NES+ ATARI+ GBA+DREAMCAST vs.vs.vs çok emek verdim buldum cebelleştim ama öğrendim şimdi sorunsuz nostalji yaşıyabiliyorum..

Umarım yeteri kadar basit ve açıklayıcı bir dil ile yazmışımdır

emulasyonturkiye, trfighter gibi türkçe sitelerden destek ve yardımda alabilirsin

Alıntıları Göster
    shinobiyi herkese tavsiye ederim. Benim mouse bozulmuştu bir ara shinobi oynayayım dedim, en zor level dahil bitirdim. Şimdi mümkün değil bitiremem.

• quote:

Orijinalden alıntı: barisdragon

shinobiyi herkese tavsiye ederim. Benim mouse bozulmuştu bir ara shinobi oynayayım dedim, en zor level dahil bitirdim. Şimdi mümkün değil bitiremem.

Alıntıları Göster
    Die Hard Arcade bu oyunu arayan arkadaşlar oyunu buldum ve sizin için upload yaptım.her şey içinde hazır sadece indirin mame32 yi çalıştırın.Çıkan oyunlardan Die Hard Arcade yi bulup 2 kere tıklatın :) mame32 yi açtıktan sonra F5 yapmayı unutmayın sakın :)

Link=İndir

• quote:

Orijinalden alıntı: marcodivaio9

Oyun adı Die Hard. Az sonra gerekli emülatör ile birlikte çalışır durumda halini gönderiyorum.

Edit: Ağustos sonunda biri daha sormuş. :)
    Edit2:http://rap ids hare.com/files/303180411/MAME_Plus_.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caadas -- 6 Kasım 2009; 15:21:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: memotunc

Selam bu konuda emeği geçen herkese teşekkürler öncelikle. Aradığım iki oyun var ve bi türlü bulamıyorum

1. Boksör bir zenci, kung-fu cu bir ihtiyar ve kot pantolonlu kareteci sarışın bi çoçuk vardı oyunda teleferikte brece lee gibi bi karakterle karşılaşırdık.Sega yapımı olmalı sanırsam

2. Platform oyununa benzeyen küçük bir uzay aracını kontrol ederdik oyunda dansöz falan vardı ayaklarının altından geçerdik. Uçan balonla gelen kediyle savaşırdık buda yanılmıyorsam sega yapımı olmalı

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

O yazdığın ikinci oyunun adı "Parodius DA!" 'dır .Yurt dışında(ben almanyadaydım o zamanlar) çok ünlü olmuştu.Çocuk ruhuna hitap eden mükemmel bir oyundur.Türkiyede bilinmiyor.
    Eğer ilgilenirsen devamı var o oyunun.Çok daha zevkli ve daha iyi grafikleri var."Fantastic Journey" Sega yapımı değildir.Oyunları yapan Konami'dir.

Ilk bahsettiğin oyun acaba "Karate Blazers" olabilir mi ?Bütün oyunlar mamede çalışıyor.
    www.planetemu.net ten oyunların hepsini alfabetik sıradan bulabilirsin.

Bu arada arkadaşlar artık RUN and GUN 2 (Japonca Slam Dunk 2) ve SOCCER SUPERSTARS çalışıyor.Mame'nin programcılarından David Haywood'un wip sitesi buyrun.

http://mamedev.emulab.it/haze/

• quote:

Orijinalden alıntı: Sıçuruk Kedi

quote:

Orijinalden alıntı: memotunc

Selam bu konuda emeği geçen herkese teşekkürler öncelikle. Aradığım iki oyun var ve bi türlü bulamıyorum

1. Boksör bir zenci, kung-fu cu bir ihtiyar ve kot pantolonlu kareteci sarışın bi çoçuk vardı oyunda teleferikte brece lee gibi bi karakterle karşılaşırdık.Sega yapımı olmalı sanırsam

2. Platform oyununa benzeyen küçük bir uzay aracını kontrol ederdik oyunda dansöz falan vardı ayaklarının altından geçerdik. Uçan balonla gelen kediyle savaşırdık buda yanılmıyorsam sega yapımı olmalı

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

O yazdığın ikinci oyunun adı "Parodius DA!" 'dır .Yurt dışında(ben almanyadaydım o zamanlar) çok ünlü olmuştu.Çocuk ruhuna hitap eden mükemmel bir oyundur.Türkiyede bilinmiyor.
    Eğer ilgilenirsen devamı var o oyunun.Çok daha zevkli ve daha iyi grafikleri var."Fantastic Journey" Sega yapımı değildir.Oyunları yapan Konami'dir.

Ilk bahsettiğin oyun acaba "Karate Blazers" olabilir mi ?Bütün oyunlar mamede çalışıyor.
    www.planetemu.net ten oyunların hepsini alfabetik sıradan bulabilirsin.

Bu arada arkadaşlar artık RUN and GUN 2 (Japonca Slam Dunk 2) ve SOCCER SUPERSTARS çalışıyor.Mame'nin programcılarından David Haywood'un wip sitesi buyrun.

http://mamedev.emulab.it/haze/

Alıntıları Göster
    yok mu kapışmak isteyen online street figther mortal king off :))) msn nizi eklerim özel mesaj atın

• quote:

Orijinalden alıntı: sezer32

yok mu kapışmak isteyen online street figther mortal king off :))) msn nizi eklerim özel mesaj atın

Alıntıları Göster
    Bu konuyu gördüğüm çok iyi oldu, bende 1 haftadır MAME emulator sayesinde eski günlerimi yad ediyorum.

Hemen hemen çoğu oyunu buldum da bir tane oyun var, zamanında hep arkadaşlar beraber oynardık oyunu. En başta söyliyim cadillac oyunu değil onu zaten buldum.

Kısaca anlatayım, oyun 1 ve 2 kişi oynanabiliyordu 2 tane karakter vardı oyunda, birinin giysisi mavi diğeri kırmızıydı, sürekli mekanlarda ilerlemeliydi. Dövüşler farklı hareketlerde yapılabiliyoru(örneğin rakibin kafasını dizine vurma). Oyunun sonunda bitane kızı kurtarıyorduk kız uyur vaziyette, mavi giysili olan kahramanın sevgilisi konumunda. Ancak oyunda mavili kahramanımız ölüp de kırmızıyla oyunu bitirsek dahi finalde yine mavili arkadaş gözüküyordu.

Bu oyunu çok aradım ama 1 haftadır bulamadım bilen var mıdır acep?

• 
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.