Şimdi Ara

Maliye, yurtdışı internet alışverişinden vergi almaya hazırlanıyor (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
651
Cevap
9
Favori
31.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yav yeter bu ney artık ya. Adamlara yapacakları her hamle bize giriyor.
  • Zaten alıyorlar gümrükte vergi daha ne vergisi bu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sağ tık

quote:

Orijinalden alıntı: adnansetek

quote:

Orijinalden alıntı: sağ tık

%10 vergi alınsa güzel olur.. yok öyle 3 kuruşa 5 köfte

Keşke senden %100 alsalar bizden almasalar. Donuna kadar soysalar sesin çıkmaz zaten

ah canım bu kadar üzdü bu kanun demek.. hayal kemik dua falan alarsın sen. 3 harflı gazete

Milyonlarca lira vergisi silinen firmaların durumu değil de benim lafım gücüne gittiyse o laflarını iade ediyorum sana.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yüzde 10 tarzı bir stopaj gelse bile (umarım gümrük vergili haline gelmez) yine bir çok cazibesini ortadan kaldırır. Daha altı için sorun olmaz. Ama stopaj vergisinin mantığına aykırı bu hareket. Sen zaten gümrük vergini ülkene girerken alıyorsun, stopaj alamayacağın vergiye karşı kesilen ön vergi gibi bir şey benim hatırladığım. Bari başka bir isim koysaydınız...

Ama ben size söyleyeyim. Gerçekten de yurtiçi satıcılara bağlı hale gelene kadar durmayacaklar. Çünkü durmaları için bir sebep yok.
  • Bir kaç ağaç için yapılanlar bu aşırı vergiler için de yapılsa katılım oranı ne olur diye merak etmiyor değilim?
  • Şimdiden yurt dışından hesap açıp parayı oraya mı atsak ki?

Bu konuda bilgisi olan var mı inial kart benzeri bir şeyler var mı yurt dışında bilgisi olan arkadaş var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OHA(L) desem suç olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TylerD.

Sen de 1 liraya Çin'den alabiliyordun, artık alamayacaksın, bahsettiğin telefonculara kalacaksın işte.

ben mediamarkttan falan orjinalini aliyorum.fakirler dusunsun artik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenup

quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

Türk milleti çok garip valla,

Devletin yaptığı tünelden geç, hastaneye git, köprüyü kullan, polis güvenliğini sağlasın, asker düşman topraklarında korku salsın ama verg, vermeye gelince

"yaaaa vermicem ühühüh"

Vergi kutsaldır arkadaşlar, verginize sahip çıkın, ne kadar vergi artarsa o kadar hizmet geliyor devletimizden.

devlet o köprüyü kimin parasıyla yapıyor ?
    bunu kavramayacak kadar aciz misin ?
    kaldı ki sosyal devletin yapması gereken görevlerdir saydığın şeyler.

sorun vergiyi vermekte değil.
    vergiyi almakta.

sen asgari ücretliden gelir vergisi alıyorsun.
    ama elmas ticareti yapandan almıyorsun ?

boş boş konuş anca

Köprü vergiler ile yapiliyor bende bunu diyorum vergi verelim hizmet gelsin ve aetmaya devam etsin diyorum.

Sen araba alirken vergi verdin ve tamami sana geri dondu hizmet olarak, vergiler arttikca devletin eli gucleniyor ve daha guzel hizmet veriyor insanlara.

Bunda anlayamadiginiz ne var bilemiyorum?

Vergi elestirilmez, devlet daha cok hizmet yapacagini gordugu zaman vergileri arttiriyor ulke 15 yilda karne ile ekmek dagitilirlen simdi dunyaya kafa tutuyor. Cihani yonetmeye hazirlaniyor

Avrupa'da bile türk buyruguna girmek sokakta konusuluyor artik.

• alacak tabi, ya arkadaş siz saltanat işini basit birşey sanıyorsunuz galiba, saltanat pahalı iştir, sadece sarayın elektrik suyuyla olmuyor bu işler, koruma ordusu besleyeceksin, soy sop sülaleyi ihya edeceksin, keyfi olarak istediğine el koyacak batıracak çıkaracaksın, soytarı ordun olacak, hem karşına geçip hem sağda solda seni yalayacak, üstelik kalbur üstü soytarılar çalıştırıyorsan bunlara para vereceksin, satın alabildiğin kadar insan satın alacaksın, yeri gelecek şanın yürüyecek diye dünya paralara uçak, araba vb şeyler alacaksın, bunları örneklemeye kalksak bitmez

bu yüzden yadırgamayın, paralar havadan gelmiyor, çılgın ihracatı olan ya da petrol zengini bir ülke de değiliz, para tabiki bizden çıkacak, bugün bu vergi gelecek, yarın bugün hayal bile etmediğimiz başka bir vergi gelecek, 15 senede hayaldi gerçek oldu diyebileceğimiz o kadar çok şey oldu ki şaşırmaya devam etmek anlamsız

• Şimdilik kendi oy veren kesiminin çoğuna ucu dokunmuyor.
    Yarın birgün onlarda yurtdışı alışverişın cazibesini görecek , arabalardaki hayvani vergileri sorgulayacaklar. Tabi o zamana kadar seçim diye birşey kalacak mı onu da göreceğiz
  • az bile yapmışlar. dibi görmeden akıllanmaz bu millet. önce bir dibi görelim.
  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    Yavaşş şampiyon

• quote:

Orijinalden alıntı: ProsesMuhendisi

Ben günde 3-4 kere tuvalete girerim. Büyük küçük karışık. Ben bu yaptığım tuvaletin de vergisini vermek istiyorum sayın bakanım? Mümkünse tuvalet vergisi de ekler misiniz su faturamın içine?

Onuda alıyorlar. Atık su bedeli. Her ay faturada o kalemde 15 TL atık su bedeli ödüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuujitsu

İş adamlarının kaçırdığı vergileri görmezden gel sonra halka daya vergileri. Bu gidişle 2019 da iktidar yüzü göremez bu salaklar.

http://yarinhaber.net/guncel/20019/milyonlarca-liralik-vergi-borclari-silinmis
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cenup

quote:

Türk milleti çok garip valla,

Devletin yaptığı tünelden geç, hastaneye git, köprüyü kullan, polis güvenliğini sağlasın, asker düşman topraklarında korku salsın ama verg, vermeye gelince

"yaaaa vermicem ühühüh"

Vergi kutsaldır arkadaşlar, verginize sahip çıkın, ne kadar vergi artarsa o kadar hizmet geliyor devletimizden.

devlet o köprüyü kimin parasıyla yapıyor ?
    bunu kavramayacak kadar aciz misin ?
    kaldı ki sosyal devletin yapması gereken görevlerdir saydığın şeyler.

sorun vergiyi vermekte değil.
    vergiyi almakta.

sen asgari ücretliden gelir vergisi alıyorsun.
    ama elmas ticareti yapandan almıyorsun ?

boş boş konuş anca

Köprü vergiler ile yapiliyor bende bunu diyorum vergi verelim hizmet gelsin ve aetmaya devam etsin diyorum.

Sen araba alirken vergi verdin ve tamami sana geri dondu hizmet olarak, vergiler arttikca devletin eli gucleniyor ve daha guzel hizmet veriyor insanlara.

Bunda anlayamadiginiz ne var bilemiyorum?

Vergi elestirilmez, devlet daha cok hizmet yapacagini gordugu zaman vergileri arttiriyor ulke 15 yilda karne ile ekmek dagitilirlen simdi dunyaya kafa tutuyor. Cihani yonetmeye hazirlaniyor

Avrupa'da bile türk buyruguna girmek sokakta konusuluyor artik.

vergi zaten veriliyor kafan mı güzel senin ?
    araba alırken verdiğin vergi katma değer vergisi
    maaşından alınan gelir vergisi

vegiler arasındaki farkı kavrayabiliyor musun ?

vergiyi eleştiren yok burada.
    fakat sen sosyal devlet nedir bunu bilmiyor musun sanırım.

hizmet yapılacağı zaman vergi artar teorisini sen mi ürettin ?

karneyle ekmek dağıtan yıl 1942
    yani 2.dünya savaşı zamanları.
    ve o dönemde dağıtan ekmek bedava idi.

şu an ekmek 1.25 ve bedeva değil ?

buram buram cahalet akıyor yazdıklarından.

daha fazla kendimi parçalayamam

• Bunlar ülkenin üstüne kara bulut gibi çöktüler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu millet uckurundan vazgeçmez azizim başbakan olunca halvet vergisi koyacam paraya para demeyecen abd ye bile kredi verecek duruma geliriz

• Ben şimdi doğru mu anladım?
    Ben temmuz'da amazon'dan eşya bekliyorum.
    Amazon zaten gümrük parasını çekiyor benden baştan.

Şimdi sorun yaşayacağım mı?
  • Çok zeki bu akp liler. Biliyorlar çünkü kendi adamlarının çoğunun internet kullanıp yurdışından alışveriş yapamayacak olmasını.

Bunlar makarnaya zam yapmadı ya gerisi onlar için boş. Vergi adeleti , sosyal devlet gibi kavramları siz bu makarnacılara anlatamazsınız. Hee, deyip

geçin gitsin.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.