Şimdi Ara

Maksimum hız olayı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabalarda filan test verilerinde ki maksimum hızı neye göre belirliyorlar? Çünkü hangi arabayı gördüysem fabrika test verilerindeki hızının 20-30km/h fazlasını gidiyor. Nedne bu şekilde bi kaç yerden motorun son viteste rahat şekilde çalıştığı hız diye duydum. Doğru mu? Bilgisi olan varsa açıklarsa çok sevinirim.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impossiblespeed -- 12 Temmuz 2010; 17:34:49 >

• araçların fabrika verisine göre 20-30 daha hızlı olması normal bunun aşağı meyil olan yoluda var onun için biraz pay bırakılıyor

max hız diye yazılan belirli bir yük altında düz yolda yapılan hız galiba öyle tahmin ediyorum
  • Artı hiçbir aracın takometresi tam doğru değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

araçların fabrika verisine göre 20-30 daha hızlı olması normal bunun aşağı meyil olan yoluda var onun için biraz pay bırakılıyor

max hız diye yazılan belirli bir yük altında düz yolda yapılan hız galiba öyle tahmin ediyorum

Doğrudur bizim 2000 vectra düz yolda 210-215 arası kalıyor. Geçen hafif meyilli yolda 220 ye yaklaştı. Herşey tamamda nedne bu şekilde yazılıyor onu anlamış değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faux Carnival

Artı hiçbir aracın takometresi tam doğru değildir.

Evet ama 20-30km/h sapma olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faux Carnival

Artı hiçbir aracın takometresi tam doğru değildir.

Buna kesinlikle katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: buZz_uTqu

quote:

araçların fabrika verisine göre 20-30 daha hızlı olması normal bunun aşağı meyil olan yoluda var onun için biraz pay bırakılıyor

Doğrudur bizim 2000 vectra düz yolda 210-215 arası kalıyor. Geçen hafif meyilli yolda 220 ye yaklaştı. Herşey tamamda nedne bu şekilde yazılıyor onu anlamış değilim.

tabiki öyle yazmaları lazım fabrikanın max hız diye verdiği değer aracın motor gücü ile ulaşılan değerdir yoksa yokuş aşağı yerçekiminin gücü ile elde edilen değer değil
    öyle olsa herkes şikayet ederdi max hıza ulaşmıyor diye servislerde artık yokuş aşağı bir yolda dene diye yol göstermeleri gerekirdi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fakat spor otomobillerde atıyorum 340km/h hıza ulaşabiliyorsa fabrika verilerindede 340km/h yazıyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: buZz_uTqu

quote:

tabiki öyle yazmaları lazım fabrikanın max hız diye verdiği değer aracın motor gücü ile ulaşılan değerdir yoksa yokuş aşağı yerçekiminin gücü ile elde edilen değer değil
    öyle olsa herkes şikayet ederdi max hıza ulaşmıyor diye servislerde artık yokuş aşağı bir yolda dene diye yol göstermeleri gerekirdi

Çok mantıklı ozaman göstergeyide o şekilde yapsınlar yani 190sa 190 yazılsın.

• telefonda haritalar bölümü var açıyorum uydu üzerinde ölçüyorum hızı, 5-10km oynama oluyo hızını göre, yüksek hızda sapma daha fazla oluyor
  • Boş bi zamanda düz yolda zaten 210 a kadar çıkabiliyor o zaman telefonda gpsi açim acaba kaç gösterecek.
  • Bu ölçümün belli kriterleri var. Örneğin 2 kişi yarım depo benzin en fazla %-+2 meyil gibi. Fakat günümüzde üretimden kaynaklanan hata payları vb şeyler işin içine girdiğinde sizin göstergenizde gördüğünüz hız 100 km ise gerçekte 97-95 olabiliyor. Birde yolun meyili aracın motorunun durumuna aracın yüküne benzinin kalitesine göre max hız %5-%10 a kadar artabilir veya azabilir. Sonuç olarak hızlı gitmek benim açımdan sadece fazla yakıt ve fazla yorucu olduğundan 2500 devir 100 km en uygun hız bence :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.