Şimdi Ara

MAKRO MAKRO VE SADECE MAKRO...! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.262
Cevap
55
Favori
524.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum mum zaten ruzgar almıyor evin içinde flas kullandıgım zaman ensante 1/500 oluyor ondan sonrakı degerler cıkmıyor
    gece çekimi için flaş diyorsan zaten kullanıyorum ama mum için çekim yaparken
    birincisi mum tamamen karanlık bir ortamda çekildi
    ikincisi (eger flaş mum icin diyorsan) flaş kullandığım zaman çok parlak bir resim oluyor

burda mum beyaz ışıkta çekildi ve flas kullandim ama sonuc ayni

MAKRO MAKRO VE SADECE MAKRO...!

quote:

Orjinalden alıntı: KaLiHoRas_song

@kara_eylül

1. mumu ruzgar almayan bir yere koymayi dene.
    2.enstanteneyi mumkun oldugunca kisalt 1/1000 gibi mesela. eger harici bir isik kaynagin yoksa flashli cekim yap.

•  MAKRO MAKRO VE SADECE MAKRO...!

benden bir makro denemesi
  • bunun gibi birşey mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhiTeRaVeN -- 18 Şubat 2007; 21:36:10 >
  •  MAKRO MAKRO VE SADECE MAKRO...!

Nikor Nikkor 50mm f\1.8D ters objektif makrosu
  • Plutosdaddy Gözlere bak anammm çok güzel
  • D80 topiğime bakarsan gerçek boyutunu da görebilirsin mahlukatın
    quote:

Orjinalden alıntı: Eda_fb

Plutosdaddy Gözlere bak anammm çok güzel
  • quote:

Orjinalden alıntı: kara_eylül

dostum mum zaten ruzgar almıyor evin içinde flas kullandıgım zaman ensante 1/500 oluyor ondan sonrakı degerler cıkmıyor
    gece çekimi için flaş diyorsan zaten kullanıyorum ama mum için çekim yaparken
    birincisi mum tamamen karanlık bir ortamda çekildi
    ikincisi (eger flaş mum icin diyorsan) flaş kullandığım zaman çok parlak bir resim oluyor

burda mum beyaz ışıkta çekildi ve flas kullandim ama sonuc ayni

Sadece bir fikir benimkisi ama pozlamayı spot yapıp alevi tam kadrajın ortasına alarak denermisiniz birde?? Yada manuel modda biraz düşük pozlama elde ederek, yada TV modunda pozlama telafisi kullanıp -2/3 kısarak??

(birde exif e bakınca white balance florasan gözüküyor, bilginize)

• @PlutosDady Foto çok hoş Mahlukatta D80 makro çok iyi. Bizim makina o kadar yaklaşamıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narinci -- 18 Şubat 2007; 22:55:17 >

• @narinci;

Hocam severek besliyodum da bi kaza sonucu rahmetine kavuştu ( )

• narinci süper yavvv Sizde benim gibi çiçekci böcekcisiniz heral Böceğin renkler süper öyle bi araba istiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

@narinci;

Hocam severek besliyodum da bi kaza sonucu rahmetine kavuştu ( )

Gerçek boyutlarına baktım ve mesajı düzeltim Ben mahlukatı el kadar sanmıştım

• @PlutosDaddy, örümcek çok iyi çıkmış, bende ilk makroyu gördüm ve tarantula kadar zannettim.

@narinci, böcek gerçekten müthiş, iyi yakalamışsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Eda_fb

narinci süper yavvv Sizde benim gibi çiçekci böcekcisiniz heral Böceğin renkler süper öyle bi araba istiyorum

Allah Sana öyle bir araba alacak hayırlı kısmet nasip eyler yarabbi AMİN

• quote:

Orjinalden alıntı: WhiTeRaVeN

@PlutosDaddy, örümcek çok iyi çıkmış, bende ilk makroyu gördüm ve tarantula kadar zannettim.

Çiçek için daha çok emek sarfetmiştim. Rüzgarlı bir havaydı 10 dak uğraştım diyebilirim. Böcek öylece kayalığın üzerinde duruyordu

• @narinci;

Hocam el kadar olsa uğraşmam ters objektif tekniğiyle D80 makro derken objektif ve teknik ugun

@WhiteRaven;

Eyvallah, keşke buraya da gerçek boyutunu ekleseydim de yanlış anlamasaydı herkes
  • quote:

Orjinalden alıntı: narinci

quote:

Orjinalden alıntı: WhiTeRaVeN

@PlutosDaddy, örümcek çok iyi çıkmış, bende ilk makroyu gördüm ve tarantula kadar zannettim.

Çiçek için daha çok emek sarfetmiştim. Rüzgarlı bir havaydı 10 dak uğraştım diyebilirim. Böcek öylece kayalığın üzerinde duruyordu

• beyler canon a620 ve casio s770 z850 olanlardan bı rıcam var makrolarını koyabılırlermı.birde makro aralıgının daha az cm olmasımı makbul daha cok olmasımı (yanı 1cm mı makbul yoksa 15cm mı)....
  • Ne kadar yakın o kadar makbul
    quote:

Orjinalden alıntı: bur4k1903

beyler canon a620 ve casio s770 z850 olanlardan bı rıcam var makrolarını koyabılırlermı.birde makro aralıgının daha az cm olmasımı makbul daha cok olmasımı (yanı 1cm mı makbul yoksa 15cm mı)....
  • quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Ne kadar yakın o kadar makbul
    quote:

Orjinalden alıntı: bur4k1903

beyler canon a620 ve casio s770 z850 olanlardan bı rıcam var makrolarını koyabılırlermı.birde makro aralıgının daha az cm olmasımı makbul daha cok olmasımı (yanı 1cm mı makbul yoksa 15cm mı)....

ne kadar yakın o kadar da zor heral
  • arkadaslar bu ters objektif meselesi nedir. Biraz açıklayabilirmisiniz?
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.