Bildirim
makinem düştü yamuldu?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü,
2 Mobil

Giriş
-
yeisini alsan daha iyi olur. -
Bendeki kompakt makine (ixus 55) 3 yaşındaki kızımın oyuncağı oldu artık. Bahsettiğin durumla en az iki kere karşılaştım. Ben olayı kaba kuvvetle hallediyorum, bir taraftan power düğmesine basarken bir taraftan da itip çekiyorum sonunda yoluna giriyo, canavar gibi de çalışıyo. Tabi ben o makineyi artık önemsemediğim için pata küte dalıyorum. Sana aynı şeyi önereyim mi bilemiyorum. -
Hocam selam,
benim de nikon coolpix p2 makinam yere düşmüştü ve aynı sorun vardı. Makinayı servise sordum bayağı bir tutar istediler. Ben de kendim açıp içine baktım. Fakat compakt makinaların objektifleri açılabilir değil. Servise o parayı vereceğime, nasıl olsa lens değişecek dedikleri için düzeltecek şekilde lensi kuvvetlice çektim. Yerine oturdu ve şimdi gayet güzel çalışıyor. 1,5 yıldır tık demedi.
Kolay gelsin. -
daha da yeni aldım makineyi kuvvet birz uyguladm daha çok bozarım diye de tırsıyorum yaptırsam kaça patlar acaba -
benim casio da yazın elimden düşünce lensin olduğu kısım yamulmuştu zorlayınca düzeldi. -
bende zorlasam mı ya daha kötü olursa -
Sony servislerinin sigortası yanmış 200 liralık s600 makinaya(ki o sigorta 25 kuruş falan) 85 lira fiyat çektiğini söylersem, sen tahmin et ki; o arzayı tamir etmek için makineden bile yüksek fiyat verebilirler. Ben bu konuda sony yetkili servislerine oldukça güveniyorum. İstersen sen bir servise göster, nekadara mal olur vs diye(bunu sormak içinde para isticeklerdir). çok yüksek fiyat verirlerse sen nasıl istiyorwsan öyle uğraş yenisini al, yada dışarıdan tamir ettirmeye çalış, daa uygun fiyat veren olacaktır...(parçası bulunurmu orasını bilmem) -
merhabaar, ben kamera teknısyenıyım yüzlerce foto makıne tamır ettım ama daha hıc bırınde sıgorta attıgını gormedım :) kı sonyde yedek parcalar euro ıle gelır en dusuk vıdası dahı 3 eurodan baslar,
W120 makıneye gelınce ortalama lens değişim ucreti 180 ytl ıdı, euro yukselınce o da yukselmıs olabılır, tamir ettirme şansın var, dişlileri kırılmadıysa lensın tamırı oluyor ancak bır lensın tamırı 4-5 saat bazen tum gununuzu alabılemkte, her lensın konumu var, senteyı yerıne getıremezsen tekrar tekrar sokmek zorunda kalırsın. bu da halıyle ıscılıge yansır, lens onarımı da 60 - 90 ytl arasında değimekte. -
quote:
Orjinalden alıntı: immortaL85
merhabaar, ben kamera teknısyenıyım yüzlerce foto makıne tamır ettım ama daha hıc bırınde sıgorta attıgını gormedım :) kı sonyde yedek parcalar euro ıle gelır en dusuk vıdası dahı 3 eurodan baslar,
Ama devre üzerinde küçük sigortalar olduğunu biliyorsunuzdur(makinanın devre şemasını inceledim) makinaya yüksek voltaj girince onlarında yanması(atması) doğal... değilmi? -
quote:
Orjinalden alıntı: immortaL85
W120 makıneye gelınce ortalama lens değişim ucreti 180 ytl ıdı, euro yukselınce o da yukselmıs olabılır, tamir ettirme şansın var, dişlileri kırılmadıysa lensın tamırı oluyor ancak bır lensın tamırı 4-5 saat bazen tum gununuzu alabılemkte, her lensın konumu var, senteyı yerıne getıremezsen tekrar tekrar sokmek zorunda kalırsın. bu da halıyle ıscılıge yansır, lens onarımı da 60 - 90 ytl arasında değimekte.
usta lensi onarımını nerde yaptırabilirm o f,yata -
pardon ben bu yazılına yazılıp kopyalanıp altına yorum yazma olayının nasıl yapıldıgını tam bılmıyorum. A
cun arkadaşım, tabiki cihazlarda sigorta var, ancak bu sigortalar cihazın normal kullanımda atacak veya pillerden dolayı atacak sigortalar değildir. Bunların bazıları cihazı usbye bağlayınca usbde sorun varsa, atabilecek sigortalardır, bazıları lens kırıldıgı zaman cohazı zorlarsanız sureklı açılmasını ıstersenız lensı elınızle tutup ıcerı veya dışarıya dopru ıtersenız, cihazın kendını oruması ıcın atabilecek sigortalar, bazıalrı cıhazın flash boardunda bozulma olması sonucu atabilecke sigortlardır. Düşünün evinizdeki sigorta bile sebepsiz yere atmaz, çamasır makınesı fazla amper ceker, buzdolabı bozulur vs olur o sekılde atar :) -
hangi sehırdesın bılmıyorum ama bana gonderebilirsin, yardımcı olurum sana, forum kurallarını bılmedıgım ıcın numaramı vs veremıyorum. bana mesaj atarsan forumdan yardımcı olmnaya calısırım. -
yardım edebilecek yok mu -
quote:
Orjinalden alıntı: waybe
bende zorlasam mı ya daha kötü olursa
bence zorla hocam zaten olan olmuş ne kaybedersinki daha fazla, baktın daha kötü oldu o zaman tamire servise yollarsın neyse parası ödersin artık -
Bugün başıma gelen olayı forumda konu açarak çözüme kavuşturmak isterken daha önce yaşanmış olma ihtimalini unutmayıp yaptığım google aramasında bulduğum sayfalardan birinde şu anda mesaj yazıyorum.
Makinem yere düşmüş lensi yamulmuştu makine kendini kapatmaya çalışırken lensi sıkıştırınca öylece kalmıştı.
Açma kapama düğmesine basarken lense uyguladığım kuvvetle lensi sağa sola bastırmaya çalışınca makine eski günlerini hatırlatarak lensi içine çekip kapandı ve benim mükemmel anlar yaşamamı sağladı.
DonanımHaber Ailesine teşekkür ediyorum. -
Yorumlari okuyunca, bizde bir atasozu var o aklima geldi. Sozum meclisten disari
Gormemisin cocugu olmus oynarken ...... nu koparmis
Kendin kurcalarken fazla zorlarsan lens elinde kalirsa tamiride imkansiz olabilir. Sony servisede gotursen cok isterler. Hayyam gibi veya daha kucuk bir isyerinde bilen biri cok cuzi fiyata lensi yerine oturtabilir.
Youtube da (camera repair) yaz bak orda caponlar nasil hizli tamir ediyorlar. Kolay gelsin. -
yukarda bir arkadaş tamir ederim diyor siz hala neyi tartışıyorsunuz -
Sony Dsc-W120 lensinin fiyatı : 65 tl
Elimizde var isterseniz hemen göndeririz.
Montajınıda yaptırmak isterseniz 35 tl işçilik ücretimiz var. yani toplam 100 tlye yeni lens takar çalışlır vaziyette teslim ederiz. Tamiride aynı fiyata gelir yenisini takmakta.
Saygılar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmansan -- 20 Nisan 2010; 12:01:54 > -
bataryasını satabilirim isteyen olursa
Benzer içerikler
- nikon d3000
- fotoğrafın hangi telefonla çekildiğini bulmak
- fotoğrafı dijitale çevirme
- samsung s760 açılmıyor
- photoshop yapay zeka
- 28 yıl sonra
- hdr ne işe yarar
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X