Şimdi Ara

Makina mühlerinin yükseliş sebebi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sıralamaları bu yıl rekor kırmış daha önceki hiçbir yıla benzemiyor . Bilmediğimiz bir fırsatı fln mı var yoksa bu yılki öğrencilerin bu alana ilgi duymasından mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balamir. -- 13 Ağustos 2024; 21:13:32 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• ?

• Kontenjan azaltılması

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maketbıcagı kullanıcısına yanıt
    Bir tık reel artış da var gibi .

• Savunma sanayi

• jiijii kullanıcısına yanıt
    Bu motivasyonla bölüme girenler ileride hayal kırıklığına uğrayabilir . İstediğiniz şirkette ve pozisyonda çalışamayabilirsiniz , maaş tatmin etmeyebilir , Ankarada çalışmak istemeyebilirsiniz vb.
    Tecrübeyle sabit .

• Bence de dediğin bu durumu açıklayan mantıklı bir sebep . Forumdan ve çevremden anladığım kadarıyla meslek tercihi yerine kararsız kalınıp okul tercihi yapılmış gibi . Ben de merak ettim acaba bu seneki öğrencilerin makineye ayrı bir ilgisi mi var diye .

• Bu saydıkarının hepsinin kontenjanı azaltıldı

İtü 30 kontejan düşürdü mesela

İlk 10k içinde -10 kontenjan 1k ileri atar

Sebep bu

Ki daha spesifik düşünmek gerekirse , itü ve odtü tekelinde konuşuyorum, ciddi manada kontenjan düşüşü yaşandı, birçok mühendislikte. Hedefi mühendislik olan biri kişi 10k nın içerisindeyse zaten itü, odtü de ne girebiliyorum diye bakıyor.

Endüstri, ee, ceng gibi mühendislerde kontenjan azaltılması doğrudan değil ama dolaylı yoldan makine sıralamarını etkiledi

Mesele savunma sanayi vs değil. 18 yaşında bir çocuk savunma sanayinin ne demek olduğunu zaten kavrayamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maketbıcagı -- 13 Ağustos 2024; 23:34:2 >
  • maketbıcagı kullanıcısına yanıt
    Hocam hacettepe makine kontenjan arttırmasına rağmen 2k çekti bu yanı da var ve 18 yaşındaki birinin savunma sanayiyi kavrayabileceğini düşünüyorum

• Cibiggi kullanıcısına yanıt

Bilgisayarın düşmesinin de etkisi vardır

Geçen senelere kıyasla makine tercihi yapmak adına bir fark yok

Ne demem istiyorum: yapay zekanın ilerlemesiyle ve bu alanda yeni iş alanları doğmasından kaynaklı olarak, ai kısmına uygun bölümler yükselişe geçebilir

Ama makine için bu durum söz konusu değil

Elbette istisnalar olacaktır ama olaya çok uzaktan bakıldığı zaman 2k 3k yükselmiş pek bir anlam ifade etmiyor, açıkcası. Makine hala aynı makine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maketbıcagı -- 14 Ağustos 2024; 21:17:44 >
  • Üniversite sebebiyle yükseliyor dağa taşa üniversite açarsan haliyle daha iyi bir isme sahip okula girmek istiyorsun bölümle alakalı bir durum değil okullarla alakalı birde bilişim bölümlerindeki kontenjan ve piyasa daralması korkuttu insanları ki haklılar herkes universite önemli değil derse bilgisayar muhendisliginde adamda 7 8 kya ceng değilde odtu itu de gelen mühendisliği yazar

• Makinabey effect deriz

• millet artık bölüm değil üni seçiyor makine'de kötü bir bölüm değil

• İlk 50kdaki makinelerin çoğu yükselmiş . Üniden bağımsız olarak bölüme dayalı bir yükseliş de var . IT sektörü şu sıralar kötü durumda ama diğerleri de ITden iyi değil . Makine , uçak vb. girebileceği en iyi yer sav san şirketleri . Buralarda da işe alım sayısı çok kısıtlı şu an . Sav sandan sonra gelen Koç şirketleri vbye de girmeyi başarsanız bile sıradan beyaz yaka maaşı alacaksınız . Yani üstteki yazılan gibi makine aynı makine iş imkanı olarak eskiye göre daha olumlu bir durum yok .

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Hocam okuldan bilgin var mı bu dönemki makine mezunları neye yöneldiler ? TUM ylyi paralı yapınca yurt dışına gidişler azalmıştır diye düşünüyorum , iç piyasada hedefledikleri şirket ve departmanlarda iş bulmakta zorlanıyorlar mıdır ?

• balamir. B kullanıcısına yanıt

Birinci ut austine phd yapmaya gitti bi tek onu taniyorum, 2 veya 3.de epfl mastera gidecekti

Polito polimi yakinda su an tum ve lmunun oldugu gibi turk grad schooluna donecek bence

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.