Şimdi Ara

Makine mühendisliği öğrencisi için öğrenilmesi gereken tavsiye program ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
34.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • tabiki SOLIDWORKS ve AUTOCAD. yurtdışı hayaliniz var ise bunlara + olarak CATIA veya INVENTOR
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mech.engr


    quote:

    Orijinalden alıntı: karismatik24

    Arkadaşım bende makine mühendisiyim daha 1. sınıfta ne bu şiddet bu celal :) bir söz var bilirmisin hızlı koşan atın boku seyrek düşer böyle yaparsan herşeyden bıkarsın okulunda ilerleyen senelerde ki zaten ozamanlarda yaklaşık olarak şu zamanlar oluyor emin ol bu tip derslerin olucak ve sen önce derslerle temel seviyede bişeyler ögrenmeye çalış sonra gerekirse onları geliştirmek için eşşek gibi çalışırsın ama şunu unutmaki yürümeden uçamazsın fazla önden gitme biraz başka şeylerede ağırlık ver bence dil öğrenmek daha önemli olmalı 1. sınıfta buldugun boşlugu hiçbir yılında bulamayacaksın çünkü daha sonra benim kanaatimce sıralaman önce Autocad, Solidworks, Ansys, Catia, 3Dsmax, Proengineer ve siemens Nx gibi programları ögren sen önce ilk 3 ünü çok iyi derece ögren sonra yapacagın işe göre kendini diğer programların hangisi sana lazım olursa onda geliştirirsin.


    Mezun oluyorum bu sene o işler oyle olmuyormuş hocam anca gezdim durdum ilk yillarda daha yeni tutustuk birseyler ogrenmek icin insallah gec kalinmamistir:)

    konudan sonra solidworks'un temelini attınız mı kendiniz?




  • Şuan bende 1. Sınıfım konu tam bana göre açılmış gibi.

    Aradan yıllar geçti. Bişeyler eklemek isteyen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle çalışacağın sektöre göre değişir fakat bana göre bir makina mühendisi Solidworks ve Autocad programlarına hakim olmalıdır.

    Solidworks; küçük ve orta ölçekli işletmelerde yaygın olarak kullanılır. 3D tasarım mantığını öğrenebileceğin güzel ve öğrenilmesi zor olmayan bir programdır. İmalatın ve tasarımın olduğu her sektörde görebilirsin.

    Autocad; mimari çizimlerde, iklimlendirme ve havalandırma sektörlerinde projelerde daha yaygın kullanılır. 3D çizim de mümkündür ama yaygın olarak 2D çizim kullanılır.

    Bunların dışında Catia ve Unigraphics NX gibi 3D tasarımda daha ileri gelen programlar mevcuttur.

    Benim önerim Solidworks ile başla ve tasarım mantığını oturt. İlerisi için ihtiyacına göre kafanda ne yapmak istediğin oluşacaktır.
  • Tekrardan merhabalar , Ben de Makina Müh. 1 sınıf öğrencisiyim (seneye başlıyorum - hazırlık bitti ) .
    Korona olaylarından dolayı hayatımda büyük bir boşluk oldu . iyi değerlendirmek açısından bölümümle alakalı bazı programlar bilsem iyi olur düşüncesiyle araştırma yaptım .
    * Bilmem gerekler arasında yoğun olarak AutoCad ve Solidworks yorumları vardı .Solidworks daha kapsamlı bilgi gerektiriyormuş . Bunedenle kendimi geliştirmek için internetteki ücretsiz Autocad derslerine başladım .
    *Biraz ilerlemede kaydettim aslında . Fakat hala doğru kararı aldığımdan emin değilim. Çünkü sizde ve yukardada karşıt fikirler vardı . Sizce yanlışmı AoutCad başlamam yanlışmı ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.