Şimdi Ara

Makine mühendisliği öğrencisi için öğrenilmesi gereken tavsiye program ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
34.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi günler öncelikle. Makine mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim . Okulumda sadece ilk yıla mahsus teknik resim dersi alıyorum " elle çizim " . Okulda herhangi bir program eğitimi yok bu konuda herkes kendi imkanlarıyla kendini yetiştirmek zorunda. Sorum şu ;

    Benim için gelecekte işime yarayabilecek , cv me ekleyebileceğim şimdiden öğrenmeye başlamam gereken program hangisidir , nelere ağırlık vermeliyim , tavsiyeleriniz nelerdir . ( Birçok program var mezun olduktan sonra hangisi işime yarar, yaramaz bilmiyorum )



  • solidworks kesinlikle
  • Saolun hocam autocad hakkında ne düşünüyorsunuz peki , sadece bir kişi mi var koca forumda yardımcı olabilecek ?
  • Autocad kullanimi pratik olsada solidworks gibi simulasyon hazirlamada iyi değil.solid daha ağır ama daha iyi.diğer yandan her şirkettede solidworks luk iş olurmu bilemem. Yani ağırlikli autocad teknik resim icin kullaniliyor.işin simülasyon vs. Kisminda solidworks kullanilir.solidi ilk oğren autoCAD cerezdir.autoCAD teknik resim icin kullan yeter 3d gerekli değil ama ilk solidworks tavsiyem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kımyasal

    Autocad kullanimi pratik olsada solidworks gibi simulasyon hazirlamada iyi değil.solid daha ağır ama daha iyi.diğer yandan her şirkettede solidworks luk iş olurmu bilemem. Yani ağırlikli autocad teknik resim icin kullaniliyor.işin simülasyon vs. Kisminda solidworks kullanilir.solidi ilk oğren autoCAD cerezdir.autoCAD teknik resim icin kullan yeter 3d gerekli değil ama ilk solidworks tavsiyem.

    Anladım teşekkürler , peki tavsiyeniz nedir videoların yardımı ile kendimi eğitebilir miyim yoksa bir kursa gitmem daha mı yararlı olur benim için ? ( İngilizcem orta düzeyden biraz daha iyi )
  • Solidworks emek harcamaya değmez arkadaşım 10 yıldan fazladır istanbulda tasarımcılık yapıyorum hiç bulaşma öğrencek ilk tercihin catia ve unigraphicks ve autocad ve analiz programlarını öğrenmeye çalış derim solidworks'ü ucuz işyerleri kullanır. Piyasada kullananı çok 700 liraya bile çalışanını bulabiliriz bir tasarım programına vakıf olabilmen için rahat bir 5 yılı devirmen gerkiyor. Oda aktif olarak sürekli kullanarak ama sana kesinlikle tavsiyem catia ve unigraphicks'i mutlaka öğrenmendir.
  • Haklısınız hocam da benim demek istediğim "başlangıcı " nasıl ya da ne ile yapmam gerektiği . Yani söylemek istediğim ilk olarak neyle başlayayım da , sonrasında bu dediklerinize geçebileyim daha kolay bir şekilde ?
  • Autocad ile başlarsan çok iyi bir 2 d bilgin olur aslına bakarsan hepsinin mantığı biribirine benziyor. Aynı zamanda imalat mantığını da bilmen gerekiyor devamlı bir şeyler çizmeye çalış yapasan bile uğraş bir gün gelicek sende gözlerine inanamıcaksın

     Makine mühendisliği öğrencisi için öğrenilmesi gereken tavsiye program ?

     Makine mühendisliği öğrencisi için öğrenilmesi gereken tavsiye program ?

     Makine mühendisliği öğrencisi için öğrenilmesi gereken tavsiye program ?

     Makine mühendisliği öğrencisi için öğrenilmesi gereken tavsiye program ?


    İnan bana birgün gelir bunları çizebilecek hale gelirsin ve bunlar benim için inan bana hiç de zor değiller......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncayeren -- 1 Mart 2013; 17:00:41 >




  • Öncelikle merhaba abicim, ben lise son sınıf makina ressamlığı öğrencisiyim. Bu zamana kadar öğrendiğim bildiğim bilgilere dayanaraktan sana şu tavsiyeyi vermeliyim, öncelikle çalışıcağın yer ve yapıcağın çiziceğin cisimlere göre program değişiyor tabi birde diyorsun 2d yeteneğini daha bu sene yapıyoruz 2 senedir solid kullanıyorum yukarıda arkadaşımızın verrdikleri gerçekten birşey gelmiyor insana ancak 2d yeteneğini geliştirmelisin 2d yi öğrenmeden 3d imkansız o boyut ters gelir basit modellemelerde takılır kalırsın. AutoCAD iyi bir başlangıç olabilir ancak komutlar falan baya fark var programla konuşman çeşitli komutları komut satırına girmen lazım biraz fazla karışık ilk başlayanlara göre gereksiz solidworks te basit 2d cisimleri çizerek iyi temeller kurabilirsin bence solid %100 bilinmesi gereken bir progam solidi belli bir seviye öğrendikten sonra AutoCAD a el atmak zorundasın çünkü AutoCAD her sektöre mesleğe hitap eden bir program geniş ve kamsamlı onu zaten bilmezsen olmaz daha sonra Inventor, Catia, 3DSMax gibi programlara geçebilirsin hepsi aynı temeller üzerine kurulmuştur solid hakkında yardıma ihtiyacın varsa pm den bana ulaşabilirsin :)




  • Ha bu arada istersen 2 boyutlu örnek parçalar için link verebilirim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memoli156 -- 1 Mart 2013; 23:00:50 >
  • Anladım hocam tekrardan saolun , 4 yıl süre boyunca mezun olana kadar en iyi olanaklarla okuldan çıkış yapmaya çalışıcam artık ama temeli de bi yerden atmak gerekli solidworks denemeyi düşünüyorum bakalım başlangıç olarak .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: memoli156

    Ha bu arada istersen 2 boyutlu örnek parçalar için link verebilirim :)


    Olabilir tabi hatta çok güzel olur . Solidworks le balangıç yapmayı düşünüyorum . İlk dönem Teknik Resim I dersi aldım okulda "elle çizim sadece " . Şu an Teknik Resim 2 görüyoruz ölçeklendirme , vida çizimleri vs . Birde solidworks de 2d çalışmalar yapabilir miyim sadece 3d mi yoksa . TEşekkürler tekrardan
  • Elbette unutma ki her modelleme programının her 3d cismin temeli 2b deki şekil ve ebatlarıdır sen sadice ona bir kalınlık en v.b vererek boyut atlatırsın herşeyin temeli 2b solidtede 2b çizim yapma imkanınvar :) Pm den link gönderdim içinde 2b den 3 boyuta geçmeni sağlayacak yardımcı birçok parça var. Takıldığın yer olursa yardımcı olmaya çalışırım.
  • Teşekkürler
  • autocad tabikide kesinlikler öğren bence
  • Solid Edge ST6 ya da ST7 öneriyorum. Kendin kullanmadan farkını anlayamazsın. ( Hort :) )
  • Kardesim bende otomotiv muh ogrencisiyim autocadi, SolidWorks'u ogrendikten sonra ogrenmeni oneririm ayrica bunlari iyi derecede ogrendikten sonra ansys programini ogrenmeni oneririm bu programda modelledigin ornekleri atar istedigin analizi yaparsin .
    Ayrica catia işyerlerinin istedigi bir programdir bunuda öğrenmeye bak biraz uzun oldu ama bu programlari bilrsen ac kalmazssin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mech.engr

    quote:

    Orijinalden alıntı: memoli156

    Ha bu arada istersen 2 boyutlu örnek parçalar için link verebilirim :)


    Olabilir tabi hatta çok güzel olur . Solidworks le balangıç yapmayı düşünüyorum . İlk dönem Teknik Resim I dersi aldım okulda "elle çizim sadece " . Şu an Teknik Resim 2 görüyoruz ölçeklendirme , vida çizimleri vs . Birde solidworks de 2d çalışmalar yapabilir miyim sadece 3d mi yoksa . TEşekkürler tekrardan

    İtü imalatta okuyorum hocam, bir dönem elle çizim ardından AutoCAD veriliyor(Makineye de aynı şekilde).Bilginiz olsun diye söyledim.




  • Arkadaşım bende makine mühendisiyim daha 1. sınıfta ne bu şiddet bu celal :) bir söz var bilirmisin hızlı koşan atın boku seyrek düşer böyle yaparsan herşeyden bıkarsın okulunda ilerleyen senelerde ki zaten ozamanlarda yaklaşık olarak şu zamanlar oluyor emin ol bu tip derslerin olucak ve sen önce derslerle temel seviyede bişeyler ögrenmeye çalış sonra gerekirse onları geliştirmek için eşşek gibi çalışırsın ama şunu unutmaki yürümeden uçamazsın fazla önden gitme biraz başka şeylerede ağırlık ver bence dil öğrenmek daha önemli olmalı 1. sınıfta buldugun boşlugu hiçbir yılında bulamayacaksın çünkü daha sonra benim kanaatimce sıralaman önce Autocad, Solidworks, Ansys, Catia, 3Dsmax, Proengineer ve siemens Nx gibi programları ögren sen önce ilk 3 ünü çok iyi derece ögren sonra yapacagın işe göre kendini diğer programların hangisi sana lazım olursa onda geliştirirsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karismatik24

    Arkadaşım bende makine mühendisiyim daha 1. sınıfta ne bu şiddet bu celal :) bir söz var bilirmisin hızlı koşan atın boku seyrek düşer böyle yaparsan herşeyden bıkarsın okulunda ilerleyen senelerde ki zaten ozamanlarda yaklaşık olarak şu zamanlar oluyor emin ol bu tip derslerin olucak ve sen önce derslerle temel seviyede bişeyler ögrenmeye çalış sonra gerekirse onları geliştirmek için eşşek gibi çalışırsın ama şunu unutmaki yürümeden uçamazsın fazla önden gitme biraz başka şeylerede ağırlık ver bence dil öğrenmek daha önemli olmalı 1. sınıfta buldugun boşlugu hiçbir yılında bulamayacaksın çünkü daha sonra benim kanaatimce sıralaman önce Autocad, Solidworks, Ansys, Catia, 3Dsmax, Proengineer ve siemens Nx gibi programları ögren sen önce ilk 3 ünü çok iyi derece ögren sonra yapacagın işe göre kendini diğer programların hangisi sana lazım olursa onda geliştirirsin.


    Mezun oluyorum bu sene o işler oyle olmuyormuş hocam anca gezdim durdum ilk yillarda daha yeni tutustuk birseyler ogrenmek icin insallah gec kalinmamistir:)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.