Şimdi Ara

Maketçilik (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.629
Cevap
35
Favori
73.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • C-12 Constellation siparişini verdim. Birkaç hafta içinde gelir herhalde
  • benim denge sorunu hakkında fikri olan var mı?
  • Arkadaşlar Revell ve Tamiya gibi markaların boyaları akrilik boyamı? Yani mesela pebeo gibi kaliteli akrilik boyalar var tuval resimleri için kullanılıyor bunlardan bir farkı var mıdır? Bende bir uçak kazasından etkilendim ve 1:320 McDonnell Douglas DC-10 aldım.. Daha önceden kendi maketlerimi yapıyordum diorama için elim yatkındır fakat bu tarz bir girişimde ilk defa bulundum 2 gündür araştırıyorum çok yabancı kalmıştım fakat şimdi kendimi iyi hissediyorum :D Gördüm ki çok incelik istiyor, çok fazla çapaklanma dolgu isteyen yerler var mükemmel bir iş çıkartabilmek için.. Bu ilk modelim olacak zorluk derecesi kavramını da bu model ile öğrenmiş oldum.. Umarım iyi bir iş çıkartabilirim..

Almam gereken renkler 4 52 75 ve 99 doğrumu dur?

Maketçilik Maketçilik Maketçilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuriQocca -- 24 Ekim 2013; 3:52:29 >

• Her ikisinin de akrilik boyaları mevcut, Tabi Revell in metal kutuda olan enamel boyaları daha rahat bulunuyor ve çeşit daha çok. Ama Tamiya da akrilik çok rahat bulursun, renk konusunda da sıkıntın olmaz.

Renk konusunda da belli bir firmaya bağlı kalma bence, internette firmaların birbirlerine göre renk karşılıklarının verildiği tablolar var, ponlara bakıp revell in "52" numarasının Tamiyanın hangi koduna karşılık geldiğini bulabilirsin.

Mesela şu linkte var:

Ben genelde boyaları buradan alıyorum:

• quote:

Orijinalden alıntı: trulli

Her ikisinin de akrilik boyaları mevcut, Tabi Revell in metal kutuda olan enamel boyaları daha rahat bulunuyor ve çeşit daha çok. Ama Tamiya da akrilik çok rahat bulursun, renk konusunda da sıkıntın olmaz.

Renk konusunda da belli bir firmaya bağlı kalma bence, internette firmaların birbirlerine göre renk karşılıklarının verildiği tablolar var, ponlara bakıp revell in "52" numarasının Tamiyanın hangi koduna karşılık geldiğini bulabilirsin.

Mesela şu linkte var:
    http://www.planete-auto.fr/english/tamiya-color-chart.asp

Ben genelde boyaları buradan alıyorum:
    http://www.hobbytime.com.tr/yardimci-malzeme-akrilik-10-ml-tamiya.ht

Çok teşekkür ederim alakanız için.. Tamiya çok daha geniş skala sunuyor anlaşılan.. Bugün bakmaya çalışacağım D&R'a.. Boya konusu sonrası uygulama kısmı nasıl olacak bakalım.. Fırça kullanımım iyidir ama sprey kadar kusursuz ve homojen olmayacak kesin.. airbrush setleri fiyat olarak biraz fazla gibi geldi.. Hem şimdilik erken biraz ilerlemem lazım gelir sanırım.. Bakalım ortaya ne çıkacak :)

• Fatih.61 kullanıcısına yanıt
    dostum agırlık konusunda artık pek bisey yapmak mumkun degil gibi gozukuyor malesef
  • nuriQocca N kullanıcısına yanıt
    arkadasımızın cevabına ek olarak benim boyada tavsiyem markanın kendi boyasını kullanın.. revell ise revell kullanın.. bunların hem tiner, hem su bazlı boyaları mevcut.. hangi renk diyorsanız onu kutudan bakabilirsiniz veya aldıgınız yerdeki satıs elemanına sorabilirsiniz
  • Revell'in boyalarını, yapıştırıcısını aldım fakat 4 numaralı beyazı bulamadım.. revell'in 0 numara fırcası açıkçası pek kaliteli değildi kırçıl bırakacağı aşikar yani çok sert bende ponarT' ın 0 numara samur fırçasını aldım.. D&R'ın satış elemanları da bizden çok fazla bir şey bilmiyor sanırım hobi marketlerden ve internetten alış veriş yapmak daha mantıklı olacak..

Boyaların görselini ekliyorum birisinde akrilik yani su bazlı yazıyor ama diğerlerinde email color yazıyor bu boyalar direkt uygulamaya uygun mu?

Maketçilik

plastik kutudaki su bazlı, metal kutudakiler tiner bazlı boyalar.. bunları beraber kullanma, ya su yada tiner bazlı kullan.. direk uyguluyorsun, yapacağın şey maketi önce yıkayıp kuruduktan sonra boyamak.. onlarla alakalı detaylı bilgi vermiştim, konunun ilk sayfalarında bulabilirsin
  • Evet malesef d&r daki elemanların yardımı kutu üzerindeki bilgileri size okumakla sınırlı. Fazladan hiçbir bilgi vermiyolarlar.

@Wolf-Eye ın da dediği gibi email color yazanlar enamel oldukları için tiner kullanman gerekecek. Bunları artık almışsın, yapacak bişey yok ama bundan sonra su bazlı boyalarla devam etmen senin için daha iyi olur.

Boyalar konusunda hobi marketlerden ya da online alışverişi kullanırsan hem aradığını daha rahat bulursun hem de daha önce bahsettiğim gibi tek bir markaya bağlı kalmazsın.
  • Pekala anladım yardımlarınız için teşekkür ederim fakat boya seçeneği çokta geniş sayılmaz daha doğru pek güncel değildi reyonda.. Yani zaten merak duyan kaç kişi var ki diye düşünülüyordur muhtemelen.. Buna da şükür mü diyelim ne diyelim.. Bugün vaktim olursa başka yerler gezerim olmadı hafta sonu bakarım revell'in zımparasını da bulamadım zaten.. Olmuşken tam olsun uydurma kaydırma şeyler içime sinmiyor pek Birleşime ve boyaya başladığımda tekrar paylaşım yapacağım tekrar sağolun..

Kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende başlamak istiyorum ama fırça ile kötü olcagından eminim ne kadarda olsa airbrush zevkini vermezz bunun için sprey boyaları nerden bulcam bunlar normal spreymi yoksa gene onlara özel prey boya varmı hiç bir yerde bulamadım.
  • boya aynı boya sadece püskürtmek için makineyi kullanıyorsun. yanılmıyorsam boyayı bir hazneye yerleştiriliyor. trulli kullanıyor o daha iyi bilir gerçi
  • Klavuz Kargaa K kullanıcısına yanıt
    sprey boyalar maketleri satın aldığın yerlerde bulunur genelde
  • quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

sprey boyalar maketleri satın aldığın yerlerde bulunur genelde

İnternettede bulamadım şimdi fırça kötü olur ne kadarda olsa spreyde aynı airbrush gibi kendini belli eder bunllarla başlasam daha iyi degilmi ? ufak detaylar gene fırça ile hallederim.
  • Klavuz Kargaa K kullanıcısına yanıt
    sprey olur tabi ama air brush cok farklı bir olay.. hem cok masraflı (makinanın fiyatı 500-600TL) hemde kullanmak icin el alıskanlıgı lazım.. profosyonel isi yani
  • quote:

sprey olur tabi ama air brush cok farklı bir olay.. hem cok masraflı (makinanın fiyatı 500-600TL) hemde kullanmak icin el alıskanlıgı lazım.. profosyonel isi yani

dr baktım sprey falan yok satılmıyor.Airbrush profesyonel onu almak için şuanda param yok zaten ama fırça ilede gördüklerim pek güzel olmuyo saglam boyayan yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klavuz Kargaa

quote:

dr baktım sprey falan yok satılmıyor.Airbrush profesyonel onu almak için şuanda param yok zaten ama fırça ilede gördüklerim pek güzel olmuyo saglam boyayan yok.

Aradığın şey şunlar heralde ama tükenmiş.. internette

• quote:

Orijinalden alıntı: Klavuz Kargaa

quote:

Evet airbrush masraflı bi olay, en azından ilk alımda ama daha sonra neredeyse hiç masrafı yok. Maketçiliğe devam edilecekse düşünülebilir. Ama uygulama konsunda o kadar korkmayın. Birkaç denemeden sonra aleti kullanmayı, hangi uzaklıktan ne kadar sıkmak gerektiğini rahatlıkla öğreniyosunuz. En önemli nokta boyayı inceltme mevzuu ki zaten aynı durum fırça ile boyarken de geçerli.

Fırça izleri için de , eğer boyayı iyi bir şekilde inceltirseniz ve sabırlı bir şekilde birkaç kat sürerseniz en aza indirmiş olursunuz. Modelin dibine girmediğiniz sürece de belli olmaz. Airbrush en iyi yanı büyük parçaların boyanmasında gösterdiği başarı. Zaten ben de ufak parçaları fırça ile büyük parçaları airbrush ile boyuyorum.

Sprey boyaları hobi marketlerde bulabilirsiniz, d&r da bulamazsınız. Gitti gidiyor da falan da oluyor arada bir.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.