Şimdi Ara

Mahallemize fiber altyapı nasıl gelir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim modemim yok ve adresimi kontrol ettiğim zaman 100 mb a kadar net alabiliyormuşum..

sizce hangi operatörü almalıyım ?

birde fiber altyapı gelmesi için ne yapmalıyız ?

Teşekkür ediyorum okuyana ve cevap yazana..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hage84 -- 2 Nisan 2025; 21:59:2 >

• www.turk.net
    GigaFiber İstiyorum- Fiber Altyapı - TurkNet
    https://www.turk.net/gigafiber-istiyorum
  • hage84 H kullanıcısına yanıt
    Kaldığınız yerde internet altyapısı var mı

Eğer yoksa altyapı sorgulamada 100 mbps hız çıkmaması lazımdı.

Binada oturuyorsanız binanızın girişinde internet kutusu var mı

Kutu varsa VDSL internet için Türk Telekom'a başvurun ya da bir internet işinden anlayan bir elektrikçi çağırın
    bağlantınız için bina içi internet kablosu tesisatını kontrol etsin, bina girişindeki internet kutusundan dairenize giden herhangi bir bakır kablo bağlantısı yoksa, yeni bir hat çeksin 2 ucuna da Rj45 Jack başlık taksın ondan sonra istediğiniz bir firmadan internetinizi bu bağlatabilirsiniz fakat ilk kurulum olduğu için taahhütsüz firmalar ilk bağlantı ücreti alıyorlar yaklaşık 700-800-900 TL firmadan firmaya değişiyor 2-3 taksitte bu ücreti sizden alıyorlar.

Taahhütlü sözleşme yapsanız bile ilk kurulum masraflarını aylık ücretinizi ekleyip tek bir fiyat veriyorlar.
    (Fatura detayında yazar)

Ben de 3 yıl önce Vodafone net kullandım, benden önce abim aynı evde başka bir firma ile internet kullanıyordu evden taşındı port boşa düştü, o zaman eve internet bağlantısı için başvurduğumda sıfırdan kurulum yaptılar, evin içinde kablo olmasına rağmen kurulum için gelen adam evin içindeki internet kablosu eski dedi yenisini taktı, zaten bina girişindeki internet kutusunda bağlantı vardı.

Her ay kesilen faturalarda kurulum ücretini 24 aylık taahhüt boyunca aylık olarak benden almışlardı.

Bu durumda elektrikçiye gidip masraf yapmak anlamsız oluyor, o halde türk Telekom ile ilk kurulumunuzu taahhütsüz yapıp 3 ay orda kaldıktan sonra başka bir firmaya da geçebilirsiniz.

İlk kurulum ücretini almalarının sebebi Türk telekomun port tahsis ücreti ve devletin KDV ÖTV almasından kaynaklanıyor.

Benim bildiklerim bu kadar, başka bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet

tuketicisikayet.btk.gov.tr üzerinden de işletmeci seçip fiber talebi iletebilirsiniz

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • bu fiber alt yapı ile hangi kurum ilgileniyor ??

• Tşk ederim sayglar ..

Rica ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiber gelince VDSL kalkar mı ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bir konu daha danışmak istiyorum ...

herhangi bir operatör kullansamda tt nete mi başvuru yapmalıyım fiber altyapı için ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hage84 -- 5 Nisan 2025; 1:0:3 >

Evet başvuru yapmanızda bir engel yoktur lakin elbette takdir ilgili işletmeciye aittir

• şöyle oluyormuş ttnet genel müdürlüğe gittim bizim oraya fiber ne zaman gelir ,nasıl gelir ,ne yapmalıyız dedim.

gişe hemen başvurumu yetkili yere yolladı.1 saat geçmeden beni telefon ile aradılar..

yıllık planlama ile sene başı liste yapılıyormuş o listeye dayanaraktan işlem yapılıyormuş.bana 2 3 ay icerisinde yapılacak denildi lsitede var denildi..en gec 3 ay icerisinde yapılmazsa buraya yazıcam..şimdi beklemem gerek...

• Açık kapıya yaklaşık 2 ay önce başvuru yapmıştım. Birkaç hafta önce böyle cevap geldi. Ne kadar sürer altyapı işlemi?

Sayın Yetkili.. Telekom Müdürlüğümüz hizmet sahası Nevşehir ili Avanos ilçesi .... lokasyonunda DSL altyapımız mevcuttur. Fiber planlaması 2025 yatırım planlamasındadır. Bilgilerinize sunar, Türk Telekoma gösterdiğiniz ilgiye teşekkür eder, düşünce ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızdan mutluluk duyarız.

• Ben bu taleplerin, dilekçeleri ciddiye aldıklarını inanmıyorum. Tam 5 yıl önce imza imza toplayıp gigafiber için başvuru yapmıştım. Ki merkezi bi yerde oturuyorum ona rağmen gitmişler dağ kenarlarında öğrencilerin yaşadıkları yerde çalışma yapmışlar. Bölgemde 10 yıldır SOL diktatörlüğü var, SOL'dan başka kimse kazı çakamıyor fiber için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.