Şimdi Ara

Magnat LZR 540 kulaklık 177 tl (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
4
Favori
5.777
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Haberler iyi.. Kulaklığı 24 saatten fazladır çalıştırıyorum ve artık hiç şaşırmadığım olumlu anlamdaki gelişimine şahit oldum bir kere daha. Sesin soğukluğu gitti artık soğuk ve kuru gibi tanımların yerini ılık ve yumuşak kelimeleri alabilir. Tizlerin köşeli ve sert sunumu da değişti ve yumuşadı. Tabi ki frekans bandında bir değişiklik yok. Bass ağırlıklı ve tizlerin de bir kademe geride çaldığı bir kulaklık. Ancak midler çok başarılı, özellikle alt midler.. Vokal ve birçok enstrumanın ağırlık kazandığı üst ve orta midler ise tizler gibi bir miktar geride. Ancak desteklenen tüm frekans bandındaki reproduction'ı oldukça iyi. Yani bu kulaklık flat değil ama ses kalitesi iyi olan bir kulaklık. Bulunduğu fiyat aralığındaki diğer kulaklıklara göre kendi kişisel puanlamam şöyle;

    Bass: 7.5

    Alt mid (200hz ile 500hz aralığı olarak tanımlıyorum): 8

    Üst ve orta mid (500hz ile 8khz aralığı): 7.0

    Tiz: 6.5

    Sahne ya da stereo imaj: 6 ( Bu konuda da biraz zayıf ancak başarılı reproduction ile birlikte enstruman ayrımı konusunda da iyi iş çıkardığı için sizi üzmüyor.)

    Yukarıda bir arkadaş beoplay h3'ün linkini paylaşıp önermiş. Dinlemiş değilim ve merak ettim açıkçası ancak yorumlara baktığımda kiminin tizlerinin patladığına kiminin de tizlerinin yeterli olmadığına dair söylemleri kulaklığın sibilance problemi olduğunu düşündürüyor. Yani tizlerde belli frekansların peak yapması durumu. Tizleri yeterli olmadığı halde belli frekansların peak yapması tizlerde patlama şeklinde dile getirilmiş. Büyük ihtimalle sibilance var ve bu daha önce de bahsettiğim gibi çok rahatsız eden ve kulağa zarar veren bir şey. Bütün kriterlerde 10 puan alabilen ama ciddi sibilance problemi olan bir kulaklık da dinlenebilir değildir. Bu konuya dikkat edin.

    Bu kulaklığın ise sibilance problemi çok düşük olduğundan konforlu bir dinleyiş sunuyor. Ancak benim bass ağırlıklı kulaklıkları çok sevmeyişimden dolayı tercih etmeyeceğim bir kulaklık. Bence fiyatına göre iyi bir kulaklık ve rahatlıkla herkese tavsiye edebilirim. Mikrofon konusunu incelemeye dahil etmedim çünkü sadece konuşma sesini belli bir netlikte alabilen minik mikrofonların neredeyse hepsi bu işin üstesinden geliyordur herhalde. Çok kötü olanları dışında sesinizi net bir şekilde alacağını varsayıyorum.

    Kulaklığın burn-in sürecini tamamlaması minimum bir haftayı bulabilir ve değişkenlik göstermekle birlikte bazı cihazlar için bu süre daha da uzun olabiliyor. Dolayısıyla biraz daha iyileşme söz konusu olacaktır. Benzer fiyat aralığında rekabet edebilecek başka bir çok kulaklık olduğundan ve birçoğunu deneme fırsatım olmadığından sadece bu başlık altında çok detaylı olmayan kısa incelemem neticesinde kulaklığın f/p oranı yüksek bir ürün olduğunu dile getirmiş oldum. Daha detaylı bir kıyaslama yapma imkanım olursa forumda ilgili konu başlığı altında inceleme paylaşabilirim. Şimdilik gerek görmüyorum.

    Kulaklığı almış olan arkadaşlar hemen hüküm vermeden önce dediğim gibi kulaklığı uzun bir süre ortanın biraz üstü ses yüksekliğinde çalıştırsınlar. Başka kulaklıklar ile kıyaslama yapma imkanı olanlar da görüşlerini paylaşsınlar. Beraberce f/p oranları yüksek ürünleri tespit edelim.




  • Lucidbit kullanıcısına yanıt
    hocam kulaklığı almayı düşünüyorum ama kararsızım siz daha önce hangi kulaklıkları dinlediniz, onlar ile kıyaslar mısınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sekodemo kullanıcısına yanıt
    Ben de var ses olarak aslında orta kalite bir kulaklık, alideki kz veya awei lerden bir üstğnlüğü yok, yanlış hatırlamıyorsam lg nin bir modelinin kutusunda bu kulaklık veriliyordu, o fiyat verirlir mi vermem, çinde 4-15 usd aralığında benzer ses çok kulaklık var, ben de onlar da var...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theonur07

    hocam kulaklığı almayı düşünüyorum ama kararsızım siz daha önce hangi kulaklıkları dinlediniz, onlar ile kıyaslar mısınız?
    Kullandığım kulaklıklardan bahsettim. Kulaklık hakkında da görüşlerimi paylaştım. Alıp almamak sizin tercihiniz. Fiyatına göre iyi bir kulaklık bence. Eskiden cx 300 kullanıyordum ancak çok uzun zaman önceydi bu yüzden yanımda olmadan kıyaslamak doğru değil. Üstelik yeni versiyonları piyasada ve seslerini bilmiyorum. Tabi daha pahalı bir kulaklık cx 300. Hatırladığım kadarıyla sesi güzel olsa da sibilance problemi vardı ciddi düzeyde ve tiz karakterli bir kulaklıktı. Bir ara audio technica kullandım ama kısa bir süre kullandıktan sonra bir arkadaşıma vermiştim. Onda da hiç bass yoktu doğru düzgün. Ama midleri ve tizleri çok temizdi. Ve yine bir miktar sibilance vardı. Bence 177 tl gibi bir fiyat aralığında sibilance problemi olmayan orta/üst seviye kulaklık alternatifi çok yok gibi. Çin malı kulaklıklarının en iyilerinden olan vsonic gibi bir markanın üst serilerinden gr01 modelini kullandım ancak bu kadar pahalı bir kulaklık bile sorunlu ve düşük kaliteli çıkıyorsa ucuz çin malı kulaklıklarından uzak durmakta fayda var bence. Yani fiyat araştırması yaparsanız çok da alternatif yok. Yok derken bu fiyata alacağınız bir jbl veya sony ya da başka bir kulaklık bir iki kriterde ön plana çıkabilirse de (mesela tizleri daha iyi olabilir, sahne daha iyi olabilir vs.) genelde sibilance problemleri nedeniyle kullanışlı olmuyorlar. Ben özellikle bu konuya vurgu yapıyorum. Kulaklarınız değerlidir.

    Almadan önce kendinize şunu sorun. Bass ağırlıklı bir kulaklıktan hoşlanır mısınız? Tiz karakterli olmayan sahnesi orta düzey bass ağırlıklı ama mid performansı iyi olan ve sibilance problemi çok düşük düzeyde olan bir kulaklık bu. Karar sizin.




  • Lucidbit kullanıcısına yanıt
    Hocam bassları insanı kudurtacak kulaklık tavsiyeniz var mı? Maksimum 350tl ye kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.hepsiburada.com/sony-mdr-xb50ap-ekstra-bas-mikrofonlu-kulaklik-p-HBV000005U179?magaza=evonline 147 tl



    mediamarkt da 1 kaç gün önce benzer fiyata satmisti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lucidbit kullanıcısına yanıt
    hocam ben 3 gündür kullanıyorum kulaklığı özetle beklentilerimi karşıladı. burn in olayı bana pek mantıklı gelmiyor ama burn in sürecini ve sonucunu merak ettim.
  • Arkadaşlar bu kulaklığın ses yalıtımı nasıl? Bu fiyatlara noise cancelling özelliği olan kulak içi kulaklık bulma ihtimalimiz var mıdır?
  • Ses yalıtımı başarılı. Bence noise cancelling özellikli kulaklığa ihtiyaç bırakmayabilir. Tabi beklentilerinizi bilmiyorum. Çok gürültülü bir ortamda deneme yapmadım ama normal yolda yürürken müziğe adapte olmayı zorlaştıracak kadar bir etraf gürültüsü söz konusu değil hatta dikkat etmek bile gerekiyor biraz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bang olufsen h3 modeli neden ucuza satiliyor Türkiye de bilgisi olan varmi?Yurtdisinda 100$ dolar civarındaa

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kulaklık alınır mı sizce ya da benzer fiyata ne alınabilir? 11.11 beklemeyi düşünüyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lucidbit kullanıcısına yanıt
    Apple earpods'a kiyasla nasil hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://urun.n11.com/kulaklik/magnat-lzr-580s-kulaklik-gri-yesil-P89026021

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SsCoulson kullanıcısına yanıt
    LG telefonun promosyonundan kalan kulaklıklar diğer h3 lerden tek farkı taşıma kılıfı olarak bir kesesi var

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanicisina fiyatini soran birine kulakligin 177 tl olduguna inandirmak icin 3 kur da ikna ve motivasyon dersi almak gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.