Şimdi Ara

Magnat 2002 mi yoksa Dali Lektor 8 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aklımda Heco victa prime 702 kule hoparlörler vardı ve bugün ilk defa media marktta deneme imkanım oldu.

Heco ların yanında Dali lektor 8 ler vardı ve Lektor 8'ler Heco'lara göre devasal büyüklükteydi ve daha dinlemeden gönlüm Lektör 8'e kaydı

neyse yetkili kişiden rica ettim ve ilk önce Lektör 8 leri bağladık.O kadar büyük alanda ve sesli ortamda son seste ilgili kişi ile bağırarak konuşturacak kadar ses çıkartıyordu ve basslar çok doyurucu idi.

Ardından Heco 702'lere geçtik ve aynı ses seviyesinde bass sesleri biraz patlamış gibi ses farkını hissettirdi.

sonuç olarak Heco ların yanında kesinlikle Lektor 8'i tercih ettim ama sizlere sormadanda hareket etmek istemedim.Kafamda iyice yer edindi ve içimede sindiler.O kadar geniş alanda bu ses seviyesini verebiliyorsa evde tamamen bir canavar olmuş olacak diye düşünüyorum.

bunun yanında birde Magnat 2002 serisi var bunları test etme fırsatım hatta görme fırsatım bile olmadı.Teknik bilgilere göre Dali'lerin mid lerinden daha büyük (Lektor 8 mid 12.7 cm, Magnat mid 16cm) bu tabiki bir avantajdır düşüüncesindeyim bu konuda sizin görüşleriniz nedir?

Lektor 8 mi Magnat 2002 mi?

kullanacağım amfi Pioneer Vsx-921

• Spirit_Rises kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam lektör 8 i beğenmişsin alabilirsin magnat ise daha fazla alt frekanslara inebiliyor ayrıca hassasiyeti daha yüksek fark olarak ses olarak bir şey diyemem dinlemek lazım kağıt üstünde böyle gerçekte nasıldır bilemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: des_955

merhaba hocam lektör 8 i beğenmişsin alabilirsin magnat ise daha fazla alt frekanslara inebiliyor ayrıca hassasiyeti daha yüksek fark olarak ses olarak bir şey diyemem dinlemek lazım kağıt üstünde böyle gerçekte nasıldır bilemiyorum

Hocam peki sahip oldugum amfi vsx 921 bu hoparlorler icin uygun mudur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Merhaba hocam uygun sürebilirsin sorun olmaz

• herkesin tercihi farklıdır.bana iyi gelen başkasına kötü gelebilir.benim tercihim lektor ile kıyasladıgınızda bunun altını çiziyorum yani dali ikon deseydin ikon derdim ama lektor ile kıyaslarsan ben heco derim veya magnat 2002 derim.şahsi gorusumdur.
  • Arkadaşa katılıyorum herkesin kulağı müzik zevki farklıdır.Lektörler geniş hacimli basları derinden veren bir hoparlördür.Ama orta ses ve tizleride gayet başarılıdır.Ayrıca kullandığı malzeme kalitesi işçiliği olsun oldukça kaliteli bir üründür.İki hoparlörü yanyana koyunca bile bunu görebilirsiniz.Pioneer ilede iyi uyum sağlar.Ses olarak hoşunuza gittiyse zaten alabileceğiniz evladiyelik bir hoparlördür.
    Hoparlör işi kesinlikle dinlemeden alınmamalı ve Mediamarkt gibi bir ortamda sağlıklı bir şekilde dinlemiş olamazsınız.
    Herkes Heco 702 yi beğenir ben de sizin gibi dinledikten sonra Magnat 2000 leri tercih ettim.
    Bayadır araştırıyorsunuz hepsini görüp dinlemeden almayın içinize sinsin aklınızda hiçbir şey kalmasın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaferaxu

Hoparlör işi kesinlikle dinlemeden alınmamalı ve Mediamarkt gibi bir ortamda sağlıklı bir şekilde dinlemiş olamazsınız.
    Herkes Heco 702 yi beğenir ben de sizin gibi dinledikten sonra Magnat 2000 leri tercih ettim.
    Bayadır araştırıyorsunuz hepsini görüp dinlemeden almayın içinize sinsin aklınızda hiçbir şey kalmasın.

hocam şimdi Heco 702 önerilerine istinaden biraz ön yargılı gitmiştim yani Heco olsa bulabilirsem süper vs diye.Tabi lektor 8 falan gormemıstım boyut olarak daha once yanındaki bu devasa şey nedir diye bakınca gönlüm direk lektor'e kaydı.ilk olarakta lektor'u dınlettı calısan arkadas tabi o bassları duyduktan sonra heco'ya gecince aynı ses seviyesinde bassların biraz patlak verdiğini rahatça algılayabildim.Ben ki bu işten hiç anlamayandan az cok sey bilen bir adam olarak aradaki farkı anlayabildim.

bunun getirisinde aklımdan heco'yu sildim en azından 702 modelini.şimdi düşünürkende geriye aynı ayarda (kendimce yorumluyorum) Magnat 2002 ler kaldı.Magnat'ından Midleri Lektorlerden daha büyük oldugundan Magnat'a daha sıcak bakıyorum..Ama istanbulda magnatı dinleyebileceğim bir yer de bilmiyorum.Var mıdır?

kafamda da kararımı verdikten sonra acaba Pioneer Vsx-921 modeli Lektor 8'i yada Magnat 2002 modelini uyumlu bir şekilde sürebilr mi sorusu oluştur??

Yukarıda des_955 arkadaşımız uyumludur sürebilirsin demiş.Kendisine güveniyoorum ,ne zaman soru sorsam cevao arasım sürekli yardımcı oldu tekrardan teşekkürler.Ayrıca burada yorumunu eksik etmeyenlerede teşekkürlerimi sunarım.

yalnız vsx-921 magnat ve lektor'u surebilir mi sorusu için biraz daha fazla cevaba ihtiyacım var cunku Gsa'dan Orhan Bey ile Heco primelar için fiyat alırken Magnat 2002 sordugumda vsx-921 ile tam srülemeyeceğini uyumlu olmadıgını belırtmıstı.Kaldırmaz vs gibi bi laf etti.Bu konusmadan sonra kafamda soru işaretleri oldu bu yüzden daha fazla cevaba ihtiyacım var bu konuda.

lektor 8 yada magnat 2002 şuanda hangisni alırsam alayım elimdeki 8 senelik Jamo E 350 lerden iyi olacağı kesindir sanırım

merhaba hocam şimdi aslında kafanı karıştırmak gibi olmasın ama atladığın bazı hususlar var mesala dinlediğin amfi neydi stereo mu avr mi çünkü hoparlör amfi uyumu var daliler pio ile uyumludur belki heco bağlandığı avr veya amfiyi sevmemiştir ayrıca ayar konum müzik meselesi vb. sürme konusu ise şöyle 921 ne heconun ne magnatın ne dalinin tam hakkını veremez bu sadece magnata özel bir durum değil ama şu var hiçte bağlanıp dinlenmeyecek değil tam performanslı son ses seviyelerinde sürekli kullanmayacaksan sorun olmaz yani anlayacağın elindeki ile sürebilirsin daha fazla performans istersen değişim gerekir ayrıca bana sorarsan ben hecoyu veya magnatı alırdım bu arada mm ye gidersen dinleme yaparken avr veya amfi ise o arkadaşa söyle amfiyi direct moduna veya pure direct moduna alsın bu şekilde daha rahat seçim yaparsın tabi dediğim gibi dinlediğin amfi ve ordaki ayar konum ve en önemli aynı müzikte aynı ses seviyesinde ve aynı ses ayarlarında dinlemeye çok dikkat et

Valla hocam aynı kafadayız hem ses hem görüntü istiyoruz hoparlörlerde
    Magnat çok görsel olmasa da heybetli bir yapıda ama tanesi 23 kg geliyor, sağa sola çekmeye çalışınca güç istiyor.
    Dinlediğiniz Heco larda sorun vardı galiba Heco tertemiz pırıl pırıl bir ses veriyor bence ama ben tok ses veren hop. tercih ettim heybetinin de etkisi oldu tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: des_955

merhaba hocam şimdi aslında kafanı karıştırmak gibi olmasın ama atladığın bazı hususlar var mesala dinlediğin amfi neydi stereo mu avr mi çünkü hoparlör amfi uyumu var daliler pio ile uyumludur belki heco bağlandığı avr veya amfiyi sevmemiştir ayrıca ayar konum müzik meselesi vb. sürme konusu ise şöyle 921 ne heconun ne magnatın ne dalinin tam hakkını veremez bu sadece magnata özel bir durum değil ama şu var hiçte bağlanıp dinlenmeyecek değil tam performanslı son ses seviyelerinde sürekli kullanmayacaksan sorun olmaz yani anlayacağın elindeki ile sürebilirsin daha fazla performans istersen değişim gerekir ayrıca bana sorarsan ben hecoyu veya magnatı alırdım bu arada mm ye gidersen dinleme yaparken avr veya amfi ise o arkadaşa söyle amfiyi direct moduna veya pure direct moduna alsın bu şekilde daha rahat seçim yaparsın tabi dediğim gibi dinlediğin amfi ve ordaki ayar konum ve en önemli aynı müzikte aynı ses seviyesinde ve aynı ses ayarlarında dinlemeye çok dikkat et

hocam simdi 921 tam hakkınızı veremez derken stereo amfi olmadıgı ıcın mı boyle bır sey soledın yoksa tam hakkını vermek için 5-6 mılyarlık avr mı gerekır?

elamanın bagladıgı amfı 7500tl lik yamaha idi ama modelını bılmıyorum stereo modunda ıdı ekranda ole yazıyordu en azından.elimde 921 oldugunu soledım en azından buna yakın bır ses alabılecegımı belırttı.

sahsen o sesı duyup eve gelıp 921 e baglasam aradakı farkı anlarmıyım bılemıyorum yanı ole cok anlamıyorum bu ıslerden

merhaba hocam tam hakkı meselesi beklenti işi diyebilirim onu deneyeceksin sonra duruma göre bakarsın kendin yamaha ile heconun bence uyumsuz olmuşlar ondan öyle bir ses aldığın kanısına vardım valla karar senin ben fikirlerimi belirttim dinleyecek kullanacak olan sensin
    Valla ilginç olmuş. Ben de tam tersine dalileri boğuk ve donuk bulmuştum. Heco'lar daha temiz ve daha net gelmişti.

Bunun dışında bugün Marmara forum media Markt'ta kahverengi Heco Music Colors 800 kule hoparlör gördüm. Hoparlör gerçekten çok şık hoparlörler. Fiyatı da 2220 tl idi. Başka Heco görmedim. Bunlar da yeni gelmiş sanırım. En son 1-2 ay önce uğradığımda yoktu.

Herneyse bu hecolar Yamaha stereo amfi ile çalıyordu. Yalnız yamaha ile biraz tiz çaldığını hissettim. Gerçi sadece 1dk kadar önünde durabildim ve ayarlar nasıldı bilmiyorum ama sanki daha önce harman kardon ile dinlediğime göre daha vasattı. HK ile 2-3 farklı zamanda dinlediğim ve çok hoşuma giden hoparlör, bugün hiç öyle bir etki bırakmadı.

Burada sağlıklı karşılaştırma yapmak adına eğer imkanınız varsa, kendi Pioneer AVR'nizi götürüp birebir test edin. Çünkü başka bir cihaz ile dinlediğinizde tamamen farklı sonuçlar çıkabiliyor. Sonuçta 1500-2000tl verip alacağınız bir ürün ve sonradan pişman olmamak adına mutlaka kendi AVR'niz ile deneyin derim.

Ayrıca Heco 702'yi hangi mağazada ve kaç liraya bulmuştunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Valla ilginç olmuş. Ben de tam tersine dalileri boğuk ve donuk bulmuştum. Heco'lar daha temiz ve daha net gelmişti.

Bunun dışında bugün Marmara forum media Markt'ta kahverengi Heco Music Colors 800 kule hoparlör gördüm. Hoparlör gerçekten çok şık hoparlörler. Fiyatı da 2220 tl idi. Başka Heco görmedim. Bunlar da yeni gelmiş sanırım. En son 1-2 ay önce uğradığımda yoktu.

Herneyse bu hecolar Yamaha stereo amfi ile çalıyordu. Yalnız yamaha ile biraz tiz çaldığını hissettim. Gerçi sadece 1dk kadar önünde durabildim ve ayarlar nasıldı bilmiyorum ama sanki daha önce harman kardon ile dinlediğime göre daha vasattı. HK ile 2-3 farklı zamanda dinlediğim ve çok hoşuma giden hoparlör, bugün hiç öyle bir etki bırakmadı.

Burada sağlıklı karşılaştırma yapmak adına eğer imkanınız varsa, kendi Pioneer AVR'nizi götürüp birebir test edin. Çünkü başka bir cihaz ile dinlediğinizde tamamen farklı sonuçlar çıkabiliyor. Sonuçta 1500-2000tl verip alacağınız bir ürün ve sonradan pişman olmamak adına mutlaka kendi AVR'niz ile deneyin derim.

Ayrıca Heco 702'yi hangi mağazada ve kaç liraya bulmuştunuz?

Beylikduzu medi marktta 1800tl cektiler hocam.marmara forumda gecen hafta eleman 1600tl yada 1500tl olur dedi

• Ankara Media Marktlarda hi-fi ürünleri satılıyor mu? Magnat ve heco vs. Gibi . 11 yıllık jamo e 350 kullanıcısıyım. Hoparlörleri değiştirmek istiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhendis1969 -- 31 Mayıs 2015; 12:20:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spirit_Rises

arkadaşlar merhaba

aklımda Heco victa prime 702 kule hoparlörler vardı ve bugün ilk defa media marktta deneme imkanım oldu.

Heco ların yanında Dali lektor 8 ler vardı ve Lektor 8'ler Heco'lara göre devasal büyüklükteydi ve daha dinlemeden gönlüm Lektör 8'e kaydı

neyse yetkili kişiden rica ettim ve ilk önce Lektör 8 leri bağladık.O kadar büyük alanda ve sesli ortamda son seste ilgili kişi ile bağırarak konuşturacak kadar ses çıkartıyordu ve basslar çok doyurucu idi.

Ardından Heco 702'lere geçtik ve aynı ses seviyesinde bass sesleri biraz patlamış gibi ses farkını hissettirdi.

sonuç olarak Heco ların yanında kesinlikle Lektor 8'i tercih ettim ama sizlere sormadanda hareket etmek istemedim.Kafamda iyice yer edindi ve içimede sindiler.O kadar geniş alanda bu ses seviyesini verebiliyorsa evde tamamen bir canavar olmuş olacak diye düşünüyorum.

bunun yanında birde Magnat 2002 serisi var bunları test etme fırsatım hatta görme fırsatım bile olmadı.Teknik bilgilere göre Dali'lerin mid lerinden daha büyük (Lektor 8 mid 12.7 cm, Magnat mid 16cm) bu tabiki bir avantajdır düşüüncesindeyim bu konuda sizin görüşleriniz nedir?

Lektor 8 mi Magnat 2002 mi?

kullanacağım amfi Pioneer Vsx-921

ilk sistemimi kurmak için bende araştırma aşamasındayım, her zaman olduğu gibi yine sizlerin sayesinde hiç bilgim ve fikrim olmayan bir konu hakkında azıcıkta olsa bilgilendim.Öncelikle tüm paylaşımlarınız için herkese teşekkür ederim...

bendeki durumu özetlersem 28 m2 salon için film seyrederken kaliteli ses almak asıl amaç ,
    tüm okuduklarım sonrası kafamda oluşan

1 .DALİ LEKTOR 8 ... LEKTOR 2 (RAF) ... LEKTOR LCR CENTER .... 3220 TL
    2. DALİ LEKTOR 6 ... LEKTOR 2 (RAF) ... LEKTOR LCR CENTER .... 2530 TL

genelde önerilen magnat için aynı sitede bile fiyatlar arasında uçurum var yeni model 1002 eski modelin iki katı fiyatlı..

anlayacağınız bu noktada yardımınıza ihtiyacım var...

DALİ (lektor 6 -- lektor 8) mi yoksa MAGNAT (1002 -- 2002) Mİ ???

apartman dairesi için hem kaliteli ses almak hemde bunu mümkün olan en uygun fiyat ile sağlamak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.