arkadaşlar magic pen. le ap nin farkı nedir tam olarak ayrıntılı bi şekilde açıklayabilir misiniz?
Magic Pen senin ability powera dayalı büyü hasarlarının artmasını sağlar . Karşı tarafın magic saldırılara karşı dayanıklılığını kırmaya yarar . Ability power ise büyülerinin hasar gücünü artırır . Yani Magic Pen karşı tarafa etki ederken Ability Power doğrudan senin gücüne etki eder .
çok teşekkür ederim.peki örneğin karthusla oynuyorum ve 700 ap yaptım son item ssizce magic pen mi olmalı yoksa ap mi? ya da ap yerine full pen mi çekmeliyim nasıl olmalı ?
oyun ici magic pen icin
sorcerer boots + void staff yeterlidir.
MP ile ilgili ufak bir tüyo : ap ratio'su fazla olan karakterlere ap az olanlara mp kullanırsan daha faydalı olur . Yani eger karakterin diyelimki ultisinin ap ratio'su 1.2 ona ap kullanmak daha mantıklı fakat ap ratio düsükse aldıgınız ap ler cokta işe yaramıyacak. Rune dizerkende buna gore dizersen hep faydasını gorursun . Düşük ratio'ya mp yüksek ratio'ya ap
Ratio'ya nerden bakılıyor acaba ?
quote:
Orijinalden alıntı: CookieMonster
MP ile ilgili ufak bir tüyo : ap ratio'su fazla olan karakterlere ap az olanlara mp kullanırsan daha faydalı olur . Yani eger karakterin diyelimki ultisinin ap ratio'su 1.2 ona ap kullanmak daha mantıklı fakat ap ratio düsükse aldıgınız ap ler cokta işe yaramıyacak. Rune dizerkende buna gore dizersen hep faydasını gorursun . Düşük ratio'ya mp yüksek ratio'ya ap
peki karthusa ne gibi bir build önerirsiniz acaba? mag pen mi ap mi?
Bi tane void staff çık yeter oyun sonuna doğru
Kartjus için 5 tane archangle 1 tane rabaddon (isimleri karışıtırıyor olabilirim) 1000 ap'ı geçersin
Karthus için Mejai de iyi olabilir bence. Ama late gamede satar stack kasamazsa.
quote:
Orijinalden alıntı: varbax26
quote:
Orijinalden alıntı: CookieMonster
magic penetration bot,rylai,archangel,zhonya,abysal specter,rabadon en çok kullandığım itemler bunların yanında void staff yada spell wamp girebilir
quote:
Orijinalden alıntı: synchro
Kartjus için 5 tane archangle 1 tane rabaddon (isimleri karışıtırıyor olabilirim) 1000 ap'ı geçersin
Bu dediğini hayatında kaç kere yaptın ?
Biraz uzun olacak
Magic pen sendeki magic pen'e göre karşı takıma yaptığın hasarlarda karşı takımdakilerin magic res'i düşürür. Ama bu sadece senin içindir. Yani sende diyelimki 20 magic pen var. Adamda da diyelim 30 magic res var. Senin skill de diyelimki 100 vuruyor. Adamın magic resi olduğu için sen adama 70 vurursun ama senin 20 magic pen'in olduğu için sen adama 90 vurursun. Ama sendeki magic pen sizin takımdaki herhangi biri için yarar sağlamıyor. Bir de %lik magic pen var. Masteriest'lerden %15 magic pen geliyor. Bu da demek oluyor ki 100 magic res 'li 85, 200 magic res'li birine 170 vurabilirsin. Ayrıca şöyle bir şey var oyun içinde void staff diye bir item var ve bu item sana %40 magic pen veriyor. Ama sanmaki sen bu itemi alınca %55 magic pen'în olacağını. Bunun formülü vardı da hatırlamıyorum şimdi ama %40 magic pen ile %15 magic pen'in toplamı sana %49 magic pen veriyor.
Kartus benim main champ'lerden biridir. Rune'larım kırmızılar magic pen, diğerleri full ap ama normal ap den level arttıkça artanlardan değil. Masteries'ler de zaten söylemeye gerek bile yok 9 0 21. Oyun başlangıcında Doran's Ring alıyorum ve 45 ap 9 magic pen ve %15 magic pen im oluyor. %15 masteries'lerden geliyor. Base'e geri döndüğüm zaman archangel staff için mana veya mana regen veren itemden alıyorum bir de bot alıyorum para kaldıysa da kırmızı pot alıyorum. Bundan sonra magic pen'li ayakkabıyı alınca zaten 29 + %15 magic pen olacak ve bunun ile yaklaşık 35 magic resistli bir adama magic resist'i 0 mış gibi vurabilirsin.Sonra Archangel staff al. Diğer itemleri ben karşıdaki takıma ve bizim takıma göre ayarlıyorum. Normalde bundan hemen sonra şapka alırım sonra void staff diye gider. Ama karşı takımda tank fazlaysa şapkadan önce void staff alırım ve magic pen 29 + %49 olur Bu arada zhonyas hourglas'ı almayı unutma. Genelde focus sen olursun ve sana dalacakları zaman da basarsın onu.
quote:
Orijinalden alıntı: erayyirik
quote:
Ya da yaptığın zaman toplamda kaç kere tek yedin ? Ben Karthus aldığım zaman forumdaki bir konuda gördüğüm üzere 1 kere denedim. Kill alma konusunda sorunsuz ama yaklaşık 20 kere öldüm. Karthus def bakımından zayıf bir champ zaten. Bu tür bir build iyice karşı takıma ekmek yapar.
quote:
Orijinalden alıntı: erayyirik
quote:
quote:
o kadarı bence gereksiz zaden karthus defans kötü adam yanına gelirse şansın yok
quote:
karthus a surekli bu build i yaparım tek ulti ile karsı teamden herkezın canı yarıya squish lere bazen tek atıor. ın onemli olan karsı tarafın adamından tek yemek deyil team fıght ı kazandırmak team le dolastıgın surece tek yeme gibi bi ihtimalin olmuyo o kadar ap ile kimse defile nin icine girmeye cesaret edemez ztn
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme