Şimdi Ara

## Mafya - Cosa Nostra hakkında bilgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  ## Mafya - Cosa Nostra hakkında bilgiler

Arkadaşlar bu konulara ilgisi olanlar vardır elbet benim gibi. İtalyan mafyasının amerikadaki faaliyetleri ile ilgili yıllardır araştırma yapmışımdır hep. Öncelikle belirteyim italya mafyası derken genelde Cosa Nostra üzerine yaptım bu araştırmaları. İtalyan mafyası sadece cosa nostradan oluşuyor gibi yanlış bi bilgi var. Cosa nostra'dan çok daha tehlikeli , eski geleneklere bağlı italyada faaliyet gösteren Camorra , Ndrangheta gibi mafyal yapılanmaları da var.

ama bu konuda daha çok cosa nostrayı anlatıcam. Tabiki hepsini bir mesaja sığdıramam bunların. Sıkmadan kısa kısa hep yazıcam buraya. Şimdilik ilk mesajı kısa tutuyorum takip etmek isteyenler görsün diye konuyu açtım. Ama söylemem gereken önemli birşey de var. Lütfen Türkiye'de mafya olduğu sanrısına kapılmayın arkadaşlar.

Kaldı ki mafya zaten sadece italyadaki suç örgütlerine denir. İsim olarak da yani. Konuya dönersek , Türkiye'deki mafya sanılan oluşumlar var ama bu yanlış. Ülkemizdeki yapılanmalarda italyanlar gibi bir hiyerarşi söz konusu değil. (Capo (kaptan), consigliere (danışman), asker) gibi.

Türkiyede ya aileden zengin , holding sahibi büyük patronların ihaleleri almak için tuttuğu paralı adamları vardır , ya devlet adına çalışan kişilerdir ( ki isim vermeye gerek yok biliyorsunuzdur) ya da kendilerine mafya diyen ufak çaplı çetelerdir. Otopark mafyası gibi. :))

Bazı yerlerde görüyorum Türk mafyası falan baya yazılıyor çiziliyor , dediğim gibi Türkiye'de kendine mafya diyen oluşumları , cosa nostrada olan 5 büyük aileyi bırakın , küçük bir New Jersey mafya ailesi bile direkt patronlarına suikast yapabilir. O derece bir fark var arada yani.

Bir de not ekleyeyim , şimdi gelip burada bazı arkadaşlar sen bişey bilmiyosun Türkiyede de büyük mafyalar vardı falan derlerse , örnek olarak falan Behçet cantürk'ü falan gösterirlerse diye yazayım baştan , o tip "baba"lar Türkiyede büyük güç sahibi olmuşlardı bir dönem evet , ama asla mafya değillerdi. Tek adamla yönetilen, aşiret ağasının , toprak ağasının "baba" olduğu ve etrafındaki herkesin de asker olduğu bir örgütlenmeye mafya denilmez arkadaşlar.

Gün içinde tekrar Türk Mafyası (!) , Cosa Nostra ile ilgili konularda yazıcam buraya. İlgisi olanlar takipte kalsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Captain.America -- 2 Şubat 2014; 9:40:01 >

• Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lucky Lucianonun resmini koysaydın.John Gotti çok sonra gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infidel_

Lucky Lucianonun resmini koysaydın.John Gotti çok sonra gelir

Luciano ile carlo gambino arasında kaldım ama gotti hayranlığım olduğu için ağır bastı hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.