Şimdi Ara

Maemo iyi bir işletim sistemimi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aranızda maemo kullanan, hakkında bilgisi olan vardır mutlaka. Kağıt üzerinde iyi gibi görünüyor ama bi görüşlerinizi alayım dedim. Nası iyimi maemo ?

• hangi telefon kullanıyor bu işletim sistemini?
  • N900
  • yaygın olmayan bu işletim sistemlerinde uygulama bulma zorluğu olur... yaygınlaşmadan bu tarz modellere yönelmek bence pek mantıklı değil
  • bencede uygulama vede yazılım açısından pek destek görmediği için pek tutulmadı...gerçi Türkiyeye satışı yok bu cihazın.Türkiyede bulunan cihazlar genelde dışardan getirilen cihazlar.Nokia nın garanti kapsamına girmiyor yani..ben en çok iphone un yazılımını beğeniyorum..tavsiyem odur..
  • Riskli sistem hem ilk hemde bilinmeyen olduğu için biraz zaman vermek lazım
  • Maemo artık yok. Bundan sonra MeeGo var. Devamı oluyor bir bakıma.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Telefonun İşletim Sistemi ne
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • n900 okulda bi kızda vardı güzel telefon linux değilmi işte? ben hem telefonu hem işletim sistemini tavsiye etmem uygulama yokki ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekoman245

n900 okulda bi kızda vardı güzel telefon linux değilmi işte? ben hem telefonu hem işletim sistemini tavsiye etmem uygulama yokki ..

+1
  • quote:

n900 okulda bi kızda vardı güzel telefon linux değilmi işte? ben hem telefonu hem işletim sistemini tavsiye etmem uygulama yokki ..

Nasıl bir çelişkidir...güzel telefon linux değil mi işte?
    Telefonu tavsiye etmem.

İşletim sistemini tavsiye etmeyin anladım da bir telefona hem güzel deyip hem tavsiye etmem diyeni ilk kez gördüm.

Bu arada daha Linux'un i'nin noktasını bilmeyenler için telefona destek yok, program yok, oyun yok.Bu telefonu ölü bilin, unutun.Linux bilenler için N900 sınırsız bilen biliyor zaten de bilmeyenler bilmeden çok atıp tutuyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: linux35

quote:

Telefonu tavsiye etmem.

İşletim sistemini tavsiye etmeyin anladım da bir telefona hem güzel deyip hem tavsiye etmem diyeni ilk kez gördüm.

Bu arada daha Linux'un i'nin noktasını bilmeyenler için telefona destek yok, program yok, oyun yok.Bu telefonu ölü bilin, unutun.Linux bilenler için N900 sınırsız bilen biliyor zaten de bilmeyenler bilmeden çok atıp tutuyorlar.

telefon güzel ama tavsiye edilicek gibi değil. yani çelişkili aslında .. kısacası iyi değil

• Maemo Devri Bitti Şimdi MeeGo Var.
  • Meego 2011den evvel gelmiyeceğine göre androide yönlendirelim arkadaşı :)
  • sizde android mi iphone os mi?
  • Android. Kısıtlama yok Android de.
  • androıd
  • quote:

Orijinalden alıntı: linux35

quote:

Telefonu tavsiye etmem.

geçen yaz amerikadaydım ve uzun bir araştırma sonucu nokia n900 telefonunu aldım.
    Linux'u tartışmaya kalksak ayrı bir konu olur.
    telefonun bir çok eksik özelliği olabilir ancak linux'un açık kaynak kodlu database'i sayesinde bir çok sorun ortadan kalkıyor.
    örnek verecek olursak, cihaz türkiye menşeli olmadığı için qwerty eng klavye ancak ukeyboard programı ile sanal klavye yaratılabilip bu sorun ortadan kalkıyor.
    diğer bir sorun telefonun türkçe olmaması ancak bu da türklerin çıkardığı bir yama ile (dünyada bu işletim sistemi için çıkan ikinci yabancı dil yamasıda Türkçedir) çözüldü.
    diğer bir sorun (ki bilmeyenler için bu bir sorundur) uygulama kısıtlığı denilebiliyor. ancak yeni çıkan bir uygulama ile pre-palm bütün oyunları oynuyabiliyorsunuz. bunlar içinde the sims 3, nfs undercover tarzı bilgisayar oyunları da yok değil.
    zaten şu anda arkadaşın sorduğu soru maemo iyi bir işletim sistemi midir?
    cevabım eğer kullanmayı bilirsen evet.
    şu anda ipod touch 4th jenerasyon, nokia maemoya sahibim. öncelerden de android işletim sistemli bir telefonum olmuştu. sıralama yaparsam 3 tip sıralama olur.

başlangıç seviyesi kullanıcılara göre,
    1) ıphone os
    2) android
    3) maemo

orta seviye kullanıcılara göre,
    1) android
    2) iphone os
    3) maemo

bilgisayar ve işletim sistemlerine gerçekten meraklı kullanıcılar için

1-2-3 ) maemo
    4) android
    5) iphone os

"www.meegoturkiye.org"

bu linkte maemo işletim sistemi için gerekli bilgileri bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzkara -- 15 Kasım 2010; 2:45:48 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.