Şimdi Ara

madende ölenler neden şehit oluyor? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
2
Favori
10.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben ayetlerden araştırdım arkadaşlar. Defalarca sormama rağmen bana kuran dışı kaynaklardan papağan gibi tekrar yapanlar için kurandaki şu ayetleri buldum:

Bakara Suresi'nin 2 ve 154. ayetlerinde şöyle buyurulmuştur: "...Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz....onlar diridirler fakat siz fark etmiyorsunuz..."

Yine Muhammed Suresinin 47. ve 4.,6. ayetleri şehitlik ile ilgilidir: "Allah yolunda öldürülenlere gelince, Allah onların amellerini zayi etmez...Allah, onları kendilerine tanıtmış olduğu cennete koyacaktır...

Yani Allah yolunda ölen insanlar şehit kabul edilir. Bunun haricinde şehit ilan etmek doğru değildir.

Yani anlaşıldığı üzere Allah yolunda ölen insanlar şehit kabul edilir. Madenci ya da İnşaatçı ya da herhangi başka bir mesleği yapan insanlar eğer Allah yolundaki bir durumda ölmedilerse şehit sayılmaları doğru olmaz.

• sehit değildir..

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

hacım bana diğer konularda hakaret ve saldırıda bulunan elemanların da mesajlarını silip uyarılarını verir misin? bak 24 saat oldu ticketlar hala beklemede.. tesekkürler..

• sensaura kullanıcısına yanıt
    1. Mütevatir ne demek biliyor musunuz? Kur'an mütevatir yolla gelmiştir günümüze tıpkı bir çok hadis gibi. Hatta Kuran kitaplaştırılırken bazı ayetleri tek bir sahabeden alıp mushafa geçirmişizdir. Bunların da sıhhatini tartışalım?

2. Çok değil sadece Muhammet isminden sonra "a.s" deseniz kafi. Şeytanın diz çökmesi olayıyle ne güzel övünüyorsunuz maşallah ben farklı bakıyorum o olaya. Bana kalsa orda yüce Allah ademi yaratmasından ötürü kendisine secde edilmesini istiyor. Adem'e secde edin şeklinde değil "Adem için (bana) secde edin" buyurmuştur. Bütün övgüler de Allah'a mahsustur. Seni sadece ona kulluk et diye yarattı unutma. Seni de şeytanı da aynı amaçla yarattı. Ve seni 80 senelik ömrünün her anında miligram oksijene muhtaç bıraktı övünme diye. Neyse Peygamber'e hakettiği saygıyı göster dediğimde bunun seni küçümsemek gibi bir anlamı yok. Bir de 40 değil 23 sene elçilik yapmıştır siz öylesine yazdınız da kiminin aklında 40 diye yanlış kalmasın diye düzelteyim dedim

3. Ne güzel matematik 100 tane hadis var 99 tanesi sahih ama 1 tanesi uydurma diye tüm o 99 sahih hadisi inkar edelim. Muhteşemsiniz ya. O 99 tane sahih hadis 1 tane uydurmanın dine vereceği zarardan daha fazla yarar sağlamıyor demek. Bir de öldükten sonra Buhariye inanın vs demesi gerekiyormuş hocam sen ciddi misin yoksa dalga mı geçiyorsun benle? Körelmişsiniz resmen ne diyim yazık. Kuran ve akıl diyorum Kur'an ve akıl. Bir şey bu ikisine zıt gelmiyorsa onu ne diye reddedesin? Hele ki Peygamberinin sözüyse onu nasıl reddedebilirsin ya? Onda güzel örnekler bulunan, Alemlerin Rabbinin Onu örnek almamızı tavsiye ettiği, Onun için "Beni seviyorsanız ona tabi olun Ben de sizi seveyim" dediği kişi bu ya. Her şeyi Yaratan Allah'ın Kur'an'ın bir çok yerinde "O'na tabi olun, O ne verirse alın neyden yasaklarsa bırakın, O size güzeli helal çirkin şeyleri haram kılar" dediği kişi !

Önemli: Hadis kitapları peygamber öldükten 300 yıl sonra birden bire çıkmadı. Yıllarca peygamberin sözleri dilden dile nesilden nesile dolaştırıldı. Kur'an da kitaplaştırılana kadar pek azı dışında yazısızdı. Sonra Hz. Ebubekir bunu kitaplaştırdı. Buhari de bir nevi hadisleri kitaplaştırdı. Hata yapmadı mı? Bana kalsa hatasız kul olmaz elbette hata yapmıştır. Neyse son olarak söylemek istiyorum ki lütfen basit düşünmeyin ya. Basit düşünecekseniz düşünmeyi verin gitsin boşverin ya

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• iki ihtimal var

Birincisi konuşmalarını yazan şahıs şehit yazmayı uygun buldu. Çünkü tanımlayacak başka bir sözcük bulamadı.

İkincisi şehit haberlerini normalleştirdikleri gibi bu konuyu da normalleştirip kapatmaya çalışıyorlar.

Kişisel kanaatim şehit değiller. Ciddi anlamda ihmaller kazayı doğurdu. Burada "mağdur" kelimesi kullanılmalı.

• halil altın H kullanıcısına yanıt

dini konularda ifade özgürlügü olmalı.. dini kullananlar ülke yönetiminden gitsin bu konularda ülke bayağı bir rahatlayacak umarım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 17 Ekim 2022; 21:14:42 >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

O zaman doktorlar da ölünce şehit olsun.

• mechatengu kullanıcısına yanıt
    Görevini icra ederken görev yerinde fiziksel darbe alarak ölen herkes şehit olsun no problem.

• salih_47 kullanıcısına yanıt

Cevaplar 1: Kuran peygambere gelen vahiylerin kendisi tarafindan sahabelerine (yanindaki yardimcilarina) soylenerek yazili hale getirilmistir. Buna mutevatir ve ya baska bir isim vermek zorunda degiliz. Durum bundan ibarettir zaten bilmekteyiz. Ancak hadisler de bahiy yoluyla Allah'tan gelip, peygamberin soylemleriyle kitaba dokulmemistir. Oyle olsa hadis degil ayet derdik, sure derdik dostum.Oyle olsaydi zaten Kuran 6666 ayet degil 13,666 ayet olurdu.

2) Muhammed isminden sonra getirilen S.A:V yani Sallallahu Aleyhi Ve Sellem'in Türkçe karşılığı Allah'ın selamı üzerine olsun demektir. Biz burada bir paygemberden bahsediyoruz dostum, sen ben bunu demesek bile zaten Allahın selamı onun üzerine olmuştur. Aksi taktrde zaten peygamber demezdik. 1-2 kelimelik şeylere takılmak yerine peygamberin bize neden gönderildiğini irdelemeye çalışmak daha hayırlı olmaz mı?

3) İşte sırf bu 100% eminlik olamayacağı için kuran dışı kaynaklara yönelmememiz gerekmetedir. Bak kendin bile kabul ediyorsun, hadislerin belki 1%'i uydurmadır, ancak kurandaki 6666 ayetin uydurma olması söz konusu değildir. Ben şimdi planlı bir şekilde uydurma hadisler yazdırsam ve yine planlı şekilde 100'lerce yıl bunları peygamber söylemiştir diyerek kitaplara girsem. İstediğim hadisleri ilerde insanlar bana kul köle olsun diye sahte şekilde üretsem, bunun hesabını kim verecek? Hep söz ettiğiniz Rockfeller'lar, Rochchield'lar falan sence bunları yapmışlar mıdır 300 sene önce? Belki şimdi hadis sandığın şeyler o adamların planlı zehirleridir? Nerden bilebiliriz? Kuran gibi kesin bir kaynak varken bu hadis merakı nedir? Peygambere 23 yılda 6666 ayet vahiy edilmişte neden kendisinden sonra yazılabilecek hadislerle ilgili bir vahiy gelmemiştir?Kuranda diyemez miydi Allah, de ki senin yanıma kavuşmandan sonra falanca kişilerin sözlerine uysunlar gibi? Bu yüzden bu hadis olayında çok ısrarcı olursan ayağın kayar ve de ayağının kaydığını anlamazsın, aynı kader kaza kısmet gibidir bu konular. Devam edersek kuran ve akıla uygunluktan bahsediyorsun, bir şey bunlara uygunsa neden kabul etmeyesin diyorsun. Benim demek istediğim de budur zaten. Ancak 2 gün önce Hazan Mezarcı'nın ben mesihim programını izledim youtube'da, o adam da çok akılcı şeyler söylüyor, hadisler falan hikayedir diyor, o zaman ona da inanmak lazım senin tezine bakarsak çünkü akla ve kurana uygun, kuranda peygamberin ölümünden sonra onun hadislerine inan yazısını görmedim. Sen de hala gösteremedin. Sen tutturmuşsun hadisler peygamberin sözüdür diye hiç düşünmüyorsun. Nerden bileceğiz her doğru sözün peygamber sözü olduğunu? Bu riske girmeye değer mi? Madenciler şehit sayılır diye bir hadis var mı hocam önce bunu bşr söyle lütfen. Peygamberin zamanında madenci var mıymış? Yok tabiki, demekki bunuancak akıl ve mantık ile kurana bakarak icma ve kıyas yaparak yürütebiliriz. Hadisle değil.

Son olarak bu 300 yıllık mevzuya gelirsek, peygamberin sözleri dilden dile dolandırıldı diyorsun ya, işte sırf bu yüzden hadislere inanamayız. Düşün şimdi Muharrem İnce katıldığı bir programda muhalefet 1 üye kendisine kalsın diye hakimler ve savcılar yüksek kurulunda hükümeti destekledi diyor ama halkın çoğu bunu Muharrem İnce sarayın adamı diye anlıyor. Muharrem ne demek istiyooooor, halk dilden dile ne anlatıyor gördün mü? Bu halka mı güvenelim yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 17 Ekim 2022; 22:1:58 >

• sence madenciler neden sehit sayilmali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koronadan baya bi kişi cennete gitti o zaman..

• Haklisin kardeşim, dediğin gibi Allah kuranda hadisleri muhafaza edeceğiz dememiş, dediyse buyursunlar göstersinler okuyalım. Bunların amacı bizleri şuna dönüştürüp keyiflerini kaçırtmamak.

madende ölenler neden şehit oluyor?
  • artemisbd kullanıcısına yanıt

Şartlar pek öyle değil diye hatırlıyorum. Düzgün bir Müslüman olmanda gerekiyordu sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.