Şimdi Ara

Maden Suyu - Soda Farkı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Açıkçası ben çokta dikkat etmezdim bu tip kelimelere.. Yeni yeni farklı olduğunu anladım.. Günaydında diyebilirsiniz..

" içilebilir nitelikteki herhangi bir suya karbondioksit * eklendiğinde soda yapmış oluruz. yani musluk suyuna da co2 eklersek bundan da soda elde etmiş oluruz. maden suyu ise yerin en derin katmanlarından çıkar ve çıktığı yerin jeolojik özelliklerini taşır ve magmadan aldıkları karbondioksit gazının basıncıyla yeryüzüne çıkarlar. yeryüzüne çıkarken geçtikleri yolda mineraller de alırlar yani mineralce yüksektir ama sodada mineral yoktur. ikisi de mideyi rahatlatma özelliği taşır ama sodanın bundan başka işlevi yoktur oysa maden suyu aynı zamanda doğal bir mineral deposudur.
    maden suyuna ruhsat sağlık bakanlığından alınır , sodanın ruhsatını ise tarım bakanlığı verir.

bir de şöyle bir laf söylemişler ki aslında bu kısaca özetliyor: "maden suyu bir ihtiyaç , soda ise bir tercihtir""

ekşi sözlükten alıntıdır..

• Vücudun elektrolit dengesi kalp sağlığı için hayati önem taşır. Bunu düzenlemenin en iyi yolu ise mineralli su ya da maden suyu içmektir. Tadı hoşunuza gitmiyorsa meyve suyu ile karıştırarak için. Ama mutlaka tüketin. Kola gibi gazoz gibi içeceklerin vücuda hiç hem de hiç faydası yoktur. Maden suyu içelim arkadaşlar.

Orjinalden alıntı: elophidae

Vücudun elektrolit dengesi kalp sağlığı için hayati önem taşır. Bunu düzenlemenin en iyi yolu ise mineralli su ya da maden suyu içmektir. Tadı hoşunuza gitmiyorsa meyve suyu ile karıştırarak için. Ama mutlaka tüketin. Kola gibi gazoz gibi içeceklerin vücuda hiç hem de hiç faydası yoktur. Maden suyu içelim arkadaşlar.

bu konuda hassasiyetinizi gördüm..

marka tavsiye edebilirmisiniz..

piyada maden suyu diyipte soda satanlar var ne yazık ki..
  • maden suyu vücudun mineral ihtiyacını karşılıyor.çok faydalı ama soda biraz mide rahatlığı için üretilen gazlı içecek..

kesinlikle maden suyu içiyoruz.
  • Günde 2-3 bazen de 5 şişe içerim maden suyunu. 1 seneden beri aşağı yukarı böyle. Çok seviyorum, hiçbir zararını da görmedim. Bizim buraya özgü (Ankara-Kızılcahamam) Çamlık-Kızılcahamam Maden Suyu var onu tüketiyorum.
    Daha Fazla Göster
  • kızılayın ürünleri maden suyu.
  • Dostum freşa maden suyu değil bildiğim kadarıyla. Kesin olarak bildiğim ise Kızılay. O maden suyu. Bi ara satılmasın diye içerisinde nitrit olduğuna dair yalanlar çıkarmışlardı. Türk malı ya satılmasın fabrika batsın yabancılar da üstüne konsun hesabı. Bu arada nitrit epey zararlı bir kimyasal maddedir.
  • Bir yerde okumuştum. Yapılan bir araştırmada özkaynak ın %100 maden suyu olduğu açıklanmıştı.. Tabii karşılaştırmalı mı yapıldı yoksa sadece özkaynak mı testteydi orasını bilemiyorum. ama çevremde genelde özkaynak içiliyor..
  • arkadaşlar bugün bir maden suyu içtim..

üstünde maden suyu sodası yazıyor..

maden suyu sodası olur mu..
  • soda aromalı gazlı içicek maden suyu doğal mineralleri bulunan katkısız olan diye biliyorum:S
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.