Şimdi Ara

Maden Mühendisleri ve Adayları Odası (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
517
Cevap
8
Favori
25.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: b_L_o_K

quote:

Orijinalden alıntı: bbaattuu

yemin ediyorum oruç insandan çok büyük dua aldın haberin olsun eğer girersemde söz sana yemek ısmarlayacam

sen orayı tuttur yemeği yemesek te olur .bi kaç şey söyleyeyim de daha çok dua et bari.sıra arkadaşım 57.200 de ama seneye hazırlanıcam dedi.59 bindeki başka arkadaşımın madenden haberi bile yok.kontenjanlar yüzde 30 artırılmıştı bu sene gerçi her bölüm için geçerli olmasa da bence artar yine.dediğim gibi şansın çok yüksek ve senin sıralamanda olan adamın kafasında 'la olm bu kadar puana maden mi okuycaz?' gibi bi düşünce oluyo genelde ya da zaten bayan adayları direk eliyosun bu konuda.+ benim gibi şehrinin dışına çıkmak istemeyenler var + yok hacı ben bu işi kaldıramam diyen arkadaşlar da senin rakibin olmuyo vs vs diye sıralarım.bunların hepsini topladığında itü makine ye kadar yolun var şaka bi yana korkma her türlü gelir.he gelmezse de 2000 kişi içinden ki bu kriterleri düşün bi 300 kadar rakibin olsa 300 de 60 5 te 1 olasılığın var.neyse işin şeyini çıkardım o da olmuyosa madenden uzaklaş o senin kaderinde yok demektir ama durum bu yani git yarın tercihini onaylat derim

çok teşekkür ederim hocam bilgiler için. Bu arada sen ne düşünüyosun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: gizzmonita

quote:

Orijinalden alıntı: burk06

quote:

İyi akşamlar. Bu konuyu görünce direk atladım bir kaç gündür araştırma yapıyorum maden mühendisliği ile ilgili konuda yazılanları okuduğumda benim ilgimi çeken çok şey oldu ama dediğiniz çalışma koşulları anladım ki bir bayan için uygun değil. Lakin tercihlerime itü maden mühendisliği yazdım ki tutucak büyük ihtimal bende size bu konuda danışmak istedim bir bayanın bu meslekte anlattıklarınız dışında düzgün bir iş ortamı bulması imkansız mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler :)

aslında işi sevmek önemli fedakarlık yapabilmek :)

aslında bayanlar daha çok akademik düşünürlermiş duyduğuma göre ama çalışan da varmış

bir mezun bayan arkadaşla konuşmuştum çok zevkli dedi o da itü mezunu patlatma işi yapıyor ben keyif alıyorum demişti.

iş aslında sizde bitiyor.ben 2 gündür maden mühendisi ne iş yapar bunu anlatmaya çalışıyorum çevreme

kime söylesem direk zonguldak diyorlar

Aynen öyle aslında bakarsan bende ilk duyduğumda öyle demiştim ''zonguldak''
    Ama işin arkası farklı çevremdeki her insan baskı yapıyorlar yazma diye ama yazdım gitti
    Tek endişem iş bulma sorunu, iş imkanları vs. ki bu konuda çevremde kimseden yardım alamıyorum.
    Son çare buraya yazdım
    Peki bu tanıdığınız bayan nerede iş görevi yapıyor bunu da merak ediyorum yani hangi illerde iş bulmam daha yüksek ihtimal ?

nerede iş yaptığımı bilmiyorum detaylı konuşmadık ama patlatma yaptığından bahsediyordu demekki dağ başında filandı

iş imkanları konusunda google dan iş ilanlarına bakarsanız maden mühendisliği ile ilgili belki aklınızda birşeyler oluşur

il konusunda net birşey söyleyemem malesef ama çalışma ortamı şehir merkezinden 30-40 km uzaklıkta oluyor genelde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Seyyah

quote:

İyi akşamlar. Bu konuyu görünce direk atladım bir kaç gündür araştırma yapıyorum maden mühendisliği ile ilgili konuda yazılanları okuduğumda benim ilgimi çeken çok şey oldu ama dediğiniz çalışma koşulları anladım ki bir bayan için uygun değil. Lakin tercihlerime itü maden mühendisliği yazdım ki tutucak büyük ihtimal bende size bu konuda danışmak istedim bir bayanın bu meslekte anlattıklarınız dışında düzgün bir iş ortamı bulması imkansız mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler :)

Bayanlar için uygun kısımları da var, araştırdığım kadarıyla bayan maden mühendisleri de aranıyor pazarlama kısmı için.

Bu arada sana da çok teşekkür ederim yardımın için
    Senin dediğin iş ilanlarını gördüm bende fakat işi ayrıntısına kadar öğrenmek istiyorum nerelerde iş bulabiliriz mesela asıl derdim bu

• quote:

quote:

quote:

quote:

aslında işi sevmek önemli fedakarlık yapabilmek :)

aslında bayanlar daha çok akademik düşünürlermiş duyduğuma göre ama çalışan da varmış

bir mezun bayan arkadaşla konuşmuştum çok zevkli dedi o da itü mezunu patlatma işi yapıyor ben keyif alıyorum demişti.

iş aslında sizde bitiyor.ben 2 gündür maden mühendisi ne iş yapar bunu anlatmaya çalışıyorum çevreme

kime söylesem direk zonguldak diyorlar

Aynen öyle aslında bakarsan bende ilk duyduğumda öyle demiştim ''zonguldak''
    Ama işin arkası farklı çevremdeki her insan baskı yapıyorlar yazma diye ama yazdım gitti
    Tek endişem iş bulma sorunu, iş imkanları vs. ki bu konuda çevremde kimseden yardım alamıyorum.
    Son çare buraya yazdım
    Peki bu tanıdığınız bayan nerede iş görevi yapıyor bunu da merak ediyorum yani hangi illerde iş bulmam daha yüksek ihtimal ?

nerede iş yaptığımı bilmiyorum detaylı konuşmadık ama patlatma yaptığından bahsediyordu demekki dağ başında filandı

iş imkanları konusunda google dan iş ilanlarına bakarsanız maden mühendisliği ile ilgili belki aklınızda birşeyler oluşur

il konusunda net birşey söyleyemem malesef ama çalışma ortamı şehir merkezinden 30-40 km uzaklıkta oluyor genelde.

Alıntıları Göster

Kötü oldu bu ama her mesleğin kötü yanı vardır diyerek avutabilirim kendimi
    Teşekkürler yardımınız için

• quote:

Kötü oldu bu ama her mesleğin kötü yanı vardır diyerek avutabilirim kendimi
    Teşekkürler yardımınız için

Alıntıları Göster
    maden mühendisliğini kazanıyorum, okuyorum da zevkle 5! sene. mezun olup şımarıyorum "ben kendi kendime yükselicem, ben iyiyim" diyerek, büyük şans ve biraz da torpille istanbul'da büyük bir maden şirketine kapağı atıyorum. işin özü; maden projelerini hazırlamak ve yürütmek. 3 sene kadar mutlu mesut çalışıp askere gidiyorum, dönüyorum ve aynı şirkette müdür olarak çalışmaya başlıyorum, senede 20-30 gün kadar şantiyedeyim, genelde istanbul ofisteyim, yani kaymak gibi mühendislik yapıyorum.

bunu bir maden mühendisi yazmış mesela

tabi bu hikayenin sonu kötü bitiyor ama nasip kısmet her şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burk06 -- 31 Temmuz 2012; 1:10:27 >

• itüye gidecek varsa maden ingilizce tanışalım şimdiden
  • quote:

quote:

quote:

yemin ediyorum oruç insandan çok büyük dua aldın haberin olsun eğer girersemde söz sana yemek ısmarlayacam

sen orayı tuttur yemeği yemesek te olur .bi kaç şey söyleyeyim de daha çok dua et bari.sıra arkadaşım 57.200 de ama seneye hazırlanıcam dedi.59 bindeki başka arkadaşımın madenden haberi bile yok.kontenjanlar yüzde 30 artırılmıştı bu sene gerçi her bölüm için geçerli olmasa da bence artar yine.dediğim gibi şansın çok yüksek ve senin sıralamanda olan adamın kafasında 'la olm bu kadar puana maden mi okuycaz?' gibi bi düşünce oluyo genelde ya da zaten bayan adayları direk eliyosun bu konuda.+ benim gibi şehrinin dışına çıkmak istemeyenler var + yok hacı ben bu işi kaldıramam diyen arkadaşlar da senin rakibin olmuyo vs vs diye sıralarım.bunların hepsini topladığında itü makine ye kadar yolun var şaka bi yana korkma her türlü gelir.he gelmezse de 2000 kişi içinden ki bu kriterleri düşün bi 300 kadar rakibin olsa 300 de 60 5 te 1 olasılığın var.neyse işin şeyini çıkardım o da olmuyosa madenden uzaklaş o senin kaderinde yok demektir ama durum bu yani git yarın tercihini onaylat derim

benim sıralama kötü hocam o yüzden itü jeofiziği zorlıycam olmadı istanbul maden yazıcam direk geliyo ama madende sıkıntı var işte bilemiyorum.yazsam mı yazmasam mı.jeoloji de çok ciddi torpil var bana çünkü onu da düşünüyorum bilemedim.118 k dayım i.ü maden 169k yazdım mı gelecek hiç bilmiyorum ama benim istikamet istanbul üni jeoloji herhalde

• quote:

quote:

quote:

quote:

benim sıralama kötü hocam o yüzden itü jeofiziği zorlıycam olmadı istanbul maden yazıcam direk geliyo ama madende sıkıntı var işte bilemiyorum.yazsam mı yazmasam mı.jeoloji de çok ciddi torpil var bana çünkü onu da düşünüyorum bilemedim.118 k dayım i.ü maden 169k yazdım mı gelecek hiç bilmiyorum ama benim istikamet istanbul üni jeoloji herhalde

hadi ya . sıkma canını eğer torpil çok sağlam değilse, madene ilgili birisin madeni yazmanı tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastObserver -- 31 Temmuz 2012; 1:23:09 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

karşim hiç istanbul üniversitesi maden müh. akademik personele baktın mı ?

bölümde 3 tane prof var yine de sen bilirsin

• quote:

itüye gidecek varsa maden ingilizce tanışalım şimdiden

Muhtemelen en yüksek puanla yerleşen aday olucam
  • quote:

karşim hiç istanbul üniversitesi maden müh. akademik personele baktın mı ?

bölümde 3 tane prof var yine de sen bilirsin

hocam prof falan sorun değil benim için maden okuycam ondan sonra ben yerleşik hayat istiyorum öyle zırt pırt ocağa gidip kalamam hayati tehlikesi bile olan yerde.güzel para vericekleri garanti ama eve ben 40 ıma kadar 2 haftada bir gidiceksem üstü kalsın hocam.masa başı için de kpss de bilmem kaç yapmak da ne kadar kolay o da meçhul.

edit:istanbul ü. jeoloji de 11 prof var hocam genel jeolojide 2 prof var sadece.mineroloji ve maden yatakları bölümünde sağlam profesörler doçentler var.bence bu da iyi bi seçim madeni gözüm pek almıyor sen beni anladın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b_L_o_K -- 31 Temmuz 2012; 1:37:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tam_Türk

quote:

itüye gidecek varsa maden ingilizce tanışalım şimdiden

Muhtemelen en yüksek puanla yerleşen aday olucam

Ben 72binle yerleşicem sen?
  • yurt dışını zorlayabilir miyiz? bu bölümde bilgisi olan var mı?
  • quote:

yurt dışını zorlayabilir miyiz? bu bölümde bilgisi olan var mı?

Mezun olunca güzelce kendini geliştirip ingilizceyi de geliştirirsen kanadada ve avusturalyada felan çalışma şansın var
  • quote:

quote:

Mezun olunca güzelce kendini geliştirip ingilizceyi de geliştirirsen kanadada ve avusturalyada felan çalışma şansın var

hayırlısı ya bi girelimde önce. zaten ya burdan devam ederiz yada yeni konu açıcam maden müh. odası gibisinden.
  • quote:

hadi ya . sıkma canını eğer torpil çok sağlam değilse, madene ilgili birisin madeni yazmanı tavsiye ederim

yok hocam sen yanlış anladın jeolojiden ciddi tanıdıklarım var onu kastettim.madenden çevrem yok nerdeyse o sıkıntı.öylece kalmak istemiyorum meslekte.bildiğimden şaşamayayım diyorum.zaten her türlü yurt dışında yüksek lisansımı yapıcam burslu ya da burssuz ne pahasına olursa olsun .ama şu da var.yerleşik hayat istemesem düşünmeden maden seçerdim.
  • quote:

quote:

quote:

hayırlısı ya bi girelimde önce. zaten ya burdan devam ederiz yada yeni konu açıcam maden müh. odası gibisinden.

Oda sahibine rica edelim buranın adını değiştirsin, çok güzel bilgi kaynağı oldu ihtiyacı olanlara bence

• @b_L_o_K valla ne diyim make your choice

@Seyyah aynen hocam
  • quote:

kardeşin yetişti imdadına

1-South Dakota School of Mines and Technology

2-Colorado School of Mines

3-New Mexico Institute of Mining and Technology

4-Mining Dept, University of Alabama

5-Metallurgy and Mining Building.

6-Mining Engineering, University of Kentucky, lexington

7-Mining Engineering, University of Missouri - Rolla

8-Department of Mineral Engineering, Pennsylvania State Univ.

9-Mineral Economics, Pennsylvania State Univ.

10-Mining Engineering, University of Utah.

11-Mining and Minerals Engineering

12-School of Mineral Engineering, University of Alaska at Fairbanks

13-University of Kentucky

14-School of Mining Engineering, University of Missouri-Rolla

15-University of Utah

16-Materials Science and Mineral Engineering, U.C. Berkeley

17-Petroleum Engineering Program,U.C. Berkeley

18-Mining and Minerals Engineering

19-College of Engineering and Mineral Resources

20-Madison Geology Museum, University of Wisconsin-Madison

21-Deoartment of Geology & Geophysics, University of Wisconsin-Madison

22-Department of Mineral Economics, Penn State University

23-Earth Sciences and Resources Institute, University of Utah

24-School of Mineral Engineering, University of Alaska

25-Mining & Geological Engineering, University of Alaska

26-Department of Materials Science & Mineral Engineering, U. C. Berkeley

27-Centre for Nuclear Sciences, University of the West Indies

28-Geosciences Department, University of Manitoba

29-Geological and Mineral Engineering, University of Toronto

30-Advanced Minerals & Processing Laboratory, Universit of Alberta

31-School of Mining & Petroleum Engineering, Universit of Alberta

32-Institute of Conveying Technologies and Mining Machines, Hanover University.

33-Mineralogy and Mineral Resources-Technical University of Clausthal.

34-TU Bergakademie Freiberg/University of Mining and Technology..

35-Aachen university (RWTH) Mining dept

36-Camborne School of Mines, University of Exeter.

37-Dept of Mineral Resources Engng.,University of Nottingham

38-Department of Geology, Manchester University

39-Cambourne School of Mines

40-Dept of Mining Eng. University of Leeds

41-Subsurface Environmental Eng Research Group(SEERG), University of Notts

42-Lulea University, Sweden

43-Stanislaw Staszic, University of Mining and Metallurgy in Cracow

44-Polish University of Mining; Metallurgy - Faculty of Physics

45-Dept. of Mineralogy, Petrology Geochemistry, Czech Rep

46-Geology, University of Newcastle

47-School of Mining, University of New South Wales

48-Geology Department, University of Newcastle

49-Mining and Metallurgical Engineering, University of Queensland

50-Mineral Research Centre, University of Queensland

51-School of Mines, Curtin University of Technology

52-Department of Geosciences, Mining Engng. & Materials Processing, Alita Univ.

53-Department of Mining Engineering, Wits University

54-Geophysics institute of the Mining, University of Leoben.

alıntıdır tabiki de.

• ne yazıyım başlığa
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.