Şimdi Ara

Madem tanrı bize irade verdi, o zaman neden dünyadayız? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dünyaya gelmeden önceki duruma irade denmiyor,
    senin bu dünyadaki tutum ve davranışlarına irade deniyor.

senin dünyaya gelip gelmemen senin iraden ile ilgili bir konu değil.
  • iraden var ama kaderinde var, yanıp yanmayacagın belli allah biliyor ve hep biliyordu sen bunu değiştiremezsin ama iraden var
  • quote:

Orijinalden alıntı: e92v8

iraden var ama kaderinde var, yanıp yanmayacagın belli allah biliyor ve hep biliyordu sen bunu değiştiremezsin ama iraden var
    sen bunu değiştiremezsin değil, sen yaptıklarınla belirliyorsun zaten ahiretini, özgür iraden var.
  • mr.jk M kullanıcısına yanıt
    peki ya allahın önceden sonucu bilmesi? veya ne yapacağını bilmesi?
  • quote:

peki ya allahın önceden sonucu bilmesi? veya ne yapacağını bilmesi?
    Allah ne yapacağını biliyor, ama yapacaklarını Allah belirlemiyor, sen kendi özgür iradenle yapıyorsun ne yapıyorsan. Allah ise yapacaklarını biliyor. Sen ahirette "ama ben yaşamadım ki, sınava girmedim ki ne yaptım da sınavdan kaldım" dememen için.
    diyelim ki bir milyon yıl öncesindeyiz bi düşün allah o zaman benim diyelim 2019 yılında ölüp cehenneme gideceğimi biliyordu tamam seçimi ben yaptım diyelim hadi öyle olsun, ama allah beni neden yarattı? bu nasıl imtihan arkadaş 1 milyon yıl öncesinden bile biliyordu benim cehenneme gidecegimi çok saçma ve tutarsız bir durum bu
  • quote:

diyelim ki bir milyon yıl öncesindeyiz bi düşün allah o zaman benim diyelim 2019 yılında ölüp cehenneme gideceğimi biliyordu tamam seçimi ben yaptım diyelim hadi öyle olsun, ama allah beni neden yarattı? bu nasıl imtihan arkadaş 1 milyon yıl öncesinden bile biliyordu benim cehenneme gidecegimi çok saçma ve tutarsız bir durum bu
    senin derdini anladık zaten, buraya gelip tiyatro oynamana gerek yok, inanmadığın şeylerin cevabını istiyorsun, cevap verince de zaten inanmadığına ilişkin başka şeyler söylüyorsun..
    şimdi de Allah beni neden yarattı diyorsun, hoop daldan dala..onun da cevabını versek bu sefer Hz Muhammed'in eşlerine geçeceksin, ordan ahzab 50 ye geçeceksin.
    ha sana ahzab 50 nin cevabını da verdim gıkın çıkmamış..saçma sapan yerlerden yalan yanlış ayetleri size yutturup sonra buraya yoluyorlar.

vay vay vay inandıgım şeylerin cavabını neden isteyeyim bu saçma olmaz mı? verdiğin cevapları gördü herkes allah istedi oldu demekten hiçbir farkı yok allah beni neden yarattı demek kaderle bağlantılı sen daldan dala oynadıgın için bende öyle yapıyorum. tatlı su mülsümanı seni işine gelen ayetleri al işine gelmeyeni reddet yalan yanlış de hep yaptıgınız şey. sana şeriatı anlatsam gerçek islam bu değil diyeceksin, ayetleri söylesem çarpıtılmış çeviri olunca anlam kayması olmuş diyeceksin size ne denilebilir

• quote:

vay vay vay inandıgım şeylerin cavabını neden isteyeyim bu saçma olmaz mı? verdiğin cevapları gördü herkes allah istedi oldu demekten hiçbir farkı yok allah beni neden yarattı demek kaderle bağlantılı sen daldan dala oynadıgın için bende öyle yapıyorum. tatlı su mülsümanı seni işine gelen ayetleri al işine gelmeyeni reddet yalan yanlış de hep yaptıgınız şey. sana şeriatı anlatsam gerçek islam bu değil diyeceksin, ayetleri söylesem çarpıtılmış çeviri olunca anlam kayması olmuş diyeceksin size ne denilebilir
    inandığın değil İNANMADIĞIN şeylerin cevabı dedim bak yukarıda iyi oku..daha okuduğunu bile anlayamıyorsun sonra tartışmaya çabalıyorsun.
    önce okuduğunu anla sonra gel din konuşmaya çabala.

• tomthejeer kullanıcısına yanıt
    ihmal etmek de mümkün mehil vermek de.

mucize ise ihmal etmiş (ama neyi?)

mehil vermişse sonu huzurlu bir okyanus(ama neye?)

...........................

hayat ölüme tanınmış bir 'mehil'dir ve ölüm ise insanı en nihayetinde 'ihmal' etmez denebilir.

ölüm bu açıdan bir mucizedir ancak mehil verilmiş olanından.

............................

yaşam denen şeyin sona sayışı bakımından doğum aynı zamanlı süreçsel ölümü ve nihayetinde de salt ölümü kesinleştirmekte. bu açıdan yaşamdan ziyade ölüm hali bir mucizedir ki varlığa yaşayan ve insana da nefes alan efektini gayet de muntazam verir.

ve fakat ölüm oyuncu da değildir. yani kişiyi alaya almaz kandırmaz. bu açıdan açık bir mehildir.

............................

ölüm özünde başkalarının kafasındaki kesinlik, hakikat olarak yaratıcı hakkında bilgi verebilir ki mehildir.

aynı zamanda ölüm bir ihmal olarak da başkalarının kafasında anlam taşıyabilir.

yani hayatın aynı zamanlı vefatı da denebilecek şey bir fidandan fışkıran aynı zamanlı iki yaprak misali verilen mehli ve ihmal edileni anlatabilir. yaşam(aslında ölüm) bir mehilken, ihmal edilen o fidanın mevti olmuştur.

...........................

aynı fidanın başkasının kafası olması hali bakımından varlığın okunması gereken bir yüzünü perdelenmiş gibidir. gencecik yemyeşil sırılsıklam duran fidana bakıp mevti düşünmek için aynı zamanlı çıkan iki yaprağın anlam ve meali çok derinlerde bir yerde anlam taşır.

biri kız biri erkek iki çocuğun sahibi gibi düşünürsek, başkasının kafası, kişinin ayrıksılaşmış iki ayrı haline bakış içerir. birinde ölecek(ihmal edilmeyecek) diğerinde ise yaşam bulacak(mehil verilecek)

..............................

ancak mümkün mü ki bu varoluş yaratıcı denen varlığı anlatabilsin. ihmal edilmemiş mehil nasıl bir tanım taşırdı acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 2 Mart 2019; 1:6:55 >

vay arkadaş tartıştığım adamlara bak bende biliyorum öyle yazdığını ben diyorum ki tabi ki inanmadıgım şeylerin cevabını isteyeceğim çünkü merak ediyorum acaba gerçekten bir cevabı var mı yok mu diye. inandığım şeylerin cevabını neden merak edeyim diyorum sen olayı anlamamışsın sonra bana diyorsun okudugunu anlamıyorsun diye. sen önce mekanizmanı geliştir sonra gel benle tartış daha karşındaki insanın söylediğini anlayıp onun üzerinden bir ironi gibi cümle kurdugunu anlayamıyorsun
  • quote:

vay arkadaş tartıştığım adamlara bak bende biliyorum öyle yazdığını ben diyorum ki tabi ki inanmadıgım şeylerin cevabını isteyeceğim çünkü merak ediyorum acaba gerçekten bir cevabı var mı yok mu diye. inandığım şeylerin cevabını neden merak edeyim diyorum sen olayı anlamamışsın sonra bana diyorsun okudugunu anlamıyorsun diye. sen önce mekanizmanı geliştir sonra gel benle tartış daha karşındaki insanın söylediğini anlayıp onun üzerinden bir ironi gibi cümle kurdugunu anlayamıyorsun
    hayır sen öyle yazdığını bilmiyordun, ben yazınca düzelttin çünkü okuduğunu anlamıyorsun.
    sen önce okuduğunu anla sonra gel benle tartış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.jk -- 2 Mart 2019; 14:58:21 >
    yemin ederim biliyordum okudugumu da gayet iyi anlıyorum. gerçekten basit bir cümle kurdum sen birşey söyledin bende tam tersini söyleyerek böyle yapacak değilim dedim harbiden anlamadın mı yoksa hala şaka mı yapıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.jk

dünyaya gelmeden önceki duruma irade denmiyor,
    senin bu dünyadaki tutum ve davranışlarına irade deniyor.

senin dünyaya gelip gelmemen senin iraden ile ilgili bir konu değil.
    Ayet göster

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    O, hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O, mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır. mülk 2.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reis025

O, hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O, mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır. mülk 2.
    Tutarsızlık var o zaman.

• quote:

Ayrıca senin iddianı destekleyen bir ayet değil bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Tutarsızlık var o zaman.

Alıntıları Göster
    tutarsızlık nerede
  • quote:

tutarsızlık nerede

Alıntıları Göster
    İrade var diyorsan bu imtihana sokmadan önce bana soracaktın. Akıl bize burada der ki; ben sınav istemediğim halde beni sırf inanmadığım için yakıp üstüne yeni deriler giydirecek ve yine yakacaksın. Merhamet bu mu? Akıla mantığa uygun mu?

• HIGHER kullanıcısına yanıt
    Ankebût ; 2
    İnsanlar, imtihandan geçirilmeden, sadece «İman ettik» demeleriyle bırakılıvereceklerini mi sandılar?
    Ankebût ; 3
    Andolsun ki, biz onlardan öncekileri de imtihandan geçirmişizdir. Elbette Allah, doğruları ortaya çıkaracak, yalancıları da mutlaka ortaya koyacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.